הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"אימון יתר" - שריפת שריר

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
בעבר התייעצתי פה בעקבות כאבים חזקים בבטן אחרי אימון.

הכאבים צצו לי אחרי אימון בטן שאני עושה כבר כמעט שנה בעקבות שילוב דדליפט בתכנית לראשונה, מה שיצר עומס נוסף על הבטן. (את הפתרון לכאבי השרירים בבטן פתרתי דרך כך שהפחתתי בדדליפט, מארבע פעמים לשבוע בfbw, לפעמיים בab, אך אימון הבטן נותר 4 פעמים בשבוע בab).

נאמר לי פה על ידי כמה אנשים לצמצם את אימון הבטן האינטנסיבי, ניסיתי לחשוב על זה ופסיכולוגית אני פשוט לא מסוגל, והשארתי את העבודה על הבטן ללא שינוי, אז לא נעמיק בזה ברשותכם.

אחת התגובות שעלתה בזמנו ומעט מטרידה אותי, היא שאני עשוי לשרוף שריר בבטן בעקבות עבודה מרובה מדי על הבטן.

רציתי לדעת ראשית, כמה זה נכון ושנית, איך באמת עובדת שריפה של שריר בעקבות עבודה מרובה מדי על שריר/קבוצה?

מזה עשית לנו חידה בלי תשובה ?
אין לי תשובה. אבל תהיה ברור בשאלה שלך שלמי שיש תשובה אולי שיידע לענות על מה שאתה שואל.
פשוט דיברו כאן על עבודה ישירה לבטן ואמרו שהיא לא יעילה, זה לא אומר שמי שלא מבודד בטן לא עובד על בטן

אין לי תשובה. אבל תהיה ברור בשאלה שלך שלמי שיש תשובה אולי שיידע לענות על מה שאתה שואל.
פשוט דיברו כאן על עבודה ישירה לבטן ואמרו שהיא לא יעילה, זה לא אומר שמי שלא מבודד בטן לא עובד על בטן
זה אני יכול להבין שיש תרגיל שמשפיע יותר מאשר תרגיל אחר .
העניין שנאמר פה מאנשים רציניים בתחום שחוץ מאחוז שומן נמוך וגנטיקה אין איך להשפיע על שרירי הבטן מבחינת המראה שלהם וזה קצת נשמע לי מוזר

זה אני יכול להבין שיש תרגיל שמשפיע יותר מאשר תרגיל אחר .
העניין שנאמר פה מאנשים רציניים בתחום שחוץ מאחוז שומן נמוך וגנטיקה אין איך להשפיע על שרירי הבטן מבחינת המראה שלהם וזה קצת נשמע לי מוזר
מה שמנסים להסביר לך - ברגע שאתה כבר על אחוז שומן נמוך, עם מסת שריר, עובד באימונים עם תרגילים מורכבים כמו מתח סקוואט דד וכו' לעשות כפיפות בטן או leg raises או כל תרגיל מבודד לבטן יתרמו מעט מאוד למראה/צורה/בולטות של הקוביות
מצד שני, לחזק core זה תמיד טוב ולא יזיק.

תיקח בן אדם שמתאמן חודש עושה שכיבות שמיכה וסקוואט עם משקל גוף, תכניס לו מבודדים לבטן, אתה תראה תוצאות ושיפור אבל רק כי מלכתחילה לא היה עליו מסת שריר.

העניין שנאמר פה מאנשים רציניים בתחום שחוץ מאחוז שומן נמוך וגנטיקה אין איך להשפיע על שרירי הבטן מבחינת המראה שלהם
שוב, דיברו על עבודה ישירה לבטן.
חוץ מזה השיפור הויזואלי בעבודה ישירה על שרירי הבטן מינורי עד לא קיים.

עבודה ישירה לבטן לא שווה שום דבר.. לך תעשה דדליפט

העומס והזוויות שאתה מבצע בכפיפות בטן למשל, זה שולי מאוד ביחס לאיך ששרירי הבטן פועלים בתנועות כבדות ומורכבות.

שוב, "לעבוד על הבטן" בצורה חכמה ,זה לא באמת עבודה על הבטן. זה תנועות מורכבות שכוללות בתוכן את הבטן.

אז בכל מיקרה מי שלא עושה סקוואט / דד ליפט , או שעושה אבל אין משקלים גבוהים עדיף להוסיף עבודה על הבטן .

תלוי מטרה, אין עדיף.

אם המטרה שלך היא היפרטרופיה ואתה ללא מסת שריר בכלל כן הייתי ממליץ על עבודה על הבטן.

במידה ואתה בחור מפותח שמתאמן כבר כמה שנים לא רואה ערך מוסף מבחינת מסת שריר בעבודה ישירה על הבטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית