הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוף תקופת חיטוב - התלבטות

Davidos

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
היי,
חזרתי להאתמן במשקל גוף וטבעות לאחר תקופה ארוכה.
בגלל אחוזי שומן גבוהים (24%) התחלתי קודם בתפריט חיטוב עד שהגעתי ל14%.
תוך כדי גם עליתי מעט מסת שריר.

אני דיי מרוצה מהגוף אבל הייתי רוצה להעלות עוד מסת שריר ופה השאלות מתחילות :

דעת הרוב היא לעבור לתקופה של ״מסה״ בתזונה, לגדול במסת שריר וכמובן גם שומן, לאחר מכן שוב לחיטוב - והשגתי את התוצאה.

דעה שניה היא שאפשר גם להעלות מסה ע״י תפריט מאוזן וככה לשמור על פורפורציות טובות לגוף במהלך העליה במסה עדיין להיראות חטוב בכל מהלך התקופה - ולהעלות מסת שריר.

עד שהגעתי למצב שיש קוביות בבטן - קשה לי להיפרד מהם.. מנסה למצוא פתרון - אם יש כזה 😃)

יש לי 3 שאלות בלי קשר בין אחת לשניה ואשמח לקבל תשובות בכדי שאלמד ממישהו שמבין בנושא.

1. האם הדבר אפשרי במצבי ? מבלי עליה באחוזי שומן ? איך הכי נכון לי לעשות את זה במידה ואפשר ?

2. שאלה לגבי תוסף קריאטין - הבנתי שהוא מעודד צבירת נוזלים בגוף וככה עלולים להיראות חיצוני עם יותר אחוזי שומן ממה שבאמת (מה שיורד לאחר הפסקת הקריאטין) - האם הדבר נכון ? למי יש ניסיון בדבר?

3. בדרכ בחגים/ארוחות מיוחדות שהבם אני חורג מהתפריט שלי - אני נוהג באותו היום להפחית קלוריות מארוחות אחרות בכדי לאכול בארוחות החג מבלי לדפוק הרבה חשבון.
בימים שבהם בכל זאת יש חריגה מאוד גבוה בגלל ארוחה ספונטנית - האם יש מה לעשות כדי לפצות על זה ?
כלומר - אירובי למחרת / פחות קלוריות למחרת - זה דבר שאמור לפתור את זה ?

1. תעשה מסה עם מאזן נמוך ולא תשמין יותר מידי, מקסימום כשימאס לך תחזור להתחטב.
2. אף פעם לא נגעתי בקריאטין אז אין לי ניסיון עם זה, אבל אם כן מה אכפת לך, תעלה טיפה בנוזלים וכשתפסיק תרד שוב למראה יבש יותר.
3. אם אתה בחגים לא רוצה להיות מדוייק ולעשות חישובים גסים, לדעתי אם אתה בחיטוב תעשה איזה אירובי או פחות קלוריות אם נראה לך, מה אכפת לך, מקסימום שרפת טיפה יותר קלוריות. ואם אתה במסה אז אל תעשה כלום, מה אכפת לך, מקסימום שרפת טיפה פחות קלוריות. בכל מקרה אם זה חד פעמי אתה יכול אפילו להתעלם מזה לגמרי, לא תראה שינוי קיצוני ביום אחד דפוק.

1. האם הדבר אפשרי במצבי ? מבלי עליה באחוזי שומן ? איך הכי נכון לי לעשות את זה במידה ואפשר ?

מי מכיר אותך פה?
אם אתה במצב של עודף משקל רציני / מתאמן מתחיל אז כן יש סיכוי, אחרת קשה לי להאמין שתצליח.

2. שאלה לגבי תוסף קריאטין - הבנתי שהוא מעודד צבירת נוזלים בגוף וככה עלולים להיראות חיצוני עם יותר אחוזי שומן ממה שבאמת (מה שיורד לאחר הפסקת הקריאטין) - האם הדבר נכון ? למי יש ניסיון בדבר?

קיים, לא משמעותי כמו שאנשים עושים מזה.

בימים שבהם בכל זאת יש חריגה מאוד גבוה בגלל ארוחה ספונטנית - האם יש מה לעשות כדי לפצות על זה ?

לחזור לתלם.

אם יש לך רקע באימונים ואתה לא מתאמן מתחיל ואתה על 14 אחוז שומן , מצב ניטרלי לא אמור לתת לך את התוצאה שאתה מחפש (כמו שאמרת אתה מעוניין לגדול) .
בשביל לגדול צריך לאכול : P מה שכן אם אתה מעוניין בכמה שפחות שומן ולהיראות כמה שיותר חטוב , ומה שהכי חשוב לדעתי זה להיות עם היד על הדופק ולא להגיע למצב שחיצונית אתה מתבאס על התהליך שעשית , אז אתה צריך לעשות מסה עם פלוס קלורי מאוד קטן וככה אתה יכול לבקר את עצמך תוך כדאי עבודה . לא רשמת כמה אתה שוקל ומה הגובה אבל לדוגמא עלייה של חצי קילו בחודש זה לא הרבה אבל במשך שנה זה 6 קילו , תתאמן טוב אם היית בחיטוב לא היית מתחיל קריאטין במסה יש קצת יותר כוח בגלל מצב של פלוס קלורי אז תחכה עם זה .
לגבי סעודות שבת/חג , מתי שיוצא שבת/חג , תחלק את התפריט במקום לתפריט יומי לתפריט של יומיים , אם ביום אתה צריך 2000 קלוריות תחשב לך תפריט של 4000 ליומיים , שזה אומר ביום אחד אכלת 2600 למחרת תאכל 1400 .

קשה לדעת, אבל יכול להיות.
אתה יכול לנסות להיות בניטרלי לחודש/חודשיים ולראות איך אתה מגיב.
במידה ולא מרוצה או שאין גדילה כלל, יכול לעבור למסה כאשר אתה מכוון לעלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש.

לא אמור להוות בעיה ויזואלית לדעתי.
כן יכול להיות שהמשקל טיפה יעלה בגלל צבירת הנוזלים.

1. לדאוג שארוחות כאלה לא יחזרו על עצמן לעתים קרובות.
2. לא לאכול בלי חשבון גם בארוחות כאלה. תווסת את עצמך ותנסה להבין לכמה קלוריות פחות או יותר אתה מגיע ביום כזה.
תצמצם דברים שיכולים לגרום לך להכניס המון קלוריות מבלי לשים לב כמו אלכוהול, שתייה מתוקה, קינוחים.
תאכל לאט ואל תעמיס את הצלחת לעתים קרובות: תסיים את הצלחת לפני שאתה ממלא אותה שוב, תבלע את האוכל לפני שאתה נועץ את המזלג באוכל שוב. בכלל, תהנה מהרגע ואל תתמקד באכילה בלבד באירועים כאלה. קצת פילוסופי ופלצני אבל אולי זה יעזור.
3. לא להיבהל מעליית משקל הגוף שתבוא יום-יומיים למחרת. זה בעיקר נוזלים וזה יעבור.

לחזור לתלם.
וזה ^
הכי חשוב. לא להתבאס ולחשוב שהרסת הכל.

כלומר - אירובי למחרת / פחות קלוריות למחרת - זה דבר שאמור לפתור את זה ?
עקרונית כן. אתה יכול להחליט להלוות קלוריות מיום אחד ליום אחר, השאלה היא כמה קלוריות והאם זה יהיה לך נוח ותוכל להתמיד בזה.
אם אכלתי 5000 קלוריות באותו יום ההלוואה הופכת למאוד קשה.

מבחינתי עדיף לווסת את עצמך באותה ארוחה ולא להתפרע.

לגבי האימונים על הטבעות, התזונה וכד' - אני לא זוכר אם לך המלצתי בעבר. אבל כדאי ללכת לייעוץ מקצועי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית