הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עולה 100 גרם ביום באותם כמות קלוריות?

• פותח/ת השרשור Capo
  • פורסם בתאריך

Capo

משתמש מתחיל
181
13
נק' מוניטין:
1
181
13
אני אוכל 2000 קלוריות ליום גם בחיטוב ירדתי במשקל ב2000 קלוריות לאט לאט אבל ירדתי ממוצע עמד על 200 קלוריות לשבוע

התחלתי להתאמן במכון לפני כ20 יום עד כה עליתי 2 קילו משמע 100 גרם ליום באותה כמות קלוריות מה הנעלם פה? (אירובי אני לא עושה לא בחיטוב ולא במסה)

אכלת 2000 קלוריות וירדת במשקל שהיית בחיטוב בסביבות ה200 גרם בשבוע.
עכשיו החלטת במחשבה שאתה במסה אוכל 2000 קלוריות ועולה במשקל 100 גרם ליום .

אולי תחשוב על גוף מטרה שאתה רוצה לעצמך תלך לישון ותקום בבוקר תספר לו אם זה קרה : P

כנראה שאז לא היית על 2000 קלוריות או שעכשיו אתה לא על 2000 קלוריות ...

התחלתי להתאמן במכון לפני כ20 יום עד כה עליתי 2 קילו משמע 100 גרם ליום באותה כמות קלוריות מה הנעלם פה?

כל כמה זמן אתה נשקל? יש לך תיעוד של תאריכים ושקילות? אם כן אשמח שתעלה אותו לכאן.

אם נשקלת 2 שקילות בודדות ב-20 יום ואז הסקת מכך שהעלייה בכל יום הייתה 100 גרם - רוב הסיכויים שאתה טועה, כי אתה לא לוקח בחשבון תנודות משקל מאגירת נוזלים.

כמה קלוריות אתה חושב שאתה אוכל עכשיו?

מה הנעלם פה?
למשוואה הקלורית כמה נעלמים:

מה שאתה מכניס (מזון): צריכה קלורית. הרבה אנשים סוטים בספירת הקלוריות שלהם.

[פחות]

כל מה שאתה מוציא: הוצאה אנרגטית במנוחה (RMR), האנרגיה שאתה מוציא על עיכול מזון (DIT), האנרגיה שאתה מוציא מפעילות בלתי מכוונת כמו נקיונות והליכה ברגל (NEAT) והאנרגיה שאתה מוציא בפעילות מכוונת/פעילות גופנית (EAT).

RMR יכול להשתנות מעט אחרי שינוי הרכב גוף או כתוצאה/במהלך דיאטה.
DIT זניח והיכולת שלו להשתנות נתונה לויכוח
NEAT - יכול להשתנות בד"כ, מה שדופק את רוב האנשים מבלי שהם שמים לב
EAT - גם יכול להתשנות

___

מה שעוד יכול לקרות זה עלייה בנוזלים ו/או מסת גוף רזה כתוצאה מתחילת אימונים.

• פותח/ת השרשור
כל כמה זמן אתה נשקל? יש לך תיעוד של תאריכים ושקילות? אם כן אשמח שתעלה אותו לכאן.

אם נשקלת 2 שקילות בודדות ב-20 יום ואז הסקת מכך שהעלייה בכל יום הייתה 100 גרם - רוב הסיכויים שאתה טועה, כי אתה לא לוקח בחשבון תנודות משקל מאגירת נוזלים.

כמה קלוריות אתה חושב שאתה אוכל עכשיו?

למשוואה הקלורית כמה נעלמים:

מה שאתה מכניס (מזון): צריכה קלורית. הרבה אנשים סוטים בספירת הקלוריות שלהם.

[פחות]

כל מה שאתה מוציא: הוצאה אנרגטית במנוחה (RMR), האנרגיה שאתה מוציא על עיכול מזון (DIT), האנרגיה שאתה מוציא מפעילות בלתי מכוונת כמו נקיונות והליכה ברגל (NEAT) והאנרגיה שאתה מוציא בפעילות מכוונת/פעילות גופנית (EAT).

RMR יכול להשתנות מעט אחרי שינוי הרכב גוף או כתוצאה/במהלך דיאטה.
DIT זניח והיכולת שלו להשתנות נתונה לויכוח
NEAT - יכול להשתנות בד"כ, מה שדופק את רוב האנשים מבלי שהם שמים לב
EAT - גם יכול להתשנות

___

מה שעוד יכול לקרות זה עלייה בנוזלים ו/או מסת גוף רזה כתוצאה מתחילת אימונים.

אני מאוד מאוד פנדט לגבי הקלוריות ממש בקטע די פסיכי אני לא מפספס אפעם. ממש לוקח את זה מקצועי את הקטע של התזונה כי זה הדבר כמעט הכי חשוב אוכל שינה ואימונים. וכן אני יעלה תמונה יש לי מעקב תמידי זה כל כך מוזר ככל הנראה אולי הסיכוי זה רק השינויים מהאימונים לגבי מדידת אחוזי שומן נראה אותו הדבר 12 אחוז ומדדתי "באמצעות קליפר" נראה שגם 12 אחוזים עד כמה שזה מדויק ?

קבצים מצורפים

• Screenshot_2021-04-28-11-58-02-223_com.miui.notes.jpg
    Screenshot_2021-04-28-11-58-02-223_com.miui.notes.jpg
    KB 36.3 · צפיות: 43
ממוצע שבוע 1 - 59.2 ק"ג
ממוצע שבוע 2 - 60.07 ק"ג

כלומר עלייה של 800 גרם בערך.

בינתיים לכאורה קצב העלייה גבוה מדי כי עלית ב-1.3% מהמשקל שלך תוך שבועיים. קצב אידיאלי הוא משהו כמו 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש.
עם זאת, מכיוון שבדיוק התחלת להתאמן וגם עברת למאזן קלורי חיובי, הגיוני לראות קפיצה כזו במשקל. פשוט תמשיך לעקוב אחר קצב העלייה החודשי (לפי הממוצעים השבועיים) ותוודא שהוא עומד בערך על 600 גרם בחודש פחות או יותר. אם אתה רואה שהמגמה הזו ממשיכה גם בשבועות הבאים תקצץ קלוריות פשוט.

אני מאוד מאוד פנדט לגבי הקלוריות ממש בקטע די פסיכי אני לא מפספס אפעם
כולם חושבים ככה, רובם טועים.

עד כמה שזה מדויק?
לא מדויק כ"כ

• פותח/ת השרשור
ממוצע שבוע 1 - 59.2 ק"ג
ממוצע שבוע 2 - 60.07 ק"ג

כלומר עלייה של 800 גרם בערך.

בינתיים לכאורה קצב העלייה גבוה מדי כי עלית ב-1.3% מהמשקל שלך תוך שבועיים. קצב אידיאלי הוא משהו כמו 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש.
עם זאת, מכיוון שבדיוק התחלת להתאמן וגם עברת למאזן קלורי חיובי, הגיוני לראות קפיצה כזו במשקל. פשוט תמשיך לעקוב אחר קצב העלייה החודשי (לפי הממוצעים השבועיים) ותוודא שהוא עומד בערך על 600 גרם בחודש פחות או יותר. אם אתה רואה שהמגמה הזו ממשיכה גם בשבועות הבאים תקצץ קלוריות פשוט.

כולם חושבים ככה, רובם טועים.

לא מדויק כ"כ

אני לא עברתי לשום מאזן קלורי חיובי רק שיניתי את האימונים שלי מאימונים לבית לאימון למכון זה היה ההבדל היחידי שעשיתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית