הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר בתזונה

The Blast

משתמש משקיע
6,179
6,198
נק' מוניטין:
19,428
6,179
6,198
Home
מה קורה חברים יש כאן מישהו/הי
שעברו את התואר או יודעים האם זה בכלל כדאי בתור
עבודה לחיים , נשמע תואר מעניין על פניו
מצד שני השכר לפי מה שהבנתי הוא קצת מעל מינימום , וצריך לעבור סטאז ממשלתי

@Mike
זה הכל שאלה של מה אתה רוצה לעשות עם התואר.
תואר בתזונה הוא לעבודה בתחום הקליני, לעבוד עם חולים בעיקר. אם אתה רוצה סתם לעבוד כתזונאי שמוכר תפריטים או משהו בסיגנון באמת שאין לך שימוש בתואר

דיברתי עם המרצה שלי בקורס על התואר, מה שהוא אמר לי לפחות שרוב האנשים נכנסים תואר הזה עם הציפיות הלא נכונות, לפחות כמאמנים או מתאמנים.

יש קורסים מעמיקים וספציפיים שאפשר לעשות כדי לשלב תזונה יותר טוב עם אימונים.

מה קורה חברים יש כאן מישהו/הי
שעברו את התואר או יודעים האם זה בכלל כדאי בתור
עבודה לחיים , נשמע תואר מעניין על פניו
מצד שני השכר לפי מה שהבנתי הוא קצת מעל מינימום , וצריך לעבור סטאז ממשלתי
עם אילו אוכלוסיות אתה רוצה לעבוד לאחר התואר?

אלא אם אתה רוצה לעבוד עם חולים קלינים (כליות, לב, סוכרת וכדומה) תואר בתזונה הוא חסר תועלת

זה חוק שבור לחלוטין
האמת שאני לא רואה בעיה עם זה, כל אחד רשאי למכור את הידע שלו למי שירצה כל עוד הוא לא מתחזה למה שהוא לא.
זה לא שתזונאים לומדים שנים כדי לבנות תפריט, בשביל זה מספיק ידע יחסית בסיסי, הם לומדים הרבה מעבר.

האמת שאני לא רואה בעיה עם זה, כל אחד רשאי למכור את הידע שלו למי שירצה כל עוד הוא לא מתחזה למה שהוא לא.
זה לא שתזונאים לומדים שנים כדי לבנות תפריט, בשביל זה מספיק ידע יחסית בסיסי, הם לומדים הרבה מעבר.
ופה הבעיה אני לא אומר שהתזונאי הממוצע הוא אל בין האלים, אבל יש הרבה מתאמנים שסובלים מבעיות רבות וצריכים שוני מסיום בתפריט שלהם שלהם , שמי שעבר קורס בסיסי של וינגייט לא יכול לתת להם ואף מסוכן שהוא יתן להם.
אני יודע על עצמי שאני יכול להרכיב לעצמי תפריט אבל אף אחד מהמתאמנים שלי לא קיבל ממני תפריט רק עצות מאוד בסיסות וכמה קישורים לכתבות תוזנה בפורום , למה? כי אני יודע שלא התפריט שלי ולא והעקרונות שלי לא מתאימים לכול אחד.

ופה הבעיה אני לא אומר שהתזונאי הממוצע הוא אל בין האלים, אבל יש הרבה מתאמנים שסובלים מבעיות רבות וצריכים שוני מסיום בתפריט שלהם שלהם , שמי שעבר קורס בסיסי של וינגייט לא יכול לתת להם ואף מסוכן שהוא יתן להם.
אני יודע על עצמי שאני יכול להרכיב לעצמי תפריט אבל אף אחד מהמתאמנים שלי לא קיבל ממני תפריט רק עצות מאוד בסיסות וכמה קישורים לכתבות תוזנה בפורום , למה? כי אני יודע שלא התפריט שלי ולא והעקרונות שלי לא מתאימים לכול אחד.
רוב האנשים יכולים להסתדר עם אותו בסיס לתפריט וההבדלים נובעים בעיקר מהעדפות אישיות, ולכן תזונאי צריך לדעת להתאים את התפריט לפי אותן העדפות כדי שהתזונה עדיין תישאר טובה. מי שיש לו בעיות בריאותיות צריך באמת תזונאי קליני, וזה יהיה לא אחראי (ואולי אפילו פלילי) למי שלא תזונאי קליני לרשום לו תפריט

רוב האנשים יכולים להסתדר עם אותו בסיס לתפריט וההבדלים נובעים בעיקר מהעדפות אישיות, ולכן תזונאי צריך לדעת להתאים את התפריט לפי אותן העדפות כדי שהתזונה עדיין תישאר טובה. מי שיש לו בעיות בריאותיות צריך באמת תזונאי קליני, וזה יהיה לא אחראי (ואולי אפילו פלילי) למי שלא תזונאי קליני לרשום לו תפריט
אבל פה הבעיה 90 אחוז מהאנשים מוותרים על התפריט כי הוא לא תמאים להעדפות שלהם. בנוסף שרוב המאמנים שאני מכיר בהחלט יתנו תפריט למישהו שסובל מבעיות רפאויות אך ורק מהמידע שהם קראו מין האינטרנט החוק בעצם בצורה עקיפה מעודד זאת

אבל פה הבעיה 90 אחוז מהאנשים מוותרים על התפריט כי הוא לא תמאים להעדפות שלהם. בנוסף שרוב המאמנים שאני מכיר בהחלט יתנו תפריט למישהו שסובל מבעיות רפאויות אך ורק מהמידע שהם קראו מין האינטרנט החוק בעצם בצורה עקיפה מעודד זאת
לגבי התפריט שלא מתאים להעדפות שלהם, זה מה שמבדיל תזונאי טוב מאחד לא טוב.
לגבי חולים, אין מה לעשות בעניין, אם הם לא רוצים ללכת לתזונאי קליני זו בחירה שלהם. מבחינה חוקית זו בעיה לאסור על אנשים לכתוב תפריט לחולים (גם םא הם לא מציגים את עצמם כתזונאים קליניים), כי לך תוכיח שהוא ידע שהבנאדם חולה ועוד רשם לו המלצות קליניות. זה מסובך מאוד משפטית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית