הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון רגלים פעם בשבוע מספיק?

• פותח/ת השרשור mr box
  • פורסם בתאריך

mr box

משתמש מתחיל
46
2
נק' מוניטין:
2
46
2
הי,אימון רגלים פעם בשבוע מספיק אני במסה, בכללי יש לי גנים טובים ברגלים,בלי שהתאמנתי בכלל יש לי רגלים של שנראות של מתאמן, מתקדם+
ואאני אומר אימוו רגלים הכוונה לפחות 4-5 תרגלים של רגלים, פעם בשבוע זה מספיק?

הי,אימון רגלים פעם בשבוע מספיק אני במסה, בכללי יש לי גנים טובים ברגלים,בלי שהתאמנתי בכלל יש לי רגלים של שנראות של מתאמן, מתקדם+
ואאני אומר אימוו רגלים הכוונה לפחות 4-5 תרגלים של רגלים, פעם בשבוע זה מספיק?

אתה רוצה עוד לגדול ברגליים? אני חושב שכל מחקר שבדק תדירות אופטימלית מציע שלעבוד על שריר פעמיים בשבוע עדיף על פעם אחת.

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה עוד לגדול ברגליים? אני חושב שכל מחקר שבדק תדירות אופטימלית מציע שלעבוד על שריר פעמיים בשבוע עדיף על פעם אחת.
על רגלים אני משקיע יום בנפרד,כי זה דורש ממני המון מאמץ.
כי אני עושה 4-5 תרגלים מחפש יותר להתחזק, פחות לגדול.

יש להוציא 100 אחוז ויש להוציא לדוגמא 70 אחוז , כמו שנאמר מעלי , לתוצאה מקסימלית הרוב אם לא כולם אומרים לפחות 2 אימונים .

אם אתה בוחר אימון 1 , בידיעה שהרגליים שלך גם ככה גדולות והם בפער מהגוף לא אמורה להיות בעיה , אבל להוציא את המקסימום אתה לא תוציא , לפי התיאור שלך תתחיל ככה ותראה איך אתה מרגיש .
אם אתה שואל איך להוציא את המקסימום ויש לך את האפשרות עדיף להוסיף עוד אימון שיהיה 2 אימונים בשבוע לרגליים .
ואם אתה מחפש רק להתחזק ולא לגדול , אולי עדיף לעשות פחות תרגילים , לדוגמא אימון 1 סקוואט 3*5 וכפיפת ברכיים 2*10 ואימון 2 לג פרס 3*8 ודד ליפט 2*5 .

@דברים1
אח
מתאמן ביתי
אני עושה ביום הכח/כבד פלג תחתון
סקאווט5x5
דדליפט 4x5
גובלט דמבל 3x8-10
תאומים 3x12-15

יום נפח/היפרטרופיה פלג תחתון(מוריד 10%)
סקאווט 5x12
סטיף דדליפט4x12
פרונט סקוואט 4x10
מכרעים רגל רגל 3x12
תאומים 3x12-15

מה דעתך?

@דברים1
אח
מתאמן ביתי
סקאווט5x5
דדליפט 4x5
גובלט דמבל 3x8-10
תאומים 3x12-15

סקאווט 5x12
סטיף דדליפט4x12
פרונט סקוואט 4x10
מכרעים רגל רגל 3x12
תאומים 3x12-15

מה דעתך?
אני לא יודע איזה מכשירים יש לך בבית בשביל לדעת לתת אלטרנטיבה אחרת , אבל לא רואה הבדל גדול בין סקוואט / גובל דאמבל / פרונט סקוואט / מכרעים רגל רגל - כל אלה הדגש העיקרי הוא על הארבע ראשי , אז באימוני נפח אני מבין יש מטרה להעמיס (לדעתי זה אפילו יותר מידי אבל אולי אתה בשלב שמתקדם ומעלה סטים/חזרות ולא משקל כי מוגבל באימוני בית?) אבל עדיין זה יוצר מצב של 12 סטים בתרגילים על דגש עיקרי על הארבע ראשי , אבל שוב חסר לי רקע ואופציות והכל שאלה איך אתה מרגיש ובאיזה שלב אתה של האימונים .

בגדול התכנון העבודה נראה נכון , מבחינת אימון נפח ואימון כוח (בהתייחס להערה שרשמתי למעלה) , אולי הייתי משנה לאימון כוח ונפח יחדיו מה גם שנראה שאתה עושה את זה באימון הראשון (גובלט דאמבל שזה סוג של סקוואט 10 חזרות) . ואז פשוט באימון השני עושה גם סקוואט וגם סטיף דד ליפט ל5 חזרות.

אבל הדבר העיקרי שתפס לי את העין זה אימון נפח 10 אחוז פחות ?!?!? לדוגמא אם אתה עושה סקוואט 5*5 100 קילו , זה אומר שהרמת בסט 500 קילו , ואם אתה מוריד 10 אחוז ועושה 90 קילו באימון נפח זה 5*12 , אתה בסט אחד מרים 1080 קילו ! זה לא תכנון נכון בכלל לדעתי , או שאתה באימוני כוח לא מרים מספיק ואתה רק בהתחלה ויכול להרים הרבה יותר ?

@דברים1
אח
מתאמן ביתי
סקאווט5x5
דדליפט 4x5
גובלט דמבל 3x8-10
תאומים 3x12-15

סקאווט 5x12
סטיף דדליפט4x12
פרונט סקוואט 4x10
מכרעים רגל רגל 3x12
תאומים 3x12-15

מה דעתך?

אתה מוריד רק 10 אחוז מהמשקל של 5×5 ועושה סטים של 12?

אתה מוריד רק 10 אחוז מהמשקל של 5×5 ועושה סטים של 12?
כן.
יש לי רק 130 קילו צלחות
ונושא הבטיחות לוקה בחסר 😃
מתאמן ביתי...
אז לדוגמא כח 5x5x100
ונפח 5x5x12
אני לא יודע איזה מכשירים יש לך בבית בשביל לדעת לתת אלטרנטיבה אחרת , אבל לא רואה הבדל גדול בין סקוואט / גובל דאמבל / פרונט סקוואט / מכרעים רגל רגל - כל אלה הדגש העיקרי הוא על הארבע ראשי , אז באימוני נפח אני מבין יש מטרה להעמיס (לדעתי זה אפילו יותר מידי אבל אולי אתה בשלב שמתקדם ומעלה סטים/חזרות ולא משקל כי מוגבל באימוני בית?) אבל עדיין זה יוצר מצב של 12 סטים בתרגילים על דגש עיקרי על הארבע ראשי , אבל שוב חסר לי רקע ואופציות והכל שאלה איך אתה מרגיש ובאיזה שלב אתה של האימונים .

בגדול התכנון העבודה נראה נכון , מבחינת אימון נפח ואימון כוח (בהתייחס להערה שרשמתי למעלה) , אולי הייתי משנה לאימון כוח ונפח יחדיו מה גם שנראה שאתה עושה את זה באימון הראשון (גובלט דאמבל שזה סוג של סקוואט 10 חזרות) . ואז פשוט באימון השני עושה גם סקוואט וגם סטיף דד ליפט ל5 חזרות.

אבל הדבר העיקרי שתפס לי את העין זה אימון נפח 10 אחוז פחות ?!?!? לדוגמא אם אתה עושה סקוואט 5*5 100 קילו , זה אומר שהרמת בסט 500 קילו , ואם אתה מוריד 10 אחוז ועושה 90 קילו באימון נפח זה 5*12 , אתה בסט אחד מרים 1080 קילו ! זה לא תכנון נכון בכלל לדעתי , או שאתה באימוני כוח לא מרים מספיק ואתה רק בהתחלה ויכול להרים הרבה יותר ?
יש לי רק 130 קג בצלחות לא אולימפי
ונושא הבטיחות לוקה בחסר ;)
אז עובדים עם מה שיש.
אשמח לדעת איך היית משנה את המערך?

כן.
יש לי רק 130 קילו צלחות
ונושא הבטיחות לוקה בחסר 😃
מתאמן ביתי...
אז לדוגמא כח 5x5x100
ונפח 5x5x12

יש לי רק 130 קג בצלחות לא אולימפי
ונושא הבטיחות לוקה בחסר ;)
אז עובדים עם מה שיש.
אשמח לדעת איך היית משנה את המערך?
מחילה לא הבנתי וכנראה גם אתה לא הבנת אותי ,

אם יש לך 130 קילו צלחות ואיתם אתה עושה 5*5 , ואז באימון הבא אתה מוריד 10 אחוז שזה 13 קילו ועושה 117 קילו 5*12 , זה אומר שלא היה לך אימון כוח , כי לא היה לך קושי בכלל ב130 שביצעת 5*5 , שאומרים מעט חזרות זה כוח הכוונה שהמעט חזרות מקשים על האדם והוא מגיע לקושי רב מהם .

אדם שיכול להרים 100 קילו ל12 חזרות , אם הוא יעשה 100 קילו ל5 חזרות זה לא אימון כוח , זה אולי בגדר חימום (כמובן שלא הייתי מתחמם ככה אבל ברעיון)

עכשיו השאלה אם יש לך בכלל אופציה לבצע אימוני כוח לרגליים או שזה משקלים שהם לא קשים לך ?

מחילה לא הבנתי וכנראה גם אתה לא הבנת אותי ,

אם יש לך 130 קילו צלחות ואיתם אתה עושה 5*5 , ואז באימון הבא אתה מוריד 10 אחוז שזה 13 קילו ועושה 117 קילו 5*12 , זה אומר שלא היה לך אימון כוח , כי לא היה לך קושי בכלל ב130 שביצעת 5*5 , שאומרים מעט חזרות זה כוח הכוונה שהמעט חזרות מקשים על האדם והוא מגיע לקושי רב מהם .

אדם שיכול להרים 100 קילו ל12 חזרות , אם הוא יעשה 100 קילו ל5 חזרות זה לא אימון כוח , זה אולי בגדר חימום (כמובן שלא הייתי מתחמם ככה אבל ברעיון)

עכשיו השאלה אם יש לך בכלל אופציה לבצע אימוני כוח לרגליים או שזה משקלים שהם לא קשים לך ?
טרם הגעתי ל130
כרגע כח אני עם 100x5x5
יושב טוב
מאמין שאעלה עוד משקל יהיה קשה יותר

טרם הגעתי ל130
כרגע כח אני עם 100x5x5
יושב טוב
מאמין שאעלה עוד משקל יהיה קשה יותר

אם אתה עושה 100 קילו ל5 חזרות ו90 קילו ל12 חזרות אז אתה יכול להוסיף עוד הרבה משקל .

בכל אופן אתה יכול לעשות משהו כזה
A
סקאווט5x5 (עלייה במשקל כל אימון)
דדליפט 4x5 (עלייה במשקל כל אימון)
גובלט דמבל 3x8-12
תאומים 3x12-15
B

סקאווט 5x5/7 (או תירגול משקל קודם עם עלייה בחזרות או גם עלייה במשקל)
סטיף דדליפט 4x5//7 (או תירגול משקל קודם עם עלייה בחזרות או גם עלייה במשקל)
מכרעים רגל רגל 3x12
תאומים 3x12-15

אם אתה עושה 100 קילו ל5 חזרות ו90 קילו ל12 חזרות אז אתה יכול להוסיף עוד הרבה משקל .

בכל אופן אתה יכול לעשות משהו כזה
A
סקאווט5x5 (עלייה במשקל כל אימון)
דדליפט 4x5 (עלייה במשקל כל אימון)
גובלט דמבל 3x8-12
תאומים 3x12-15
B

סקאווט 5x5/7 (או תירגול משקל קודם עם עלייה בחזרות או גם עלייה במשקל)
סטיף דדליפט 4x5//7 (או תירגול משקל קודם עם עלייה בחזרות או גם עלייה במשקל)
מכרעים רגל רגל 3x12
תאומים 3x12-15
תודה רבה אח
רשמתי לפני
מקווה לבצע כבר ביום שני

שיהיה בהצלחה אח יקר
עושה רושם שאתה בקרוב תגיע ל130 סקוואט אז תתחיל לחסוך כסף לפלטות חדשות : P
צריך לחשב מסלול מחדש!
כסף לא הבעיה
הבעיה שהמקום על המוט מסתיים,זה מוט לא אולימפי,1.80 עם הברגה!

צריך לחפש צלחות לא אולימפיות של 20 קג

צריך לחשב מסלול מחדש!
כסף לא הבעיה
הבעיה שהמקום על המוט מסתיים,זה מוט לא אולימפי,1.80 עם הברגה!

צריך לחפש צלחות לא אולימפיות של 20 קג
אל תחפש צלחות קשות להשגה , עדיף להשקיע במוט אולימפי הוא גם שוקל 20 קילו דבר שיוסיף לך למשקל של הסט כי כנראה המוט שלך שוקל פחות

למה אתה לא נרשם למכון כושר?
אורח חיים כרגע לא מאפשר לי..
אני חושב על זה
אל תחפש צלחות קשות להשגה , עדיף להשקיע במוט אולימפי הוא גם שוקל 20 קילו דבר שיוסיף לך למשקל של הסט כי כנראה המוט שלך שוקל פחות
בהחלט.
זה להחליף את כל הציוד קומפלט
גם זה נשקל...
אולי עכשיו *לצערי/שמחתי* אחרי הקורונה ולחימה
שוק היד השנייה,יהיה כדאי.
לפחות לצלחות
מוט אין מצב שלא ארכוש חדש!

אתה לא מרים כבד ב5x5
כאילו בכלל בכלל
אם אתה יכול באותו השבוע לעשות 4 סטים של 12 עם 90 אחוז מהמשקל
מסכים.
אבל זה המצב עם הציוד כרגע
אולי זה לא כבד כבד
אבל על הנייר,חלוקת המשקלים לא נכונה?

מסכים.
אבל זה המצב עם הציוד כרגע
אולי זה לא כבד כבד
אבל על הנייר,חלוקת המשקלים לא נכונה?

על הנייר אם אתה עושה 4 סטים של 12 עם 90% מהמשקל שאיתו אתה עושה 5x5 הסטים של 12 הם הרבה, הרבה, הרבה יותר קשים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית