הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפחתה באימונים = הפחתה בצריכת חלבון?

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
נכנסתי לתקופה שאני כנראה אצטרך להפחית בתדירות האימונים , לפעם בשבוע אם בכלל... השאלה היא אם אני מתאמנת פחות עדיף לי להפחית בצריכת חלבון הקבועה שלי . כעיקרון המטרה שלי היא לעלות במשקל , וזה נראה שעליתי במסה לא רע ( למרות שהמשקל שלי לא ממש השתנה, לא ברור לי ממש למה ) כעיקרון אין לי איזה תפריט מסודר ואני לא סופרת קלוריות מלבד הכמות חלבון שאני זקוקה לה . עכשיו השאלה שלי היא האם בתקופה שאני פחות מתאמנת מוטב לי להפחית בצריכת חלבון יומית שלי ?

א - לא עלית במסה אם לא עלית במשקל.
ב - אם המטרה לעלות במסה ועדיין התקיימו אימונים אז למה להפחית בחלבון? אם לא התקיימו אימונים בכלל אפשר להוריד בין1ל1.5 ולשים לב לא להיות בגירעון קלורי התוצאה תיהיה כי התוצאה תיהיה ירידה במשקל .

גם בפחות אימונים אפשר להשיג אפקט של "נזק" לשריר וגדילתו . צריך לחשב מחדש את הנושא של התוכנית אימונים והמשקלים/סטים/חזרות בכל אימון בשביל שיתאים למתכונת החדשה.

א - לא עלית במסה אם לא עלית במשקל
אפשר לעלות במסה רזה בלי לעלות במשקל

הייתי אומר אפילו הפוך, לאכול אותה כמות חלבון על מנת לשמר כמה שיותר מסת שריר אבל מה שיובל יגיד לך לעשות קדוש

אפשר לעלות במסה רזה בלי לעלות במשקל
שילוב מילים שאולי מבלבל אבל לעלות במסה הרזה זה אומר לעלות בשריר אבל זה עדיין לא לעלות במסה . אדם ששקל 40 קילו ורוצה לעלות במסה גם אם הוא העלה את המסה הרזה (שריר) אבל נשאר 40 קילו אז הוא לא עלה במסה.

קילו נוצות שוקל כמו קילו ברזל .

בערך 1.5-2 ביחס למשקל שלי
זה נשמע טוב, אם זו לא מעמסה עבורך את יכולה להמשיך ככה, את בכל זאת עדיין מתאמנת אז זה טווח מתאים.
__

אני חושב ששניכם התכוונתם לריקומפ, אפשר בתנאים מסוימים לעלות במסת השריר ולרדת במסת השומן כך שמשקל הגוף יישאר קבוע.
בפעמים הבאות בשיחות על מסה אפשר להבהיר קודם לאיזו מסה אתם מתכוונים: מסת גוף או מסת שריר.
__

אבל מה שיובל יגיד לך לעשות קדוש
שום דבר שאני אומר הוא לא קדוש ואני טועה לפעמים, אני מעדיף שיפעילו חשיבה ביקורתית גם כלפי אנשי מקצוע.
מחמיא מאוד לקרוא את זה בכל אופן 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית