הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך להכניס את הדדליפט?

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
לרגליים בfbw אני עושה לאנגים,לחיצת רגליים במכונה,כפיפת ברכיים בישיבה.
אני רוצה לעשות דדליפט רק פעמיים בשבוע,ויותר מ3 תרגילים לרגליים סתם יעמיס עליי מבחינת זמן אימון.
מה הייתם מוציאים בימים של דדליפט?איזה תרגיל לרגליים הכוונה.

אם אני הייתי במקומך הייתי עושה 3/4 אימוני פול באדי בשבוע(נגיד והייתי חייב לשלב דדליפט)
אימון ראשון: סקוואט כוח, דדליפט ולאנגים
אימון שני: דדליפט וסקוואט נפח
אימון שלישי: סקוואט כוח, כפיפת ברכיים

כמובן שהתייחסתי רק לחלק של הרגליים ולא לשאר קבוצות השרירים
זה בעיקרון החלוקה שאני הייתי עושה, שים לב שמספר הסטים והחזרות לא יהיה גבוה מידי כדי שתוכל להתאושש מאימון לאימון

• פותח/ת השרשור
אם אני הייתי במקומך הייתי עושה 3/4 אימוני פול באדי בשבוע(נגיד והייתי חייב לשלב דדליפט)
אימון ראשון: סקוואט כוח, דדליפט ולאנגים
אימון שני: דדליפט סקוואט נפח ולאנגים
אימון שלישי: סקוואט כוח לאנגים וכפיפת ברכיים

כמובן שהתייחסתי רק לחלק של הרגליים ולא לשאר קבוצות השרירים
אני לא עושה סקוואט כי זה עושה לי כאבי ברכיים ודדליפט ע
לא הייתי עושה דדליפט בכלל אם המטרה היא רגליים האמת.
לפחות לא קונבציונלי.
אני בעיקרון רוצה להכניס אותו בגלל כל היתרונות שלו לגב.
בעיקרון עד עכשיו עשיתי אותו כל אימון 3 פעמים בשבוע אבל יש לי כאבים בגב תחתון בעצמות ממנו.
אז חשבתי אולי להוריד את הנפח(נראה לי שזה הכוונה) יענו כמות סטים שבועיים.
אולי אם רק פעם בשבוע אני אעשה דדליפט הגב שלי ישרוד את זה.

אני לא עושה סקוואט כי זה עושה לי כאבי ברכיים ודדליפ

סקוואט עושה לך כאבי ברכיים ודדליפט, לאנגים ולחיצת רגליים לא?
כנראה הבעיה אצלך היא בניהול עומסים ובטכניקה בעיקר

בכל מקרה למטרת היפרטרופיה לדדליפט אין כל כך יתרון ,
אם אתה עושה אותו לגב אז חתירות בהחלט יכולות להחליף אותו.

שוב, אם יש לך כאבים בגב התחתון *בגלל הדדליפט* - כנראה שזה בגלל הניהול עומסים או טכניקה שלך

שים לב שאתה מתאמן עם משקל מתאים לך שיאפשר לך לביצוע נכון של התרגיל, מספיק מנוחה והתאוששות בין האימונים
לא הייתי עושה דדליפט בכלל אם המטרה היא רגליים האמת.
לפחות לא קונבציונלי.

Team stiff leg deadlift

• פותח/ת השרשור
סקוואט עושה לך כאבי ברכיים ודדליפט, לאנגים ולחיצת רגליים לא?
כנראה הבעיה אצלך היא בניהול עומסים ובטכניקה בעיקר

בכל מקרה למטרת היפרטרופיה לדדליפט אין כל כך יתרון ,
אם אתה עושה אותו לגב אז חתירות בהחלט יכולות להחליף אותו.

שוב, אם יש לך כאבים בגב התחתון *בגלל הדדליפט* - כנראה שזה בגלל הניהול עומסים או טכניקה שלך

שים לב שאתה מתאמן עם משקל מתאים לך שיאפשר לך לביצוע נכון של התרגיל, מספיק מנוחה והתאוששות בין האימונים

Team stiff leg deadlift
חתירות אני עושה חתירה במכונה ופולי עליון לגב.
לשלב גם חתירה עם מוט?או מיותר

לזוקפים,לכל הגב טרפזים,כוח כללי.
זה מה שקראתי בעיקרון,אם אין לו יתרונות לא לרגליים ולא לגב אז בשביל מה?
תלוי במטרות שלך

אני אוהב לאוכלוסייה כללית כי בנוסף לשרירים שעליהם הוא עובד, אתה צריך גם לייצב את עמוד השדרה שלך תחת עומס, כמו כן יכולת ההעמסה שלו לדעתי בעלת carryover לחיי היום יום, יענו קל להקים מוט כבד במכון אפשר להרים את החרא הכבד הזה מהרצפה.
מעבר לזה שהוא כיף.

אם יש לך אי נוחות בדדליפט וזה לא משהו שעובר לאורך זמן, הייתי אישית עובר לבצע חתירה כנגד מוט בהטייה לפנים

כאשר בשלב ההתחלתי התקדמות היא בעזרת טווח תנועה ולא משקל.

כלומר אם התחלתה בחתירה שאתה כמעת זקוף, שאף להגיע למצב שאתה יכול בצע ללא אי נוחות חתירה כאשר הגב מקביל לרצפה, או שואף לכך.

אם אתה מצליח לשמור על המנח הזה כנגד עומס לזמן, ככל הנראה שתהיה בסדר בדדליפט רגיל, רומני או סטיף

כל זה נאמר כמובן ללא הבנה בתוכנית אימונים שלך. אז קח הכל בערבון מוגבל, ותתחיל מאפס ותתקדם משם.

• פותח/ת השרשור
תלוי במטרות שלך

אני אוהב לאוכלוסייה כללית כי בנוסף לשרירים שעליהם הוא עובד, אתה צריך גם לייצב את עמוד השדרה שלך תחת עומס, כמו כן יכולת ההעמסה שלו לדעתי בעלת carryover לחיי היום יום, יענו קל להקים מוט כבד במכון אפשר להרים את החרא הכבד הזה מהרצפה.
מעבר לזה שהוא כיף.

אם יש לך אי נוחות בדדליפט וזה לא משהו שעובר לאורך זמן, הייתי אישית עובר לבצע חתירה כנגד מוט בהטייה לפנים

כאשר בשלב ההתחלתי התקדמות היא בעזרת טווח תנועה ולא משקל.

כלומר אם התחלתה בחתירה שאתה כמעת זקוף, שאף להגיע למצב שאתה יכול בצע ללא אי נוחות חתירה כאשר הגב מקביל לרצפה, או שואף לכך.

אם אתה מצליח לשמור על המנח הזה כנגד עומס לזמן, ככל הנראה שתהיה בסדר בדדליפט רגיל, רומני או סטיף

כל זה נאמר כמובן ללא הבנה בתוכנית אימונים שלך. אז קח הכל בערבון מוגבל, ותתחיל מאפס ותתקדם משם.
התחלתי גם לעשות בנץ עם קשת בגב,יכול להיות שאולי זה גורם לכאבים בגב תחתון?משהו גורם לי לכאבים שם ואני עדיין לא סגור מה,הגב שלי ישר לגמרי בדדליפט אני עושה אותו בטכניקה טובה.

התחלתי גם לעשות בנץ עם קשת בגב,יכול להיות שאולי זה גורם לכאבים בגב תחתון?משהו גורם לי לכאבים שם ואני עדיין לא סגור מה,הגב שלי ישר לגמרי בדדליפט אני עושה אותו בטכניקה טובה.

מה משנה גב ישר עגול

בדדליפט יש עומס על הגב תחתון, ובמידה וזה אזור חולשה אצלך כן אתה תרגיש שהשרירים מקומית מגבילים אותך

עכשיו לגבי קשת, האם הכאב מורגש לאחר לחיצות חזה?

האם אתה מפעיל לג דרייב?

• פותח/ת השרשור
מה משנה גב ישר עגול

בדדליפט יש עומס על הגב תחתון, ובמידה וזה אזור חולשה אצלך כן אתה תרגיש שהשרירים מקומית מגבילים אותך

עכשיו לגבי קשת, האם הכאב מורגש לאחר לחיצות חזה?

האם אתה מפעיל לג דרייב?
אבל זה לא שרירים שכואבים לי בדדליפט אני מרגיש את העצמות שם,אם זה איזור חלש איך אני אמור לחזק אותו?אני לא מעלה הרבה במשקלים לאט לאט,וגם החזרות זה לא שאני מגיע לכשל או משהו.
רק בחזרה האחרונה אני מפעיל עם הרגליים שאני כזה על חצי כשל אז זה עוזר לי.
אימון אחרון לא עשיתי דדליפט אבל אחרי הבנץ כן הרגשתי את הכאב בגב תחתון.

אבל זה לא שרירים שכואבים לי בדדליפט אני מרגיש את העצמות שם,אם זה איזור חלש איך אני אמור לחזק אותו?אני לא מעלה הרבה במשקלים לאט לאט,וגם החזרות זה לא שאני מגיע לכשל או משהו.
רק בחזרה האחרונה אני מפעיל עם הרגליים שאני כזה על חצי כשל אז זה עוזר לי.
אימון אחרון לא עשיתי דדליפט אבל אחרי הבנץ כן הרגשתי את הכאב בגב תחתון.

אם זה המצב הייתי מרגיע עם הקשת קצת, תנסה לשמור על הרגליים בסך הכל על הרצפה ולא לגייס מהם כוח.

אם אתה רואה שהכאב נעלם, תנסה לשלם דדליפט לתוכנית שלך, ואם אין כאב. הייתי מסתכל מחדש על אופן הביצוע של לחיצת החזה.

• פותח/ת השרשור
אם זה המצב הייתי מרגיע עם הקשת קצת, תנסה לשמור על הרגליים בסך הכל על הרצפה ולא לגייס מהם כוח.

אם אתה רואה שהכאב נעלם, תנסה לשלם דדליפט לתוכנית שלך, ואם אין כאב. הייתי מסתכל מחדש על אופן הביצוע של לחיצת החזה.
הקשת אני אפסיק ונראה מה יקרה,את הכיווץ שכמות גם להפסיק?כי הבנתי שזה תורם להוריד עומס מהכתפיים.

לזוקפים,לכל הגב טרפזים,כוח כללי

יש לך כל כך הרבה תרגילים שיכסו את זה יופי מבלי לייצר כזה עומס... אבל בחירה שלך.
אין שום בעיה לשלב ואין שום בעיה לוותר, כל עוד המטרה שלך היא לא להתחזק בדדליפט אני לא חושב שזה תרגיל חובה.

יש לך כל כך הרבה תרגילים שיכסו את זה יופי מבלי לייצר כזה עומס... אבל בחירה שלך.
אין שום בעיה לשלב ואין שום בעיה לוותר, כל עוד המטרה שלך היא לא להתחזק בדדליפט אני לא חושב שזה תרגיל חובה.
תזהר לא לעצבן פה אנשים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית