הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבילים עם משקל

הכול יחסי. אבל נחמד לקרוא, תודה.
שלושת התרגילים ״הקדושים״
הם מבחן לכוח
מתח,מקבילים,שכיבות סמיכה

מי שכמוני (כבד) זה קשה רצח
אני מעריך את מי שמצליח לעשות את הנ״ל בקלילות

למה? זה תרגיל רב מפרקי, נראה לי אחלה בתור תרגיל עיקרי בתכנית, תלוי מה המטרה, אם המטרה היא בנץ'/פאוורליפטינג אז כן, אחרת מי מגדיר מה זה תרגיל עזר?
הוא תרגיל מורכב זה נכון בגלל זה אני מעדיף אותו על תרגילים מבודדים לתלת ראשי אבל ברגע שיש לך בנץ' בתכנית המקבילים יבוא אחריו בסדר עדיפות. בנוסף הוא לא עובד על החזה כמו בנץ'

ברגע שיש לך בנץ' בתכנית המקבילים יבוא אחריו בסדר עדיפות.
אני לא בטוח שזה אמור להיות ככה תמיד, נראה לי זה יותר בגלל התפיסה של ליפטינג וזה שללחוץ הרבה זה לרוב הדעות יותר מרשים ממקבילים. אם כבר אז הייתי אומר שבמקבילים יותר מסת שריר עובדת, גם על ייצוב הגוף, מאשר בבנץ'

• פותח/ת השרשור
מי שכמוני (כבד) זה קשה רצח
כמה כבודו שוקל?
אין לי תעודת מאמן. אני מאמן אנשים רק בצורה לא רשמית
לא חשבתי שיש לך. לא לכן ציטטתי.
הייתי שמח גם לקבל צילום סרטון מאחור אם יש כדי לראות את מנח הידיים והמרפקים.
רשמתי לי. אצלם, בלי נדר, באימון הבא.

93/4/5
תלוי במזג האוויר חחח
ניסיתי כמה פעמיים,זה קשה מאוד(לי בכל אופן)
אפשרי עם גומיה
או שאם הייתי במכון,אז עם גרביטון

• פותח/ת השרשור
93/4/5
תלוי במזג האוויר חחח
ניסיתי כמה פעמיים,זה קשה מאוד(לי בכל אופן)
אפשרי עם גומיה
או שאם הייתי במכון,אז עם גרביטון
רוב האנשים שהתחילו להתאמן במשקל כבד התחילו בגרביטון,אל תתייאש.
בנוסף 93 94 זה לא משקל כבד רצח,אלא אם כן אתה 1.60

בקטנה,כשהתחלתי להתאמן הייתי כמעט 120 על 1.80
חיה!
האמת שקשה לי להבין,איך אפשר להרים/לדחוק משקל כבד,אבל את הגוף שלנו קשה להרים ל10 מתח רצוף??

ובאשר למשקל,לא הרגשת ״״ערום״״ שירדת וירדת?

חיה!
האמת שקשה לי להבין,איך אפשר להרים/לדחוק משקל כבד,אבל את הגוף שלנו קשה להרים ל10 מתח רצוף??

ובאשר למשקל,לא הרגשת ״״ערום״״ שירדת וירדת?

זה מאוד הגיוני, במתח ומקבילים זה אתה נגד מ"ג שלך ביחס למסת השריר שלך, בתחילת הדרך היחס בין מ"ג למסת שריר לא נמצא
במקום טוב ולכן התרגילים האלה קשים, עוד דרך להסתכל על זה היא שאתה עושה מתח/מקבילים עם משקל שהוא השומן המיותר כשאתה סוחב.

לגבי הירידה במשקל ממש לא הרגשתי ערום. הרגשתי מעולה, עברתי להיות ממישהו שנראה רע ומרגיש רע פיזית למישהו שמרגיש טוב ויכול ונראה לא ביחס לגיל.

• פותח/ת השרשור
אז בוא תאמלק לי מה בדיוק אתה שואל.
למרות הפירוט זה לא כל כך ארוך. תוכל לקרוא ולענות, תוכל גם לא, כמובן.
אני הגעתי ל25, 5 סטים, 5 חזרות, היה קל, החלטתי ליישר רגליים, אוטומטית ירד ל-20 קילו(והיהפ פחות קל?).
כשניסיתי בהתחלה לעבוד עם רגליים ישרות, היה מאוד קשה. עכשיו אני עם 20 קילו, אבל רק בגלל שהגעתי ל25 עם רגליים מקופלות לדעתי.

אני שואל, האם כדאי להמשיך להתקדם עם רגליים מקופלות כי זה עבד, ובסוף כן חיזק לי את הטכניקה השנייה,
או אולי בטווח היותר רחוק זה דווקא דבר בעייתי.

*כשהרגליים מקופלות, הפלטות יותר זזות, ולדעתי הבטן פחות מכווצות. אולי פחות רוכן קדימה גם.

*זה התרגיל חזה היחיד שלי כרגע,
עובד שלוש פעמים בשבוע על כל הגוף(מקבילים וחתירה - מתקדם/ סקוואט ודדליפט - טכניקה).

סרטונים להמחשה
25 קילו:
https://photos.app.goo.gl/7N7DdYuNNBeFnRFg6

20 קילו:
Streamable Video
@yanivgoft

למרות הפירוט זה לא כל כך ארוך. תוכל לקרוא ולענות, תוכל גם לא, כמובן.

@yanivgoft
נראה מהסרטון שאתה בצבא. אני הייתי מנחש שפשוט היית עייף יותר ו/או תשוש יותר מכל הסיבות של צה"ל וזה ההבדל במשקל שהרמת. אני לא רואה סיבה שמנח הרגליים ישנה את הכח שאתה מייצר במקבילים אם אתה לא מייצר תנופה

• פותח/ת השרשור
נראה מהסרטון שאתה בצבא. אני הייתי מנחש שפשוט היית עייף יותר ו/או תשוש יותר מכל הסיבות של צה"ל וזה ההבדל במשקל שהרמת. אני לא רואה סיבה שמנח הרגליים ישנה את הכח שאתה מייצר במקבילים אם אתה לא מייצר תנופה
אולי מנח הרגליים יכול לשנות מעט את שאר הטכניקה(שימוש בבטן, כיווץ גב תחתון, השענות קדימה) ולכן. קשה לי להאמין שזה הצבא,
כל אימון כנראה ירדו לי כמה קילו ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית