הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחקר מדעי, או נסיון אישי

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
למה יש סבירות גדולה יותר שתקשיבו, למחקר מדעי, או לנסיון אישי?

ניקח שני דוגמאות קיצוניות,
  1. אדם ממש חזק, או ממש גדול מספר לכם שמהנסיון שלו דבר ספציפי עובד. נגיד תוכנית מסוימת, תרגיל מסוים או תוסף מסוים.
  2. אדם קטן ומצומק, מראה לכם מחקר מדעי מאתר מכובד, שהדבר ההפוך עובד.
למי מסתבר שתקשיבו?

או דבר פחות קיצוני, שני מתאמנים ממוצעים, אחד משתף נסיון אישי כשהשני משתף מחקר ששמע, למי תקשיבו?

והאם יוצא לכם ביום יום לשמוע מחקרים רבים, או חוויות רבות של אנשים ולשקול אם להקשיב להם? והאם אתם עושים משהו עם הידע הזה? ואיזה תוצאות אתם מרגישים שקיבלתם?

תפרטו אם תרצו מחקרים או נסיון של מישהו ששיפר אצלכם משהו.

תלוי, זה לא תמיד בר השוואה.

אם מדובר במחקר, פותח את המחקר ומנסה לקרוא קצת יותר ולהבין אם מדובר במחקר איכותי (לא צריך להיות מבין גדול במחקר, פשוט לחפש היגיון במספרים ובצורה שבה בדקו) אם מצאתי ״תקלות״, לוקח את זה בחשבון... לא כל מחקר הוא בהכרח טוב

במקרה השני, אם הבנאדם משכנע, וגם מחזיק מסה של כוח אז זה בהחלט יכול לעזור ונותן עצה אז אני שומע. אבל זה לא מחקר... לצורך העניין קוראים לזה n=1, שזה אומר שה-n הוא מספר האנשים שבדרך כלל עליהם נבדק העניין. וסיפורים של n=1 הן אנקדוטה נחמדה ולרוב לא נלקחת בחשבון באופן גורף. במחקרים לדוגמה זה נחשב יותר תיעוד של מקרה פרטני שיהיה להמשך מחקר/ירידה לפרטים אבל לא מעיד על הכלל בהכרח
תלוי גם אם מדובר במאמן שיכול לספר על מתאמנים אישיים שלו, ולתת תוצאות ואז זה יותר מבוסס

אבל אם האיש גם חזק וגם מביא מחקר רציני שמגבה אותו, תכלס מעריך את זה אפילו יותר
או שוב, אם מדובר במאמן מקצועי, הידע כנראה שווה משהו.
זאת דעתיֿ

בנוסף האמת אני לא פגשתי יותר מידי מחקרים נורמלים על תוכניות אימונים וכיוצב,
אז אני חושב שאם מישהו אומר שיש מחקר כדאי לבדוק במה מדובר כי התוצאה לא תמיד חד משמעית

נערך לאחרונה:
אין ספק שלראות מישהו שכביכול "מוכח" שיודע מה הוא עושה גורם לך להקשיב לו , אבל וזה אבל גדול אי אפשר לדעת מה היה הפוטנציאל שלו ואיזה גנטיקה יש לו , ויש מצב שמה שעבד לו לא יעבוד לאחרים . להבדיל ממחקר שנוסה על הרבה אנשים ויותר מעיד על הכלל מאשר על היוצא מן הכלל . הבעיה במחקרים שלרוב זה לתקופה קצרה .
בוא נאמר שאם יש 2 אופציות שאחד עם נסיון ממליץ תרגיל מסוים לחזה , ומחקר אחר ממליץ על תרגיל אחר לחזה לדוגמא .
אני אתחיל לבדוק על עצמי על פי המחקר , אם לא יעבוד אעבור לבעל הנסיון . (אלא אם כן מכיר את האדם שהוא בעל נסיון ואני יודע שהוא מקצוען אמיתי שעבר הרבה בתחום וניסה הרבה )

מקשיב לניסיון ובודק אם יש גיבוי מחקרי או הצדקה.

אגב, איך תמדוד ניסיון אישי?
יכול להיות מישהו עצום שיש לו מאמן מעולה שמכתיב לו מה לעשות ואין לו מושג למה כמה ואיך.

לא כל דבר שעובד על אחד יעבוד על אחר באותה רמה, לכל אחד יהיה משהו אחר שיותר מתאים בשבילו אישית.

• פותח/ת השרשור
שני מחקרים שקופצים לי לראש שהיו חסרי תועלת לחלוטין עבורי. הראשון, שקפאין לפני אימון ישפר את האימון שלי ב×% משקל. ושדדליפט אפשר לבצע לפני סקוואט (לדעתי המחקר שם גם היה פגום).

מחקרים שמצאתי מאוד נכונים בשבילי, לא להתמתח לפני אימון. ואיך לא? שספירת קלוריות תשפיע בצורה הכי מדויקת על משקל הגוף.

נסיון אישי שמצאתי מאוד יעיל, מיץ ירקות משפר לי את האימון. ושהסקוואטים הם החימום לדדליפט, אחרי סקוואט, אני לא צריך חימום ארוך לדדליפט אם בכלל.

נסיון אישי שלא עבד, לאכול את החלבון מיד אחרי אימון. לפזר ארוחות כמה שאפשר, לא ראיתי שהם יעילים (אולי גם יש לזה מחקרים, לא יודע). וחצי מעיצות הטכניקה שנותנים לי.

לדעתי המחקרים בתחום הספורט בפיגור עצום ממחקרים בתחומים אחרים. ולרוב, נסיון אישי יותר אמין מהרבה מחקרים ספציפית בתחום הזה לדעתי.

דבר נוסף, לדעתי אין תחליף לנסיון של אדם שהיה לו 200 ק"ג על המוט. להרגיש את המשקל הזה, ולהצליח להזיז את זה בהצלחה, זה משהו אחר. קשה לקחת משהו ממחקר שנעשה על אנשים שהגיעו ל60 ק"ג על המוט בסוף המחקר (הרבה מחקרים הם כאלו).

שני מחקרים שקופצים לי לראש שהיו חסרי תועלת לחלוטין עבורי. הראשון, שקפאין לפני אימון ישפר את האימון שלי ב×% משקל. ושדדליפט אפשר לבצע לפני סקוואט (לדעתי המחקר שם גם היה פגום).

מחקרים שמצאתי מאוד נכונים בשבילי, לא להתמתח לפני אימון. ואיך לא? שספירת קלוריות תשפיע בצורה הכי מדויקת על משקל הגוף.

נסיון אישי שמצאתי מאוד יעיל, מיץ ירקות משפר לי את האימון. ושהסקוואטים הם החימום לדדליפט, אחרי סקוואט, אני לא צריך חימום ארוך לדדליפט אם בכלל.

נסיון אישי שלא עבד, לאכול את החלבון מיד אחרי אימון. לפזר ארוחות כמה שאפשר, לא ראיתי שהם יעילים (אולי גם יש לזה מחקרים, לא יודע). וחצי מעיצות הטכניקה שנותנים לי.

לדעתי המחקרים בתחום הספורט בפיגור עצום ממחקרים בתחומים אחרים. ולרוב, נסיון אישי יותר אמין מהרבה מחקרים ספציפית בתחום הזה לדעתי.

דבר נוסף, לדעתי אין תחליף לנסיון של אדם שהיה לו 200 ק"ג על המוט. להרגיש את המשקל הזה, ולהצליח להזיז את זה בהצלחה, זה משהו אחר. קשה לקחת משהו ממחקר שנעשה על אנשים שהגיעו ל60 ק"ג על המוט בסוף המחקר (הרבה מחקרים הם כאלו).

לא הגעתי ל200 קילו אז לא יכול להגיד אבל לדעתי משהו שעובד על בן אדם אחד לא בהכרח יעבוד על בן אדם אחר.
מצד שני יש הרבה מחקרים שסותרים אחד את השני וצריך לברור את אלה שרלוונטים אלייך והכי מדוייקים.
אז נראה לי שזה די שילוב של שניהם, בהתחלה אתה תקשיב לבעלי ניסיון אישי (שכנראה קראו מחקרים) בשביל הפוש ההתחלתי ושהטכניקה וכו' יהיו נכונות ואז עם העניין בתחום אתה inevitably תתחיל לקרוא ולעשות ניסויים בעצמך כמו שכתבת כדי לראות מה עובד ספציפית לך.

תלוי מקרה. אם למשל אני רוצה לדעת האם חלוקה ל-FBW או ABCD תהיה יעילה יותר, אני אלך למחקרים, כי ניסיון אישי לא יכול למדוד את הדברים האלה, אבל אם למשל אני רוצה לדעת איזה תרגיל יכול לעזור באיזה מצב אני אלך על ניסיון אישי, כי זה שווה ערך או דומה למה שמחקר ייתן לי

תלוי במחקר, תלוי בדמות.

כמה שאני אוהב את westside ולואי סימונס יש דברים אחרים שגרמו להצלחה של המקום מעבר לתכנון שלהם.

כמו כן כמה שאני חושב שמחקר חשוב צריך לקחת מחקר בעירבון מוגבל, כי בדרך כלל למחקר בודד אין תוקף חיצוני בשמיים. צריך גוף רחב של מחקרים על נושא מסוים כדי לקבוע ברמת סבירות גבוה שמשהו נכון. (או נכון להסתמך עליו)

אני חד משמעית חושב שלא.

פגשתי מספיק "בודיבילדרים" חסרי מושג.

מעדיף לנסות על עצמי מחקר שהוא "לא שלם" לעומת עצה בסגנון "תעשה דרופ סט טרפזים לכשל"

מציע לך ללמוד על שיטות מחקר טיפה, להבין בלהסתמך למה לא כדאי להסתמך על מחקר 1 למשל

קודם כל

שיטת המחקר יכולה להיות לא רלוונטית, כמו למשל , לקחת סקר על ענפי ספורט שונים לגמרי מהענף שלך ולשייך ממנו נתונים (תוקף חיצוני נמוך)

בנוסף לכך, אפילו אם יש מחקר אחד שמראה תוצאה X, הוא עדיין יכול להיות לא מדויק כתוצאה מטעות סטטיסטית. מוזמן לקרוא על type 1 type 2 errors.

אתה יכול לראות את זה בכמעת כל meta analasys שיש, המון מחקרים אומרים א', ו2 3 אומרים ההפך. לא כי היה פה נסיון לרמות אלא פשוט כי זה המזל.

מאותה הסיבה אגב, אתה יכול ליפול כבר ברמת החיפוש של מחקר.

אם נגיד תחפש בגוגל

Cranberry juice improves hyperthophy PUBMD.

אולי תמצא מחקר אחד שנראה על הנייר טוב ואחלה, אבל הוא הבודד מתוך גוף ספרות שאומרת אחרת.

קיצר.

להטיל ספק בכולם. לא הולך להגיד לך למי להקשיב אבל מחקר זה לא הדבר הכי מדויק בעולם בפני עצמו, רק כאשר מחקר מצטבר על מחקר, על מחקר על מחקר, יש על מה לדבר.

מציע לך ללמוד על שיטות מחקר טיפה, להבין בלהסתמך למה לא כדאי להסתמך על מחקר 1 למשל

קודם כל

שיטת המחקר יכולה להיות לא רלוונטית, כמו למשל , לקחת סקר על ענפי ספורט שונים לגמרי מהענף שלך ולשייך ממנו נתונים (תוקף חיצוני נמוך)

בנוסף לכך, אפילו אם יש מחקר אחד שמראה תוצאה X, הוא עדיין יכול להיות לא מדויק כתוצאה מטעות סטטיסטית. מוזמן לקרוא על type 1 type 2 errors.

אתה יכול לראות את זה בכמעת כל meta analasys שיש, המון מחקרים אומרים א', ו2 3 אומרים ההפך. לא כי היה פה נסיון לרמות אלא פשוט כי זה המזל.

מאותה הסיבה אגב, אתה יכול ליפול כבר ברמת החיפוש של מחקר.

אם נגיד תחפש בגוגל

Cranberry juice improves hyperthophy PUBMD.

אולי תמצא מחקר אחד שנראה על הנייר טוב ואחלה, אבל הוא הבודד מתוך גוף ספרות שאומרת אחרת.

קיצר.

להטיל ספק בכולם. לא הולך להגיד לך למי להקשיב אבל מחקר זה לא הדבר הכי מדויק בעולם בפני עצמו, רק כאשר מחקר מצטבר על מחקר, על מחקר על מחקר, יש על מה לדבר.

זה לא מדויק אין ספק.

בכל זאת אני חושב שיש מאחורי הרבה יותר מאשר "יש לי שרירים אז אני מבין".

יש מספיק נושאים שיש בהם מספיק מחקרים והמסקנות חד משמעיות.

זה שיש מחקרים לא מלאים / עם סטיות ושגיאות לא אומר שצריך להשליך את זה על כלל המחקרים בתחום.

על מחקרי תזונה עוד ניחא, חלקם לא מדויקים וקשה לקבל מסקנה חד משמעית,
בקשר לאימונים? לתוספים? לא רואה סיבה למה להתעלם מנושא שחקרו אותו כמה וכמה פעמים ומכמה אספקטים שונים.

• פותח/ת השרשור
כמה שאני אוהב את westside ולואי סימונס יש דברים אחרים שגרמו להצלחה של המקום מעבר לתכנון שלהם.
שמח שהבאת את לואי סימונס, אני לא חושב שמה שהוא בנא היה מהרבה מחקרים.
הטענות שלו על הקשר בין עבודת ספציפית למהירות לכוח, הוא נושא טעון שבעולם הכללי נראה שלא מסכימים, זה לא נראה לי מדעי מספיק.

לכן אני מסתכל על לואי כנסיון אישי ולא מדע. האם דעתו יותר רלוונטית לך ממחקר מסוים.
כמו שאליהו הנקין כתב בזמנו, ניסיון של שנים של המאמנים הטובים בעולם שווה פי כמה מכל מחקר כלשהו.
זאת דוגמה מעולה לנסיון עשיר שנהפך למעין מחקר בעצמו רק בלי הפרוטוקולים.
על מחקרי תזונה עוד ניחא, חלקם לא מדויקים וקשה לקבל מסקנה חד משמעית,
בקשר לאימונים? לתוספים? לא רואה סיבה למה להתעלם מנושא שחקרו אותו
אני ממש לא מסכים איתך. נכון שבתזונה יש מחקרים שעוד לוקים, כמו בכל תחום אחר, אבל יש בתזונה מחקרים ארוכים ומקיפים הרבה יותר מאימונים.

הרבה ממחקרי אימונים נשמעים כמו בדיחה, אי שאנשי מקצוע מסוימים מנסים לקדם אג'נדה.
כמו ההשוואה בין מכונות ותרגילים חופשיים. עושים את התרגיל החופשי לרבע תנועה, לעומת המכונה שהיא תנועה מלאה, וההישג המרשים הוא להגיע ל80% ממשקל הגוף בסוף המחקר, מה שמעיד על מתאמנים ממש לא מנוסים, עם תוכנית זבל אם זה מה שהם השיגו. וכנראה שחלקם גם במינוס קלורי, לך תדע.
מזעזע אותי לפעמים מחקרי אימונים, אבל אדרבה, אשמח לראות מחקר שראית ששווה יותר ממחקרי תזונה.

אני ממש לא מסכים איתך. נכון שבתזונה יש מחקרים שעוד לוקים, כמו בכל תחום אחר, אבל יש בתזונה מחקרים ארוכים ומקיפים הרבה יותר מאימונים.

יש ויש, לא טענתי שזה באופן גורף אלא חלקם בלבד.

מזעזע אותי לפעמים מחקרי אימונים, אבל אדרבה, אשמח לראות מחקר שראית ששווה יותר ממחקרי תזונה.

יש המון, כמו שהסברתי לו מקודם, אתה לא יכול לשלול את כל המחקרי אימונים באופן גורף בגלל שיש כמה שהם חלקיים.
בדיוק כמו שאני לא אומר לשלול את כל מחקרי התזונה כי יש כמה שלוקים בחסר.

אגב בוא ניכנס לפרופורציה,
יש המון המון המון מחקרים שאפילו לא נחשפנו אליהם.

• פותח/ת השרשור
יש ויש, לא טענתי שזה באופן גורף אלא חלקם בלבד.

יש המון, כמו שהסברתי לו מקודם, אתה לא יכול לשלול את כל המחקרי אימונים באופן גורף בגלל שיש כמה שהם חלקיים.
בדיוק כמו שאני לא אומר לשלול את כל מחקרי התזונה כי יש כמה שלוקים בחסר.

אגב בוא ניכנס לפרופורציה,
יש המון המון המון מחקרים שאפילו לא נחשפנו אליהם.
אתה מכיר מחקר טוב על אימונים, שהתחיל עם מתאמנים סבירים, עם טכניקה סבירה, תוכנית נורמלית, ובקיצור משהו שאתה מרגיש יכול להשפיע על האימונים שלנו?

זה המקום לשתף אחד כזה.
אולי נעשה דבר כזה, תשתף את המחקר הכי טוב שלך. ותשתף את הנסיון הכי יקר וחשוב שלך, ונראה איזה מהשתיים נראה הכי משכנע.

אני בטוח שיש לך משהו להמליץ למתאמנים שאין לך מחקר עליו, אני סקרן לראות מה באמת מדבר לאנשים בסופו של דבר.

אם לא מתחשק לך, זה בסדר, בלי לחץ, אני אחפש לי מחקר כזה ואיזה עיצה אישית מנסיון.

אתה מכיר מחקר טוב על אימונים, שהתחיל עם מתאמנים סבירים, עם טכניקה סבירה, תוכנית נורמלית, ובקיצור משהו שאתה מרגיש יכול להשפיע על האימונים שלנו?

זה המקום לשתף אחד כזה.
אולי נעשה דבר כזה, תשתף את המחקר הכי טוב שלך. ותשתף את הנסיון הכי יקר וחשוב שלך, ונראה איזה מהשתיים נראה הכי משכנע.

אני בטוח שיש לך משהו להמליץ למתאמנים שאין לך מחקר עליו, אני סקרן לראות מה באמת מדבר לאנשים בסופו של דבר.

אם לא מתחשק לך, זה בסדר, בלי לחץ, אני אחפש לי מחקר כזה ואיזה עיצה אישית מנסיון.

אני אחפש יש הרבה מחקרים שהשתמשתי בהם.

בוא נגיד שהרבה מהניסיון שלי מושתת על מחקרים שקראתי,
מכל העצות שקיבלתי במהלך ה5 שנים שאני מתאמן אני יכול להגיד שאולי השתמשתי ב10%-15%.
(וגם אז לא הכל עבד)

אני מסכים שאם ניקח מתאמן מתחיל ואני אשב עליו ואלמד אותו להתאמן ולפתח גוף ואנגיש לו את המידע
אז כנראה שהוא ירוויח הרבה יותר מאשר אם הוא ישב לקרוא מחקרים.

אבל אני לא מדבר רק על קהל המתאמנים המתחילים,
בסופו של דבר אם תיקח כל מתאמן ברמתי בערך בפיתוח גוף אני בספק רב שהוא יוכל לדלות יותר מידע מעצות
מאנשים זרים שהם בעצמם כנראה נשענים על ניסיון של מישהו אחר מאשר אם יסתמך על מחקרים
(שכנראה עם הזמן הוא גם יודע לסנן את הלא רלוונטים)

אגב,
רוב המיתוסים שאני מכיר בתחום עוברים מפה-לאוזן ולא מחקרית.

אני מסכים שאם ניקח מתאמן מתחיל ואני אשב עליו
עדיף שלא תשב עליו, הם לא קולטים יותר מהר ככה לדעתי

ובנימה זו, מחכה לפוסט הבא של המשורר- ״איך אתם מספיקים לדון בנושאים כאלהֿ/ולהתאמןֿ/לאכול/לקרואמחקרים/לעבודֿֿ/כמהאתםמרוויחים״
@המשורר אתה חסר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית