הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה הגיוני שזה 2250 קלוריות?

• פותח/ת השרשור avixup
  • פורסם בתאריך

avixup

משתמש מתחיל
92
7
נק' מוניטין:
7
92
7
שלום לכולם
יש לי דילמה לגבי האפליקציה שסופרת קלוריות האם היא שקרית או תקינה
מה שאכלתי לצורך העניין זה זה:
טונה בשמן קופסא
לחם מלא 100 גרם
צהריים:
אורז מלא 250
חזה עוף 120
טחינה 20 גרם
אחרי אימון סקופ אבקת חלבון
ערב אורז מלא 250
סלומון 120
לפני שינה:
חמאת בוטנים 20 גרם
לחם מלא 80 גרם
חלבון ביצה 2
5 כפיות סוכר עקב שתיית תה מרובה במהלך היום(צינון)
האם זה באמת 2200 קלוריות עם 160 גרם חלבון? או שהאפליקציה מציגה מצג שקרי?

טונה בשמן - אמור לצאת 200 בערך
לחם מלא - 250 בערך, תלוי איזה לחם
אורז מלא - בהנחה שבישלת ללא שמן - 325
חזה עוף בהנחה שזה אחרי בישול וללא שמן - 200
טחינה גולמית - 130
סקופ חלבון בלי חלב זה בערך 110
אורז מלא שוב בהנחה וזה ללא שמן 325
סלומון בהנחה ובלי שמן - 250

חמאת בוטנים - 130
לחם מלא - 200
שני חלבוני ביצה - 40

כפית שטוחה של סוכר זה 20 אז 100

200+250+325+200+130+110+325+250+130+200+40+100 = 2260

אז כן יצא לי 2260, וזה בהנחה שלא שמת שמן בשום דבר, שהכפיות היו מדויקות ושהמשקלים שנתת מדויקים

הגעת לזה בקלות כי הבחירת מאכלים שלך לא חכמה, חמאת בוטנים, טחינה ולחם זה יחסית דחוס בקלוריות ולא משביע, תסתכל על הדחיסות הקלורית של הדברים שאתה אוכל
גם אורז זה לא ממש משביע, יש בחירות הרבה יותר טובות, במקום סוכר הייתי שם סוכרלוז

• פותח/ת השרשור
טונה בשמן - אמור לצאת 200 בערך
לחם מלא - 250 בערך, תלוי איזה לחם
אורז מלא - בהנחה שבישלת ללא שמן - 325
חזה עוף בהנחה שזה אחרי בישול וללא שמן - 200
טחינה גולמית - 130
סקופ חלבון בלי חלב זה בערך 110
אורז מלא שוב בהנחה וזה ללא שמן 325
סלומון בהנחה ובלי שמן - 250

חמאת בוטנים - 130
לחם מלא - 200
שני חלבוני ביצה - 40

כפית שטוחה של סוכר זה 20 אז 100

200+250+325+200+130+110+325+250+130+200+40+100 = 2260

אז כן יצא לי 2260, וזה בהנחה שלא שמת שמן בשום דבר, שהכפיות היו מדויקות ושהמשקלים שנתת מדויקים

הגעת לזה בקלות כי הבחירת מאכלים שלך לא חכמה, חמאת בוטנים, טחינה ולחם זה יחסית דחוס בקלוריות ולא משביע, תסתכל על הדחיסות הקלורית של הדברים שאתה אוכל
גם אורז זה לא ממש משביע, יש בחירות הרבה יותר טובות, במקום סוכר הייתי שם סוכרלוז
יש בזה משהו, אבל האמת שאני פחות מרגיש שיש לי בעיית רעב בחיטוב הזה, מתחיל בגירעון קלורי של 250 בערך וארד עוד טיפה בקלוריות בקרוב.
מה היית ממליץ לי להחליף?
ושמתי שמן זית בערך 3 כפות בסיר אורז ענק אז זה נכנס שם בצורה קטנה מאוד. החזה עוף בתנור עם מעט שמן זית גם.

יש בזה משהו, אבל האמת שאני פחות מרגיש שיש לי בעיית רעב בחיטוב הזה, מתחיל בגירעון קלורי של 250 בערך וארד עוד טיפה בקלוריות בקרוב.
מה היית ממליץ לי להחליף?
ושמתי שמן זית בערך 3 כפות בסיר אורז ענק אז זה נכנס שם בצורה קטנה מאוד. החזה עוף בתנור עם מעט שמן זית גם.
אז כן הייתי מחשב את השמן, שמן זה הדבר הכי דחוס קלורית שאני מכיר(כ884 קלוריות ל100 מל), כל כף שמן זה בערך 84 קלוריות, תעשה את החושבים שלך כמה שמת

אם אתה רוצה לשבוע יותר בפחות קלוריות הייתי ממליץ לך ->
להחליף את הסוכר לבן בסוכרלוז או ממתיק מלאכותי כלשהו
להחליף את הלחם מלא בלחם קל, שמכיל הרבה יותר נפח ויותר משביע, מכיל גם יותר חלבון וסיבים

חמאת בוטנים הייתי מחליף בPB2 אם יש לך כוח להזמין מחול או באבוקדו שזה עם דחיסות קלורית יחסית נמוכה(אם אני לא טועה 150-200 קלוריות ל100 גרם)
טחינה הייתי מחליף בממרח חומוס, ובתכלס מי לא אוהב חומוס?
ממרח חומוס מכיל כ150-200 קלוריות ל100 גרם, טחינה פי 3-4

אורז מלא ואורז לבן זה כמעט אותו דבר, הייתי מחליף את זה בדברים יותר משביעים כמו שיבולת שועל(אפשר להמתיק עם ממתיק מלאכותי ואז זה ממש אחלה, אפשר גם לערבב עם סקופ חלבון), או אפונה, ברוקולי בשקית, שעועית ירוקה, תירס לייט, בורגול וכו', יש מלא אפשרויות
תחפש דברים עם דחיסות קלורית נמוכה

סלומון זה סבבה, דג טיפה שמן אבל זה לא קריטי ויש לו יתרונות אחרים

חזה עוף זה חזה עוף, אפשר להכין גם בלי שמן, אני קבוע מכין בלי שמן על מחבת פסים או מחבת רגילה אפילו(פשוט להרתיח לפני)

• פותח/ת השרשור
אז כן הייתי מחשב את השמן, שמן זה הדבר הכי דחוס קלורית שאני מכיר(כ884 קלוריות ל100 מל), כל כף שמן זה בערך 84 קלוריות, תעשה את החושבים שלך כמה שמת

אם אתה רוצה לשבוע יותר בפחות קלוריות הייתי ממליץ לך ->
להחליף את הסוכר לבן בסוכרלוז או ממתיק מלאכותי כלשהו
להחליף את הלחם מלא בלחם קל, שמכיל הרבה יותר נפח ויותר משביע, מכיל גם יותר חלבון וסיבים

חמאת בוטנים הייתי מחליף בPB2 אם יש לך כוח להזמין מחול או באבוקדו שזה עם דחיסות קלורית יחסית נמוכה(אם אני לא טועה 150-200 קלוריות ל100 גרם)
טחינה הייתי מחליף בממרח חומוס, ובתכלס מי לא אוהב חומוס?
ממרח חומוס מכיל כ150-200 קלוריות ל100 גרם, טחינה פי 3-4

אורז מלא ואורז לבן זה כמעט אותו דבר, הייתי מחליף את זה בדברים יותר משביעים כמו שיבולת שועל(אפשר להמתיק עם ממתיק מלאכותי ואז זה ממש אחלה, אפשר גם לערבב עם סקופ חלבון), או אפונה, ברוקולי בשקית, שעועית ירוקה, תירס לייט, בורגול וכו', יש מלא אפשרויות
תחפש דברים עם דחיסות קלורית נמוכה

סלומון זה סבבה, דג טיפה שמן אבל זה לא קריטי ויש לו יתרונות אחרים

חזה עוף זה חזה עוף, אפשר להכין גם בלי שמן, אני קבוע מכין בלי שמן על מחבת פסים או מחבת רגילה אפילו(פשוט להרתיח לפני)
הסלומון היום נועד כדי לגוון, לא יותר מזה. אני אוכל כמעט כל השבוע חזה עוף לכן החלטתי לגוון היום.
אתה מלך העולם, תודה רבה רשמתי את הערותייך ואתקן את הדברים הנחוצים
מאצ לאב ❤️

תחליף את המוצרים הבאים:
טונה בשמן - טונה במים
חמאת בוטנים - אבקת PB2 (תזמין ב iherb)
שמן זית - תרסיס שמן זית
סוכר לבן - סוכרזית / סטיביה

תוסיף את המוצרים הבאים:
כמה שיותר ירקות, תפרגן לעצמך בסלטים. אני אוהב קערה גדולה עם טונה, תירס מתוק דל קלוריות, בולגרית 5%, שרי, מלפפון, חסה, בצל סגול ומעט זיתים. מעל זה אני מוסיף רטבים דלי קלוריות ויש לך סלט חלום.

• פותח/ת השרשור
תחליף את המוצרים הבאים:
טונה בשמן - טונה במים
חמאת בוטנים - אבקת PB2 (תזמין ב iherb)
שמן זית - תרסיס שמן זית
סוכר לבן - סוכרזית / סטיביה

תוסיף את המוצרים הבאים:
כמה שיותר ירקות, תפרגן לעצמך בסלטים. אני אוהב קערה גדולה עם טונה, תירס מתוק דל קלוריות, בולגרית 5%, שרי, מלפפון, חסה, בצל סגול ומעט זיתים. מעל זה אני מוסיף רטבים דלי קלוריות ויש לך סלט חלום.
ממש תודה. אפ יש לך עוד תחליפים אשמח

ממש תודה. אפ יש לך עוד תחליפים אשמח

חביתה - תשתמש בעיקר בחלבון, כמה שפחות חלמון.
רטבים - דלי קלוריות, אתה יכול להזמין היום מאתרים כמו fruit-ninja או iherb רטבים עם (כמעט) 0 קלוריות. חלקם טובים מאוד וחלקם שווים לתחת. יש לך גם רטבים דלי קלוריות בסופרים כגון אלף האיים או שום.
דגים לבנים יכול להיות מקור חלבון טוב מאוד עם מעט קלוריות פר 100 גרם. גם סטייק טונה אופציה טובה.
פחמימה - ממליץ לך לאכול תפו״א, הוא משאיר אותי מלא ביחס לפחמימה אחרת כגון אורז.

דגים לבנים יכול להיות מקור חלבון טוב מאוד עם מעט קלוריות פר 100 גרם. גם סטייק טונה אופציה טובה.

בנוסף בשר רזה יתן לך תמורה יפה לקלוריות.

פחמימה - ממליץ לך לאכול תפו״א, הוא משאיר אותי מלא ביחס לפחמימה אחרת כגון אורז.

בנוסף גם בטטה, והייתי נמנע מפסטה BTW.

פסטה מחוץ לתחום לחלוטין. אורז בלבד זו הפחמימה שלי.
למה מידרת דווקא את הפסטה? שתיהם פחות או יותר אותם קלוריות

מומלץ להכניס גם תפוחי אדמה כמו שנאמר, אתה יכול לאכול כפול בכמות באותם הקלוריות כמו נניח אורז.

בנוסף בשר רזה יתן לך תמורה יפה לקלוריות.

בנוסף גם בטטה, והייתי נמנע מפסטה BTW.

בטטה זה חלום, אבל משום מה תפו״א משביע אותי יותר...אולי זה רק אני.

כשאתה אומר בשר רזה, הכוונה לחזה עוף?

למה מידרת דווקא את הפסטה? שתיהם פחות או יותר אותם קלוריות

זה לא.
מומלץ להכניס גם תפוחי אדמה כמו שנאמר, אתה יכול לאכול כפול בכמות באותם הקלוריות כמו נניח אורז.

רחוק מכפול אבל כן אפשר יותר.

כשאתה אומר בשר רזה, הכוונה לחזה עוף?

לא רק, יש כמה סוגי בשר רזה.
חלקי הכתף, פילה, צ`אק, שייטל, וייסבראטן, סינטה.
(קרדיט לגוגל)

פסטה ואורז?
לא יודע איזה פסטה אתה אוכל, הבדל של אולי 40 קל' ל100 גרם לטובת האורז
לאחד כמוך לפני תחרות זה קריטי, לאחד כמוני וכמו פותח האשכול עוד 80 קל' בגלל שהוא רצה פסטה זה ישפיעו יותר מידי...

נערך לאחרונה:
לא יודע איזה פסטה אתה אוכל, הבדל של אולי 40 קל' ל100 גרם לטובת האורז

לא יודע מה איתך רוב האנשים שאני מכיר לא אוכלים 100 ג׳ של פחמימה ביום (אורז / פסטה וכו׳).

בהנחה ואדם ממוצע יצרוך בין 300-400 גרם ביום לפחות של אחד מהמאכלים הנ״ל הבדל של בערך 150 קל׳ ביום זה משמעותי, גם אם אתה לא מתחרה.
לצורך העניין במקרה הזה תוכל לאכול עוד 100 ג׳ אורז ביום ועדיין עם פחות קלוריות.

לא יודע מה איתך רוב האנשים שאני מכיר לא אוכלים 100 ג׳ של פחמימה ביום (אורז / פסטה וכו׳).

בהנחה ואדם ממוצע יצרוך בין 300-400 גרם ביום לפחות של אחד מהמאכלים הנ״ל הבדל של בערך 150 קל׳ ביום זה משמעותי, גם אם אתה לא מתחרה.
לצורך העניין במקרה הזה תוכל לאכול עוד 100 ג׳ אורז ביום ועדיין עם פחות קלוריות.
בגדול צודק, אני בגישה של לא להתחשבן על 150 קל לפה או לשם , או לספור קלוריות בכלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית