הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סדר ביצוע התרגילים

איתי יוסף

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
אהלן

נניח שמתאמנים full body ויש למשל באותו האימון בנץ' פרס, פרפר, וחתירה.
האם עדיף לעשות את שני תרגילי החזה ביחד, כלומר לעשות את הפרפר אחרי הבנץ פרס ורק אז את החתירה? או שמא עדיף לעשות אחרי הבנץ את החתירה ורק אז את הפרפר, מכיוון שחתירה תרגיל מורכב וכבד יותר ופרפר הוא תרגיל פשוט ומבודד.
השאלה היא בעצם האם יש חשיבות שהתרגיל המשני של השריר (במקרה הזה חזה אבל יכול להיות כל שריר גדול, כמו גב) יבוצע ברצף ישירות אחרי התרגיל העיקרי.
תודה

אין לזה חשיבות.

וואלה?
המאמן בחדר הכושר אמר לי אחרת
ביום של חזה, כתפיים ויד קדמית, הייתי עושה כל פעם תרגיל אחר כדי לתת מנוחה מהתרגיל הקודם.
המאמן אמר לי לעשות את שלושת תרגילי החזה אחד אחרי השני וזה נהיה מעייף.
אתה אומר שהתזמון לא משנה?

וואלה?
המאמן בחדר הכושר אמר לי אחרת
ביום של חזה, כתפיים ויד קדמית, הייתי עושה כל פעם תרגיל אחר כדי לתת מנוחה מהתרגיל הקודם.
המאמן אמר לי לעשות את שלושת תרגילי החזה אחד אחרי השני וזה נהיה מעייף.
אתה אומר שהתזמון לא משנה?
להחליף בין תרגיל ראשי להיות ראשון או שני, יש הבדל. אבל בין תרגיל משני, זה פחות משנה.

הבחור יעשה את התרגיל הראשי ראשון, אבל התרגיל עזר שאחריו, לא חייב לבוא מיד אחריו, זה יכול לחכות אחרי תרגיל אחר גם כן.

תמיד תקשיב למאמן שלך, לא משנה מה אני חושב. המאמן שלך מכיר את הנתונים והמטרות בשבילך טוב יותר ממני.

מנקודת מבט של כוח או היפרטרופיה, אין הבדל מה מגיע ראשון או שני אחרי התרגיל העיקרי, אבל במידה והמאמן מחליט שתרגיל הפרפר הוא גם כן תרגיל ראשי, מסתבר שהוא לא ירצה שתזיז דברים.

למטרות היפרטרופיה ובמידה והחזה שלך מרגיש מותש מהבנץ' פרס, אני כן רואה הגיון בלבצע קודם חתירה כדי לתת לחזה להתאושש ואז תוכל לבצע יותר עבודה בתרגיל הפרפר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית