רגע, ערכים זה להקריב את המשפחה ודברים חשובים למען משהו? מזה אנחנו מתפעלים.לא, אתה משחק אותה או שאתה באמת לא מבין?
הכרתי גם לוחמים בצבא שהם קקות של אנשים, וגם חרדי שנעצר כי אנס נשים
אותו בחור החליט לעזוב את העולם החרדי (בגיל 22 שיש לו ילד קטן בבית!) ולהתגייס לצבא כי הוא הבין שככה תהיה לו תרומה יותר גדולה בחברה, ושאמנם שהוא יצא פעם בשבועיים לראות את הילד שלו אבל בסופו של דבר ככה הוא יוכל להעניק לבן שלו חיים טובים ויותר (ואני מצטט - ערכים)
הנקודה היא סדרי עדיפויות, רציונליות, להבין באיזה חברה אתה חי, לצאת מאיזור הנוחות שלך ולהתגבר על מכשולים
זה מראה על חוסן, אנושיות, רציונליות (שוב) והכי חשוב - חוסר אנוכיות.
יש המון כמוהו בצה״ל. אתה משום מה מעדיף להתמקד בנושא הגניבות.
עצם העובדה שאתה גם מתעלם מכל אלה, וגם מצחקק על העניין, אומר כנראה הרבה
הנה סיפור תיאורטי שונה שאולי יבהיר את כוונתי.
אדם מרגיש שחסר לו משהו בחיים, בגיל 22 הוא מתגרש ולוקח את התינוק שלו לגור איתו. הוא בקושי רואה את התינוק שלו כי הוא מנסה להשתלב בחברה הישראלי בעזרת בילויים במועדונים ובארים.
הוא מקווה שהבן שלו יהיה גאה בו יום אחד על ההקרבה העצומה שלו למען האושר האישי שלו.
אתה מבין מה הבעיה בסיפור של החרדי שהלך לצבא? הוא הלך לצבא כדי להשתלב בחברה החילונית על חשבון הילד שלו (לא שזה טוב או רע). אנחנו יוצאים מנקודת הנחה ששירות בצה"ל זה ערכי וגובר על המחויבות של אב לבן.
אני לא שופט אותו או אף אדם, אני לא יודע למה הוא התגרש ואיך הוא מתנהג בבית. אבל לא אצהיר שהוא סמל לערכים על סמך הסיפור שלו. הגזמת.
הבן אדם אמר שהסיבה שהו התגייס זה כדי להשתלב בחברה החילונית, הוא נתעקב על זה רגע. החברה החילונית נידה אותו? זה לא אנוכי? למי הוא בדיוק דואג מלבד עצמו?
אם תגיד לי שאדם לומד איך להיות אדם ערכי ומוסרי יותר כמה שעות כל יום, מוותר על סטטוס מדיני והטבות מסוימות למען הערך והמוסר, נותן מהכסף שלו לעניים גם כשאין לו, מקבל את השונה תמיד, והבן שלו קודם לאושר האישי שלו. אגיד לך שזה ערכי.
אחי, הגזמת.