הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי בחזרה לאימונים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
לאחר הפוגה של שנה בשל מחלת שרירים לא ידועה שגרמה לי לא להיות מסוגל לבצע מאמצים כלל, חזרתי לאט לאט לפני כחודש.

הייתי עושה בנץ' עם 100 ק"ג לסטים של 6-7 חזרות

בהתחלה היה לי קשה לעשות סטים של 10 עם 60 קילו....

עכשיו אני עושה 4 סטים של 10 עם 75 ק"ג חודש לאחר שחזרתי לעצמי.

הגיע שוב האימון.
המטרה הייתה לעשות 4 סטים של 10 חזרות, סט ראשון עם 75 ועוד 3 עם 77.5.

בפועל בסט האחרון ביצעתי 6 חזרות בקושי ויכולתי אולי לעשות 7 אבל העדפתי לא להרוג את עצמי.

תוך כמה זמן מתאמן ממוצע אמור לחזור למשקלי עבודה שלו?
בקצב הזה זה נראה שייקח לי שנה לחזור לעצמי אם בכלל..

אני שומע על אנשים שלא התאמנו שנה ותוך חודשיים שלוש חוזרים קרוב לכושר שהיו.

אני בכלל לא שם... רחוק שנות אור..
זה נשמע הגיוני?
אני מגיש כאילו לסיים 10 חזרות בנץ' עם 77.5 ק"ג זה קשה כמו המוות כשבעבר זה היה משקל חימום שלי.

השרירים מתעייפים מאוד מהר תוך כדי האימון...

אני אגיד לך מה שאמרתי גם בכל הפוסטים הקודמים שלך, אתה מתקדם ללא מטרה או תוכנית מסויימת, רק עם תקווה שמה שאתה עושה יעבוד, ונאחז במספרי עבר או ציפיות לא ברורות.
אתה צריך תוכנית סדורה, ואני ממליץ לך לשכור את שירותיו של מאמן שידע לעזור לך

• פותח/ת השרשור
@elchonon
סורי על הדיליי, שכחתי להכנס לכאן חחח..
החלק הפסיכולוגי פה מאוד חזק. עברה שנה וקצת, ואני ממש נאבק ללחוץ 80 ק"ג ל7 חזרות בחזה כשזה היה החימום שלח לפני שנה.

אני מבין שזה ייקח זמן, ואני מבין שכנראה המסלול חזרה לא יהיה לינארי.

אני מתלבט כרגע אם לעבוד על כל שריר פעם או פעמיים בשבוע. כרגע עושה כל אזור פעמיים בשבוע אבל סובל עדיין משרירים תפוסים.

עושה מעין מתכונת של "אימון קל אימון קשה" למרות שגם הקשה הוא כמובן יחסי מאוד ואני לא לוקח את עצמי לקצה או לכשל ולא רואה שום תועלת או הכרח בלהגיע לשם.

הקטע הוא שאם בשבת שזה היום חזה שלי מורכב מחימום, 4 סטים של בנץ' כאשר בד"כ 3 סטים מאתגרים והסט האחרון הוא קל יותר, ולאחר מכן תרגיל עזר נוסף של מקבילים או שכיבות סמיכה ל-4-6 סטים ולעתים קרובות אני עושה 2-3 סטים מקבילים ו-2-3 סטים שכיבות סמיכה.

העניין הוא שהפעם הבאה שאני אמור לעבוד על החזה זה 3-4 ימים אחרי שזה יום ג' או ד'.

ההתלבטות היא אם להוריד ווליום מיום שבת כדי שביום שלישי אהיה יותר fresh ופחות תפוס.

אני כרגע חושב פשוט לעשות ביום ג' או ד' לחיצות כתפיים במוט, ואיזה תרגיל פוש לחזה שהוא קל משהו כמו שכיבות סמיכה או מקבילים. כל שבוע אני משנה את זה. אני יודע שכרגע לא משנה מה אעשה אני מתקדם בצעדי טיפ טופ לאיפה שהייתי..
@kotzer
כן, צודק לגבי המשפט הראשון.
אני מתאמן כי אני אוהב את זה, זה אחלה תחביב, אבל המטרה שלי היא להתקדם. אני לא מתכונן לתחרות או לאיזשהו event. המטרה היא פשוט להשתפר עם הזמן.

כן, צודק לגבי המשפט הראשון.
אני מתאמן כי אני אוהב את זה, זה אחלה תחביב, אבל המטרה שלי היא להתקדם. אני לא מתכונן לתחרות או לאיזשהו event. המטרה היא פשוט להשתפר עם הזמן.
מי אמר שרק מתחרים צריכים מאמן? כל מי שיש לו מטרות ורוצה להתקדם ולא יודע איך ירוויח ממאמן

• פותח/ת השרשור
@kotzer
יש לי כל כך הרבה גורמים מגבילים בחיי השגרה שלי שאני לא בטוח עד כמה מאמן יצליח להתמודד עם לבנות לי תכנית מותאמת, וה-"תכנית" שאני כרגע עובד לפיה(שהיא לא ממש תכנית אלא יותר מבנה/לו"ז אימונים מותאם נסיבות והגבלי זמן) היא פחות או יותר הקונסטלציה הכי מתאימה לי.

לקחת מאמן יהיה משהו שיצריך גם תהליך של להסביר לו את ההגבלות ולבנות משהו מותאם לזה. עבדתי עם מאמן לפני שנתיים וחצי ומה שאני עושה היום זו שבלונה שהיא בערך מה שהוא נתן לי לעשות רק שהספר חזרות הוא בטווח שבין 6-10 ולא בין 2-5
ואגב זה היה עם מאמן מדהים ומאוד מוערך, יפים אפי רובין. עבדתי איתו בערך עד מתי התחילה לי החולשה המפגרת ההיא והתקדמתי מאוד יפה ב-4 חודשים חצי שנה שעבדתי לפי התכנית שלו.

אני מבין שזה ייקח זמן, ואני מבין שכנראה המסלול חזרה לא יהיה לינארי
עם 80 קילו בנץ' אפשר להתקדם לינארית.
6-10 ולא בין 2-5
אני לא מבין אותך. אתה מתלונן שאתה לא מתקדם ואז אומר שאתה לא אוכל מספיק חלבון. אחר כך אתה מתלבט על תוכנית אימונים אבל עושה טווחי חזרות שפחות מתאימות לכוח. תאכל טוב, ותעשה תוכנית כוח. ככה תחזור למשקלים שהיית.
אני אגיד לך מה שאמרתי גם בכל הפוסטים הקודמים שלך, אתה מתקדם ללא מטרה או תוכנית מסויימת, רק עם תקווה שמה שאתה עושה יעבוד, ונאחז במספרי עבר או ציפיות לא ברורות.
אתה צריך תוכנית סדורה, ואני ממליץ לך לשכור את שירותיו של מאמן שידע לעזור לך
מסכים.

@kotzer
יש לי כל כך הרבה גורמים מגבילים בחיי השגרה שלי שאני לא בטוח עד כמה מאמן יצליח להתמודד עם לבנות לי תכנית מותאמת, וה-"תכנית" שאני כרגע עובד לפיה(שהיא לא ממש תכנית אלא יותר מבנה/לו"ז אימונים מותאם נסיבות והגבלי זמן) היא פחות או יותר הקונסטלציה הכי מתאימה לי.

לקחת מאמן יהיה משהו שיצריך גם תהליך של להסביר לו את ההגבלות ולבנות משהו מותאם לזה. עבדתי עם מאמן לפני שנתיים וחצי ומה שאני עושה היום זו שבלונה שהיא בערך מה שהוא נתן לי לעשות רק שהספר חזרות הוא בטווח שבין 6-10 ולא בין 2-5
ואגב זה היה עם מאמן מדהים ומאוד מוערך, יפים אפי רובין. עבדתי איתו בערך עד מתי התחילה לי החולשה המפגרת ההיא והתקדמתי מאוד יפה ב-4 חודשים חצי שנה שעבדתי לפי התכנית שלו.
העבודה של מאמן היא לא לבנות לך שבלונה, העבודה שלו היא למצוא את הדרך בשבילך להפיק את המיטב עם המטרות וההגבלות שלך.
לקחת תוכנית שעבדה לפני שחלית ולשנות אותה ללא הידע הנכון זו הדרך המובטחת לחוסר התקדמות, למה אתה חושב שמה שעבד בתנאים שונים יעבוד כמו שאתה רוצה עכשיו?
תנסה לפנות שוב ליפים, אני יודע שהוא מאמן מעולה, הוא ידע לעזור לך

• פותח/ת השרשור
@kotzer
זה כנראה מה שאעשה.
אני עוד בשלבים נורא מוקדמים.
שוקל את צעדיי, הגוף עצמו השתנה גם ואני מתלבט איפה להשקיע את המשאבים הכלכליים, במאמן או בתזונאי..
עליתי 7 קילו, שקלתי 72 אני 79, הקוביות כמעט נעלמו לחלוטין, הגוף השתנה, ואני עדיין לא יודע אם יש לי איזה משהו שנשמר לטווח ארוך (עדיין הכל קשה לי, ההתאוששות איטית יותר ממה שהייתי רגיל והתחושה הכללית מעט מוזרה, כאילו אני "עדיין יוצא מזה" לאט לאט).

הסיבה שאני דבק בטווחים של 8-10 חזרות היא בגלל שבמשקלים של 3-5 חזרות המפרקים מרגישים לי לא טוב והעומס המכאני מרגיש לי מוגזם ואני ממש חושש ממאמצים מכאניים גבוהים ועומס גבוה מדי על מע' העצבים, וכשאני עושה סטים של 8-10 אני יכול יותר טוב לנטר את רמת המאמץ תוך כדי הסט ולעבוד בטווחים של RPE8. ההבדל בין חזרה 7 לחזרה 9 הוא לא ההבדל בין חזרה 4 לחזרה 5, מבחינת התחושה של הקושי, וזה מאפשר לי לעצור מוקדם יותר ולשים לב בקלות יותר "מתי לעזוב את המוט". או לפחות זו ההרגשה...

תראה זה הכל עניין של מיומנות ועבודה נכונה, אתה לא יכול לצפות יום אחד לקום ואתה יודע לעבוד עם משקלים כבדים, צריך לבנות את הדרך לשם

• פותח/ת השרשור
@kotzer
מסכים, אין ספק. אני מרגיש שכאילו אני עוד כרגע בשלב הזה של "לא משנה מה תעשה אתה תתקדם"...
התחלתי להרים משקולות בתקופת הצבא וטיפה לפני כן, סביב גיל 17-18. אני מרגיש כאילו אני שוב מתחיל שם, מבחינת היכולות והקושי.

נדמה לי שקודם אלך על החלק של התזונה, כי זה החלק הכי חלש שלי. נהיה לי גוף של גרוש בן 50 שהתמכר למקדונלדס וגלידה גולדה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית