הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
תוכלו לטעון שהצבא גורם לחילון, זאת טענה מעולה, אך זוהי טענה פרקטית ולא אידאולוגית. ואכן בעתיד יהיה מפקד חרדי ופלוגה של חרדים בלבד. במקרה כזה הטענה לא תחזיק.
מעולה ! תקרא לי אני אבוא לשרת שוב .

לא רוצה לרשום כי אני חושש לא לדייק בפרטים אבל היה גדול דור שהוא זה שרצה להקים את הנח"ל החרדי , שם ממונה מטעמו , אבל אותו אחד לא פעל על פי ההנחיות שלו , הוא כעס עליו ואמר שלא לזה הוא התכוון . לא רוצה להרחיב בסיפור הזה יותר מידי .

בגדול תסתכל בסיפור על יהושוע שהיה מלחמה והשם כעס עליו , השם לא כעס על המלחמה , כעס שבלילה אחרי המלחמה הם לא למדו , וודאי שיש מלחמה צריך לצאת להילחם אין פה שאלה .
יש בעיה אחרת , הצבא הוא סוג של מועדון , מקבצים נשים וגברים יחד בגיל הכי מטורף שיש , צד אחד בא משיא השמירה וצד אחד בא משיא הטינופת .
תראה סרטים ישראלים על הצבא(בעצם אל תראה זה טמא : P) זה לא המצאה של החרדים שהצבא הוא מקום חילון דיעות כוזבות , ולא מתאים מבחינת צניעות ואורח חיים בצורה דתית , עוד פעם לא מצפים שבצבא בזמן אימון ילמדו 12 שעות , אבל לפחות שלא יקלקלו את הקדושה הטהרה , הדיעות , ויטמטמו את הלב עם מאכלים לא בכשרות המתאימה לציבור .
מקומם של אזרחי מדינת ישראל שהם משתמטים משירות הוא בכלא.
איך אמר יאיר לפיד (שאני לא מעריץ גדול שלו) - המדינה הפסיקה לקבל מכבודו הוראות.
מקווה שכך יהיה בכל הנוגע לשירות בצבא.
כן אתה צודק , ראית את הכדורגלנים , ספורטאים , דוגמניות וזמרים איך כולם הלכו לכלא .

אתם בחרתם מה חשוב לכם , מעניין שהם לא הלכו עם העדר לא דיברתם , אבל אנחנו שחשוב לנו לומדי תורה על זה אתם מדברים .
אותו דביל שאתה הזכרת את שמו טען ודיבר על הכספים שהולכים לחרדים , עכשיו הוא הולך להביא 50 מיליארד לבדואים , איזה תרומה הם תורמים בדיוק ? ודרך אגב גם אחרי שיתן להם הם ימשיכו לעסוק בפשע ולהרוס פה להרבה אנשים את החיים .

שטויות במיץ חבר יקר.

איזה תרומה הם תורמים בדיוק ?
חלקם עושים צבא, במספרים יותר גדולים מהחרדים אם משווים מול גודלי המגזרים
איזה כיף להכליל ואז לבכות על הכללה ולא להיות אובייקטיבי נכון?

כן אתה צודק , ראית את הכדורגלנים , ספורטאים , דוגמניות וזמרים איך כולם הלכו לכלא
הרוב המוחלט ממי שציינת משרתים ותורמים בדרך כזו או אחרת בצבא. בטח בהשוואה אל מול החרדים % הגיוס אצל כל מי שציינת גבוה במאות אחוזים.
ולהרוס פה להרבה אנשים את החיים
לא והחרדים עושים לנו את החיים תותים עם קצפת.

חלקם עושים צבא, במספרים יותר גדולים מהחרדים אם משווים מול גודלי המגזרים
איזה כיף להכליל ואז לבכות על הכללה ולא להיות אובייקטיבי נכון?

הרוב המוחלט ממי שציינת משרתים ותורמים בדרך כזו או אחרת בצבא. בטח בהשוואה אל מול החרדים % הגיוס אצל כל מי שציינת גבוה במאות אחוזים.

לא והחרדים עושים לנו את החיים תותים עם קצפת.
א' - לא חושב שהבדואים מתגייסים יותר מחרדים .

ב - אני הייתי מקרוב לאנשים בשרשרת החיול יש לי בדיוק מידע על אנשים מי מה ואיך , אל תבלבל לי את המוח , יש קבוצות שכמעט כל שחקן 2 שם מקבל ספורטאי מצטיין וממציאים לו תפקיד , כל אדם עשיר כמעט מתקמבן בצבא , כל זמר / דוגמנית מוצא גם את הדרך שלו .

ג - והחרדים עושים את החיים תותים עם קצפת - אתה משווה לאוכלוסיה הבדואית ? דרך אגב בדקת כמה מס הם משלמים על רכישת דירה שם בשטח שלהם וכמה כסף מהם נכנס למדינה לעומת החרדים ? ובדקת פעם כמה עבירות רכוש ובכלל הציבור הבדואי עושה לעומת החרדים ?

על מה אתה מדבר ידידי היקר ?
העיקר להכליל ואז לבכות על הכללה ולא להיות אובייקטיבי , נכון ?

ב - אני הייתי מקרוב לאנשים בשרשרת החיול יש לי בדיוק מידע על אנשים מי מה ואיך , אל תבלבל לי את המוח , יש קבוצות שכמעט כל שחקן 2 שם מקבל ספורטאי מצטיין וממציאים לו תפקיד , כל אדם עשיר כמעט מתקמבן בצבא , כל זמר / דוגמנית מוצא גם את הדרך שלו .

ג - והחרדים עושים את החיים תותים עם קצפת - אתה משווה לאוכלוסיה הבדואית ? דרך אגב בדקת כמה מס הם משלמים על רכישת דירה שם בשטח שלהם וכמה כסף מהם נכנס למדינה לעומת החרדים ? ובדקת פעם כמה עבירות רכוש ובכלל הציבור הבדואי עושה לעומת החרדים
זה שיש משהו חרא לא אומר שזה נותן לגיטימציה לפעול איך שבא לך ולא להתגייס גם אני מכיר את החארטות של הצבא טוב מאוד ועדיין סלברטיז מתגייסים יותר מכם אם זה כל כך קריטי לך. מי שלא רוצה היום לא מתגייס זה ידוע, בין אם אתה דוגמנית בן של אוליגרך כדורגלן או חרדי.
את כל הנזק של הבדואים אני מכיר טוב מאוד. בדקת פעם בגלל מי אין תחבורה ציבורת בשבת?

זה שיש משהו חרא לא אומר שזה נותן לגיטימציה לפעול איך שבא לך ולא להתגייס גם אני מכיר את החארטות של הצבא טוב מאוד ועדיין סלברטיז מתגייסים יותר מכם אם זה כל כך קריטי לך.
את כל הנזק של הבדואים אני מכיר טוב מאוד. בדקת פעם בגלל מי אין תחבורה ציבורת בשבת?
חחחחח חיים שלי אני לא רב איתך זה בדיוק המחלוקת בנינו
אתה שואל בגלל מי אין תחבורה ציבורת בשבת ? אני לא רואה בזה דבר רע . זה שווה ערך שאני יגיד לך
בדקת פעם בגלל מי יש ים ,ברים ומסיבות מעורבות בארץ ? אבל לא רוצה להיכנס לשיחה של קטרוג על עם ישראל חלילה .

והבדואים לא רואים בפשע משהו רע. מי יותר גרוע?
קיצר הדיון נגמר

חחח אני חושב שאתה בעצמך לא מאמין למה שכתבת , אבל במידה וכן אוי אברוך למצב שאנשים מגיעים שלא לומדים תורה , להשוות בין אנשים שעושים פשע לאי תחבורה ציבורית בשבת .

, להשוות בין אנשים שעושים פשע לאי תחבורה ציבורית בשבת .
תחבורה ציבורית + כל הנזק העקיף והישיר של החברה החרדית בישראל על ההתפחות, הכלכלה החברה במאקרו יותר גרועה מהנזק שהבדואים מסבים למדינה ולאזרחים

חחח אני חושב שאתה בעצמך לא מאמין למה שכתבת , אבל במידה וכן אוי אברוך למצב שאנשים מגיעים שלא לומדים תורה , להשוות בין אנשים שעושים פשע לאי תחבורה ציבורית בשבת .

אתה גם מצביע שס?ֿֿ
כי לנבחרי הציבור שלך לא אכפת מהציבור, מבחינתם כמה שתישארו בפינה שלכם ככה יותר טוב. בלי השכלה, בלי עבודה ובלי פרנסה.

תחבורה ציבורית + כל הנזק העקיף והישיר של החברה החרדית בישראל על ההתפחות, הכלכלה החברה במאקרו יותר גרועה מהנזק שהבדואים מסבים למדינה ולאזרחים
מחילה אבל כמה שטויות במיץ שפשוט אתה לומד רק מהתקשורת ואין לך בכלל היכרות עם האוכלוסיה ...
אתה גם מצביע שס?ֿֿ
כי לנבחרי הציבור שלך לא אכפת מהציבור, מבחינתם כמה שתישארו בפינה שלכם ככה יותר טוב. בלי השכלה, בלי עבודה ובלי פרנסה
בהתחלה הטענה שלהם זה שנבחרי הציבור החרדי דואגים רק לאינטרסים של החרדים , עכשיו הטענה זה שהם לא דואגים לי ? שכנעת אותי אני מצביע ל.... ? (תגיד לי רק מי ידאג לי ?)

בהתחלה הטענה שלהם זה שנבחרי הציבור החרדי דואגים רק לאינטרסים של החרדים , עכשיו הטענה זה שהם לא דואגים לי ?

כן, וזה ממשיך להתפוצץ לכם בפנים. מחדלים מפה ועד הודעה חדשה, אני לא באמת צריך לנקוב כי היה רצף של אירועים שקרו לא מזמן והוכיחו את הטענה החדשה הזאת. ״דואגים לאינטרסים של החרדים״ זה במקרה הטוב.ֿ מקווה שעד שידאגו לכם, לא תהיה פעם נוספת

מבין את ההתגוננות, שלא תבין לא נכון, אני אוהב אתכם, בלב שלם אין לי בעיה איתכם, אני יודע מי אתם לעומת מה שהתקשורת מציגה אתכם, רק בורים יאמינו לזה שכל הקהילה לא מתגייסת.
אני כנל מדבר על כל תירוץ של אדם אשר לא מתגייס, כאן בנושא התייחסו לחרדים שלא מתגייסים.

לדעתך שצריך ללמוד תורה באותו כמות יחס שאנשים מתגייסים, זאת אומרת 100% לא אידיאלי כלפי כולם, כי לא כולם מאמינים.

מצד שני מה תגיד? אז אני ועוד כמה שלא מוכנים להתגייס כי אני לא מאמין בצבא? בתרומה היומיומית שהוא מקנה למדינה? זה לא נשמע לי הגיוני..

וגם זה לא המקום להשוות בין מחלה לעצלות, בוא נודה באמת שזה דברים שונים.

התגייסתי ונפצעתי למען המדינה בפעילות מבצעית והיום אני נכה צה״ל, אז כמובן יצא שלא השלמתי את כל ה2.8 שלי, זה הופך אותי לבר השוואה לאדם שלא רצה להתגייס בגלל שהוא עצלן?
יש השוואות ויש השוואות באותו סקלה.
מצטער לשמוע שנפצעת בצבא, אני בטוח שזה היה קשה וזה גם בטח מעצב טיפה מהדעה שלך על הצבא. גם כן אחי הקטן נכה צה"ל (לא משווה, אני לא יודע מה עברת).

אני מבין אותך, שמעתי את הטענות שלך כל הזמן, אבל מה אעשה שאני סבור אחרת ממך.
אני רוצה שהחרדים ישרתו בצבא ולא ינהלו אותו, ראינו איך מתנהל ציבור שעוסק בתורה רק מהבוקר עד הערב, עד כדי רשלנות והתנהלות נגד חוקי הפיזיקה ואובדן חיי אדם. אין צבא שמתנהל ברשלנות שכזאת, ללא משילות של אנשים מקצועיים בתחומם ונהלים ברורים. הרבנים יתנו דין תורה, והמח״טים ינהלו את הלחימה. על כן עליכם להתאים את עצמכם אל המערכת, והמערכת שמטרתה העליונה היא לנצח את האויב ולשמור על המדינה, תשתדל לבוא לקראתכם כשאפשר.
אני לא אענה להחפשות ותקיפות כאלו ואחרות, כי הציבור החרדי לא נקי מכל אשמה, ולא התיימרנו להיות כאלו. ואולי המציאות שתמיד מפרסמים את השחיתות החרדית מראה כמה זה נדיר יחסית. שחילוני הרביץ למורה זה לא חדש, אבל חרדי שמכה רב, זה יתפוס כותרת ראשית.

כמו שציינתי, פלוגת נצח יהודה היה נסיון שהרב שטיינמן זצ"ל (המנהיג הבלתי מעורר מעורער של הציבור החרדי) שיתף איתה פעולה, להביא לשיתוף פעולה בין צה"ל והחיילים החרדים, וזה היה כישלון חרוץ, ראיתי במו עיני, צה"ל ח לא רוצה חרדים, או רוצה שהחרדים יהיו חילוניים בה, זו דרישה לא ריאלית.
אתה פשוט פועל לפי איך שנוח לך, זאת אגואיסטיות בעיניי.
כולנו פועלים איך שנוח לנו, אלטרואיזם לא אומר שזה לא נוח.
נוח לך לחיות התחושה שתרמת 3 שנים למען משהו חשוב, זה נותן תחושה טובה, ובצדק.
גם אני כמוך נהנה להקריב נתח גדול מהיום שלי כל יום למען משהו חשוב וגדול יותר ממני.

האם זה נוח לשמור תורה ומצוות? זה הרי קשה?
אלא כמו השירות הצבאי שלך, כשזה מרגיש חשוב, זה נוח.
פשוט מאוד. גם כשאלוקים איתנו במלחמה, שמים שרי צבא. אנחנו צריכים לעשות מאמץ, בסוף התוצאה מאלוקים כן? אבל מאמץ אנושי הוא מצפה ממני וממך לעשות.

משה רבינו גער ב2וחצי השבטים שלא יצאו למלחמה, רגע? אבל הלימוד תורה שלהם מביא את הניצחון לא? אז המסקנה היא שיש זמן ללימוד ויש זמן לצאת למלחמה.
אילו רק לימוד היה מביא ביטחון מדוע תוקנו לפרטי פרטים דיני מלחמה בספר דברים?

תוכלו לטעון שהצבא גורם לחילון, זאת טענה מעולה, אך זוהי טענה פרקטית ולא אידאולוגית. ואכן בעתיד יהיה מפקד חרדי ופלוגה של חרדים בלבד. במקרה כזה הטענה לא תחזיק.
הנביא גם גער ביהושוע שהחיילים לא למדו תורה, זה היה אמור להיות הסיבה שלהם להפסיד במלחמה אם יהושוע לא היה לומד תורה עם החיילים כל הלילה.

ברגע שצבא שבראשו יעמוד אדם כמו משה או יהושוע, או אפילו אנשים שיכולים לסבול אותי, לא בהכרח לאהוב. רק לסבול אותי מספיק שיתנו לי להמשיך להיות חרדי, אני בטוח שמה שניסו להשיג בנצח יהודה יצליח הפעם.

ובקרוב כשהמשיח יבוא אנחנו נשרת יחד, אם לא כלוחם, לפחות כשבט לוי שחיבר את העם לקב"ה תוך כדי לחימה.
מה שבטוח, צבא סובלני לדת רחוק ממה שיש היום.

הנביא גם גער ביהושוע שהחיילים לא למדו תורה, זה היה אמור להיות הסיבה שלהם להפסיד במלחמה אם יהושוע לא היה לומד תורה עם החיילים כל הלילה.

אלחנן אני גם הייתי גוער בך אם לא היית עושה איזה סיום בזמן כל השירות.

ברגע שצבא שבראשו יעמוד אדם כמו משה או יהושוע, או אפילו אנשים שיכולים לסבול אותי, לא בהכרח לאהוב. רק לסבול אותי מספיק שיתנו לי להמשיך להיות חרדי, אני בטוח שמה שניסו להשיג בנצח יהודה יצליח הפעם
למה? צריך להתגייס רק כשהרמטכל ת״ח? יואב בן צרויה היה ת״ח עצום?

ובקרוב כשהמשיח יבוא אנחנו נשרת יחד, אם לא כלוחם, לפחות כשבט לוי שחיבר את העם לקב"ה תוך כדי לחימה.
מה שבטוח, צבא סובלני לדת רחוק ממה שיש היום
צריך בסה״כ יחידה סובלנית לדת. As long as אין כזאת, אני מבין למה אתה לא מתגייס/התגייסת. (מבין לא מסכים.) לריב עם מפקד על עוד 5 דק בתפילה זה לא נעים.

בכל אופן כשיהיה יחידה והמפקד יהיה ת״ח עולם תתגייס?

דרך אגב אתה משבט לוי?

אלחנן אני גם הייתי גוער בך אם לא היית עושה איזה סיום בזמן כל השירות.

למה? צריך להתגייס רק כשהרמטכל ת״ח? יואב בן צרויה היה ת״ח עצום?

צריך בסה״כ יחידה סובלנית לדת. As long as אין כזאת, אני מבין למה אתה לא מתגייס/התגייסת. (מבין לא מסכים.) לריב עם מפקד על עוד 5 דק בתפילה זה לא נעים.

בכל אופן כשיהיה יחידה והמפקד יהיה ת״ח עולם תתגייס?

דרך אגב אתה משבט לוי?
כשיואב בן צרויה היה רמטכ"ל, היה לפחות מלך צדיק והוראות רבנים לשרת, לזמן קצוב למטרה מאוד מסוימת. לא גיוס למען הגנה על האוייב, הרי אין תוכנית לסיים את המלחמה במכה כמו שהיה בזמן הנביאים, זה היה מלחמת מצווה.

כשיהיה פלוגה סובלנית לחרדים, הרבה יותר יתגייסו. האם אני אישית, תלוי מה רבותי יגידו, זה בטוח יעלה לדיון.

ברור שאני משבט לוי, לא מאב לבן, אלא לפי שיטת הרמב"ם 😉

הרי אין תוכנית לסיים את המלחמה במכה כמו שהיה בזמן הנביאים, זה היה מלחמת מצווה

תצביע למפלגות הנכונות ותקבל הכרעה במכה:lol:.
אגב, במקרה כזה תקבל בונוס - רה״מ (המלך) הוא יהיה ירא שמיים.

תצביע למפלגות הנכונות ותקבל הכרעה במכה:lol:.
אגב, במקרה כזה תקבל בונוס - רה״מ (המלך) הוא יהיה ירא שמיים.
חחח...
לא מאמין באף אחד בפוליטיקה, פשוט חבורת נוכלים שקרנים.

@Forest, עקרונית אתה צודק. אבל כמו שאומרים לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק. במתכונת הנוכחית הצעירים החרדים הופכים לשבויים של הישיבות כדי לשמור על הפטור מצהל ויוצא שהמדינה מפסידה פעמיים- גם הם לא מתגייסים וגם לא מצטרפים לשוק העבודה או רוכשים השכלה אקדמית/פרקטית. פעם הייתי בדעה שלך- להכריח והכול יסתדר. אבל זה לא עובד, פשוט תסתכל על נתוני הגיוס, שאת חלקם אגב צהל אשכרה מזייף.
תן להם את הפטור- זה ישחרר אותם מהישיבות, תן להם לעשות שירות לאומי. זה הכי טוב שאנחנו יכולים לבקש.

מבחינת הטבות/קצבאות- לבטל הכול. מי ששירת ונטחן בצבא- יקבל. אחרים שיסתדרו.

@Forest, . במתכונת הנוכחית הצעירים החרדים הופכים לשבויים של הישיבות כדי לשמור על הפטור מצהל.
אתם פשוט לא מכירים את כלל האוכלוסיה , בקורונה אנשים העדיפו להסתכן בלהידבק במחלה העיקר לא לבטל תורה , הם לא בישיבות בשביל לא ללכת לצבא , הם בישיבות לא משנה מה (אלא אם כן תיהיה מצווה גדולה יותר - כמעט ואין פרט למלחמת מצווה אם זה על פי ההלכה וגם אז יש כללים)

ושוב פעם , תשאל את עצמך שאלה אם זה כזה "שווה" "כיף" ו"משתלם" איך לא כל החילונים נוערים להגיד בבקו"ם שהם חרדים ולהיכנס לישיבות? קצת יש לי את הרושם שיש לא מעט קומבינטורים במדינה שלנו , נראלי שאם זה היה כזה משתלם 90 אחוז היו משתמשים בזה אם לא 100 .

תחשוב עם עצמך , אם מחר בבקו"ם ישאלו , יש בחירה או לחיות בצורה חופשית כרצונך , אינטרנט יציאות בילויים ולא יודע מה ולהתגייס , או להיכנס לישיבה אין אינטרנט צריך לשמור עיניים , נגיעה , לא בילויים ושטויות וממש אין חופשיות לעשות מה שאתה רוצה .

כמה מאלה שיתגייסו היו משנים את החלטתם והיו מעדיפים ללכת לישיבה ?
יש במדינה שלנו בחירה , אם זה כלכך לא משתלם "ומי ששירת נטחן" אל תיתן שיטחנו אותך אח יקר , בוא לישיבה .

אתם פשוט לא מכירים את כלל האוכלוסיה , בקורונה אנשים העדיפו להסתכן בלהידבק במחלה העיקר לא לבטל תורה , הם לא בישיבות בשביל לא ללכת לצבא , הם בישיבות לא משנה מה (אלא אם כן תיהיה מצווה גדולה יותר - כמעט ואין פרט למלחמת מצווה אם זה על פי ההלכה וגם אז יש כללים)

ושוב פעם , תשאל את עצמך שאלה אם זה כזה "שווה" "כיף" ו"משתלם" איך לא כל החילונים נוערים להגיד בבקו"ם שהם חרדים ולהיכנס לישיבות? קצת יש לי את הרושם שיש לא מעט קומבינטורים במדינה שלנו , נראלי שאם זה היה כזה משתלם 90 אחוז היו משתמשים בזה אם לא 100 .

תחשוב עם עצמך , אם מחר בבקו"ם ישאלו , יש בחירה או לחיות בצורה חופשית כרצונך , אינטרנט יציאות בילויים ולא יודע מה ולהתגייס , או להיכנס לישיבה אין אינטרנט צריך לשמור עיניים , נגיעה , לא בילויים ושטויות וממש אין חופשיות לעשות מה שאתה רוצה .

כמה מאלה שיתגייסו היו משנים את החלטתם והיו מעדיפים ללכת לישיבה ?
יש במדינה שלנו בחירה , אם זה כלכך לא משתלם "ומי ששירת נטחן" אל תיתן שיטחנו אותך אח יקר , בוא לישיבה .
תגובה נורא עצובה שמשקפת כמה צריך שינוי במדינה וכולי תקווה שהממשלה הנוכחית תעשה זאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית