הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מזון מועשר בברזל - מסוכן ?

m0stMuscular

משתמש קבוע
1,425
188
נק' מוניטין:
231
1,425
188
ידוע שמולטי ויטמין עם ברזל נגיד מסוכן לגברים למרות שיש בו בדרך כלל כמות לא גדולה- 8 מג בערך

בהרבה מוצרים כמו קרונפלקס אפשר לקבל אפילו יותר ברזל מזה במנה שאוכלים והרי הברזל שם הוא סינטטי כמו מהתוסף כלומר פשוט לקחו תוסף ברזל והוסיפו לקרונפלקס(תתקנו אותי אם אני טועה) אז זה לא מסוכן? למה אין על זה שיח כלשהו?

@kotzer

ברזל אינו מסוכן, זה חיוני.
אצל נשים שמדממות כל חודש, הוא נצרך יותר מגברים, מכיוון שהברזל בעיקר נמצא בדם.

אצל גברים רבים בגלל הרגלי חיים גרועים מגיעים לברזל גבוה בדם, כמו אכילת מזונות עשירים מידי בברזל כמו בשרים אדומים. לא מספיק ירקות בתפריט (סיבים תזונתיים פוגעים בספיגת ברזל), נדמה לי שגם עישון קשור לברזל גבוה.

אם כן, כדאי לכל אחד לעשות בדיקת דם פשוטה כדי לבדוק את הברזל שלו. זה המינרל היחיד שנותן מדד אמין מבדיקת דם, כי זה מינרל ש99% ממנו נמצא בדם. אם זה גבוה אצלו, כדאי שישפר הרגלי חיים ויאכל בהתאם לצרכים שלו.

לי יש נטיה לברזל נמוך בגלל קרוהן, אני לא אוכל בשר בקר, ואוכל הרבה ירקות ואיני מעשן. לכן איני חושש מברזל גבוה מידי, רק עושה בדיקת דם פעם בכמה זמן.

כמו עם כולסטרול, לא צריך להימנע מקבוצת מזון מסוים רק בגלל מחלות מסוימות שקשורות למזונות האלו, אחרת עלול להיווצר חסרים תזונתיים, תאר לעצמך שתימנע מברזל והברזל שלך גם ככה נמוך מידי.

לך תיבדק.

• פותח/ת השרשור
ברזל אינו מסוכן, זה חיוני.
אצל נשים שמדממות כל חודש, הוא נצרך יותר מגברים, מכיוון שהברזל בעיקר נמצא בדם.

אצל גברים רבים בגלל הרגלי חיים גרועים מגיעים לברזל גבוה בדם, כמו אכילת מזונות עשירים מידי בברזל כמו בשרים אדומים. לא מספיק ירקות בתפריט (סיבים תזונתיים פוגעים בספיגת ברזל), נדמה לי שגם עישון קשור לברזל גבוה.

אם כן, כדאי לכל אחד לעשות בדיקת דם פשוטה כדי לבדוק את הברזל שלו. זה המינרל היחיד שנותן מדד אמין מבדיקת דם, כי זה מינרל ש99% ממנו נמצא בדם. אם זה גבוה אצלו, כדאי שישפר הרגלי חיים ויאכל בהתאם לצרכים שלו.

לי יש נטיה לברזל נמוך בגלל קרוהן, אני לא אוכל בשר בקר, ואוכל הרבה ירקות ואיני מעשן. לכן איני חושש מברזל גבוה מידי, רק עושה בדיקת דם פעם בכמה זמן.

כמו עם כולסטרול, לא צריך להימנע מקבוצת מזון מסוים רק בגלל מחלות מסוימות שקשורות למזונות האלו, אחרת עלול להיווצר חסרים תזונתיים, תאר לעצמך שתימנע מברזל והברזל שלך גם ככה נמוך מידי.

לך תיבדק.
הוא סבבה אצלי אני פשוט תוהה לגבי זה כי יש כמויות גדולות בקורנפלקסים ראיתי

נערך לאחרונה:
אין סכנה בצריכת מזונות עשירים ו/או מועשרים בברזל, אתה יכול לאכול חופשי, זה מינורי מאוד.
הברזל המוסף במזונות הוא לא אותו ברזל שמגיע בתוספי ברזל, שם הסכנה בצריכה של מינונים גבוהים

הוא סבבה אצלי אני פשוט תוהה לגבי זה כי יש כמויות גדולות בקורנפלקסים ראיתי
אם אני לא טועה, 8 מ"ג זה הRDA.
לא ראיתי כמה ברזל הם הוסיפו, ואני גם לא מבין למה הוסיפו, זה נשמע לי מיותר לחלוטין, אולי תכסיס שיווקי שנותן אשליה להורים שזה יחזק את הילדים שלהם.

צריך לבדוק מול החברה למה וכמה הוסיפו. למרות שנראה לי שאולי באמת מדובר בכמויות מינוריות.
אין סכנה בצריכת מזונות עשירים ו/או מועשרים בברזל, אתה יכול לאכול חופשי, זה מינורי מאוד.
הברזל המוסף במזונות הוא לא אותו ברזל שמגיע בתוספי ברזל, שם הסכנה בצריכה של מינונים גבוהים
אתה יודע משהו שאני לא?
איזה ברזל מוסיפים למזון?
ולמה אין סכנה במינון גבוה?
אם זה נועד להשלים חסרים אצל חלק מהאוכלוסיה, זה יכול לגרום לעודף אצל אחרים.

• פותח/ת השרשור
במה הברזל שמוסף שונה מהתוספים? חשבתי שזה אותו ברזל, יש לך מקור לזה?

מזונות עשירים בברזל זה משהו אחר, הגוף יודע לא לספוג את העודף (בשר קטניות וכו)

איזה ברזל מוסיפים למזון?
במה הברזל שמוסף שונה מהתוספים? חשבתי שזה אותו ברזל
הברזל בתוספי הברזל הוא תרכובת כימית - גופרתי / ציטראט / קרבוניל, עם זמינות ביולוגית שונה, והברזל המוסף למזון הוא non-heme.

מזונות עשירים בברזל זה משהו אחר, הגוף יודע לא לספוג את העודף (בשר קטניות וכו)
עשיר / מועשר זה לא משהו אחר. הגוף יודע לווסת את משק הברזל בגוף.

ולמה אין סכנה במינון גבוה?
אם זה נועד להשלים חסרים אצל חלק מהאוכלוסיה, זה יכול לגרום לעודף אצל אחרים.
הורמון בשם הפסידין מווסת את מאגרי הברזל בגוף, הוא שאחראי על ספיגת הברזל ממערכת העיכול (בכך שהוא מדכא ספיגה).
כשמאגרי הברזל גבוהים רמות הפסידין עולות ואז הספיגה פוחתת.
כנ"ל מנגד, כשהמאגרים נמוכים הפסידין יורד וספיגת הברזל עולה.

_________ *

לאנשים בריאים ללא בעיות מעי או הפרעות גנטיות כמו המוכרומטוזיס (=ספיגת ברזל מוגברת מאוד), אין כל סכנה מברזל שמגיע מהתזונה.
גם אי-אפשר לקבל מהמזון כמות ברזל אלמנטלית מאוד גבוהה בבת אחת, קל וחומר לתקופת זמן,
ומסיבה זו רעילות ותופעות לוואי מעודף ברזל משויכות לתוספי ברזל ו/או מולטי ויטמינים בלבד.

*
לקחתי ממך את הקו המפריד @Yuval Maimon

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הברזל בתוספי הברזל הוא תרכובת כימית - גופרתי / ציטראט / קרבוניל, עם זמינות ביולוגית שונה, והברזל המוסף למזון הוא non-heme.
מה זאת אומרת אז למה לא עושים תוסף של ברזל non-heme למשל אם זה יותר טוב כמו שמתואר?

מה זאת אומרת אז למה לא עושים תוסף של ברזל non-heme למשל אם זה יותר טוב כמו שמתואר?

הוא לא טוב יותר, למעשה שיעור הספיגה שלו הוא הנמוך ביותר מבין הסוגים.
אוכלוסייה עם חסר בברזל / ברזל נמוך / נשים בהריון לרוב יקבלו תוסף ברזל

• פותח/ת השרשור
הוא לא טוב יותר, למעשה שיעור הספיגה שלו הוא הנמוך ביותר מבין הסוגים.
אוכלוסייה עם חסר בברזל / ברזל נמוך / נשים בהריון לרוב יקבלו תוסף ברזל
אז בעצם ההבדל היחיד בין הברזל בקורנפלקס לברזל שבתוספים זה שבקורנפלקס הוא נספג פחות טוב? דיברת על הוויסות של הגוף של הברזל- זה משהו שהוא לא קורה עם תוספים?
אני מכיר לא מעט נשים שלא אוכלות הרבה בשר ומתספות בכמויות של תוסף ברזל ועדיין המצב אצלם לא ממש משתפר אז אני יכול להניח שמהקורנפלקס הספיגה ממש לא משהו (?)
תודה רבה

אז בעצם ההבדל היחיד בין הברזל בקורנפלקס לברזל שבתוספים זה שבקורנפלקס הוא נספג פחות טוב?
ספיגה (ברזל אלמנטלי) ומינון, זה לא כ"כ השוואה מפני שיש כמה וכמה סוגי תוספים וכל תוסף הוא שונה הן במינונים והן בזמינות הביולוגית.

דיברת על הוויסות של הגוף של הברזל- זה משהו שהוא לא קורה עם תוספים?
קורה, כן

אני מכיר לא מעט נשים שלא אוכלות הרבה בשר ומתספות בכמויות של תוסף ברזל ועדיין המצב אצלם לא ממש משתפר אז אני יכול להניח שמהקורנפלקס הספיגה ממש לא משהו (?)
אין קשר בין הדברים

אני מכיר לא מעט נשים שלא אוכלות הרבה בשר ומתספות בכמויות של תוסף ברזל ועדיין המצב אצלם לא ממש משתפר
כנראה שמאבדות ברזל (אולי דרך הווסת) או שצריכות התאמה של תוסף אחר + הדרכה תזונתית בנושא ספיגת ברזל. זה לא תמיד "קח תוסף וזהו".

• פותח/ת השרשור
ספיגה (ברזל אלמנטלי) ומינון, זה לא כ"כ השוואה מפני שיש כמה וכמה סוגי תוספים וכל תוסף הוא שונה הן במינונים והן בזמינות הביולוגית.

קורה, כן

אין קשר בין הדברים
מבחינת מינונים - בקרונפלקס צ'יריוס יש כמויות שקרובות לתוספי ברזל למי שאוכל כל יום ממנו

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לאכול ממנו כל היום, אין עם זה שום בעיה
חיפשתי על זה קצת בגוגל וראיתי שהברזל במזון המועשר זה בדיוק כמו המלחי ברזל שיש בתוספים כמו Ferrous sulfate, fumarate electrolytic ועוד, לא כל כך מצאתי משהו מדויק למה יש בארץ אבל זה בכללי בעולם כזה ראיתי כמה מחקרים ומאמרים על זה, זה לא הסוג הטבעי NON HEME שיש בעדשים למשל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית