הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחסור בשינה ואימונים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
יש לי בעיה,
אני לא ישנה.
כאילו,
פעם הייתי ישנה 7-8 שעות טובות,
לאחרונה אני על 4-5 שעות בלילה, לפעמים לא ברצף, ובדכ שינה ממש רדודה.
זה קורה כי לא מצליחה להירדם בלילה, או כי מתעוררת מוקדם ולא נרדמת שוב.
וגם לא מצליחה להירדם שנ'ץ. (וכשכן נרדמת, לעתים רחוקות, זה דווקא לא פוגע לי בשנת הלילה.)
אני ממש עייפה, אז כדי לתפקד אני שותה קפה במהלך היום, בין 2-4 כוסות קפה/נס, בבוקר ולפני אימון. אבל נמנעת בערך 4 שעות לפני השינה.

השאלה היא אם זה בסדר שאני ממשיכה להתאמן במצב כזה של חוסר בשינה.
(רק בשבתות אני מצליחה לישון 6-7 שעות, לפעמים אפילו 8,במצטבר) ְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְְ

• פותח/ת השרשור
יש אנשים שזה זמן שהמחשבות שלהם משגעות אותם והם פשוט לא רוצים להגיע לרגע הזה ואז עד שלא יהיו במצב של נגמרה הבטריה הם לא ילכו לישון .
הנה אני.
שיטה שניסיתי אותה לתקופה.
הייתי נכנסת לישון עם 02 'בטרייה'
לפעמים אפילו זה לא עזר.

כדאי להגיע לשעה מסויימת שבה מתכוננים לשינה , אחרי שעה מתנתקים מעוד דברים , לבסוף נכנסים למיטה עם איזה ספר , אפילו לא משהו שצריך את ההמשך שלו דברים נקודתיים , אולי ספר עם סיפורים קצרים שאחד לא קשור לשני / ספר הלכות / תהילים (מותר לקרוא בלילה מקרא כל הדיון אם יכול לעסוק בתורה בצורה אחרת) .
דבר שקצת מעייף קצת מתיש (מה גם שיש יצר הרע שלא ירצה שתלמדי) מציע לנסות .
פ'ף.
לא יקרה חח

נחזור להתחלה
הנושא של "יש המון דברים שמטרידים אותי" - זה ככל הנראה אותם הדברים שגורמים לא להירדם , זה ישמע מצחיק אבל יש אנשים שרוצים לישון אבל הם תוך כדאי דוחים את השינה בגלל שרוצים עוד משהו(מטריד אותם משהו) והם לא נרדמים וזה נמשך כל יום ולפעמיים גם הופך להרגל .
שוב, כן אני רואה את עצמי פה.
וואלה זה נעשה באופן לא מודע.
גם אחרי שאני מותחת את עצמי עד הקצה זה עדיין לא נותן לי לישון.

תקופה לחוצה בגלל סיום לימודים לא חייבת להיות מבחנים. יכול להיות חששות או התרגשות להמשך שאחרי הלימודים וזה טיפה מדיר שינה.
עוד סיבה זה אימון שמתחיל בשמונה - תשע בערב, נסי להעביר אותו לשלוש במידת האפשר.

יש מצב שאני לחוצה כרגע באופן כללי גם בגלל הלימודים.
וגם מה יהיה שנה הבאה, וכו.
ואני לא מצליחה לצאת מוקדם לאימון כי אני פשוט עייפה מדי בשעות האלה.

אני מורה.
ב'ה מתחילה רוב הימים ב9, תודה לאל. אז כבר לא צריכה לקום ב6:30 אלא ב7:30.
עובדת עד 13:00/15:00 (שורדת אך בקושי) אוכלת ארוחת בוקר רגיל, קפה וכו. משם בדכ הולכת הביתה, אוכלת צהרײַם. ואז לפעמים מנסה לישון, לרוב ללא הצלחה. נמרחת כל היום כי עייפה רצח. או אם יש לי משהו לעשות אז גוררת את עצמי ואז אני חיה בעיקר על אנדרנלין ו'היפר' של חוסר שינה.
בדכ הולכת להתאמן בערב, סביבות 8/9/10.
אימון כח.
רק שבדכ אין ככ כח חחח

מבחינה קלורית - ניטרלי 1,400 + -
לא עושה אירובי עצים.
נסי להתאמן בשעות יותר מוקדמות, אולי אפילו בבוקר. בשעות הערב תאכלי ארוחה עם פחמימות (שיבולת שועל וחלב אחמ אחמ).
זה בעיקר טרדות ומחשבות וסטרס וסיוטים.
סיוטים!? היית בעבר בטיפול כלשהו או שזה משהו חדש? איך את עם קפאין?
בכללי בשינה יש גם צד פסיכולוגי כי צריך לדעת להרפות, נסי מדיטציה.
אם כל זה לא עוזר הייתי מציע לקחת הפסקה קצרה מאימונים.

• פותח/ת השרשור
נסי להתאמן בשעות יותר מוקדמות, אולי אפילו בבוקר. בשעות הערב תאכלי ארוחה עם פחמימות (שיבולת שועל וחלב אחמ אחמ).
בבוקר אין מצב, אבל אולי אנסה מיד אחרי העבודה.
עניין של הרגל.
תודה 😃

סיוטים!? היית בעבר בטיפול כלשהו או שזה משהו חדש?
המממ זה משהו חדש.
כלומר, היו לי תקופות של סיוטים בעבר חחח אבל זה היה סיוטים שהם כמו לצפות בסרט אימה 4D. זה נוראי, כמובן, אבל הפעם זה שונה.
אני פשוט מתעוררת באמצע הלילה בבהלה, בלי לזכור מה חלמתי.

איך את עם קפאין?
שותה, אבל לא בלילה.
בכללי בשינה יש גם צד פסיכולוגי כי צריך לדעת להרפות, נסי מדיטציה.
יש מצב. מנסה לעשות תרגילי קשיבות, לא ממש הולך. המחשבות חזקות מדי, כמו רדיו חורק על פול ווליום ._.

אם כל זה לא עוזר הייתי מציע לקחת הפסקה קצרה מאימונים.
למה? מרגישה שסתם מוותרת לעצמי.

יש מצב. מנסה לעשות תרגילי קשיבות, לא ממש הולך. המחשבות חזקות מדי, כמו רדיו חורק על פול ווליום ._.

למה? מרגישה שסתם מוותרת לעצמי.
תנסי, אולי זה יעזור לך להוריד את הסטרס והסיוטים. בטווח הארוך שבועיים הפסקה זה דבר חסר משמעות.

היא עושה את וזה לא עוזר.
אם כל מה שהומלץ לא עזר, עדיף שתנסה לקחת הפסקה, או שתעשה deloading.
לא הכל קשור לאימונים , אם כבר לשנות את השעת אימון אולי אחרי אימון יש סוג של אנרגיה/סטרס וקשה להירדם והאימון ערב מפריע .

נערך לאחרונה:
היא עושה את וזה לא עוזר.
זה לא תרופת פלא וברור שספורט לא ישאב ויעלים את כל הסטרס והחרדות והצרות
פשוט בטח שלהוריד משהו חיובי שעובדתית משפיע על סטרס, מצב רוח ועוד המון תהליכים בגוף זה עצה גרועה מאוד

בשפת הקודש ה (לא) יפה, asmr זה "תגובת מצהר חושית עצמאית".

בשפת פשוטי העם, זו תחושת "דגדוג" שאנשים מרגישים מצלילים מסוימים, כמו לחישות ליד האוזן. הרבה אנשים מוצאים את זה נעים ומרגיע.

שימי אוזניות, עצמי עיניים, ודווחי חזרה איך הסרטון הבא הרגיש לך:

רק אני חושב שזה קריפי ואפילו מעצבן?

כן.

• פותח/ת השרשור
אני חושבת שאמשיך עם האימונים. באמת שזה עוזר לי להתפקס על עצמי.
אבל כן, אני בהחלט חושבת שבלי קשר לסטרס וכל השיט כדאי לי להקדים את שעת האימון.
אשתדל לעשות את האימון מיד אחרי העבודה, ורק אז לחזור הביתה.
אצטרך לשתות קפה חזק לפני כן כדי לא לקרוס תוך כדי. ואולי גם אכין לי ארוחת בוקר קטנה נוספת לשעה 12.
העניין הוא שאני כלכך תשושה אחרי בית הספר שאני רק חושבת על ארוחת הצהריים, ואחרי האוכל אני רק רוצה לנוח...
והבעיה העיקרית שלי (לא יודעת מי מכם כאן יזדהה) שאני ממהרת לאכול את הארוחה הבשרית כמה שיותר מוקדם, כי מאז צריכה לחכות 6 שעות של סיוט עד שאפשר לאכול חלבי. (אפילו שבפועל מחכה 5.5)
אז אם אגיע הביתה נניח רק ב3 סביר להניח שאוותר על הבשרי, וזה עיקר מקור החלבון שלי במהלך היום.... (60% בערך)

אצטרך למצוא פיתרון לכל אלה.

בשפת הקודש ה (לא) יפה, asmr זה "תגובת מצהר חושית עצמאית".

בשפת פשוטי העם, זו תחושת "דגדוג" שאנשים מרגישים מצלילים מסוימים, כמו לחישות ליד האוזן. הרבה אנשים מוצאים את זה נעים ומרגיע.

שימי אוזניות, עצמי עיניים, ודווחי חזרה איך הסרטון הבא הרגיש לך:

כן.

OMG.
האמת שזה מספק בצורה מטרידה ._.
אבל וואלה, אהבתי 😲
אגב, אתם מדהימים בעיני שאתם ככה נרתמים לתת עצות ולעזור :>
מעריכה ממש 🙃

אני חושבת שאמשיך עם האימונים. באמת שזה עוזר לי להתפקס על עצמי.
אבל כן, אני בהחלט חושבת שבלי קשר לסטרס וכל השיט כדאי לי להקדים את שעת האימון.
אשתדל לעשות את האימון מיד אחרי העבודה, ורק אז לחזור הביתה.
אצטרך לשתות קפה חזק לפני כן כדי לא לקרוס תוך כדי. ואולי גם אכין לי ארוחת בוקר קטנה נוספת לשעה 12.
העניין הוא שאני כלכך תשושה אחרי בית הספר שאני רק חושבת על ארוחת הצהריים, ואחרי האוכל אני רק רוצה לנוח...
והבעיה העיקרית שלי (לא יודעת מי מכם כאן יזדהה) שאני ממהרת לאכול את הארוחה הבשרית כמה שיותר מוקדם, כי מאז צריכה לחכות 6 שעות של סיוט עד שאפשר לאכול חלבי. (אפילו שבפועל מחכה 5.5)
אז אם אגיע הביתה נניח רק ב3 סביר להניח שאוותר על הבשרי, וזה עיקר מקור החלבון שלי במהלך היום.... (60% בערך)

אצטרך למצוא פיתרון לכל אלה.

OMG.
האמת שזה מספק בצורה מטרידה ._.
אבל וואלה, אהבתי 😲
אגב, אתם מדהימים בעיני שאתם ככה נרתמים לתת עצות ולעזור :>
מעריכה ממש 🙃

מצוין, נסי להירדם עם זה. אותי זה ממש מרגיע.

אני ממליץ מאוד גם עליה:

ההיתר ל5.5 שעות הוא לא כזה פשוט אלא אם כן זה בשר עוף או שיש צורך בדבר , אלא כן זה הולנדים שהם מחכים שעה אחת כדעת הרמ"א , והזוהר הקדוש , וגם מרן כותב שאפשר להקל אחרי שעה אם מדובר בחולה/אישה בהריון/יולדת.

• פותח/ת השרשור
ההיתר ל5.5 שעות הוא לא כזה פשוט אלא אם כן זה בשר עוף או שיש צורך בדבר , אלא כן זה הולנדים שהם מחכים שעה אחת כדעת הרמ"א , והזוהר הקדוש , וגם מרן כותב שאפשר להקל אחרי שעה אם מדובר בחולה/אישה בהריון/יולדת.

1. זה עוף.
2. יש צורך בדבר - אני פאקין גוועת כבר מהשעה הרביעית בערך.
3. טכנית, ישמצב שאני נחשבת חולה ח
במשך כמה שנים טובות היה עלי איסור לצום כיפור וט' באב.

לא הכל קשור לאימונים , אם כבר לשנות את השעת אימון אולי אחרי אימון יש סוג של אנרגיה/סטרס וקשה להירדם והאימון ערב מפריע .
כן, כבר המלצתי על זה. במידה וזה לא יעבוד שתעבור לשלב הבא.
פשוט בטח שלהוריד משהו חיובי שעובדתית משפיע על סטרס, מצב רוח ועוד המון תהליכים בגוף זה עצה גרועה מאוד
כל האפקט החיובי של אימון מתאדה כשאתה באופן עקבי לא ישן מספיק. זה לא רק שאתה לא מתאושש, אתה מוסיף סטרס פיזי ונפשי שבסופו של דבר יוביל לקריסה.

בכל מקרה, נאחל לכותבת הפוסט בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
כל האפקט החיובי של אימון מתאדה כשאתה באופן עקבי לא ישן מספיק. זה לא רק שאתה לא מתאושש, אתה מוסיף סטרס פיזי ונפשי שבסופו של דבר יוביל לקריסה

וואלה - צודק לחלוטין.
אנ מיואשת רק מהמחשבה של ללכת לאימון שאני כלכך עייפה וישנתי ככ קצת, שאין בכלל חשק ללכת להתאמן. זה סתם מעיק ולא כיף.

סעיף 2 לא נחשב סעיף 3 השאלה מי אסר אם זה אדם עם יראת שמיים או שלא מכיר ולא מפריע לו לאסור , בכל מיקרה לא יודע על מה מדובר .
אולי עוד משהו חוץ מזה שאת מחפשת לפי המזלות תחפשי הולנדי
3 - רב, ורופא. יש על מי לסמוך.
לא, הולנדי זה קשוח מדי.
אשכנזי מספיק לי, אני אסתדר עם 3 שעות חחחח

כן משהו , במקום לפחות לנסות ליישם ב1 וחצי הדיון פה עוד פעיל
אם כבר ערים, בואו נפיק מזה ידע 😆

זה כמו שהילד יוצא מהחדר ואתה קולט אותו פתאום במסדרון -- לישון !!!
🤣🤣🤣🤣🤣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית