הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתחזק מעט

ziiivvvvv

משתמש מתחיל
84
6
נק' מוניטין:
6
84
6
היי,
אני נראה ממש גדול כי יש לי המון מסה
אמנם אני באחוז שומן גבוהה אבל נראה ממש שרירי..
אני מתאמן על כל הגוף באימון מתוך העדפה,
הקטע הוא שאני לא מתיימר להיות באדי בילדר אבל קצת מביך אותי שאני דיי חלש,
אני אוכל לפרט לכם את המשקלים שלי.
ברגליים פשיטה/כפיפה במכונה אני עושה 25-30
גב: משיכת פולי עליון אחיזה רחבה 20-25 ק״ג
גם חתירה בפולי תחתון אני עושה 6-7 פלטות שאני לא יודע כמה זה, לפעמים עושה במכונה עם פלטות של 15-20 ק״ג מכל צד, והקטע בתרגיל הזה שאני לא מרגיש את הגב האמצעי/תחתון עובד.
חזה: אני עושה לחיצת חזה במכונה ואני מרים לפי הכוח שלי באימונים שזה נע בין 25-50 ק״ג
כתפיים אני עושה עם דאמבלים 4-5 ק״ג הרחקת זרועות לצדדים וגם לקדימה.
יד אחורית, אני לא כלכך בטוח כמה זה כי לא רשום לי שם אבל אני מרים 2-3 פלטות בפולי עליון עם חבל.
יד קדמית המקסימום שלי הוא 8 ק״ג עם דאמבלים.
אני עושה 3-4 סטים עד המקסימום שאני יכול שזה בין 8-15 חזרות,
מרגיש לי קצת עלוב האמת… :(
אשמח לקבל את חוות דעתכם על התכנית שבניתי לבד..

בכל תוכנית אפשר להתחזק השאלה על מה אתה רוצה לתת דגש , אם זה ספציפי כוח תעשה סביב ה5 חזרות , אם זה פיתוח גוף אז תעשה יותר חזרות מה שכן לא משנה איזה תוכנית תעשה כוח או פיתוח גוף שים לב לדגשים העיקרים שזה להגדיל את הקושי מאימון לאימון , על ידי הוספת משקל/חזרות/סטים . אצלך ספציפי כדאי להוסיף משקל כי אתה מתלוננן שהמשקלים נמוכים .

תעבוד עם תוכנית מסודרת ועליית משקלים בצורה מסודרת .
בלחיצת חזה רשמת בין 25-50 זה הבדל עצום , 50 זה פי 2 מ25 , אז כנראה אתה גם לא בודק כלכך משקלים וכל אימון זורק מה שבא , תעבוד בצורה מסודרת . אולי יש תרגילים שחסר לך טכניקה שזה מקשה עלייך ואולי יש תרגילים שלך ספציפית הם קשים יותר אולי בגלל גמישות או כל דבר אחר .

תתחיל תוכנית מסודרת (לא בהכרח כוח , אלא אם כן זה הדבר העיקרי שאתה מחפש) , תעלה משקלים לאט ובצורה מסודרת , לאט לאט תכיר את עצמך איזה תרגילים אתה מתחבר ואוהב יותר ולמה הגוף שלך מגיב יותר טוב וגם תראה תוצאות .

התיאור בהתחלה של בחור גדול עם מסה גדולה אחוז שומן גבוהה ונראה שרירי קצת סותר בעיקר לאחר שרשמת איך אתה עובד , אבל אם אתה אומר אז שאפו שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אל תדליק סתם בלי תמונה
אני שרירי, לא חטוב, 80 ק״ג על 1.63..
אתה לא מתחזק כי אתה לא עובד עם תוכנית, אתה עובד עם רשימת תרגילים. אם אתה מחפש כרגע להתמקד בלהתחזק תעשה SS / 5X5 כלשהי
אם אני אמשיך בצורה שאני מתאמן כרגע?, אני עלול לאבד שריר?
בכל תוכנית אפשר להתחזק השאלה על מה אתה רוצה לתת דגש , אם זה ספציפי כוח תעשה סביב ה5 חזרות , אם זה פיתוח גוף אז תעשה יותר חזרות מה שכן לא משנה איזה תוכנית תעשה כוח או פיתוח גוף שים לב לדגשים העיקרים שזה להגדיל את הקושי מאימון לאימון , על ידי הוספת משקל/חזרות/סטים . אצלך ספציפי כדאי להוסיף משקל כי אתה מתלוננן שהמשקלים נמוכים .

תעבוד עם תוכנית מסודרת ועליית משקלים בצורה מסודרת .
בלחיצת חזה רשמת בין 25-50 זה הבדל עצום , 50 זה פי 2 מ25 , אז כנראה אתה גם לא בודק כלכך משקלים וכל אימון זורק מה שבא , תעבוד בצורה מסודרת . אולי יש תרגילים שחסר לך טכניקה שזה מקשה עלייך ואולי יש תרגילים שלך ספציפית הם קשים יותר אולי בגלל גמישות או כל דבר אחר .

תתחיל תוכנית מסודרת (לא בהכרח כוח , אלא אם כן זה הדבר העיקרי שאתה מחפש) , תעלה משקלים לאט ובצורה מסודרת , לאט לאט תכיר את עצמך איזה תרגילים אתה מתחבר ואוהב יותר ולמה הגוף שלך מגיב יותר טוב וגם תראה תוצאות .

התיאור בהתחלה של בחור גדול עם מסה גדולה אחוז שומן גבוהה ונראה שרירי קצת סותר בעיקר לאחר שרשמת איך אתה עובד , אבל אם אתה אומר אז שאפו שיהיה בהצלחה.
באימונים אני עובד לפי האנרגיות שיש לי באותו זמן, אני לא זורק מה שבא אבל זה הטווח שאני מצליח לעשות, יש לי אימונים אנרגטיים יותר ויש לי אימונים פחות אנרגטיים,
בכל-אופן מה אתה חושב שיכול לקרות אם אני אמשיך בדיוק באותה דרך שאני עכשיו? אני עלול לאבד את השריר? זה יכול לפגוע בתהליך החיטוב?…
משהו?.

אני שרירי, לא חטוב, 80 ק״ג על 1.63..

אם אני אמשיך בצורה שאני מתאמן כרגע?, אני עלול לאבד שריר?

באימונים אני עובד לפי האנרגיות שיש לי באותו זמן, אני לא זורק מה שבא אבל זה הטווח שאני מצליח לעשות, יש לי אימונים אנרגטיים יותר ויש לי אימונים פחות אנרגטיים,
בכל-אופן מה אתה חושב שיכול לקרות אם אני אמשיך בדיוק באותה דרך שאני עכשיו? אני עלול לאבד את השריר? זה יכול לפגוע בתהליך החיטוב?…
משהו?.
לא שתאבד שריר אבל לא תצבור גם שריר אם לא תתקדם במשקלים, חוץ מזה שאם אתה מחפש להתחזק תתרחק ממכונות ותעבוד בעיקר עם מוט ומשקולות, במקום חזה במכונה תעשה בנץ' פרס, תכניס סקוואט, דדליפט גם אופציה, לחיצת כתפיים במוט / דאמבלים וחתירה רצוי גם לעשות עם מוט או דאמבלים, למרות שזה פחות קריטי

• פותח/ת השרשור
לא שתאבד שריר אבל לא תצבור גם שריר אם לא תתקדם במשקלים, חוץ מזה שאם אתה מחפש להתחזק תתרחק ממכונות ותעבוד בעיקר עם מוט ומשקולות, במקום חזה במכונה תעשה בנץ' פרס, תכניס סקוואט, דדליפט גם אופציה, לחיצת כתפיים במוט / דאמבלים וחתירה רצוי גם לעשות עם מוט או דאמבלים, למרות שזה פחות קריטי
פעם הייתי עושה סקוואט עם מוט, וחתירה עם מוט אבל תמיד אחרי כמה חזרות רציתי למות וראיתי הכל שחור, ניסיתי לעבוד על נשימות נכונות אבל לא הצלחתי -_-
כמה עלובה הצורה שאני מתאמן בה אם אני רוצה להתחטב ולשמר את המסת שריר שלי?
כי אני עצמי מרגיש סבבה עם הגוף שלי, אם אחרי החיטוב אני ארגיש קטן מידי אני אעשה מסה ואתחיל להרים משקלים רציניים יותר בעזרת המון עבודה, שוב אני מזכיר שאני 1.63 עם 80 קילוגרם 29 אחוז שומן
פעם הייתי חטוב אבל נכנסתי לתקופה שגרמה לי להתפרע קצת לצערי.. אז אני נחשב שמן אבל אני נראה שרירי והשומן אצלי מצטבר רק ב love handles ולא בבטן.

אבל תמיד אחרי כמה חזרות רציתי למות
זה חלק מהכיף, לא אמור להגיע לשחור בעיניים.
כמה עלובה הצורה שאני מתאמן בה אם אני רוצה להתחטב ולשמר את המסת שריר שלי?
לדעתי אם אתה מעל גיל 16-18 דיי עלובה מאוד
1.63 עם 80 קילוגרם 29 אחוז שומן
זה בעיה יותר גדולה מהאימוני כוח שלך וזה מה שאמור להדאיג אותך, לא משנה אם אתה מרגיש טוב עם עצמך או לא

29 אחוז שומן ?!?! אני חושב שאם תעלה תמונה שלך יהיה יותר קל לתת ביקורת , התיאורים שלך קצת סותרים אחד את השני אז קשה לי להביע דיעה בנושא לגבי המראה שלך (שוב לפי התיאור בלבד כי לא העלית תמונה)

לגבי העבודה , 80 קילו על 1.63 זה נתון מדהים אבל רק אחרי שיודעים את האחוז שומן , לדוגמא אפילו לא ב8-10 , אלא 12-14 אחוז שומן אתה בגדר מפלצון על עם גוף של מפתח גוף ברמה (וכמובן השאלה איך התאמנת למרות שאי אפשר להגיע לאחוז שומן כזה במשקל כזה כמעט ללא אימונים) .

כרגע מימה שזה נשמע אתה צריך להוריד אחוז שומן ולא מעט , דבר שיגרום לך לאבד המון מהמשקל וגם שריר איתו יחד(אם צברת כזה) אתה צריך ללמוד על הנושא גם של תזונה וגם של אימונים , ממש הכל מההתחלה אני חושב שחסר לך המון ידע , ובמקום לרוץ בלי להבין לאין כדאי לך לפני שאתה יוצא לריצה לדעת את הדרך .

נשמע שיש לך מוטיבציה ואתה בחור שיודע להשקיע , אם תדע במה ואיך גם תגיע רחוק .

לא נכון יהיה לעבוד לפי האנרגיה באותו אימון זה בדיוק המתכון של יום אחד להרים 20 ויום אחד להרים 5 אבל אף יום לא להרים 70 מהסיבה הפשוטה שגם אם היום היה לך אימון פצצה והרמת 20 קילו (נגיד שזה משקל לא קל עבורך) באימון לאחר מכן במקום להגדיל את העומס (וככה גם לפתח שריר) אתה בא בלי אנרגיה מרים 10 קילו ( אימון יותר קל מהקודם דבר שאומר שאין רצף , אין התקדמות אפילו אפשר לומר שהאימון הקודם שהיה פצצה הולך לפח , אם זה בדרך קבע ככה) וזה המתכון של חוסר התקדמות ובמקסימום צבירת שומן , מה גם האשליה שאתה מתאמן ובמסה כנראה שהרשית לעצמך פלוס קלורי גבוהה והינה התוצאה , 29 אחוז שומן ...

סתם שתבין שגבינת צהובה שמנה זה 28 אחוז שומן , אתה יותר . תתעורר , תלמד , תשקיע , תגיע לתוצאות !

עליית עומס ודרגת קושי מאימון לאימון בצורה מסודרת , בא לאימון שיודע מראש מה עושה ולא זורם עם האימון מה שיהיה יהיה. תפריט מסודר לפי המטרות שלך והיידה לעבודה .

אני חושב לפי התיאור שרשמת שאתה בחור גדול בגלל המשקל לעומת הגובה אבל אתה לא בחור שרירי.

• פותח/ת השרשור
זה חלק מהכיף, לא אמור להגיע לשחור בעיניים.

לדעתי אם אתה מעל גיל 16-18 דיי עלובה מאוד

זה בעיה יותר גדולה מהאימוני כוח שלך וזה מה שאמור להדאיג אותך, לא משנה אם אתה מרגיש טוב עם עצמך או לא

29 אחוז שומן ?!?! אני חושב שאם תעלה תמונה שלך יהיה יותר קל לתת ביקורת , התיאורים שלך קצת סותרים אחד את השני אז קשה לי להביע דיעה בנושא לגבי המראה שלך (שוב לפי התיאור בלבד כי לא העלית תמונה)

לגבי העבודה , 80 קילו על 1.63 זה נתון מדהים אבל רק אחרי שיודעים את האחוז שומן , לדוגמא אפילו לא ב8-10 , אלא 12-14 אחוז שומן אתה בגדר מפלצון על עם גוף של מפתח גוף ברמה (וכמובן השאלה איך התאמנת למרות שאי אפשר להגיע לאחוז שומן כזה במשקל כזה כמעט ללא אימונים) .

כרגע מימה שזה נשמע אתה צריך להוריד אחוז שומן ולא מעט , דבר שיגרום לך לאבד המון מהמשקל וגם שריר איתו יחד(אם צברת כזה) אתה צריך ללמוד על הנושא גם של תזונה וגם של אימונים , ממש הכל מההתחלה אני חושב שחסר לך המון ידע , ובמקום לרוץ בלי להבין לאין כדאי לך לפני שאתה יוצא לריצה לדעת את הדרך .

נשמע שיש לך מוטיבציה ואתה בחור שיודע להשקיע , אם תדע במה ואיך גם תגיע רחוק .

לא נכון יהיה לעבוד לפי האנרגיה באותו אימון זה בדיוק המתכון של יום אחד להרים 20 ויום אחד להרים 5 אבל אף יום לא להרים 70 מהסיבה הפשוטה שגם אם היום היה לך אימון פצצה והרמת 20 קילו (נגיד שזה משקל לא קל עבורך) באימון לאחר מכן במקום להגדיל את העומס (וככה גם לפתח שריר) אתה בא בלי אנרגיה מרים 10 קילו ( אימון יותר קל מהקודם דבר שאומר שאין רצף , אין התקדמות אפילו אפשר לומר שהאימון הקודם שהיה פצצה הולך לפח , אם זה בדרך קבע ככה) וזה המתכון של חוסר התקדמות ובמקסימום צבירת שומן , מה גם האשליה שאתה מתאמן ובמסה כנראה שהרשית לעצמך פלוס קלורי גבוהה והינה התוצאה , 29 אחוז שומן ...

סתם שתבין שגבינת צהובה שמנה זה 28 אחוז שומן , אתה יותר . תתעורר , תלמד , תשקיע , תגיע לתוצאות !

עליית עומס ודרגת קושי מאימון לאימון בצורה מסודרת , בא לאימון שיודע מראש מה עושה ולא זורם עם האימון מה שיהיה יהיה. תפריט מסודר לפי המטרות שלך והיידה לעבודה .

אני חושב לפי התיאור שרשמת שאתה בחור גדול בגלל המשקל לעומת הגובה אבל אתה לא בחור שרירי.
הבנתי את שניכם, ואני רוצה להתחיל ללמוד יותר על הנושא, יש לי מלא זמן ומשאבים בשביל להתחיל להתאמן בצורה תקינה, אני אשמח אם תשלחו לי קצת מדריכים מומלצים שיש לכם על מנת שאני אשכיל בצורה הכי נכונה שיש.
תודה רבה לכם על העצות והכנות.

הבנתי את שניכם, ואני רוצה להתחיל ללמוד יותר על הנושא, יש לי מלא זמן ומשאבים בשביל להתחיל להתאמן בצורה תקינה, אני אשמח אם תשלחו לי קצת מדריכים מומלצים שיש לכם על מנת שאני אשכיל בצורה הכי נכונה שיש.
תודה רבה לכם על העצות והכנות.
אני אישית חלש מאוד באנגלית אם אתה לא אז יהיה לך יותר קל , החבר'ה פה בפורום יוכלו להמליץ לך על חבר'ה רצינים שמסבירים .
הבעיה בעברית בלי להיכנס לשמות שיש הרבה מסבירים אבל חלקם לא רק שלא מועילים אלא גם מטעים ואומרים דברים לא נכונים , הייתי מציע לך להיכנס לפורטל של KILOGRAM יש שם כמה וכמה מאמרים שיכולים להחכים אותך ולתת לך ידע בנושא אחרי שתקרא כל מה שלא תדע/תבין , אתה יכול לשאול פה בפורום .
מחכה כבר לראות אותך מגיע להישגים נשמע שיש לך רצון ונכונות לכך שזה מה שצריך בתחום הזה .בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני אישית חלש מאוד באנגלית אם אתה לא אז יהיה לך יותר קל , החבר'ה פה בפורום יוכלו להמליץ לך על חבר'ה רצינים שמסבירים .
הבעיה בעברית בלי להיכנס לשמות שיש הרבה מסבירים אבל חלקם לא רק שלא מועילים אלא גם מטעים ואומרים דברים לא נכונים , הייתי מציע לך להיכנס לפורטל של KILOGRAM יש שם כמה וכמה מאמרים שיכולים להחכים אותך ולתת לך ידע בנושא אחרי שתקרא כל מה שלא תדע/תבין , אתה יכול לשאול פה בפורום .
מחכה כבר לראות אותך מגיע להישגים נשמע שיש לך רצון ונכונות לכך שזה מה שצריך בתחום הזה .בהצלחה
תוכל להגיד לי רק באיזו דרך לבנות את התוכנית?
אני אישית מעדיף פול-בודי כי לפעמים יש לי שבועות לחוצים שאני מגיע רק פעם אחת או פעמיים לחדר כושר,
ראיתי במדריכים בפורום שהתכניות בנויות רק מאימון של בנץ׳, דדליפט, סקוואט ומתח זה נכון?..

תוכל להגיד לי רק באיזו דרך לבנות את התוכנית?
אני אישית מעדיף פול-בודי כי לפעמים יש לי שבועות לחוצים שאני מגיע רק פעם אחת או פעמיים לחדר כושר,
ראיתי במדריכים בפורום שהתכניות בנויות רק מאימון של בנץ׳, דדליפט, סקוואט ומתח זה נכון?..
לא חייב , אתה יכול לבנות גם תוכנית רק ממכונות ייעודיות לאותו שריר שאתה רוצה לעבוד , אני לא יודע איך אתה אוהב לעבוד ואיזה תרגילים אתה מתחבר יותר , איזה חלק בגוף חשוב לך יותר , אתה אישית מעדיף להרים כבד יותר כי אתה רוצה לעבוד על כוח , העניין במוט שיש אופציה להוסיף עליו משקולות של 2.5,1.25,1,0.5 - דבר שעוזר בלהתקדם בכוח , שיש מכונות שהקפיצה אצלהם היא 7 קילו בין משקולת למשקולת .

לכן בעניניי כוח בהחלט עדיף מוט חופשי , עד שתגיע למשקלים גבוהיים אפשר לבנתיים לעבוד עם דאמבלים , אני אישית עושה FBW אבל מחלק את זה כאילו AB כי קשה לי הרבה סטים באימון אחד ואני אוהב אימונים שהם לא ארוכים מידי .

אם אתה לא אוהב סקוואט , דד ליפט ומתח , אתה יכול לבנות תוכנית כזאת לדוגמא .

לג פרס - 4 סטים של 8
כפיפת ברכיים - 2 סטים של 10
בנץ במוט/דאמבל (אם יותר נוח לך תתחיל במכונה אבל תשים לב להתקדם במשקלים) - 4 סטים של 6
בנץ בשיפוע חיובי מוט/דאמבל - 2 סטים של 10
גב זה תלוי מאוד איזה תרגיל אוהב יש מסור/T-BAR / פולי עליון / בנט אובר רואו / מתח (עם הזמן מוסיף גם משקל)
יכול לבחור מפה 2 תרגילים , תרגיל אחד דגש עלייה במשקל 4 סטים של 8
ועוד תרגיל אחד 2 סטים של 10 . לדגומא
פולי עליון - 4*8
חתירה במכונה/מסור - 2*10
מילטרי פרס - 3*8
הנפה לצדדים - 1*10
כפיפת ידיים - 3*10
פשיטת ידיים - 3*10

תתחיל ככה , תחליט איזה שרירים חשובים לך יותר שים דגש בעלייה במשקלים בהם מאימון לאימון מתי שקשה אז כל 2 אימונים או אחד לשבוע . לאט לאט .
העיקר לדעת לפני האימון מה התכנון של האימון וסוף האימון לדעת אם נתקעת וצריך לטפל בזה או שאתה יכול להתקדם מה שאומר שאתה גדל ומתחזק.

• פותח/ת השרשור
לא חייב , אתה יכול לבנות גם תוכנית רק ממכונות ייעודיות לאותו שריר שאתה רוצה לעבוד , אני לא יודע איך אתה אוהב לעבוד ואיזה תרגילים אתה מתחבר יותר , איזה חלק בגוף חשוב לך יותר , אתה אישית מעדיף להרים כבד יותר כי אתה רוצה לעבוד על כוח , העניין במוט שיש אופציה להוסיף עליו משקולות של 2.5,1.25,1,0.5 - דבר שעוזר בלהתקדם בכוח , שיש מכונות שהקפיצה אצלהם היא 7 קילו בין משקולת למשקולת .

לכן בעניניי כוח בהחלט עדיף מוט חופשי , עד שתגיע למשקלים גבוהיים אפשר לבנתיים לעבוד עם דאמבלים , אני אישית עושה FBW אבל מחלק את זה כאילו AB כי קשה לי הרבה סטים באימון אחד ואני אוהב אימונים שהם לא ארוכים מידי .

אם אתה לא אוהב סקוואט , דד ליפט ומתח , אתה יכול לבנות תוכנית כזאת לדוגמא .

לג פרס - 4 סטים של 8
כפיפת ברכיים - 2 סטים של 10
בנץ במוט/דאמבל (אם יותר נוח לך תתחיל במכונה אבל תשים לב להתקדם במשקלים) - 4 סטים של 6
בנץ בשיפוע חיובי מוט/דאמבל - 2 סטים של 10
גב זה תלוי מאוד איזה תרגיל אוהב יש מסור/T-BAR / פולי עליון / בנט אובר רואו / מתח (עם הזמן מוסיף גם משקל)
יכול לבחור מפה 2 תרגילים , תרגיל אחד דגש עלייה במשקל 4 סטים של 8
ועוד תרגיל אחד 2 סטים של 10 . לדגומא
פולי עליון - 4*8
חתירה במכונה/מסור - 2*10
מילטרי פרס - 3*8
הנפה לצדדים - 1*10
כפיפת ידיים - 3*10
פשיטת ידיים - 3*10

תתחיל ככה , תחליט איזה שרירים חשובים לך יותר שים דגש בעלייה במשקלים בהם מאימון לאימון מתי שקשה אז כל 2 אימונים או אחד לשבוע . לאט לאט .
העיקר לדעת לפני האימון מה התכנון של האימון וסוף האימון לדעת אם נתקעת וצריך לטפל בזה או שאתה יכול להתקדם מה שאומר שאתה גדל ומתחזק.
קניתי את האפליקציה של מארק ריפטו
שאני יכול לעשות שם לוג, ולקבל הצעות לתוכניות ותרגילים,
מה אומר זה סבבה להתחיל משם הכל מאפס?.

נערך לאחרונה:
קניתי את האפליקציה של מייק ריפטו
שאני יכול לעשות שם לוג, ולקבל הצעות לתוכניות ותרגילים,
מה אומר זה סבבה להתחיל משם הכל מאפס?.
לא מכיר את האפליקציה , בגדול אם תגיד לי שיש לך את הטכניקה בכל התרגילים אז כן מה אני שיגיד לא שהוא אומר כן .
אבל לפעמים הדברים האלה לא מתאימים לכולם זה תוכנית מוכנה שלא מובנית ספציפית אלייך .

אם אתה יודע בדגש על יודע לא על מוכן , יודע לבצע את ל התרגילים שהוא רושם שם , אז רוץ על זה (ושוב לא מכיר את האפליקציה לא יודע מי עומד מאחוריה ולא יודע מה התוכנית שם , אבל אם זה כמו שאתה אומר של מייק ריפטו או לפחות מישהו מטעמו שעושה תוכנית מסודרת עם דגש על עלייה ברמת קושי משקל/חזרות/סטים אז מעולה.

היי,
אני נראה ממש גדול כי יש לי המון מסה
אמנם אני באחוז שומן גבוהה אבל נראה ממש שרירי..
אני מתאמן על כל הגוף באימון מתוך העדפה,
הקטע הוא שאני לא מתיימר להיות באדי בילדר אבל קצת מביך אותי שאני דיי חלש,
אני אוכל לפרט לכם את המשקלים שלי.
ברגליים פשיטה/כפיפה במכונה אני עושה 25-30
גב: משיכת פולי עליון אחיזה רחבה 20-25 ק״ג
גם חתירה בפולי תחתון אני עושה 6-7 פלטות שאני לא יודע כמה זה, לפעמים עושה במכונה עם פלטות של 15-20 ק״ג מכל צד, והקטע בתרגיל הזה שאני לא מרגיש את הגב האמצעי/תחתון עובד.
חזה: אני עושה לחיצת חזה במכונה ואני מרים לפי הכוח שלי באימונים שזה נע בין 25-50 ק״ג
כתפיים אני עושה עם דאמבלים 4-5 ק״ג הרחקת זרועות לצדדים וגם לקדימה.
יד אחורית, אני לא כלכך בטוח כמה זה כי לא רשום לי שם אבל אני מרים 2-3 פלטות בפולי עליון עם חבל.
יד קדמית המקסימום שלי הוא 8 ק״ג עם דאמבלים.
אני עושה 3-4 סטים עד המקסימום שאני יכול שזה בין 8-15 חזרות,
מרגיש לי קצת עלוב האמת… 😭
אשמח לקבל את חוות דעתכם על התכנית שבניתי לבד..

בשביל להתחיל להתחזק מ0 ss מושלמת.

• פותח/ת השרשור
זה בסדר לאמץ תכנית אימונים לחיטוב מאתר קילוגרם?
בזמן הזה אני אקרא את הספר ואחרי שאני ארגיש מספיק חטוב אני אעבור למסה ואתחיל לעבוד על התכנית?
מה אומרים?
כי יש לי נתונים גבוהים מידי מבחינת משקל ואחוז שומן

זה בסדר לאמץ תכנית אימונים לחיטוב מאתר קילוגרם?
בחיטוב אין תוכנית שונה, ההתקדמות היא פשוט קצת איטית יותר.
אני אעבור למסה ואתחיל לעבוד על התכנית?
עניין של מטרות. אם המטרה זה להתחזק אז תעשה תוכנית כוח. אם להתחטב ולהיראות טוב אז תוכנית בילדינג (למרות שבשלב שלך כנראה שגם תוכנית כוח תתאים) תתאים יותר. אבל שוב, אם המטרה הכללית שלך זה להתחזק אז אין הבדל בין מסה לחיטוב חוץ מהקצב התקדמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית