אסון נורא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
ראית שהורדת את הקללה בסוף אז לפחות זה , אבל הודעה מהפחות קשורות שהיו פה , אתה לא מכיר את המגזר , נחפשת אולי לכמה אנשים ואתה מכליל כמות גדולה יותר של אנשים .
אני חרדי לשעבר אז חבל שאתה מדבר על דברים שאתה לא יודע.
מכיר את ההלכה והתלמוד והציבור החרדי לא פחות מכל חרדי אחר שגדל בחברה הזאת עד גיל כולל, כולל. כי טכנית גם הייתי בישיבה גבוהה וכולל.
בקיצור, עזוב נשמה. הציבור הזה הוא פגאני ומטורף מהמסד ועד הטפחות.
ראינו את "עבודת השם" של הציבור המפגר הזה בקורונה.
מקשיבים למנהיגים במקום להלכה ועוד חושבים שזה סופר סקסי ושהם "עובדי השם".

והמנטאליות החרדית היא מנטאליות של הזנחה, גם כלכלית, גם פיזית. והציבור רואה רק את הפיקים של התופעה הזאת כשזה מתפוצץ על אירועים רבי משתתפים.

על פי ההלכה מי שאשם במצב הזה הוא כל אדם בגיר שהביא את עצמו ואת הילדים שלו לסיטואציה מסכנת חיים.
והרבנים שלהם מנצחים על סכנת הנפשות הזאת. ממש מרגש לראות את הארבנים קוראים תהילים אחרי שהם יצרו לעצמם את המסיבה הבלתי אפשרית הזאת.
בקיצור ציבור מפגר. ולו מהסיבה שהוא פרץ את החוק הבסיסי העתיק שלו, שהוא חוק החיים.
הגיע הזמן שכל אחד יתקן את עצמו במקום להסתכל מה לא תקין אצל האחר
תגיד מה המשפט הזה? אתה גורו לצמצום חופש המחשבה?

הגיע הזמן שאף אחד לא ימטיר מנטרות מטופשות שהתוחלת שלהם זה השמדה של החיים על פני כדור הארץ.
כל אדם רשאי וכדאי שידבר על כשלים שהוא רואה, כי המציאות היא משותפת וזה מה שמחזיק אותה תקינה - חשיבה ביקורתית, על כל דבר.
ולגבי ציבורים מי מטומטם יותר לא אענה על זה כי לא יעזור לי להוכיח שאחרים מטומטים יותר , כישלון של האחר לא מעיד על הצלחה שלי.
כשציבור מעדיף ערכים משניים על ערך החיים אני חושב שהוא מפגר, ואני אמשיך להגיד את זה כי זה מתבקש.

ומשנה הטמטום כאן הוא, כפי שהסברתי כבר, שהם בנו לעצמם פסלים.
אלו לא ההלכות שלהם בכלל. וזה עוד יותר מזעזע שאתה הולך נגד היסודות של עצמך בניסיון להרשים מישהו, ומרסק ערימה של ילדים מהמדרגות.

אני חרדי לשעבר אז חבל שאתה מדבר על דברים שאתה לא יודע.
מכיר את ההלכה והתלמוד והציבור החרדי לא פחות מכל חרדי אחר שגדל בחברה הזאת עד גיל כולל, כולל. כי טכנית גם הייתי בישיבה גבוהה וכולל.
בקיצור, עזוב נשמה. הציבור הזה הוא פגאני ומטורף מהמסד ועד הטפחות.
ראינו את "עבודת השם" של הציבור המפגר הזה בקורונה.
מקשיבים למנהיגים במקום להלכה ועוד חושבים שזה סופר סקסי ושהם "עובדי השם".

והמנטאליות החרדית היא מנטאליות של הזנחה, גם כלכלית, גם פיזית. והציבור רואה רק את הפיקים של התופעה הזאת כשזה מתפוצץ על אירועים רבי משתתפים.

על פי ההלכה מי שאשם במצב הזה הוא כל אדם בגיר שהביא את עצמו ואת הילדים שלו לסיטואציה מסכנת חיים.
והרבנים שלהם מנצחים על סכנת הנפשות הזאת. ממש מרגש לראות את הארבנים קוראים תהילים אחרי שהם יצרו לעצמם את המסיבה הבלתי אפשרית הזאת.
בקיצור ציבור מפגר. ולו מהסיבה שהוא פרץ את החוק הבסיסי העתיק שלו, שהוא חוק החיים.

תגיד מה המשפט הזה? אתה גורו לצמצום חופש המחשבה?

הגיע הזמן שאף אחד לא ימטיר מנטרות מטופשות שהתוחלת שלהם זה השמדה של החיים על פני כדור הארץ.
כל אדם רשאי וכדאי שידבר על כשלים שהוא רואה, כי המציאות היא משותפת וזה מה שמחזיק אותה תקינה - חשיבה ביקורתית, על כל דבר.

כשציבור מעדיף ערכים משניים על ערך החיים אני חושב שהוא מפגר, ואני אמשיך להגיד את זה כי זה מתבקש.

ומשנה הטמטום כאן הוא, כפי שהסברתי כבר, שהם בנו לעצמם פסלים.
אלו לא ההלכות שלהם בכלל. וזה עוד יותר מזעזע שאתה הולך נגד היסודות של עצמך בניסיון להרשים מישהו, ומרסק ערימה של ילדים מהמדרגות.
הלו קודקוד שומע קודקוד , על מה אתה מדבר ידידי ? מאיפה להתחיל בכלל ?!?!?!?!? מי אמר לך שהרבנים ידעו , מי אמר שהאוכלסייה ידעה ? נראה לך שאנשים באו לשם בידיעה שיש סכנת נפשות ?
על מה אתה מדבר בקורונה ??? מה קשור ? וגדלת בישיבת , למדת דעת הגאון מוילנה על שעת סכנה לגבי תפילה אם זה דאורייתא או דרבנן ? תסתכל בעניין של מגפות שהיו בעבר , ויש דין מזה מגפה על פי ההלכה , הרבה זמן היה שהחרדים לא שמרו מהקורנה כי זה לא ענה על ההגדרה של מגפה .
הקורונה לא קשורה לסיפור הזה בכלל של מירון .

מה שהיה במירון זה מקבץ אנשים שידעו שיש סכנה נפשות ולא עידכנו את הציבור בכך - להאשים בכך את הציבור על זה שהוא לא ידע , זה כמו להאשים את האנשים שרקדו באסון ורסאי למה הם רקדו כשהרצפה עומדת ליפול .

ואין ציבור שחשוב לו ערך החיים ואיכות החיים כמו הציבור החרדי , גוף מוזנח ? כלכלית מוזנח ? לא רוצה לדבר על אוכלסיות אחרות לא יתן כלום לקטרג על עם ישראל .
אבל יש עוד ציבור שככה משקיע ויושב עם הילדים וההורים ומשוחחים ומדברים ושכל עיקר החיים שלהם זה חינוך הילדים ? שוב פעם אל תביא דוגמאות קיצון לאנשים שאתה מכיר שזה לא ככה כי בכל בית יש שירותים , נכון יש בכל מקום בעיות ואין מושלם , אבל אם יש משהו שחרוץ על דגלם זה להעניק דרך וחינוך לילדים .
אעתיק לפה

שיחה מיוחדת נשא הרבי מקרלין לחסידיו, עקב האסון במירון וקרא לשנות את כללי המשחק במירון בנוגע לתשתיות הגרועות: "כבר הגיע הזמן להתנהג באנושיות, אנחנו כבר לא הציבור הקטן שהיה פעם. ה' עזר שעד השנה היו ניסים, זו אינה סיבה שנמשיך לסמוך על זה" •

האדמו"ר מקרלין-סטולין מסר אחרי האסון הגדול שאירע במירון בליל ל"ג בעומר תשפ"א, שיחה מפורטת בעקבות מה שאירע ועל החשבון הנפש שצריך לערוך ולהפיק בעקבות המקרה, הן ברוחניות והן בגשמיות, מה שצריך לתקן בהר מירון.

הרבי דיבר בכמה נקודות חשובות על אלו שמפריעים מסיבות אגואיסטיות ומסיבות צרות, לתקן את התשתיות וכן דיבר נגד אותם אלו שתוקפים שוטרים וזורקים ביצים לעברם.

ל'בחדרי חרדים' הגיעה הקלטה ותמליל מלא מדבריו של הרבי מקרלין סטולין שאף עורך בעצמו הדלקה עשרות בשנים בליל ל"ג בעומר בהר מירון.

הרבי פתח בדבריו ואמר: "מקרה מזעזע, אי אפשר להשיג את זה, כזה כאב. כזה צער, אנשים צעירים, בחורים, ילדים. אי אפשר לסבול כאב כזה, ואנשים שצריכים עכשיו רפואה במהרה, שה' ישלח להם רפואה שלימה במהרה, ולא יהיו צרות בישראל, שיהיה רק טוב. היה פעם שכבר קרה משהו כזה במירון, לפני מאה שנה, וגם בבית המקדש קרה דבר כזה, שהיה פסח מעוכין ("תנו רבנן, מעולם לא נתמעך אדם בעזרה, חוץ מפסח אחד, שהיה בימי הלל, שנתמעך בו זקן אחד, והיו קוראין אותו פסח מעוכין פסחים, סד, ב)". אנחנו לא יכולים תמיד להבין חשבונות שמים, אבל שקורה דבר כזה אנחנו כעם צריכים לבדוק מה אפשר לעשות מה צריך לתקן. זה נגע ביהודים מכל המקומות והסוגים ממקומות שונים".

בהקלטה שהגיעה לידי 'בחדרי חרדים', הרבי מקרלין קורא לחסידיו להתחזק: "זה מראה שאנחנו צריכים להתחזק באהבת חברים ואהבת ישראל אצל כולנו, להתחזק בזה באמת, ובאמת לאהוב אחד השני ולעשות אחד לשני. יש מידי הרבה, בפרט ביחידים שפוגעים אחד בשני ומריבות, לפעמים זה בענייני ממונות, ויש המון יותר מדי דברים כאלה שזה לא צריך להגיע לזה, איננו מדברים על מישהו שלוקח מה ששייך לשני, שמרמה אותו וכדומה לזה, זה לא היה צריך להיות אצלנו, אבל אחרי זה, המריבות וכל המסביב, צריכים לעשות כל מה שיכולים להימנע מזה שלא יהיה יותר".

כאן קרא הרבי להתרחק מהחדשות והנייעס: "צריך באמת לאהוב אחד את השני ... יש היום את כל החדשות הללו (נייעס'ן) לא משנה, אם את זה שקוראים לזה מקווה נייעס, או חדשות שמקבלים בכל סוגי המכשירים, איך שזה רק יהיה, שחיים בזה, וזה עם לשון הרע והתבדחויות על ההוא וההוא... על זה ילגלגו ועל ההוא ירכלו, צריך היה לעצור את זה כבר מזמן. מה שהיה צריך להיות שבאמת נאהב לכל יהודי, איך שיהיה ומה שלא יהיה, אנחנו לא יכולים להיות דיינים ושופטים להגיד מי טוב ומי לא, התפקיד שלנו זה לאהוב יהודי ולמצוא את הטוב בו. שיהודים יהיו באמת קדושים ויעשו ביחד כמו שצריך, אז ללא ספק נראה הרבה יותר יפה, וה' יעזור לנו הרבה יותר ויציל אותנו מכאלו צרות".

"הרי אומרים עכשיו את הפרק (מסכת אבות) בכל שבוע: 'כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא', כתוב גם 'ועמך כולם צדיקים' שמדברים על לאהוב יהודים - זה לא רק את ה'היימישע' שאותם קל יותר לאהוב. אלא מדברים על כל היהודים, למרות שכתוב בפירוש על 'ועמך כולם צדיקים', היסוד נשאר, 'ועמך כולם צדיקים' זה כל היהודים - וזה לא אומר שצריך להסכים עם כולם ולהכל".

הרבי גם תקף את אותם אלו שזורקים ביצים ופוגעים בשוטרים: "הרי הקב"ה כבר ברא את העולם ככה, כמו שיש הגמרא "דעותיהם אינם שוות" ["כשם שאין פרצופיהם דומים, כך אין דעותיהם שוות", סנהדרין ל"ח, א'). בטוח שאנחנו היינו רוצים שהם יתנהגו הרבה אחרת, שייראו אחרת, ושירא את ה"מלאה הארץ דעה את ה'", אבל בכל-זאת צריך כעם למצוא איך לקרב יהודים. יש דברים שקורים שקשה להבין בחיים שלנו איך זה קורה, יש אפילו זמנים שזה מגיע מכאלו שבאים לעזור שיש צרה, כהצלה וכדומה, ומתנפלים עליהם, ונכון שהם לא היימישע ואינם נראים כמו שהיינו רוצים שייראו. אבל איך אפשר לפגוע ביהודי אחר, מי נותן הצדקה לפגוע ביהודי אחר, מי זה שנתן את הדרך להזיק ביהודי אחר, מי נתן את הדרך לזרוק אבנים, לזרוק ביצים, לקלל וכאלו דברים? מאיפה זה מגיע? ואיפה ראינו דבר כזה בכלל ישראל ובחז"ל שיהיו דברים כאלה, ככה לפגוע, ובפרט כשהוא מגיע גם לעזור?! ואפילו ללא זה, איך אפשר לצפות שיאהבו אותנו ויכבדו אותנו?! איך אפשר בכלל לצפות שירצו להתקרב לה' שהם רואים שככה נראים ערליכע אידן?"

"כבר הגיע הזמן מזמן שצריך להפסיק התנהגות כזאת, ושההתנהגות שלנו יביא לכך ש"וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך", כבר מזמן הגיע השעה שלא עושים חילול ה' אלא רק קידוש ה', ושכל פסיעה ופסיעה רק "שיהא שם שמים מתאהב על ידך" לא הפוך. כבר מזמן רב הגיע הזמן שנהיה אנשים אמיתיים, לדעת לעשות חשבון מה אפשר לתקן ולשפר".

כאן עבר הרבי לדבר על החלק המעשי בהר מירון שם אירע האסון הכבד "יש גם את החלק השני, כמו שרואים דברים שונים שהיו בימי חז"ל, שהיה יחסית תקרית קטנה כשיצאו מהכבש בתרומת הדשן, ובכל זאת שינו את הסדר, כי עד אז היה הפיס. וכשהיה אסון גדול יותר, בסנדל המסומר, אסרוהו בשבת ויו"ט, לא רק זאת עשו לתקן בהתחזקות רוחניות, אלא גם עשו תיקונים פרקטיים, וכבר מזמן הגיע ההבנה שניקח קצת אחריות על החיים שלנו, ולהתנהג כמו שצריכים להתנהג. ראינו מספיק מה שעברנו בשנה האחרונה שאנשים התעלמו מהמציאות והשתטו, מה שהביא לדאבונינו שאנשים יסבלו ואפילו אנשים עברו מהעולם כי חשבו שהם 'אויבער חכמים', כבר הגיע הזמן שנהיה אנשים, כבר הגיע הזמן שניקח אחריות".

הרבי דיבר נגד אלו שמפריעים לעשות כך "מי שיודע מזה יודעים היטב שכבר היו במשך השנים הרבה שרצו ופעלו להגדיל את השטח במירון ולתקן את התשתיות. אין בכלל צורך לדבר על כך, שבליעה"ר הציבור שמגיע והתשתיות הם כאין וכאפס למה שצריך להיות שם, ולצערנו זה מגיע מהחוגים שלנו הרבה הפרעות לעשות דברים שהיו צריכים לעשות, מסיבות אגואיסטיות ומסיבות צרות. כבר הגיע הזמן להתנהג באנושיות, אנחנו כבר לא הציבור הקטן שהיה פעם, זה ציבור יפה בליעה"ר, יש הרבה ערליכע אידן, יש ישיבות ויש כוללים, יש הרבה רבנים והרבה ערים, קהילות גדולות ויפות, כבר הגיע הזמן להתנהג כמו אנשים מבוגרים, כבר הזמן להוריד את הנעליים הילדותיות".

"במקום להפריע היו צריכים לראות ולבדוק איך אפשר לעזור, איך אפשר להגדיל ולשפר. מירון זה הרי מקום שמגיעים המוני יהודים, ומדברים על יום כזה כמו ל"ג בעומר, שבשנה רגילה הרי מגיעים מאות אלפים מישראל, הגיע הזמן שיהיה שם תשתית סבירה ונורמלית".

"הרי כל אחד יודע ש"אין סומכים על הנס", ה' עזר שעד השנה היו ניסים, זה אינה סיבה שנמשיך לסמוך על זה, צריכים להיות נורמאלים כמו אנשים, צריך לבנות שם תשתיות אמיתיות וגדולות, ויש לנו מהציבור מספיק שיכלו לעשות את זה לדאוג לזה. אין שום סיבה שכבר לקראת השנה הבאה המקום ייראה לגמרי אחרת וזה אפשרי. זה לא הגיוני ואין שום סיבה לכך שעל כל דבר קטן צריכים לריב על כל מיני סיבות קטנוניות".

"כבר הגיע הזמן שכל הדברים ייעשו באחווה ושלום ורעות. יש ווארט מההייליגער קרלינער: שהלוואי שאנחנו נאהב את הצדיק הכי גדול כמו שה' אוהב את ההכי רשע. ויש לימודים שונים שאנחנו צריכים ללמוד ללכת בדרכיו של ה': "אחרי ה' אלקיכם תלכו"; "זה קלי ואנווהו" ועוד".

את דבריו סיים הרבי "צריך באמת ללמוד את זה לאהוב יהודי באמת ולקדש שם שמים. לא צריך ללכת בשביל זה (למות לשם שמים...) אפשר פה בעולם הזה להיות א ערליכער איד, ומי שיראה אותו יאמר ככה צריכים להיראות. אין כלל צורך לדבר הזה שצריכים בכלל להתחזק, לחזק את הלימוד ולחזק את התפילה, והנה אנחנו עוד מעט מתקרבים ליום קבלת התורה, לקחת את זה חזק יותר, ולהיות באמת ערליכע אידן מתוך שמחה, ושה' כבר יגאול אותנו שלא יהיו עוד צרות כאלו בעם ישראל ושלכולם יגיע הישועה". כך הרבי מקרלין סטולין.

אמר לך שהרבנים ידעו , מי אמר שהאוכלסייה ידעה ?
מי אמר
זה רק קורה כל שנה ונגמר בנס.
כמו שאמרו בפאנל בחדרי חרדים "כדאי רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק"
אבל אולי אסור להמשיך עם הנהגה כזאת.

הציבור הזה בעצמו מבקר את עצמו ואתה כאן נציג שמסרב להסתכל למציאות בעיניים.

יש להם קנה מידה בטיחותי אבל הם אוהבים לשים את ההנהגות שלהם מעל ההיגיון ומעל ההלכה.

זה אשכרה מחדל כל כך פשוט שאין לי כוח להמשיך להשחית עליו עוד מילים
הרבה זמן היה שהחרדים לא שמרו מהקורנה כי זה לא ענה על ההגדרה של מגפה .
הקורונה לא קשורה לסיפור הזה בכלל של מירון
גם בפיקים זה היה חוסר רצון מופגן.
לא במפתיע שהרבנים הספרדים מיהרו לסגור, והליטאים האליטיסטי המשיכו להידבק לעיקרון הלמדנות המופלגת שלהם.
והחסידים כמובן שמרו על המוניות ואימפולסיביות גם כדרכם
מה שהיה במירון זה מקבץ אנשים שידעו שיש סכנה נפשות ולא עידכנו את הציבור בכך - להאשים בכך את הציבור על זה שהוא לא ידע , זה כמו להאשים את האנשים שרקדו באסון ורסאי למה הם רקדו כשהרצפה עומדת ליפול
קשקוש כאמור
שתדע שחלק מההורים השכולים, מבקשים עזרה נפשית להתמודד עם זה שהם הביאו את ילדים שלהם למרות שידעו שיש סכנה
אז הנה אתה מצטט את הכסילות כפי שמודים בה מנהיגי הציבור שסמכו על הנס

כבר הגיע הזמן להתנהג באנושיות, אנחנו כבר לא הציבור הקטן שהיה פעם. ה' עזר שעד השנה היו ניסים, זו אינה סיבה שנמשיך לסמוך על זה" •
שניקח קצת אחריות על החיים שלנו, ולהתנהג כמו שצריכים להתנהג
שנתחיל לקחת קצת אחריות על החיים שלנו

שנהיה אנושיים

שנתחשב באילוצים טכניים

הוא אומר את כל מה שאמרתי אבל זה לא מפריע לך לרגע
לפאקינג רגע

להבין שהציבור הזה מטומטם מיניה וביה

ולמה?
כי אתה פשוט מאולף. התוכן לא משנה לך אלא מי אומר אותו.

אני יהודי חילוני, והרבי מנהיג דתי.
שנינו אומרים בדיוק בדיוק בדיוק אותם דברים
אני טועה
הוא צודק
אין בכלל צורך לדבר על כך, שבליעה"ר הציבור שמגיע והתשתיות הם כאין וכאפס למה שצריך להיות שם,
אומר לך שצריך רק להיות שפוי כדי לראות חוסר התאמה

אבל הציבור החרדי לא יודע הרי נכון?
אתה מזלזל באינטליגנציה של כולם. גם של עצמך על הדרך

מי אמר
זה רק קורה כל שנה ונגמר בנס.
כמו שאמרו בפאנל בחדרי חרדים "כדאי רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק"
אבל אולי אסור להמשיך עם הנהגה כזאת.

הציבור הזה בעצמו מבקר את עצמו ואתה כאן נציג שמסרב להסתכל למציאות בעיניים.

יש להם קנה מידה בטיחותי אבל הם אוהבים לשים את ההנהגות שלהם מעל ההיגיון ומעל ההלכה.

זה אשכרה מחדל כל כך פשוט שאין לי כוח להמשיך להשחית עליו עוד מילים

גם בפיקים זה היה חוסר רצון מופגן.
לא במפתיע שהרבנים הספרדים מיהרו לסגור, והליטאים האליטיסטי המשיכו להידבק לעיקרון הלמדנות המופלגת שלהם.
והחסידים כמובן שמרו על המוניות ואימפולסיביות גם כדרכם

קשקוש כאמור
שתדע שחלק מההורים השכולים, מבקשים עזרה נפשית להתמודד עם זה שהם הביאו את ילדים שלהם למרות שידעו שיש סכנה
אז הנה אתה מצטט את הכסילות כפי שמודים בה מנהיגי הציבור שסמכו על הנס

כבר הגיע הזמן להתנהג באנושיות, אנחנו כבר לא הציבור הקטן שהיה פעם. ה' עזר שעד השנה היו ניסים, זו אינה סיבה שנמשיך לסמוך על זה" •

שנתחיל לקחת קצת אחריות על החיים שלנו

שנהיה אנושיים

שנתחשב באילוצים טכניים

הוא אומר את כל מה שאמרתי אבל זה לא מפריע לך לרגע
לפאקינג רגע

להבין שהציבור הזה מטומטם מיניה וביה

ולמה?
כי אתה פשוט מאולף. התוכן לא משנה לך אלא מי אומר אותו.

אני יהודי חילוני, והרבי מנהיג דתי.
שנינו אומרים בדיוק בדיוק בדיוק אותם דברים
אני טועה
הוא צודק

אומר לך שצריך רק להיות שפוי כדי לראות חוסר התאמה

אבל הציבור החרדי לא יודע הרי נכון?
אתה מזלזל באינטליגנציה של כולם. גם של עצמך על הדרך
לא נכון - יש מקומות צפופים שאתה מבין שיש עומס אבל לא מדמיין שזה יכול להגיע לאסון כזה .
אתן לך דוגמא - אני זוכר שהייתי הולך לספורט ואחרי הצלחה של הקבוצה היציע היה רועד , בכניסה ויציאה צפיפות משהו לא נורמלי -- זה שיש שם משטרה ואישרו את המקום סתם את הפיות של כל האוהדים להתלוננן על זה או להרגיש שזה יכו להוביל לאסון , למרות שכולם אומרים המקום היה רועד אחרי הצלחה , רצפה רועדת

@דברים1

הבעייתיות בהסתכלות עצמית היא שכל אחד רואה דברים אחרת,
ואם כאנושות נסתכל על זה ככה, אנחנו בבעיה.
מה לעשות, יש אנשים מפגרים בעולם לפי הגדרות מסוימות. ומישהו צריך לדאוג להם, לפי תפיסות מסוימות.

ואתה אומר את זה כאילו זה היה ניסוי,
אנשים חזו את העתיד ולא סיפרו לארנבים שזה מה שעומד לקרות.
אבל זה לא היה סוד לרגע.
אפשר היה לראות את זה קודם
וההיסטוריה חזרה על עצמה.
שיעור שלא נלמד - חוזר.
לא מדמיין שזה יכול להגיע לאסון כזה .
תזכור את זה בפעם הבאה שיהיה אסון דומה. בעצם אולי הפעם ימנעו מהחרדים לעשות מה שהם רוצים בכל מחיר.

בסופו של דבר לי לא משנה חילונים חרדים.. זה לא היה צריך לקרות! הטרגדיה הזאת הייתה מיותרת לחלוטין!
היו כתובות אזהרה שסירבו או התעלמו מהן במשך שנים , לליקויים בטיחותיים שקיימים במתן אישור לאירוע בגודל שכזה...
ובסופו של דבר אותם אישורים לאירוע ניתנו בגלל לחצים פוליטים.

אז מדוע לסכן אנשים במודע?
אתה מודע שיש ליקויים... תתקן אותם! תעבור על דוח מבקר המדינה בנושא , תקשיב לכבאות והצלה שדרשו 4 נתיבים פנויים למקרי חירום , למשטרה שאמרה שאין לה מספיק כוחות ויכולות "להכיל" אירוע בגודל שכזה.
ולהתייעץ באנשי בטיחות שידאגו לווסת את הכניסה והיציאה של המבקרים...

לא רק להתפאר בזה שהליכוד שולח אוטובוסים להילולה בהר מירון (מירי רגב)
ושלא נדבר על דרעי ששיבח את עצמו שהוא דאג שלא יהיה שום מגבלות קורונה על הילולה.. (בדיעבד יתכן ואותן הגבלות היו מונעות את האסון)

להצלחה אבות רבים אבל הכישלון הוא יתום

אותי מעניין מתי יהיה פה מנהיג או שר שיקח אחריות על האסון... כי מבחינתי יש כמה שצריכים לתת את הדין.

בשל השריפה הקטלנית במועדון: ראש ממשלת רומניה מתפטר - וואלה! חדשות (walla.co.il)
ועוד ברומניה!!! ראש ממשלה מתפטר בגלל 30 הרוגים..

ממתי יש קשר בין החרדים לבין מצוות?

זאת כת של מטורפים עובדי עבודה זרה.

הרי בקורונה הם המציאו ערכים חדשים, שתלמוד תורה דוחה סכנת נפשות.

בהלוויות הם ימשכו להתכנס כמו חבורת שוטים, בדוחק שגורם לאנשים למות.

וככה גם במירון.

הפוליטיקאים אוחנה ורעי דיברו אך ורק בהקשר של אילוצי הקורונה.

אף אחד מהם לא ניסה למתוח "לטובת" החרדים ונגד הערכות המשטרה, את הכמות של האנשים מבחינה בטיחותית.

אז חבורת הטמבלים האלה שצריכה לראות איזה פוליטיקאי מבוגר מדליק מדורה, ביום שהם באו בכלל להתמקד כביכול במנהיג שנפטר, כמובן תעשה את זה בלי לחשוב שניה האם האירוע הזה מתבצע לפי ההלכה.

וכמובן גם הספרדים צריכים להדליק מדורה, שלא חלילה תהיה להם פחות יוקרה או אין לי מושג מה.

פאקינג אירוע מטופש בתכלית הטיפשות, עם ציבור מטומטם בתכלית הטמטום.

דרך אגב, עבדתי בבית חולים ביקור חולים, שהוא שימש בעיקר כמחלקת יולדות לחרדים מהשכונות החרדיות בירושלים.
כמות הפעמים שבה רדפתי אחריי ילדים חרדים שרצו לכביש הכי סואן ומסוכן בירושלים, כשההורים שלהם בכלל לא מודעים למצב.

או בכלל החופשיות המסריחה שהם נהגו בילדים בני שנתיים ושלוש, הייתה חתיכת תצוגת תכלית להתנהלות המפוזרת וה חפירה הזאת שלהם מול חיי אדם.

הם מזמן איבדו את הקשר ליהדות.
רבים רק למי יש ז'ין יותר גדול במסירות נפש לדברים שתת הזרם חרט על הפסל שלו.
החסידים עם הרבי שלהם, והליטאים עם לימוד התורה.
לא קראתי מילה ממה שכתבת אבל אני סומך עליך + ראיתי שאנשים טובים ומשכילים עשו לך לייק אז גם נתתי

לא קראתי מילה ממה שכתבת אבל אני סומך עליך + ראיתי שאנשים טובים ומשכילים עשו לך לייק אז גם נתתי
לא קראתי חצי מהדיון פה אבל יש לך תמונה של סוטאי בפרופיל+ משעמם לי אז אני עושה לך לייק

@דברים1

הבעייתיות בהסתכלות עצמית היא שכל אחד רואה דברים אחרת,
ואם כאנושות נסתכל על זה ככה, אנחנו בבעיה.
מה לעשות, יש אנשים מפגרים בעולם לפי הגדרות מסוימות. ומישהו צריך לדאוג להם, לפי תפיסות מסוימות.

ואתה אומר את זה כאילו זה היה ניסוי,
אנשים חזו את העתיד ולא סיפרו לארנבים שזה מה שעומד לקרות.
אבל זה לא היה סוד לרגע.
אפשר היה לראות את זה קודם
וההיסטוריה חזרה על עצמה.
שיעור שלא נלמד - חוזר.

תזכור את זה בפעם הבאה שיהיה אסון דומה. בעצם אולי הפעם ימנעו מהחרדים לעשות מה שהם רוצים בכל מחיר.

אני לא מסכים עם מה שאתה אומר , אבל אם כן , איפה הייתם רשעים ארורים ?!?!?!? איפה ??? אם כולםםםםם ידעו , למה המשטרה הסכימה לאבטח את השטח ? למה אמרו שהכל בסדר ? למה אישרו את זה ? איפה כל אלה שידעו , מילא אתם טוענים הציבור החרדי טיפש מטומטם הסתיר לא גילה , אתם אתם , איפה כל התקשורת הייתה לפני האירוע ?!?

הכי קל להיות חכמים בדיעבד , אם זה באמת כמה שאתה אומר , אז איפה הייתם ?!?!?!?
כמו שאתה לא ידעת ואני לא ידעתי , והרבה לא ידעו , נכון יודעים שיש צפיפות , אבל לא ידעו שיש סכנת מוות ! בהרבה מקומות יש דברים לא נעימים ולא נוחים אפילו קצת מלחיצים כמו שהבאתי דוגמא של מגרשי/אצטדיוני ספורט , אבל האנשים שהיו שם לא ידעו את הסכנה שבדבר !
ומי שידע יש לו דם על הידיים וצריך ללכת הביתה ! ! !

אותי מעניין מתי יהיה פה מנהיג או שר שיקח אחריות על האסון... כי מבחינתי יש כמה שצריכים לתת את הדין.
אני לא חושב ששר צריך לקחת אחריות על חוסר תפקוד מתמשך של עשורים רק כי זה קרה במשמרת שלו.
מה שגרם לאסון הזה לדעתי זה חוסר משילות של המדינה בחברה החרדית, שבגלל האופי הבעייתי שלה המשילות הזאת יכולה לקרות רק בכוח וזה ברור לכולנו שלא יקרה וגם לא הגיוני שיקרה, אני לא מצפה שמחר בבוקר המדינה תשלח חיילים להוציא חרדים מהבתים שלהם כדי להתגייס כי ברור לי איך זה יגמר, אז אני מעדיף לשמור על הטטוס קוו הקיים שיש החרגות לא הוגנות מפה ועד הודעה חדשה.
בסוף זה מגיע לזה שעל אתר מורשת דתי במדינת חוק שולטים איזה חצרות של חסידים הזויים ורשלנים שלא שמעו מעולם על חוקי הפיזיקה.

אני תמיד אומר צריך להחליף את האזרחים פה, לא את השלטון. או להגר למדינה נורמאלית.
למה המשטרה הסכימה לאבטח את השטח ?
בפעם ה30
כי אין ברירה נחוי, לא מדובר באזרחים לגיטימים שומרי חוק שאם סגור אז סגור, הם היו מגיעים בכוח.
ואז אתה היית כותב על זה שהמשטרה שונאת חרדים ולא נותנת לעלות לקבר הרשבי.

פאקינג באמצע האירוע הם התעמתו שם עם שוטרים וזרקו עליהם אבנים כדי להמשיך את ההילולה!!!! אתה חושב שזה אנשים שהיו מקבלים החלטת משטרה ולא היו מגיעים?

אני לא חושב ששר צריך לקחת אחריות על חוסר תפקוד מתמשך של עשורים רק כי זה קרה במשמרת שלו.
מה שגרם לאסון הזה לדעתי זה חוסר משילות של המדינה בחברה החרדית, שבגלל האופי הבעייתי שלה המשילות הזאת יכולה לקרות רק בכוח וזה ברור לכולנו שלא יקרה וגם לא הגיוני שיקרה, אני לא מצפה שמחר בבוקר המדינה תשלח חיילים להוציא חרדים מהבתים שלהם כדי להתגייס כי ברור לי איך זה יגמר, אז אני מעדיף לשמור על הטטוס קוו הקיים שיש החרגות לא הוגנות מפה ועד הודעה חדשה.
בסוף זה מגיע לזה שעל אתר מורשת דתי במדינת חוק שולטים איזה חצרות של חסידים הזויים ורשלנים שלא שמעו מעולם על חוקי הפיזיקה.

אני תמיד אומר צריך להחליף את האזרחים פה, לא את השלטון. או להגר למדינה נורמאלית.

בפעם ה30
כי אין ברירה נחוי, לא מדובר באזרחים לגיטימים שומרי חוק שאם סגור אז סגור, הם היו מגיעים בכוח.
ואז אתה היית כותב על זה שהמשטרה שונאת חרדים ולא נותנת לעלות לקבר הרשבי.

פאקינג באמצע האירוע הם התעמתו שם עם שוטרים וזרקו עליהם אבנים כדי להמשיך את ההילולה!!!! אתה חושב שזה אנשים שהיו מקבלים החלטת משטרה ולא היו מגיעים?
לא הבנת מה אני אומר .
אני מתכוון שהמשטרה הייתה צריכה לומר אנחנו לא מאבטחים את האירוע כי אי אפשר לאבטח אירוע באיזור עם לקויים .

אתם רוצים תלכו תעשו מה שאתם רוצים השטח ללא אבטחה , כל מי שבא באחריות עצמו .
אין להם יכולת להילחם בהם ? בכלל דבר הזוי , אבל זה המדינה אשמה בזה שנתנה לבדואים איזור תעשו מה שאתם רוצים העיקר שיהיה שקט , כנ"ל הערבים וכנ"ל עם החרדים , עברו השנים הציבורים האלה גדלו ועכשיו המדינה לא מבינה למה היא לא מצליחה לשלוט עליהם , שזה הם גרמו לזה !!!!
אבל בכל מיקרה לנושא , אם אין לך יכול להילחם ? אין בעיה , אל תלחם אבל אל תגיד אוקי אני לא נלחם אבל אני פה הכל בסדר תבואו .. כי זה לא נכון !!! תגיד אין לנו יכולת להילחם בחרדים , לא יכולים לשלוט עליהם , אנחנו אומרים לאנשים לא לעלות ולא לבוא , מי שבא באחריות עצמו .

אני מתכוון שהמשטרה הייתה צריכה לומר אנחנו לא מאבטחים את האירוע כי אי אפשר לאבטח אירוע באיזור עם לקויים .

אתם רוצים תלכו תעשו מה שאתם רוצים השטח ללא אבטחה , כל מי שבא באחריות עצמו .
אולי ביקום מקביל בעולם מושלם, מי שחי במנטליות של לפני הספירה ומהווה נטל, לא היה מקבל שירותים מהמדינה כולל שירותי רפואה\משטרה.

עכשיו ברצינות, אתה יודע מה היה קורה אם בנוסף לכל מה שקרה שם גם היו מחכים להגעת כוחות? או שלא היו מגיעים כוחות בכלל?
זה היה נגמר לא ב45 הרוגים, אלא ב45000

אולי ביקום מקביל בעולם מושלם, מי שחי במנטליות של לפני הספירה ומהווה נטל, לא היה מקבל שירותים מהמדינה כולל שירותי רפואה\משטרה.

עכשיו ברצינות, אתה יודע מה היה קורה אם בנוסף לכל מה שקרה שם גם היו מחכים להגעת כוחות? או שלא היו מגיעים כוחות בכלל?
זה היה נגמר לא ב45 הרוגים, אלא ב45000
נכון זה מה שקורה שלא מקשיבים לגורמים האחראים .
אבל אם מקשיבים לגורמים האחראים וקורה אסון של 45 איש אז מה כבר נשאר ..?

המטרה שיהיה גורם אחראי זה שלא יהיה הרוג 1 גם לא פצוע 1 .
לא בעד אסונות כבדים יותר שזה לא יצא מהקשרם מה שאני אומר חס ושלום לא מעודד פגיעה ולא שמח שרע לאנשים ממש לא , אני רק אומר שמתי שאין גורם אחראי כן מי שהולך שיקח בחשבון שיכול לקרות אסון נורא בהרבה , אבל מתי שיש גורם אחראי אני רוצה לדעת בוודאות שאין הרוג 1 ואין פצוע 1 ושהכל עובר בשלום !

וזה בהרבה דברים ככה , הכי גרוע שיש צה"ל באיזור ועדיין ערבי זורק אבן ופוגע באנשים, נכון שאם לא היה חייל היה יותר גרוע , אבל אם הוא כבר לא סופר את החייל / שוטר , ואם כשיש חייל / שוטר באיזור קורה פיגוע מה נשאר ?
ברגע שנגיע למצב , שכל אירוע שיש עליו אחראי אין הרוגים/פצועים , או כל מקום שיש חייל/שוטר אין הרוגים/נפגעים , כבר הגעת למצב שיש לך פיתרון לבעיה , עכשיו הבעיה זה כוח אדם ? נכשיר עוד אנשים .
ברגע שיש מישהו אחראי , ויש הרוגים/פצועים , מה הפיתרון שלך ?1 זה כאילו להשלים עם הגרוע מכל , והמטרה של אותו גורם זה לצמצם נזקים אבל נזק בטוח יהיה .

מה הפיתרון שלך ?
להגר למדינה נורמאלית.
הכי גרוע שיש צה"ל באיזור ועדיין ערבי זורק אבן ופוגע באנשים
אותו סיפור כמו עם החרדים,הם בעיה כל כך עמוקה ומסובכת הרבה מעבר ל"לירות להם בראש1!"
יש פה השלכות בינלאומיות, סכסוך שאף אחד לא באמת צודק בו, זכויות אדם והרשימה עוד ארוכה

אין פתרון באמת, יש כל מיני פתרונות זמניים שלפעמים עובדים ולפעמים פחות

למה לברוח שאפשר לתקן ?
זה הכל קשור אחד בשני , מה שצריך זה שיהיה פה ענישה חמורה לאנשים שטועים ביודעין . לעבירות במזיד .
כמו שאדם פוגע באדם הוא מקבל עונש (כגון גניבה/אונס/רצח/ לא יודע מה ) כנ"ל אנשים שהם שליחי ציבור הוא ממונים על מוסדות מסויימים עם הם טועים ביודעין או במזיד שיקבלו עונש חמור !

אבל אם מחבלים / אנשים שעושים פשע חמור לא מקבלים עונש רציני אז מה נשאר .... אה צודק לברוח : P

אותו סיפור כמו עם החרדים,הם בעיה כל כך עמוקה ומסובכת הרבה מעבר ל"לירות להם בראש1!"
יש פה השלכות בינלאומיות, סכסוך שאף אחד לא באמת צודק בו, זכויות אדם והרשימה עוד ארוכה

אין פתרון באמת, יש כל מיני פתרונות זמניים שלפעמים עובדים ולפעמים פחות
לא רוצה פתרון זמני , או שתפתור את הבעיה או שתודה שיש בעיה שאתה לא יודע לפתור !
דיי לרמות את הציבור , דיי עם ההרגשה "חבר'ה אני פה לא לדאוג" ובתכלס לא קורה כלום וצריך לדאוג.

לדעתי אי אפשר.

מה ההודאה הזאת תעזור לך? אתה תישן יותר טוב בלילה?
אין פתרונות ישימים.
שאני יודע שיש בעיה אני לא מתקרב -- ומי שמתקרב שיקח אחריות על עצמו , מה גם שיש בעיה אנשים חושבים על פיתרון ....

אפילו במוסך רכב , מציאת הבעיה היא חצי מהפיתרון , שאתה לא יודע שיש בעיה זה הסיכון הכי גדול .

*לי בכל אופן,נורא קשה עם זה שהכל חזר,כאילו לא היה כאן אסון שכזה.
הכתבים והעיתונאים יחזרו למרכז,כל מתפלל יחזור לבית שלו.
והעצב הגדול ביותר נשאר במשפחות!

חבל,חבל מאוד שבמדינה שלנו,רק אחרי שקורה אסון,מחדדים נהלים.
אתם תראו איזה שיפוץ יעשו שם עכשיו,מקצה לקצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית