הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון עם בלט דיסק

סהר487

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
9
9
1
צהריים טובים חברים

בהמשך לשאלה שפתחתי: כאן
ביצעתי סיטי גב תחתון ועם התוצאות הלכתי לאורטופד עמוד שדרה, הרופא התחמק מהשאלה הרצינית ששאלתי כמה וכמה פעמים והיא השאלה המוכרת בפורום הזה, ״האם אני יכול להתאמן?״ הרופא לא ענה לי עליה בכלל ורק ניסה להתחמק ואז בסוף אמר ״אני לא אקח סיכון...״ הוא רק אמר לי לבצע שחייה שלוש פעמים בשבוע למשך תקופה של ככמה חודשים עד חצי שנה ואז לחזור אליו לבדיקה חוזרת והמליץ על פיזיותרפיה.

השאלות שלי הם: האם השחייה באמת תעזור לי?
האם אני אוכל לשלב אימונים ושחייה ביחד?
ובקשר לאימון עצמו, לגבי דדליפט וסקוואט אני לא יכול לבצע, מילטרי פרס בעמידה אני מבצע בלי שום בעיה אבל משפיע מאוד על עמוד השדרה ככה שאני אוותר על התרגיל בעמידה, בנץ פרס עם מוט אני מבצע עם כאב קל לעומת לחיצת לזה עם משקולות חופשיים שאני לא מרגיש שום כאב.

תכנית אימונים שתלך בצורה כזו לדוגמה,
כתפיים - מילטרי פרס עם מוט כרגיל אך בישיבה(בשביל לא להחמיר על הגב בעמידה)
חזה - לחיצת חזה עם משקולות
ידיים כרגיל
רגליים - לחיצת רגליים
וכד׳
הבנתם לאיפה אני חותר לבצע תרגילים לא בהכרח מורכבים בשביל לא לערב ולגרה את הגב תחתון יותר מדי וכמובן אני אבצע שחייה לפני/אחרי האימון.

תודה לעונים שיעבור עלינו שבת שקטה

נערך לאחרונה:
ממליץ ללכת לפיזיותרפיסט שיעבוד איתך פרטנית כי אי אפשר להמליץ לך מה לעשות כשאתה יכול לעשות רק חלק מהדברים

• פותח/ת השרשור
ממליץ ללכת לפיזיותרפיסט שיעבוד איתך פרטנית כי אי אפשר להמליץ לך מה לעשות כשאתה יכול לעשות רק חלק מהדברים
הבנתי, תודה!

יש הבדל גדול בין הפיזיוטרפיסט של כללית לדוגמה בין פיזיותרפיסט ספורט? שניהם יעבדו איתי על דברים זהים?

קראתי קצת על פיזיותרפיסט ספורט ויש הרבה שלא מבינים עניין וסתם מביאים לאנשים תרגילים, ואני לא רוצה למרוח את הבעיה שיש לי בגב אני רוצה לפתור אותה לגמרי. אם אתה מכיר מישהו בצפון או אפילו במרכז
אין לי בעיה לנסוע שמטפל בבעיות לעומק ולעניין אשמח לקבל פרטים עליו

הבנתי, תודה!

יש הבדל גדול בין הפיזיוטרפיסט של כללית לדוגמה בין פיזיותרפיסט ספורט? שניהם יעבדו איתי על דברים זהים?

קראתי קצת על פיזיותרפיסט ספורט ויש הרבה שלא מבינים עניין וסתם מביאים לאנשים תרגילים, ואני לא רוצה למרוח את הבעיה שיש לי בגב אני רוצה לפתור אותה לגמרי. אם אתה מכיר מישהו בצפון או אפילו במרכז
אין לי בעיה לנסוע שמטפל בבעיות לעומק ולעניין אשמח לקבל פרטים עליו

היי אני יכול להגיד לך שיש הבדל גדול בין פיזיותרפיסט של כללית לבין מישהו שמטפל בעיקר בפציעות ספורט (מתוך ניסיון אישי).
מי שמטפל בפציעות ספורט משתמש בשיטות שונות של טיפול (דיקור יבש וכו') לא נתקלתי בטיפולים כאלה בכללית.
טופלתי לאחרונה ע"י פיזיותרפיסטית שמומחית לפציעות ספורט ואני יכול להמליץ לך על מישהי, תכתוב לי בפרטי (אני גם מהצפון).

חחח מצטער להגיד לך אבל תחליף אורתופד.

האורתופד שלי כל הזמן חוזר ואומר לי ״אל תמנע שום דבר, אם זה לא כואב אז אתה יכול לעשות״.
ואם זה כואב אז ״האם זה כאב עמום או כאב חד צריך לדעת להבדיל בין השניים״

אני עם שני בלטים L4\L5
דדליפט רגיל זה כאב לד - הורדתי , החלפתי למוט משושה, אני מרים 160ק׳ג בלי כאבים בכלל (כמובן שטכניקה חשובה אם יש לך חרא טכניקה אז תשכח מכל מה שאמרתי ואומר)
בנץ תעשה משקולות חופשי, הכתפיים שלך יודו לך בעתיד גם ככה.
סקוואט תעבור ממיקום מוט גבוהה למיקום נמוך לי זה עזר ואין לי כאבים בסקוואט ואני עושה בכיף 100קג ל9ֿ/10 חזרות.

פיזותרפיה:
לך לפיזותרפיסט ספורט, אבל מה שהכי הכי עזר לי זה להיתלות ממוט מתח 3/4 פעמים ביום למשך 30 שניות לפחות ולתת לכל המשקל למתוח את העמוד שדרה מטה מה שגורם לבלט לחזור למקום.
אם אתה עובד בישיבה או יושב הרבה לשים שעון מעורר לקום כל 45 דק לעשות סיבוב 2 דק בעמידה לשחרר לחץ.

חוץ מזה תתרגל לבעיות גב זה כמו אוטו, ברגע שהתחלת להכנס למוסך אתה לא תצא מזה, אתה יכול רק למנוע וללמוד לחיות עם פעילות שגורמת אפס עד מעט כאב אבל מניסיון אישי אין דבר כזה 0 כאב ולחזור לעשות הכל כמו פעם, מה שנשבר נשבר.

תדמיין גרף שעולה ויורד יש ימים שלא תשים לב בכלל לגב ויהיו ימים שזה יחרפן אותך, הכי חשוב זה לבנות שגרה להמשיך להיות אקטיבי ולטפל ולא להיכנס למצב צב ולא לזוז ורק לשכב במיטה כמו זקן חולה.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
היי אני יכול להגיד לך שיש הבדל גדול בין פיזיותרפיסט של כללית לבין מישהו שמטפל בעיקר בפציעות ספורט (מתוך ניסיון אישי).
מי שמטפל בפציעות ספורט משתמש בשיטות שונות של טיפול (דיקור יבש וכו') לא נתקלתי בטיפולים כאלה בכללית.
טופלתי לאחרונה ע"י פיזיותרפיסטית שמומחית לפציעות ספורט ואני יכול להמליץ לך על מישהי, תכתוב לי בפרטי (אני גם מהצפון).

אהלן אחי מה המצב? יש לי בעיה בלשלוח הודעות למשתמשים שהם לא מנהלים פה בפורום, משהו שקשור לכמות ההודעות שפרסמתי עד עכשיו, אני אשמח אם תשלח לי בהודעה את הפרטים של הפיזיוטרפיסטית שטיפלה לך בפציעה. תודה רבה אחי!

חחח מצטער להגיד לך אבל תחליף אורתופד.

האורתופד שלי כל הזמן חוזר ואומר לי ״אל תמנע שום דבר, אם זה לא כואב אז אתה יכול לעשות״.
ואם זה כואב אז ״האם זה כאב עמום או כאב חד צריך לדעת להבדיל בין השניים״

אני עם שני בלטים L4\L5
דדליפט רגיל זה כאב לד - הורדתי , החלפתי למוט משושה, אני מרים 160ק׳ג בלי כאבים בכלל (כמובן שטכניקה חשובה אם יש לך חרא טכניקה אז תשכח מכל מה שאמרתי ואומר)
בנץ תעשה משקולות חופשי, הכתפיים שלך יודו לך בעתיד גם ככה.
סקוואט תעבור ממיקום מוט גבוהה למיקום נמוך לי זה עזר ואין לי כאבים בסקוואט ואני עושה בכיף 100קג ל9ֿ/10 חזרות.

פיזותרפיה:
לך לפיזותרפיסט ספורט, אבל מה שהכי הכי עזר לי זה להיתלות ממוט מתח 3/4 פעמים ביום למשך 30 שניות לפחות ולתת לכל המשקל למתוח את העמוד שדרה מטה מה שגורם לבלט לחזור למקום.
אם אתה עובד בישיבה או יושב הרבה לשים שעון מעורר לקום כל 45 דק לעשות סיבוב 2 דק בעמידה לשחרר לחץ.

חוץ מזה תתרגל לבעיות גב זה כמו אוטו, ברגע שהתחלת להכנס למוסך אתה לא תצא מזה, אתה יכול רק למנוע וללמוד לחיות עם פעילות שגורמת אפס עד מעט כאב אבל מניסיון אישי אין דבר כזה 0 כאב ולחזור לעשות הכל כמו פעם, מה שנשבר נשבר.

תדמיין גרף שעולה ויורד יש ימים שלא תשים לב בכלל לגב ויהיו ימים שזה יחרפן אותך, הכי חשוב זה לבנות שגרה להמשיך להיות אקטיבי ולטפל ולא להיכנס למצב צב ולא לזוז ורק לשכב במיטה כמו זקן חולה.

בהצלחה.

הבנתי אח תודה רבה, אני הטעות שלי שהפסקתי במכה עם כל האימונים מהרגע שהייתי אצל האורטופד, וכבר שלושה חודשים בערך שאני לא פעיל בכלום, מרגיש שהתנוונתי, אני כבר אנסה להתחיל את מה שהמלצת שעזר לך להיתלות על מתח, אתחיל לנסות את זה עד הפגישה עם הפיזיוטרפסיט, תודה רבה אחי

אהלן אחי מה המצב? יש לי בעיה בלשלוח הודעות למשתמשים שהם לא מנהלים פה בפורום, משהו שקשור לכמות ההודעות שפרסמתי עד עכשיו, אני אשמח אם תשלח לי בהודעה את הפרטים של הפיזיוטרפיסטית שטיפלה לך בפציעה. תודה רבה אחי

היי, מצטער גם אני לא יכול לשלוח הודעות.
בכול מקרה לי יש 2 בלטי דיסק, כמעט כול חוליות הL. אני מתאמן ( לא מרים משקלים מוגזמים), רץ ורוכב על אופניים. תנסה לעשות גם הידרותרפיה לחיזוק שרירי הגב. בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית