הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה דדליפט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
כבר העלתי פעם את זה אבל רציתי שוב כי אני עדיין חסר בטחון למרות שלא אחד אלא כמה אמרו לי שאני עושה טוב , אני פשוט רוצה לוודא מפני שיש לי טיפה כאבים בגב התחתון וככל שאני מתקדם במשקל זה מתגבר למרות שהמשקלים נמוכים אבל אני לא יודע להבדיל אם זה כאב של שריר כמו אחרי אימון רגליים שזה טוב או שזה כאב רע שיפגע בי בעתיד.

רוצה לוודא שאם מאימון הבא אתחיל להגביר במשקלים עם הטכניקה הזאת לא יהיה לי נזק

נערך לאחרונה:
גב ישר מדי סתם

אל תחשוב על זה יותר מדי, בדדליפט יש עומס על הגב תחתון בהכרח. מה שמשום מה אנשים מפחדים ממנו כל חייהם.

והופה מה קורה שעושים דדליפט גב תחתון מורגש - כי הוא חלש 😃

תן לזה זמן, זה יעבור.

אה

טכניקה טובה או לא טובה לא תגן עליך מפני פציעה.

בקרת עומסים נכונה כן.
או לפחות תצמצם את הסבירות לכך - לא ממש אפשר לנבא סבירות לפציעה

• פותח/ת השרשור
גב ישר מדי סתם

אל תחשוב על זה יותר מדי, בדדליפט יש עומס על הגב תחתון בהכרח. מה שמשום מה אנשים מפחדים ממנו כל חייהם.

תן לזה זמן, זה יעבור.

אה

בקרת עומסים נכונה כן.
אוקי אבל להמשיך כמו שאני עושה?

האימון עם רדיו ברקע זה בגלל ספירת העומר .. ? אני לא במקום להעביר ביקרות על טכניקה של דד ליפט אבל זה נראה שאתה קצת כמו רובוט בתרגיל אולי בגלל שהמשקל קל לך מידי אני חושב שבמשקלים גבוהים כל הטכניקה שלך תשתנה .

• פותח/ת השרשור
האימון עם רדיו ברקע זה בגלל ספירת העומר .. ? אני לא במקום להעביר ביקרות על טכניקה של דד ליפט אבל זה נראה שאתה קצת כמו רובוט בתרגיל אולי בגלל שהמשקל קל לך מידי אני חושב שבמשקלים גבוהים כל הטכניקה שלך תשתנה .
זה לא רדיו זה מהטלוויזיה שם
מה זאת אומרת כמו רובוט , זה טוב או רע?

המוט טיפה רחוק ממך בעיקר בחזרות האחרונות בסט, קרב אותו חצי סנטימטר לשוקיים. וזה משקל קל מידי בשביל לראות בעיות טכניות, אתה צריך לצלם סט עם מעט קושי.

אני ממש לא מומחה לטכניקה אבל נראה שאתה יכול למשוך עוד שני סנטימטר למעלה בשביל לשפר את הטכניקה.
וכמו שאמרו סרטון של דדליפט בעצימות יותר גבוהה יעזור למצוא ליקויים בטכניקה יותר מאשר סט שנראה כמו סט חימום עבורך.

גב ישר מדי סתם

תן לזה זמן, זה יעבור.

אה

בקרת עומסים נכונה כן.
אל תהרוס את הילד.
כבר העלתי פעם את זה אבל רציתי שוב כי אני עדיין חסר בטחון למרות שלא אחד אלא כמה אמרו לי שאני עושה טוב , אני פשוט רוצה לוודא מפני שיש לי טיפה כאבים בגב התחתון וככל שאני מתקדם במשקל זה מתגבר למרות שהמשקלים נמוכים אבל אני לא יודע להבדיל אם זה כאב של שריר כמו אחרי אימון רגליים שזה טוב או שזה כאב רע שיפגע בי בעתיד.

רוצה לוודא שאם מאימון הבא אתחיל להגביר במשקלים עם הטכניקה הזאת לא יהיה לי נזק

נראה די טוב. אני לא בטוח אם המוט רחוק מידי ממך, ראיתי שכבר העירו על כך, אבל אני לא בטוח.

אני לא אוהב שאתה מוציא אוויר מהרגע שאתה מושך מהרצפה, זה אומר לי שאין לך ברייס טוב, ואני יודע שזה מה שאתה עושה, כי אני שומע את הנשימות.
זה כנראה קורה לך כי אתה לוקח הרבה אוויר כשאתה עומד.
אין לי בעיה עם התחלת הברייס בעמידה, רק שאצלך נראה שזה נעלם מהרגע שאתה מושך כתוצאה מכך, וזה בעיה.

אני לא בטוח שאתה יודע מה זה ברייס, אבל בין אם כן או לא עליך ללמוד על זה.
אני כבר צריך לכתוב על הנושא בקרוב, אז בעז"ה אצטט אותך כשאעשה זאת בקרוב.

משקל נוסף יראה באמת אם הטכניקה לא בשמיים, חוץ מזה אני חושב שאמרו מה שאפשר לומר.

תעלה משקל ותצלם שוב.

• פותח/ת השרשור
אל תהרוס את הילד.

נראה די טוב. אני לא בטוח אם המוט רחוק מידי ממך, ראיתי שכבר העירו על כך, אבל אני לא בטוח.

אני לא אוהב שאתה מוציא אוויר מהרגע שאתה מושך מהרצפה, זה אומר לי שאין לך ברייס טוב, ואני יודע שזה מה שאתה עושה, כי אני שומע את הנשימות.
אין לי בעיה עם התחלת הברייס בעמידה, רק שאצלך נראה שזה נעלם מהרגע שאתה מושך כתוצאה מכך, וזה בעיה.

אני די ממש מתרכז בכל הקטע של הנשימות כי שה עוזר לי להוציא חזה החוצה במהלך התרגיל אז שיוצא ככה , ממתי אמור לקחת את הנשימה?

אל תהרוס את הילד.

יצא לך לחשוב על כך שמרגע שחשבת לכתוב מאמר על דדליפט אתה נתקל בו בפורום יותר?

אני די ממש מתרכז בכל הקטע של הנשימות כי שה עוזר לי להוציא חזה החוצה במהלך התרגיל אז שיוצא ככה , ממתי אמור לקחת את הנשימה?
אתה יכול לקחת נשימה למעלה כמו שאתה עושה, או לחדש את הנשימה כשהמוט על הרצפה, ככה אני עושה.
מה שקריטי, ואת זה אתה לא עושה, זה להחזיק את האוויר בכל מהלך המשיכה, ולא לשחרר אותו עד שאתה כמעט זקוף, רק אז לשחרר אוויר.

זה חלק קריטי במה שמכונה ברייסינג.

נראה לי צריך להקדיש לברייסינג ספר שלם, לא אצליח לחסות אותו לגמרי כרגע.
יצא לך לחשוב על כך שמרגע שחשבת לכתוב מאמר על דדליפט אתה נתקל בו בפורום יותר?
ברור

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לקחת נשימה למעלה כמו שאתה עושה, או לחדש את הנשימה כשהמוט על הרצפה, ככה אני עושה.
מה שקריטי, ואת זה אתה לא עושה, זה להחזיק את האוויר בכל מהלך המשיכה, ולא לשחרר אותו עד שאתה כמעט זקוף, רק אז לשחרר אוויר.

זה חלק קריטי במה שמכונה ברייסינג.

נראה לי צריך להקדיש לברייסינג ספר שלם, לא אצליח לחסות אותו לגמרי כרגע.

ברור
ואי דוקא את זה עשיתי ואז היה שם מישהו שאמר לי לשחקר את האוויר כשאני עולה , לכן זה ככה

• פותח/ת השרשור
אין בעיה עם זה שאתה עומד על זה שלאו דווקא טכניקה תגרום לפציעה ושיש גורמים אחרים יותר חשובים, אבל האידיאל ומה שמתאמן שבונה את הבסיס שלו צריך לשאוף אליו תמיד הוא לעבוד בטכניקה נכונה, כן, גם כדי למנוע פציעות. לא מובנת לי ה"התנגדות" שלך וחוסר החשיבות שעולות מהתגובות שלך על טכניקה.

אין בעיה עם זה שאתה עומד על זה שלאו דווקא טכניקה תגרום לפציעה ושיש גורמים אחרים יותר חשובים, אבל האידיאל ומה שמתאמן שבונה את הבסיס שלו צריך לשאוף אליו תמיד הוא לעבוד בטכניקה נכונה, כן, גם כדי למנוע פציעות. לא מובנת לי ה"התנגדות" שלך וחוסר החשיבות שעולות מהתגובות שלך על טכניקה.

כי לא, טכניקה לא תגן מפני פציעות נקודה - אלא במקרי קיצון כמו חוסר שווי משקל ודברים כאלו.

ההתנגדות והחוסר חשיבות נובעת מזה שהוא מרים פקינג 50 קילו - שיעלה משקל ומשם אם יש שינוי בצורת ההרמה אז אפשר לדבר על דברים אחרים. מתוך מקום של חולשות וחוזקות - בהתאם למטרת התרגיל בתכנית האימונים. לא כי זה נראה X אז זה חרא. בסופו של יום תרגיל משרת מטרה, ולא את עצמו - אם הביצוע מספיק טוב כדי לראות התקדמות, אז אחלה אין מה לגעת אלא אם אפשר תוך כדי. הבעיה היא שאי אפשר קודם כל ללמוד דדליפט מושלם ומשם להעמיס - כי טכניקה היא מעבר לספציפית לתרגיל ספציפית לעומס.

הדגש שלי על הנושא בא מתוך להוריד מהלחץ שיש לאנשים מלטעות בטכניקה ומשם SNAP CITY. פשוט לא קיים ואחד הסיבות העיקריות למה אנשים לא מבצעים דדליפט ותנועות מורכבות, ומעבר לכך מעודד צפייה לכאב שעלולה בעצמה להוות "פציעה". (אח אומר לאח גב עגול מסוכן למשל, הרים פעם אחת עם גב טיפה עגול - הגב תפוס 😲, הולך לרופא עושה MRI מגלה פריצת דיסק - ועושה 1+1 בראש שלו וקובע שהוא מוגבל ונכה. כל כך הרבה אנשים כאלו יש בחדכ שזה עצוב)

כמו כל דבר אבל- אי אפשר להעביר מסר שלם במשפט 2 או פוסט ואני במכוון בוחר לפשט דברים כי מנקודת המבט של מתאמן מתחיל זה א' לא יעניין אותו וב' רק יבלבל אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית