קריאטין ואיבוד שיער

מצב
השרשור נעול

OrLeibovitch

משתמש מתחיל
2
1
נק' מוניטין:
1
2
1
שלום שמי הוא אור, בן 19 מפתח גוף חובבני להנאה האישית שלי.
אני חושב על להתחיל לתסף קריאטין בתזונה שלי אך מפחד מהאצת איבוד השיער, לאחר שקראתי מחקר שפורסם על קריאטין שאורכו היה כ-20 עמודים אחד מתופעות הלוואי היו איבוד שיער עקב עלייה ב-DHT האם זה באמת יגרום לאיבוד שיער מואץ ?

האם אני אוכל לקנות קריאטין בראש בטוח ולדעת שאיבוד השיער המואץ אינו דבר נכון ?

ואם כן האם יש תחליפים דומים לקריאטין שיתנו אותו אפקט אך לא יעלו את רמות ה DHT ?

תודה רבה מראש לכל העוזרים 😁

מניח שאתה מדבר על המחקר הזה- ֿ
(PDF) Three Weeks of Creatine Monohydrate Supplementation Affects Dihydrotestosterone to Testosterone Ratio in College-Aged Rugby Players

Testosterone-Dihydrotestosterone-and-Dihydrotestosterone-to-Testosterone-Ratio.png

בשלב ההעמסה (25ג ליום, day 0-7) בקבוצת הקריאטין אכן יש עליה ברמות ה-DHT. אחר כך עברו למינון רגיל ורמות ה-dht עדיין עלו ביחס להתחלה,
אבל נמוך משלב ההעמסה (מינון רגיל מ0.98 ל 1.38, כשבשלב ההעמסה 1.53)
אז כנראה שרמות ההורמון כן עולות ויש קשר גם למינון של הקריאטין.ֿ
בקבוצה שלא קיבלה קריאטין לא הייתה עלייה בDHT (רמות ההורמון ירדו ב-10%, אבל זה סטטיסטי)

אחד מתופעות הלוואי היו איבוד שיער עקב עלייה ב-DHT האם זה באמת יגרום לאיבוד שיער מואץ ?

איפה נשירת שיער כתוב כתופעת לוואי של קריאטין?

למיטב ידיעתי, מעבר לקשר בין DHT לבין נשירת שיער, לא מצאו שקריאטין גורם לנשירת שיער. העליה בDHT במחקר היא 40%. עדיין בטווח הנורמה.
אני לא יודע עד כמה זה משמעותי בנוגע לנשירת שיער, שכן לנשירת שיער מהסוג שאנחנו מדברים עליו יש כנראה עוד גורמים נוספים.

האם אני אוכל לקנות קריאטין בראש בטוח ולדעת שאיבוד השיער המואץ אינו דבר נכון ?

בראש בטוח? לא... אבל סטרס מיותר גורם לנשירת שיער מואצת...

ואם כן האם יש תחליפים דומים לקריאטין שיתנו אותו אפקט

איזה אפקט אתה מחפש?

נערך לאחרונה:
דרך אגב, טיפ קטן אם אתה מחליט לנסות קריאטין
תיקח 5 גרם ליום (אין צורך בהעמסה) ותראה אם אחרי חודש אתה מרגיש איזשהו שיפור בכוח.
יש כאלה שבכלל לא מגיבים לקריאטין. כך שאם אתה לא מגיב זה בכלל פוטר אותך מהנושא.

אם כן יש שינוי לטובה, אז תנסה לאט להוריד את המינון עד שתגיע ליחס מינון-תועלת אופטמילי.
אם מדאיגה אותך העליה בDHT, לפחות תיקח את המינון הנמוך ביותר שכן עוזר לך כי נראה שכן יש קשר בין המינון לעליה ברמות ההורמון. (מכיר כאלה ש2 גרם מספיק להם למרות שהכמות המומלצת היא 5)

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, טיפ קטן אם אתה מחליט לנסות קריאטין
תיקח 5 גרם ליום (אין צורך בהעמסה) ותראה אם אחרי חודש אתה מרגיש איזשהו שיפור בכוח.
יש כאלה שבכלל לא מגיבים לקריאטין. כך שאם אתה לא מגיב זה בכלל פוטר אותך מהנושא.

אם כן יש שינוי לטובה, אז תנסה לאט להוריד את המינון עד שתגיע ליחס מינון-תועלת אופטמילי.
אם מדאיגה אותך העליה בDHT, לפחות תיקח את המינון הנמוך ביותר שכן עוזר לך כי נראה שכן יש קשר בין המינון לעליה ברמות ההורמון. (מכיר כאלה ש2 גרם מספיק להם למרות שהכמות המומלצת היא 5)

תודה רבה רבה !

הטענה הכי חזקה של אלה שאומרים שזה לא גורם לנשירת שיער היא "תוכיח שזה גורם לנשירת שיער"

בעוד הטענה שזה גורם לנשירת שיער היא שקריאטין באופן מוכח מעלה את הDHT. וDHT גבוה באופן מוכח גורם לנשירת שיער
בנוסף כדורים למניעת נשירת שיער פועלים על ידי כך שהם מורידים לך את הDHT

תעשה את השיקולים שלך חבר.

נערך לאחרונה:
הטענה הכי חזקה של אלה שאומרים שזה לא גורם לנשירת שיער היא "תוכיח שזה גורם לנשירת שיער"

בעוד הטענה שזה גורם לנשירת שיער היא שקריאטין באופן מוכח מעלה את הDHT. וDHT גבוה באופן מוכח גורם לנשירת שיער
בנוסף כדורים למניעת נשירת שיער פועלים על ידי כך שהם מורידים לך את הDHT

תעשה את השיקולים שלך חבר.

כן, האמת שזאת דעה נפוצה בהרבה נושאים פה בפורום ובמאמרים- העובדה שזה לא משנה אם יכול להיות קשר עקיף, כי כל עוד זה לא נבדק/הוכח, הסיכוי לא קיים (זה לא נכון)

במקרה הזה, גם גנטיקה באה לידי ביטוי, אבל הטענה העיקרית פה היא שלמרות שזה מעלה DHT, זה בסדר כי זה עדיין בטווחי הנורמה ולא צריך לחשוש.
לא הייתי שם על זה את הקופה בוא נגיד ככה, אבל אולי גם לא חושש יותר מידי. במחקר זה באמת עדיין בטווחי הנורמה, אבל אני לא יודע אם עלייה של 40% היא משמעותית בהקשר הזה. ואם הנשירה באמת חשש אז יש את האופציה שאמרת, למרות שיש לזה תופעות לוואי

בעוד הטענה שזה גורם לנשירת שיער היא שקריאטין באופן מוכח מעלה את הDHT

מחקרים לא מוכיחים, הם מראים סבירויות.
יש מחקר אחד שהראה עלייה ב-DHT, והוא היה גם המחקר היחידי שבדק את זה, כך שאנחנו מאוד רחוקים מלהגיד שהסבירות לעלייה ב-DHT היא גבוהה.

כרגע, אין לך יכולת לדעת מה קורה עד שיפורסם מאמר נוסף שבודק DHT וזקיקי שיער באופן ישיר (וזה ייקח זמן כי רק עכשיו מגייסים משתתפים).

יש מחקר אחד שהראה עלייה ב-DHT, והוא היה גם המחקר היחידי שבדק את זה, כך שאנחנו מאוד רחוקים מלהגיד שהסבירות לעלייה ב-DHT היא גבוהה.

כרגע, אין לך יכולת לדעת מה קורה עד שיפורסם מאמר נוסף שבודק DHT וזקיקי שיער באופן ישיר (וזה ייקח זמן כי רק עכשיו מגייסים משתתפים).
מראים סבירויות? אתה מבין שלא בודקים את זה על בנאדם שניים כן?

לפי הטענה שלך גם אלף מחקרים לא יספיקו כי אחרי הכל זה רק סבירויות

מראים סבירויות? אתה מבין שלא בודקים את זה על בנאדם שניים כן?

לפי הטענה שלך גם אלף מחקרים לא יספיקו כי אחרי הכל זה רק סבירויות
הוא כתב במפורש שיש רק מחקר אחד בלבד שבדק את זה, זה לא מספיק כדי להוכיח כלום.

אותו מחקר מ2009 מצא שיש עלייה בDHT ב40% , אבל אימונים בעצמם בלי קריאטין מעלים DHT ב20%
אותו מחקר אומר שDHT משפיע על התקרחות רק בקרב גברים עם היסטוריה של התקרחות במשפחה.

למה בכוח לנסות לצאת צודק?

נערך לאחרונה:
הוא כתב במפורש שיש רק מחקר אחד בלבד שבדק את זה, זה לא מספיק כדי להוכיח כלום.

אותו מחקר מ2009 מצא שיש עלייה בDHT ב40% , אבל אימונים בעצמם בלי קריאטין מעלים DHT ב20%
אותו מחקר אומר שDHT משפיע על התקרחות רק בקרב גברים עם היסטוריה של התקרחות במשפחה.

למה בכוח לנסות לצאת צודק?
ואני כתבתי במפורש, לפי ההיגיון הזה גם אלף מחקרים לא מספיקים כדי להוכיח כלום

ואני כתבתי במפורש, לפי ההיגיון הזה גם אלף מחקרים לא מספיקים כדי להוכיח כלום
אז ההיגיון שלך לוקה בחסר
מחקר בודד שגם הוא לא באמת מצא קשר בין קריאטין להתקרחות, על קבוצת פוטבול לא משתווה לאלף מחקרים על אלפי אנשים.

אז ההיגיון שלך לוקה בחסר
מחקר בודד שגם הוא לא באמת מצא קשר בין קריאטין להתקרחות, על קבוצת פוטבול לא משתווה לאלף מחקרים על אלפי אנשים.
ההיגיון שלי לוקה בחסר? אני משתמש בהיגיון שלך רק מסובב אותו לצד השני

מדברים פה על זה שקריאטין מעלה DHT ויש לך מחקר שמוכיח את זה. אתה רוצה להגיד שמחקר אחד לא מוכיח אז זה בסדר מבחינתי, פשוט לפי ההיגיון הזה גם אלף מחקרים לא מוכיחים.

קריאטין מעלה DHT ויש לך מחקר שמוכיח את זה
אתה רוצה להגיד שמחקר אחד לא מוכיח אז זה בסדר מבחינתי, פשוט לפי ההיגיון הזה גם אלף מחקרים לא מוכיחים.
כמה שיותר מחקרים שיוכיחו את אותן הטענות יעלו את הסבירות שהמסקנות שלהן נכונות

זה לא סותר את זה שגם אלף מחקרים לא יספיקו לך כדי להוכיח את העניין
ככול שיהיו לך יותר מחקרים, כך גדל הסיכוי שהסבירויות נכונות.

אפשר להפסיק עם הדיון הזה אתה מתעקש לדפוק את הראש בקיר, הדבר היחיד שהפריע לי זה הברו סיינס בתגובה הראשונה שלך

ככול שיהיו לך יותר מחקרים, כך גדל הסיכוי שהסבירויות נכונות.

אפשר להפסיק עם הדיון הזה אתה מתעקש לדפוק את הראש בקיר, הדבר היחיד שהפריע לי זה הברו סיינס בתגובה הראשונה שלך
אתה מדבר על ברו סיינס?

אתה אומר "אבל אימונים בעצמם בלי קריאטין מעלים DHT ב20%" בניסיון להחליש את העלייה של ה40% ולא מתייחס לזה שמדובר באותם האנשים שעוסקים בספורט באותה המידה 🤡

אין שום ברו סיינס במה שכתבתי. כתבתי נתונים יבשים וכתבתי לפותח השרשור להפעיל את שיקול דעתו. לא הפקתי שום מסקנה מעבר לכתיבת הנתונים.

אתה רוצה להתווכח עם מחקר אתה מוזמן לעשות מחקר נגדי ולהראות את הממצאים שלך. עד אז נתוני המחקר הרבה יותר חזקים מהמילה שלך. אתה רוצה להגיד שאתה לא בטוח? זה לא טיעון מספק ולא טיעון נגדי צר לי.

כתבתי נתונים יבשים וכתבתי לפותח השרשור להפעיל את שיקול דעתו.
כשאתה כותב שקריאטין מעלה DHT וDHT גורם להתקרחות , מן הראוי שתכתוב שDHT גורם להתקרחות רק בקרב גברים עם היסטוריה של התקרחות במשפחה, מכאן בן אדם שאין לו אחת כזאת, לא צריך לדאוג מעליה בDHT בגלל קריאטין.
ברו סיינס :
הטענה הכי חזקה של אלה שאומרים שזה לא גורם לנשירת שיער היא "תוכיח שזה גורם לנשירת שיער

אתה אומר "אבל אימונים בעצמם בלי קריאטין מעלים DHT ב20%" בניסיון להחליש את העלייה של ה40% ולא מתייחס לזה שמדובר באותם האנשים שעוסקים בספורט באותה המידה
אני לא אומר כלום, המחקר מצא כי יש עלייה ב40%, בעוד שאימונים בלבד מעלים ב20%. המחקר בוצע על שחקני פוטבול שמתאמנים לכן מתוך העלייה ברמות הDHT מהקריאטין כמעט חצי נובע מאימונים בלבד.

כשאתה כותב שקריאטין מעלה DHT וDHT גורם להתקרחות , מן הראוי שתכתוב שDHT גורם להתקרחות רק בקרב גברים עם היסטוריה של התקרחות במשפחה, מכאן בן אדם שאין לו אחת כזאת, לא צריך לדאוג מעליה בDHT בגלל קריאטין.
ברו סיינס :

.
צחקתי בקול. ל70% מהגברים יש סיפטומים של התקרחות ובערך בגיל 50 זה עולה לסביבות ה90%.
אין פה שאלה של אם אלא של מתי.

זה מצחיק שרוב האנשים חושבים תמיד שהם בצד הטוב של הסטטיסטיקה. אבל איך אומרים, הסטטיסטיקה לא משקרת.

אני לא אומר כלום, המחקר מצא כי יש עלייה ב40%, בעוד שאימונים בלבד מעלים ב20%. המחקר בוצע על שחקני פוטבול שמתאמנים לכן מתוך העלייה ברמות הDHT מהקריאטין כמעט חצי נובע מאימונים בלבד.
חבר אתה מבין מה שאתה כותב? או שאתה מטריל? אני באמת לא מבין. כי הרי אתה בעצמך כותב "המחקר בוצע על שחקני פוטבול שמתאמנים"

צחקתי בקול. ל70% מהגברים יש סיפטומים של התקרחות ובערך בגיל 50 זה עולה לסביבות ה90%.
אין פה שאלה של אם אלא של מתי.

חבר אתה מבין מה שאתה כותב? או שאתה מטריל? אני באמת לא מבין. כי הרי אתה בעצמך כותב "המחקר בוצע על שחקני פוטבול שמתאמנים"
טוב.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית