הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב שיבנו לי תוכנית אימונים דחוף!!

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
ארשום כאן כמה עקרונות שאשמח שיהיו בתוכנית

-שלא תכלול דדליפט
-שתכלול כמה שיותר משקולות חופשיות
-שהתרגילים שבה יהיה כמה שיותר עם טכניקה פשוטה, אני לא מתאמן מתחיל אבל לא רוצה להסתבך עם הטכניקה
-שיהיו עד עשר תרגילים בערך
-מטרה לפתח שריר
-במסה

יש פה גם כאלה שמבחינתם אפשר לייתר את כל הנושא הזה של הטכניקה (בצדק או לא- לא יודע, אני משתדל להקפיד),
אבל תוכנית אימונים רק ממאמן, ואם לא אז אוי ואבוי

ואם מתאמן ברמה בינונית סיים או חרש התוכנית הזו או דומה לה, הגיע למשקלים יפים ועכשיו לוקח תוכנית מוכנה אחרת ועושה לה שינויים על בסיס מה שקרא וחקר קצת באינטרנטֿֿ, האם זה מנותק מהמציאות והוא חייב מאמן בשביל זה? על זה אנחנו מדברים כאןֿ

מדובר על ליווי צמוד או כמעט צמוד, ושזה כנראה מיותר למתאמן מתחיל, אבל גם כנראה שגם בגדר רשות למתאמן ברמה בינונית (במונחים של הפורום, לא של החד״כ בקאנטרי)

זה אחלה, הבעיה שיש המון שפשוט לא מצליחים לעשות את זה. גם כשאני הגעתי לרמה הזאת (לאחר מתאמן מתחיל) טעיתי המון ורדפתי אחרי הזנב של עצמי למרות שהיה לי יחסית די הרבה ידע (אז לא אימנתי באופן מקצועי), אבל למדתי מזה והיום המתאמנים שלי מדלגים על הטעויות שלי.

בתחילת הדרך לקח לי משהו כמו 3 שנים להגיע ל150 סקוואט כי טעיתי המון בדרך. היום הרבה מהמתאמנים שלי שבמצב גופני סבבה מגיעים לזה אחרי חצי שנה. אז אפשר להגיד שפשוט חסכתי להם כמה זמן בדרך.

אם כל אחד יכול ללמוד איך מתקדמים? כמובן, אבל זה כן דורש עבודה, ניסוי וטעיה והרבה הרבה שעות של קריאה, שמיעה וצפיה בסרטונים.

אני באופן אישי בדיעבד לחלוטין לא הייתי לוקח ייעוץ אישי באתר. התוצאות שלי היום בלי מאמן as I said איטי אבל בהחלט קיים.

אני התעקשתי על הסירטונים. החוויה שלי הייתה מצוינת, פשוט זה לא קידם אותי יותר ממה שהייתי מתקדם גם ככה. והייעוץ באמת מאמנים מעולים.
אני רק בא להעמיד בפניכם מראה שתראו מה אתם בעצם עושים לעצמכם בלי מאמן טוב.

אם עוד לא הגעת לפי 2 בסקוואט ודדליפט, ולי 1.5 בבנץ' בעיני שרפת זמן יקר שמאמן טוב היה שווה את הכסף הזה.

תמיד אפשר להרוויח עוד כסף, זמן לא.

ואני לא אטען שכל מאמן הוא טוב, רק על עצמי ואליהו הנקין אוכל להמליץ שאני מודע שעשינו את העבודה למתאמנים שלנו, אני שומע על ג'ניה שפירא שהוא ממש מוצלח, ועל שי גולטמן, ורפרפורט, וגם @StrongEnough @Whale נשמעים פצצה. @OA נשמע ממש אלוף בפיתוח גוף.

אבל מכאן וכל מאמן שלקחת וכמה התקדמת, מה אני יכול להגיד?

אנחנו מדברים על מצבים שבהם בא אדם ממוצע פלוס
אז זהו שכאן ערבבת. פותח הפוסט ומי שאמרתי שיכול לבד זה אנשים שהם לא ממוצעים פלוס אלא מתאמנים מתחילים. מתאמנים מעל הממוצע שכבר לא יכולים להתקדם מכל תוכנית מחורבנת שייקחו צריכים מאמן כדי לא להתקע.
אם הבן אדם לא מתכוון להיות מר אולימפיה
אני מאמין שרוב חברי הפורום שואפים כמה שיותר גבוה, גם אם לא בשביל להתחרות.
הוא לא, ואם אתם מאמנים ונעלבתם עד עמקי נשמתכם, אז תעשו חשבון נפש עם עצמכם
יש פה יותר מידי רגשי נחיתות, כאילו פגענו ביסודות המקצוע.
אני לא מאמן וזה לא פוגע בי אישית, פשוט לדעתי אתה טועה.
כמה הבדל כבר יהיה בין מתאמן מתחיל בינוני שעושה איזה תוכנית גנרית טקסס או לאחד עם מאמן
קודם כל רוב האנשים המתחילים לא יודעים בכלל על תוכניות כמו ss וטקסס, וגם אחרי שהם יודעים עליהם הם לא מבינים את האיכות שלהם, וגם אחרי שמבינים הם לא יודעים מה לעשות במצבים מסויימים. דבר שני:
בוא נקח SS לדוגמה למתחיל בסקוואט הוא יעלה בSS כל שבוע 7.5 קילו אתה חושב שמאמן יכול לעלות אותו יותר מהר?
בטח שכן. אתה שוכח את כל האימונים שצריך לעבוד על טכניקה בלי לעלות משקל כי מתאמן כזה לא טוב בטכניקה בכלל. חוץ מזה שלפעמים מתאמן כזה מתקדם תקופה עם טכניקה גרועה (רבע סקוואט לדוגמא) ואז פתאום הוא מתקן ומוריד משקל משמעותית. כל זה לוקח הרבה מאוד זמן.
לא דיברתי על זמן,
כמובן שיהיה יותר קשה ללמוד לבד אך ממש לא בלתי אפשרי.
רוצה להגיע למקסימום תוצאות במינימום זמן?
בטח שזמן זה דבר קריטי. כל אחד שרוצה להתקדם משמעותית רוצה לראות תוצאות במינימום זמן. אם תגיע לתוצאות יותר מהר תוכל כבר להתקדם עוד באותו זמן נתון וככה לדוגמא אחרי שנה במקום להעלות בתרגיל מסוים 100 קילו העלת 200 והתחזקת יותר.
חלאס לקחת לי את כל המוניטין
אל תדאג, אני לא יכול לתת לשניכם כבר:lol:🤣

אני לא חושב שאתה צריך להכליל..
כל בן אדם שיחליט שהוא לוקח את זה ברצינות,יכול להגיע למשקלים כבדים ולמראה טוב. הבעיה שהרוב המוחלט רוצים תוצאות מטורפות אבל לא מוכנים לתת דם זיעה ודמעות בשביל זה. רוצים לתת כמה חזרות על המוט, לספר לעצמם שהם התאמנו ולעוף הביתה לאכול טונה כי "חייב עחי".
אבל בחייאתת.. אני בחיים שלי לא דרכתי בחדר כושר מחוץ לבית שלי,ובחיים לא הייתי עם מאמן ואני לא חושב שאני בחור קטן או חלש,בטח שלא מחוצ'קן.

אני מסכים איתך לגבי הרוב, אבל קשה לי להסכים לגבי הצורך במאמן למי שלא מתחרה.
בעבר דיברתי כמוך, אבל כשאני מסתכל על הסטטיסטיקה ומה קורה עם מתאמני הפורום וחדרי הכושר ורואה איך בשטח הם מרימים משקלים של ילדה לבד, ועם מאמן טוב הם כבר לא כל כך עלובים. התחלתי להרגיש שמה שנראה לי פשוט יחסית הוא מאוד מורכב לאחרים. ותוך כדי שאני כותב על הנושאים האלו אני מבין כמה זה מורכב, וכמה אפשר לפרש את דברי בצורה שלא התכוונתי.

אז זהו שכאן ערבבת. פותח הפוסט ומי שאמרתי שיכול לבד זה אנשים שהם לא ממוצעים פלוס אלא מתאמנים מתחילים. מתאמנים מעל הממוצע שכבר לא יכולים להתקדם מכל תוכנית מחורבנת שייקחו צריכים מאמן כדי לא להתקע.

פותח הפוסט בכלל טרול. ככה זה כל הזמן בפורום הזה, נופל איזשהו טרול עם שאלה שטותית ואחרי שצוחקים עליו הדיון הופך לוויכוח רציני... ברוך הבא 🤣

אני רק בא להעמיד בפניכם מראה שתראו מה אתם בעצם עושים לעצמכם בלי מאמן טוב.

אם עוד לא הגעת לפי 2 בסקוואט ודדליפט, ולי 1.5 בבנץ' בעיני שרפת זמן יקר שמאמן טוב היה שווה את הכסף הזה

על איזו מראה אתה מדבר?
״אם עוד לא הגעתי...״ מי אמר שהמטרה שלי בכלל זה ליפטינג? המשקל על המוט מעניין אותי כאמצעי בכלל בכלל לא כמטרה. לא שרפתי זמן אלא אם כבר ״שרפתי״ כסף. הלכתי למאמן מעולה, אך לא קיבלתי תמורה שמאוד קידמה אותי.

וא״ת שזה מחסור ״בדם יזע ודמעות״ תוכל להיזכר הפוסטים קודמים שפתחתי לעזרה בתכנון ולא הבנתי בכלל מה זה להתאמן בrpe מתחת ל8-9, אני חושב שכבר 3-4 פעמים שרפתי את עצמי בגלל שהעמסתי על עצמי יותר מדי. ולא, מאמן לא יפתור בעיה כזאת, אני צריך לפתור אותה. יש לי את המידע, אני צריך ליישם אותו בצורה נכונה.

תוכל להיזכר הפוסטים קודמים שפתחתי לעזרה בתכנון ולא הבנתי בכלל מה זה להתאמן בrpe מתחת ל8-9, אני חושב שכבר 3-4 פעמים שרפתי את עצמי בגלל שהעמסתי על עצמי יותר מדי.
זה בדיוק דוגמא למישהו שצריך מאמן.

זה בדיוק דוגמא למישהו שצריך מאמן.
ולא, מאמן לא יפתור בעיה כזאת, אני צריך לפתור אותה. יש לי את המידע, אני צריך ליישם אותו בצורה נכונה.
מאמן יכול לרשום לי rpe 8, הוא לא יכול להיות לי בתוך מערכת העצבים שלי להגיד לי לעצור עכשיו את הסט ולא לצאת לגריינד.

בטח שזמן זה דבר קריטי. כל אחד שרוצה להתקדם משמעותית רוצה לראות תוצאות במינימום זמן. אם תגיע לתוצאות יותר מהר תוכל כבר להתקדם עוד באותו זמן נתון וככה לדוגמא אחרי שנה במקום להעלות בתרגיל מסוים 100 קילו העלת 200 והתחזקת יותר

אתה מנותק מהמציאות.
תקרא על עיקרון התמורה הפוחתת ועל פוטנציאל גנטי ואז תגיד לי כמה זמן הוא קריטי אם מדובר בתחביב.

אתה מנותק מהמציאות.
תקרא על עיקרון התמורה הפוחתת ועל פוטנציאל גנטי ואז תגיד לי כמה זמן הוא קריטי אם מדובר בתחביב.
ברור שאני יודע על הפוטנציאל הגנטי ושהמספרים שכתבתי הם סתם דוגמא מוגזמת. אבל כמו שכתבתי אם התחזקת יותר מהר תוכל להעלות יותר משקל באותו זמן נתון, וזה אומר שהתחזקת. וכמו ש @StrongEnough כתב הוא עזר למתאמנים שלו להגיע לתוצאות שהוא הגיע ב3 שנים בכמה חודשים, זה לא קריטי? ובוא, להגיע לפוטנציאל שלך זה לא משהו שמגיעים בשניה, צריך הרבה הרבה זמן בשביל זה, ככה ששוב, זמן הוא כן קריטי.
אם מדובר בתחביב
וכמו שכבר כתבתי רוב חברי הפורום שואפים כמה שיותר גבוה גם אם הם לא מתחרים.

ברור שאני יודע על הפוטנציאל הגנטי ושהמספרים שכתבתי הם סתם דוגמא מוגזמת. אבל כמו שכתבתי אם התחזקת יותר מהר תוכל להעלות יותר משקל באותו זמן נתון, וזה אומר שהתחזקת. וכמו ש @StrongEnough כתב הוא עזר למתאמנים שלו להגיע לתוצאות שהוא הגיע ב3 שנים בכמה חודשים, זה לא קריטי? ובוא, להגיע לפוטנציאל שלך זה לא משהו שמגיעים בשניה, צריך הרבה הרבה זמן בשביל זה, ככה ששוב, זמן הוא כן קריטי.

שוב, לאן אתה ממהר?
הרי זה לא שתגיע לתוצאות ותגיד יאללה אני מפסיק להתאמן, פה בדיוק נכנס עיקרון התמורה הפוחתת.

בסופו של דבר רובנו מתאמנים ונתאמן במשך שנים ומי שלא רוצה מאמן זה לא אומר שהוא בהכרח לא יגיע לתוצאות משמעותיות.

חוץ מזה, יש לי מאמן ואני לגמרי בעד אבל יכול להבין שזה לא חובה למי שיש את הרצון והיכולת ללמוד לבד.

וכמו שכבר כתבתי רוב חברי הפורום שואפים כמה שיותר גבוה גם אם הם לא מתחרים.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד?
אם מישהו לא מתאמן תחרותי הוא עושה את זה בתור תחביב, אין פה באמצע.

@יושב_על_הכס
@Yonatann
@Forest
וכל האחרים שהגיבו כאן שמאמן זה מיותר.
בוא נשמע כמה זמן אתם מתאמנים?
האם לא השתמשתם במאמן?
מהם התוצאות המרשימות שלכם?

כל כך מעצבן אותי לפגוש כאלו שמתאמנים כמה שנים ומרימים משקלים של ילדה, זה נהיה הנורמה בחדר כושר, והם עוד מעיזים להאשים את הגנטיקה שלהם.

בפורום כאן כל אחד מינימום מתחרה IPF, אבל כשאתה רואה לוג, סרטון או נפגש במציאות, אתה מגלה עוד ילד מחוצ'קן מאחורי מסך.

מאמן זה סופר חשוב, לבנות תוכניות זה מאוד מורכב, הטכניקה של כל אחד ספציפי מאוד מורכב, תראה כמה אדיוטי הרוב בונים תוכנית וטכניקה.

אבל אל תיקחו את המילה שלי, תראו לי מה הצלחתם בלי מאמן ואיך.

אם אתה מכיר מאמן שמסכים לתרום לי מעי גס כדי שאוכל לעכל יותר קלוריות, אשמח למספר שלו. אני לא צריך מאמן שיסביר לי את החשיבות של תרגילים מורכבים או ילמד אותי טכניקה של בנץ'. את העקרונות הבסיסיים קל מאוד ללמוד לבד בעידן האינטרנט.

למה הרוב נכשלים? כי זה כואב וקשה לשנות את הגוף, ומצריך כוח סבל והתמדה שלדור המפונק שלנו קשה לפתח. בין כה וכה לדעתי הכישלון במרבית המקרים נובע דווקא בפן התזונתי, ולא בחלק של תכנון אימונים/בחירת תוכנית.

לבנות תוכניות זה לא מאוד מורכב. אני פשוט לא מסכים עם הטענה הזאת. לדוגמא, תוכנית שתעבוד ל 95% מהמתאמנים החובבנים שפשוט רוצים להיראות טוב ולהתחזק ואין בכוונתם להתחרות או לעבוד בתחום באופן מקצועי:

1. לאנג' אחורי עם דאמבלים, צעדים אחורה לסירוגין- 5 סטים.

2. בנץ' פרס-5 סטים

3. מתח עם משקל-5 סטים.

משקל מספיק כבד כדי להישאר בטווח 3-15 חזרות. לשאוף לעלות בחזרות כל אימון עד הגעה ל 15+ ומשם לעלות משקל ולרדת בחזרות, וחוזר חלילה.

שוב, לאן אתה ממהר?
יודע מה אתה צודק, אני מעכשיו מעלה חזרה אחת פעם בשנה, זה הפרוגרסיב אוברלוד שלי. ברור שאני ממהר אני מתאמן בשביל לראות תוצאות אז למה שאני אחכה איתם? אני רוצה אותם כמה שיותר מהר.
תעבוד ל 95% מהמתאמנים החובבנים
שוב, עיקר הויכוח פה הוא על מתאמנים שלא פעם ראשונה נוגעים במשקל, כאלה שכבר הגיעו לרמה שלא כל תוכנית תעבוד להם.

יודע מה אתה צודק, אני מעכשיו מעלה חזרה אחת פעם בשנה, זה הפרוגרסיב אוברלוד שלי. ברור שאני ממהר אני מתאמן בשביל לראות תוצאות אז למה שאני אחכה איתם? אני רוצה אותם כמה שיותר מהר.

אין בעיה אז קח מאמן מלכתחילה מה הבלבול שכל לא הבנתי?
יש אנשים שעושים את זה בהנאה שלהם ולא רוצים להוציא על זה כסף אז הם לא יצליחו?
תאמין לי שבזמן שהתאמנתי בלי מאמן התקדמתי יותר מהמון אנשים שהכרתי גם אם היו תחת מאמן.

אם אתה מכיר מאמן שמסכים לתרום לי מעי גס כדי שאוכל לעכל יותר קלוריות, אשמח למספר שלו. אני לא צריך מאמן שיסביר לי את החשיבות של תרגילים מורכבים או ילמד אותי טכניקה של בנץ'. את העקרונות הבסיסיים קל מאוד ללמוד לבד בעידן האינטרנט.

למה הרוב נכשלים? כי זה כואב וקשה לשנות את הגוף, ומצריך כוח סבל והתמדה שלדור המפונק שלנו קשה לפתח. בין כה וכה לדעתי הכישלון במרבית המקרים נובע דווקא בפן התזונתי, ולא בחלק של תכנון אימונים/בחירת תוכנית.

לבנות תוכניות זה לא מאוד מורכב. אני פשוט לא מסכים עם הטענה הזאת. לדוגמא, תוכנית שתעבוד ל 95% מהמתאמנים החובבנים שפשוט רוצים להיראות טוב ולהתחזק ואין בכוונתם להתחרות או לעבוד בתחום באופן מקצועי:

2. בנץ' פרס-5 סטים

3. מתח עם משקל-5 סטים.

משקל מספיק כבד כדי להישאר בטווח 3-15 חזרות. לשאוף לעלות בחזרות כל אימון עד הגעה ל 15+ ומשם לעלות משקל ולרדת בחזרות, וחוזר חלילה.
@elchonon @Whale
הוא יעזור לטענות שלכם

RPE גבוה יותר
RPE= סולם קושי מ1-10, ככל שאתה עולה בסולם זה אומר שיש לך פחות חזרות רזרוויות בהתאם והסט ניהיה יותר קשה
לא, הוא התכוון נמוך
לעשות סט של x חזרות עם y משקל בrpe 7, כשבשבוע שעבר היה 9, מעיד על התקדמות

על איזו מראה אתה מדבר?
״אם עוד לא הגעתי...״ מי אמר שהמטרה שלי בכלל זה ליפטינג? המשקל על המוט מעניין אותי כאמצעי בכלל בכלל לא כמטרה. לא שרפתי זמן אלא אם כבר ״שרפתי״ כסף. הלכתי למאמן מעולה, אך לא קיבלתי תמורה שמאוד קידמה אותי.

וא״ת שזה מחסור ״בדם יזע ודמעות״ תוכל להיזכר הפוסטים קודמים שפתחתי לעזרה בתכנון ולא הבנתי בכלל מה זה להתאמן בrpe מתחת ל8-9, אני חושב שכבר 3-4 פעמים שרפתי את עצמי בגלל שהעמסתי על עצמי יותר מדי. ולא, מאמן לא יפתור בעיה כזאת, אני צריך לפתור אותה. יש לי את המידע, אני צריך ליישם אותו בצורה נכונה.
מה המטרה שלך? שאתה כל כך בטוח שאתה לא צריך מאמן.
תראה לי מה הצלחת באיזה תחום כושר שתרצה, בלי מאמן.
בלי להעליב, אתה נראה לי עוד ילד מאחורי מקלדת שמחרטט את השכל. תראה לי משהו בשטח, תוכיח שהדעה שלך מבוססת בנסיון כלשהו.

וסתם דרך אגב, התפקיד שלי כמאמן זה להגיד לך בדיוק עם איזה משקל גם לעבוד, ולחשב את זה בהתאוששות שלך, מה שאתה טוען שמאמן לא יפתור, זה בדיוק מה שהוא כן יפתור.
מאמן יכול לרשום לי rpe 8, הוא לא יכול להיות לי בתוך מערכת העצבים שלי להגיד לי לעצור עכשיו את הסט ולא לצאת לגריינד.
אין לך מושג מה זה מאמן אפילו, זה מצחיק עד כדי עצוב.

2. בנץ' פרס-5 סטים

3. מתח עם משקל-5 סטים.

בוא נתייחס למה שכתבת אחד אחד.

מעי הגס, מצאת את מה להאשים? אני גם יכולתי להרים ידיים עם הקרוהן שלי, זה בחירה חביבי.
אשמח לעזור לך כמו שעזרתי לעצמי ולאחרים עם קרוהן, אבל זה לא קשור למאמן, זה עניין אחר לגמרי.

מאמן לא מסביר לך חשיבות של תרגיל, את זה אתה צריך להחליט מה חשוב לך ולמה. הוא לא רק מלמד טכניקה, ובשונה ממה שנראה לך, בשטח טכניקה זה הרבה יותר מורכב מפשוט ללמוד באינטרנט, גם אני לא הבנתי את זה עד שהתחלתי לראות מה אנשים עושים.

מאמן (לפחות אני) גם בוחר את התרגילי עזר והווריאציות לחולשות שלך, והתוכנית כוללת נפח יומי ושבועי, ותדירות אימונים, ועצימות אימונים בהתאם להתאוששות שלך, זה שיא המורכב.

תזונה זה חשוב, בלי ספק. אבל גם עם תזונה מושלמת אנחנו רואים כאן מתאמנים
בשפע שמרימים כמו ילדות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית