הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יציאה ממילואים

• פותח/ת השרשור Ger
  • פורסם בתאריך
לא, אתה משחק אותה או שאתה באמת לא מבין?
הכרתי גם לוחמים בצבא שהם קקות של אנשים, וגם חרדי שנעצר כי אנס נשים

אותו בחור החליט לעזוב את העולם החרדי (בגיל 22 שיש לו ילד קטן בבית!) ולהתגייס לצבא כי הוא הבין שככה תהיה לו תרומה יותר גדולה בחברה, ושאמנם שהוא יצא פעם בשבועיים לראות את הילד שלו אבל בסופו של דבר ככה הוא יוכל להעניק לבן שלו חיים טובים ויותר (ואני מצטט - ערכים)

הנקודה היא סדרי עדיפויות, רציונליות, להבין באיזה חברה אתה חי, לצאת מאיזור הנוחות שלך ולהתגבר על מכשולים
זה מראה על חוסן, אנושיות, רציונליות (שוב) והכי חשוב - חוסר אנוכיות.
יש המון כמוהו בצה״ל. אתה משום מה מעדיף להתמקד בנושא הגניבות.

עצם העובדה שאתה גם מתעלם מכל אלה, וגם מצחקק על העניין, אומר כנראה הרבה
רגע, ערכים זה להקריב את המשפחה ודברים חשובים למען משהו? מזה אנחנו מתפעלים.

הנה סיפור תיאורטי שונה שאולי יבהיר את כוונתי.

אדם מרגיש שחסר לו משהו בחיים, בגיל 22 הוא מתגרש ולוקח את התינוק שלו לגור איתו. הוא בקושי רואה את התינוק שלו כי הוא מנסה להשתלב בחברה הישראלי בעזרת בילויים במועדונים ובארים.
הוא מקווה שהבן שלו יהיה גאה בו יום אחד על ההקרבה העצומה שלו למען האושר האישי שלו.

אתה מבין מה הבעיה בסיפור של החרדי שהלך לצבא? הוא הלך לצבא כדי להשתלב בחברה החילונית על חשבון הילד שלו (לא שזה טוב או רע). אנחנו יוצאים מנקודת הנחה ששירות בצה"ל זה ערכי וגובר על המחויבות של אב לבן.

אני לא שופט אותו או אף אדם, אני לא יודע למה הוא התגרש ואיך הוא מתנהג בבית. אבל לא אצהיר שהוא סמל לערכים על סמך הסיפור שלו. הגזמת.

הבן אדם אמר שהסיבה שהו התגייס זה כדי להשתלב בחברה החילונית, הוא נתעקב על זה רגע. החברה החילונית נידה אותו? זה לא אנוכי? למי הוא בדיוק דואג מלבד עצמו?

אם תגיד לי שאדם לומד איך להיות אדם ערכי ומוסרי יותר כמה שעות כל יום, מוותר על סטטוס מדיני והטבות מסוימות למען הערך והמוסר, נותן מהכסף שלו לעניים גם כשאין לו, מקבל את השונה תמיד, והבן שלו קודם לאושר האישי שלו. אגיד לך שזה ערכי.

אחי, הגזמת.

והנה אני חושב שכל הגיוס חובה הזה זה כל-כך מיותר ודבילי. אנשים פה מדברים כמו תיכוניסטים מורעלים בתיכון על "ערכים" ועוד כל מיני שטויות על כמה שהצבא מכין אותך לחיים הבוגרים.

וזה בכלל בלי להיכנס לנושא השנוי במחלוקת של במה הצבא עוסק בין מבצע כושל בעזה לאחר

רגע, ערכים זה להקריב את המשפחה ודברים חשובים למען משהו? מזה אנחנו מתפעלים.

הנה סיפור תיאורטי שונה שאולי יבהיר את כוונתי.

אדם מרגיש שחסר לו משהו בחיים, בגיל 22 הוא מתגרש ולוקח את התינוק שלו לגור איתו. הוא בקושי רואה את התינוק שלו כי הוא מנסה להשתלב בחברה הישראלי בעזרת בילויים במועדונים ובארים.
הוא מקווה שהבן שלו יהיה גאה בו יום אחד על ההקרבה העצומה שלו למען האושר האישי שלו.

אתה מבין מה הבעיה בסיפור של החרדי שהלך לצבא? הוא הלך לצבא כדי להשתלב בחברה החילונית על חשבון הילד שלו (לא שזה טוב או רע). אנחנו יוצאים מנקודת הנחה ששירות בצה"ל זה ערכי וגובר על המחויבות של אב לבן.

אני לא שופט אותו או אף אדם, אני לא יודע למה הוא התגרש ואיך הוא מתנהג בבית. אבל לא אצהיר שהוא סמל לערכים על סמך הסיפור שלו. הגזמת.

הבן אדם אמר שהסיבה שהו התגייס זה כדי להשתלב בחברה החילונית, הוא נתעקב על זה רגע. החברה החילונית נידה אותו? זה לא אנוכי? למי הוא בדיוק דואג מלבד עצמו?

אם תגיד לי שאדם לומד איך להיות אדם ערכי ומוסרי יותר כמה שעות כל יום, מוותר על סטטוס מדיני והטבות מסוימות למען הערך והמוסר, נותן מהכסף שלו לעניים גם כשאין לו, מקבל את השונה תמיד, והבן שלו קודם לאושר האישי שלו. אגיד לך שזה ערכי.

אחי, הגזמת.

אני פחות מעריך אנשים שלא מוצאים לדרך לאזן בני שני העולמות, ומוצאים תירוצים כאלו ואחרים.
״זה ירחיק אותי מהדת״, ״זה לא מספיק טוב בשבילי״ֿ

אם מצאת זמן לשלב בין התחביבים שלך לבין הדת, אתה יכול למצוא זמן לשלב בין שירות לאומי או צה״לי לדת.
ראיתי במו עיניי אנשים שעושים את המאמץ, גדול ככה שיהיה, ומצליחים. כל יום כמו גדולים.

לא מקבל כל תירוץ אחר.
ואם לא השתלב לך לשלב שירות כזה או אחר תוך כדי התחביבים שלך ולימוד תורה, לפחות שב בשקט.

לא אתה עדיין לא מבין מה הוא אומר.
הוא אומר שלילד שלו לא יהיה עתיד בחברה הישראלית, הם יהיו צרי אופקים ולא יהיה להם מה לאכול. הוא לא מוכן שזה יהיה ככה. זה לצד מה שלדעתו שירות בצה״ל נותן בנוסף לערכים.

לא מקבל כל תירוץ אחר.
ואם לא השתלב לך לשלב שירות כזה או אחר תוך כדי התחביבים שלך ולימוד תורה, לפחות שב בשקט.

לא אתה עדיין לא מבין מה הוא אומר.
הוא אומר שלילד שלו לא יהיה עתיד בחברה הישראלית, הם יהיו צרי אופקים ולא יהיה להם מה לאכול.
למה אתה לא משלב את הערכים שלי עם הערכים שלך?
למה אתה לא לומד תורה בדקות הפנויות בצבא?
למה שלא תלך לישיבה כמה שנים?

עם כמה שזה כואב לך, הצבא הוא לא ערך עליון שלי. כמו שאתה לא תתנצל שהדת היא לא הערך העליון שלך, אני לא חייב התנצלות על הערכים שלי.

אדון איתך בפרטי למה זה לא ערך עליון שלי אם תרצה, זה מקומם לחילונים, אני בטוח. אבל תחשוב על זה רגע, הערך החילוני הגבוה ביותר הוא ה"אני" ומה ש"מתחשק לי".
אז "לא מתחשק לי" לשרת זה ערך נעלה, לא?

עם כמה שזה כואב לך, הצבא הוא לא ערך עליון שלי.

גם לא שלי ושל חבריי, בטח לא מה שהיה לי בראש בגיל 18, ותראה מה זה, בכל זאת התגייסנו.

אף אחד לא מנע ממני להצטרף לתפילה בדקות הפנויות בצבא. אבל מה לעשות, בצבא מתכוננים למלחמה (בדרך כלל) ולא לומדים תורה.
תסיים עם הצבא ותעשה מה שאתה רוצה.ֿֿ זה המצב הנתון.ֿ

אדון איתך בפרטי למה זה לא ערך עליון שלי אם תרצה, זה מקומם לחילונים, אני בטוח. אבל תחשוב על זה רגע, הערך החילוני הגבוה ביותר הוא ה"אני" ומה ש"מתחשק לי".

אני מבין מה אתה אומר, אבל אתה חי בחברה עם נורמות. אם״ לא מתחשק לי״ לעצור באדום... יש דברים שהם חוציי עולמות ואנחנו צריכים לעשות אותם גם אם לא מתחשק לנו.

אני מבין שאתה ציני, אבל אני בכל זאת לא מזלזל בדת.

אני פחות מעריך אנשים שלא מוצאים לדרך לאזן בני שני העולמות, ומוצאים תירוצים כאלו ואחרים.
״זה ירחיק אותי מהדת״, ״זה לא מספיק טוב בשבילי״ֿ

אם מצאת זמן לשלב בין התחביבים שלך לבין הדת, אתה יכול למצוא זמן לשלב בין שירות לאומי או צה״לי לדת.
ראיתי במו עיניי אנשים שעושים את המאמץ, גדול ככה שיהיה, ומצליחים. כל יום כמו גדולים.

בגדול אני מסכים, אני בעצמי מגיע ממשפחה שצד אחד שלה מסורתי-דתי ואני חושב שיש הרבה דברים יפים ביהדות. מה שכן, מצחיק אותי כל פעם שמישהו מזכיר את "הערכים" ו"החשיבה" שהלימודים בישיבה מפתחתים, בעוד שסוגיות כמו אלה שהזכרתי הרבה יותר נפוצות ממה שהיית חושב.

אגב, מכיר את זה שאחיך מת לפני שהוא ואישתו ממשים את חתונתם ואז אתה הולך על גג של בניין, עם זיקפה, ואישתו של אחיך שוכבת להנאתה על הריצפה מתחת לבניין, ואתה נופל מהגג עם הזיקפה כלפי מטה וחודר אותה? מקרה שכיח ביותר. בוודאי שאלת את עצמך, "האם במעשה זה קניתי את אישתו של אחי המת?" למזלך הגאונים של הגמרא ניתחו סוגיה כה חשובה זו:

יבמות נד א – ויקיטקסט

אתה משווה את המסגרות מבחינת החופשיות?

אתה משווה את המסגרות מבחינת רצון לתרום במקום בו אתה נמצא?

אתה משווה את המסגרות מבחינת מוסריות של בן אדם לחברו?

אתה משווה את המסגרות מבחינת ההערכה לסמכות שמולך?

אתה משווה את המסגרות מבחינת תחושת שליחות?

ובמישור הפרקטי, בישיבה משלמים כסף ולא מקבלים כסף. בישיבה לומדים עד 11 וקמים ב6.5 בעוד שבצבא ממש לא.
בצבא בשעות הפנויות אתה לא מחפש לעשות אקסטרה, בישיבה אתה פותח משניות או תהילים.
על מה אנחנו מדברים בכלל?

אגב, מכיר את זה שאחיך מת לפני שהוא ואישתו ממשים את חתונתם ואז אתה הולך על גג של בניין, עם זיקפה, ואישתו של אחיך שוכבת להנאתה על הריצפה מתחת לבניין, ואתה נופל מהגג עם הזיקפה כלפי מטה וחודר אותה? מקרה שכיח ביותר. בוודאי שאלת את עצמך, "האם במעשה זה קניתי את אישתו של אחי המת?" למזלך הגאונים של הגמרא ניתחו סוגיה כה חשובה זו:

אני איכשהו מאמין שב-85% אחוז מהמקרים, דנים סוגיה הזאת באופן מהותי ומורכב, אפילו באופן מטאפורי.
כמו שמתמטיקאי דן בסוגיה מסוימת. זה לא שונה וזה אפילו מעורר השראה. נכון שהסוגיה כשלעצמה היא משעשעת ולא סבירה,
אבל כל עוד לא משתמשים בזה בשביל ליצור איזשהו רציונל לבצע את זממך באשת מישהו אחר, אז למה לא.

ובמישור הפרקטי, בישיבה משלמים כסף ולא מקבלים כסף. בישיבה לומדים עד 11 וקמים ב6.5 בעוד שבצבא ממש לא.
על מה אנחנו מדברים בכלל?

הוכחת שיש לך 0 היכרות עם איך מתנהל לו״ז הכשרתי בצבא (בוא נגיד שאם בישיבה אתה עובר הכשרה, אז נשווה הכשרה להכשרה)

בהכשרה אם אתה לא מחפש לעשות אקסטרה ״בשעות הפנויות״, כבר ימצאו לך מה לעשות. ואני מאמין כמו שיש אבטלה סמויה מקומות מסוימים בצבא, כך גם בישיבות - אף אחד לא חף מפשע. אבל אנחנו לא דנים על האינדיבידואל, אלא על הכלל.

מעבר לזה, אל תמהר להגן על נרטיב כזה או אחר, למיטב זכרוני אתה מתכוון לנסות לשלב בין שני העולמות, ועל זה כל הכבוד, אבל הדיון הוא על מצב שבו אדם מעדיף להקל על עצמו וללכת לישיבה כי זה המוכר לו, כאילו אין אנשים שבאים מרקעים שונים ומשונים מהצבא ובכל זאת מתגייסים לשירות כזה או אחר.

בהכשרה אם אתה לא מחפש לעשות אקסטרה ״בשעות הפנויות״, כבר ימצאו לך מה לעשות. ואני מאמין כמו שיש אבטלה סמויה מקומות מסוימים בצבא, כך גם בישיבות - אף אחד לא חף מפשע. אבל אנחנו לא דנים על האינדיבידואל, אלא על הכלל.

חחח גבר אני מכיר את הצבא טוב מאוד. יש הכשרה ויש סדיר. יש טירונות ויש פזמ. בישיבה אין דבר כזה. אתה תמיד ״רוקי״ כי תמיד יש עוד מה ללמוד.
אל תשווה בבקשה.

אני איכשהו מאמין שב-85% אחוז מהמקרים, דנים סוגיה הזאת באופן מהותי ומורכב, אפילו באופן מטאפורי.
כמו שמתמטיקאי דן בסוגיה מסוימת. זה לא שונה וזה אפילו מעורר השראה. נכון שהסוגיה כשלעצמה היא משעשעת ולא סבירה,
אבל כל עוד לא משתמשים בזה בשביל ליצור איזשהו רציונל לבצע את זממך באשת מישהו אחר, אז למה לא.

הבעיה היא שהמסקנות לא תמיד מתיישבות עם המוסר המערבי שאנחנו רגילים אליו. הייתי מביא דוגמאות אבל אני באמת לא מרגיש בנוח מרוב שהן דוחות.

למזלנו, בסוגיה הזאת האישה לא הופכת לרכוש של האח שנפל מהגג וחדר אותה בטעות. מסכן, גם שבר רגל וגם לא השיג את הבחורה.

והרשה לי לגחך, שאתה משווה את העיסוק בבוץ הזה ליופי, למורכבות ולפרקטיקה של המתמטיקה.

אתה משווה את המסגרות מבחינת רצון לתרום במקום בו אתה נמצא?
הרבה אנשים שמה לא מרצון,
ברור שהרבה לא ירצו לתרום.
אבל רובם תורמים, גם בלי רצון.
וזה לא מוריד מחשיבות הדבר.

תשווה את זה לדוגמה אם יכריחו את כולם ללמוד תורה.
אתה משווה את המסגרות מבחינת מוסריות של בן אדם לחברו?
אחד מערכי צה"ל זה "רעות". עשרת הדברות של צה"ל:)

אתה משווה את המסגרות מבחינת ההערכה לסמכות שמולך?
ההיררכיה ברורה, מי אמר שזה דבר רע?
אתה משווה את המסגרות מבחינת תחושת שליחות?
קל יותר להרגיש שליחות כשאתה עושה מה שאתה רוצה לעשות. אבל מי אמר ששליחות אדירה לא נמצאת בתפקידים שאנשים באופן כללי פחות רוצים לאייש?

על מה אנחנו מדברים בכלל?
הכללה יפה מאוד.
אני קורא פה תגובות ואני מעט בהלם איך יתכן כי בנאדם שעדיין לא שירת מפרט על מילואים,
בנאדם שלא עומד לשרת מדבר על הצבא,
ובנאדם שלא למד בישיבה מדבר על ישיבות.

נאמרו פה כמה טענות(משני הצדדים, אותו דבר רק הפוך) שמחפשות להצדיק את עצמם אבל אם יקראו שוב ויחשבו, לדעתי, ימצאו מה הבעייתיות במה שהם אמרו. לא מדבר על הבסיס בכלל, דעות הן מנוגדות וזה בסדר, אבל המשחק של לחפש להצדיק על חשבון האחר...
שיהיו טענות טובות בבקשה, שיהיה כיף לדון!

למה אתה לא משלב את הערכים שלי עם הערכים שלך?
למה שלא תלך לישיבה כמה שנים?

עם כמה שזה כואב לך, הצבא הוא לא ערך עליון שלי. כמו שאתה לא תתנצל שהדת היא לא הערך העליון שלך, אני לא חייב התנצלות על הערכים שלי.

תגיד אלחנן, ואני שואל את זה בכנות לא בקטע ציני, אתה באמת מאמין (באמת באמת מאמין) שאם לישראל לא היה צבא וכולם היו לומדים בישיבות כל היום, היינו מוגנים מאויבנו? אתה באמת מאמין שבתרחיש כזה לא היינו תחת שליטה של חיזבאלה, חמאס, ואיראן תוך חודשיים?

מה לגבי מלחמת העצמאות? האם המדינה הייתה קמה על ידי תפילות, או על ידי הגבורה, ההקרבה והלחימה בחירוף נפש של הישוב היהודי הקטן והחלש?

תגיד אלחנן, ואני שואל את זה בכנות לא בקטע ציני, אתה באמת מאמין (באמת באמת מאמין) שאם לישראל לא היה צבא וכולם היו לומדים בישיבות כל היום, היינו מוגנים מאויבנו? אתה באמת מאמין שבתרחיש כזה לא היינו תחת שליטה של חיזבאלה, חמאס, ואיראן תוך חודשיים?

הבעיה היא שגם אלחנן יודע, שאלוקים לא ירים את המוט בשבילו. הוא אולי יעזור לו בדרך כזו או אחרת, אבל המוט יעלה מהרצפה רק אם הוא ירים אותו בשתי הידיים שלו.

יגדיל האדם לעשות ולהביא אפילו ספוטר (בן אנוש, לא פחות ולא יותר) שישמור עליו שחלילה לא יתרסק עם המוט.
מי יציל, אם לא הספוטר? זו רעות, ערבות הדדית ואחים לנשק (למוט)

נערך לאחרונה:
גם לא שלי ושל חבריי, בטח לא מה שהיה לי בראש בגיל 18, ותראה מה זה, בכל זאת התגייסנו
ותראה מה זה, לא התגייסתי.
אני מבין מה אתה אומר, אבל אתה חי בחברה עם נורמות. אם״ לא מתחשק לי״ לעצור באדום... יש דברים שהם חוציי עולמות ואנחנו צריכים לעשות אותם גם אם לא מתחשק לנו.
רק עם יש ערך גבוה יותר מה"אני" אפשר לצפות דבר שאינו מתחשק לי.
לך זה הצבא, לי זה דת. מי צודק?
הכוזרי שאל, המצפון של חייל מצדיק להרוג את האוייב, והמצפון של האוייב מצדיק להרוג את החייל ההוא, איך תחליט איזה מצפון צודק?

אני לא כאן לקבוע אם הערכים שלי יותר חשובים משלך, אני רק מבקש שאתה לא תקבע לי מה צריך להיות הערכים שלי.
בגדול אני מסכים, אני בעצמי מגיע ממשפחה שצד אחד שלה מסורתי-דתי ואני חושב שיש הרבה דברים יפים ביהדות. מה שכן, מצחיק אותי כל פעם שמישהו מזכיר את "הערכים" ו"החשיבה" שהלימודים בישיבה מפתחתים, בעוד שסוגיות כמו אלה שהזכרתי הרבה יותר נפוצות ממה שהיית חושב.

יבמות נד א – ויקיטקסט
ואני לא מבין איך להחזיק רובה בשמש הקופחת או בגשם והקור זה ערכי.
זה עניין של הקשר.
החזקת הרובה זה ערכי בהקשר למדינה תחת מלחמה שאתה משתייך לצד המתגונן ועוד פרטים שמשלימים את התמונה.

אחרת אין הבדל בין שודד עם רובה בשמש. הקונטקסט עושה את ההבדל.

גם לגבי לימוד התורה, להזניח את הקונטקס ולהתייחס רק למשפט הזוי בכל האלפי דפים והספרים שלה, זה מעליב את האינטלגנציה שלך.

מה לגבי מלחמת העצמאות? האם המדינה הייתה קמה על ידי תפילות, או על ידי הגבורה, ההקרבה והלחימה בחירוף נפש של הישוב היהודי הקטן והחלש?
אף אחד לא טוען שלא צריך צבא , אבל טוענים גם שחייבים את לומדי התורה .

אף אחד לא טוען שלא צריך צבא , אבל טוענים גם שחייבים את לומדי התורה .

״הַאַחֵיכֶם, יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה, וְאַתֶּם, תֵּשְׁבוּ פֹה. וְלָמָּה תְנִיאוּן, אֶת-לֵב בְּנֵי יִשְׂרָאֵל–מֵעֲבֹר, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-נָתַן לָהֶם, יְהוָה?'״

״הַאַחֵיכֶם, יָבֹאוּ לַמִּלְחָמָה, וְאַתֶּם, תֵּשְׁבוּ פֹה. וְלָמָּה תְנִיאוּן, אֶת-לֵב בְּנֵי יִשְׂרָאֵל–מֵעֲבֹר, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-נָתַן לָהֶם, יְהוָה?'״
לא מכיר את התורה בעל פה , גם לא קרוב לזה , אז תנסה להסביר מה כתבת .

ובכלל חוויתי גם צבא וגם ביקרתי בלא מעט ישיבות , לא ראיתי שבצבא לומדים ערכים , דווקא להפך .

ועוד משהו שכל אחד פה ינסה לחשוב מה הדבר הכי כיפים לו בחיים שהוא לא היה מוותר עליהם , ואז יבדוק אם הוא היה מוכן לוותר עליהם בשביל לא לעשות צבא .
אם מישהו אומר למישהו בוא תקיים מצוות , אנחנו עם אחד ערבים זה לזה , זה כפייה .
אבל אתם רוצים לכפות על הצד השני מה נכון מה לא נכון , מה ללמוד מה לא ללמוד , אם לשרת או לא לשרת .

שחילוני אומר לחרדי לשרת עבור החרדי זה בדיוק אותו דבר כמו שהחרדי יגיד לחילוני שמור שבת , קדושה ותלמד תורה .

שאלה טובה.
אני מאמין בשלוש אופציות.

1. כמו בתנ"ך, גם בלי צבא אלוקים יכול לתת לנו את הארץ אם אנחנו זכאים בה. ואם אנחנו לא זכאים בה, הצבא לא תעזור. בעצם, ההשערה שלי בנויה על האמונה בתנ"ך, למי שלא מאמין בתנ"ך אני מבין איך קשה לקבל את זה.
2. הערבים משתלטים על המדינה, וכמו שחיינו בארץ הזאת איתם לפני קום המדינה, נמשיך לחיות כאן. ובמקום שחילונים ינסו לסגור ישיבות, ערבים ינסו. השחקנים ישתנו, אבל המשחק ישאר.
3. יהיו חיילים שיחליטו לשרת בצבא, אם זה חילונים (שהרי תמיד יהיו), או דתיים שיחליטו שהם רוצים לשרת, כמו דתיים לאומים, חרדים נושרים. או שהרבנים יתירו לשרת כי הצבא כבר לא מנסה להשמיד ולהחריב כל סממן חרדי מהם.

זה לא כזה משנה לי מה יהיה, אני שלם עם זה. כי אני לא מסתפק בארץ בידיים יהודיות, אני חפץ בחופש להיות שומר תורה ומצוות, גאווה יהודית בכל הארץ, והיכולת לעבוד את ה' כמו שהתורה רוצה בפומבי.
לא שיהיה בושה להיות חרדי אבל גאווה להיות הומו. שחרדי הוא אגואיסט שלא משרת, אבל חילוני עוזב את הארץ הוא בסך הכל "עושה מה שטוב לו". שהחדשות מחפשות בנרות חרדי שאכל בלי ברכה או שקיבל נזיפה מההורים, אבל רצח חילוני זה לא שווה התיחסות.

אני קשור לאדמה הזאת יותר מחילוני, אבל לא למדינה האנטישמית. זה רק אדמה בסופו של דבר, לא שווה למות בשבילה. אני חפץ לא רק באדמה הזאת, אלא גם מה שהיא מסמלת והסיבה שאני ואתה כאן.
אנחנו כאן כי לפני אלפי שנים ההורים שלנו היו עם עם מנהגים ושריטות מוזרות, והם קיבלו במתנה את האדמה הזאת מאלוקים, אני חלק מהעם הזה ורוצה לנהוג כמוה גם היום על האדמה הזאת שאני עליה בזכותם ובגללם.

אם אני תשכנע אותי שנוכל להיות יהודים החופשיים להתנהג במסורת יהודית על הקרקע הזאת, אם נתגייס לצבא, אני מתגייס ברגע. הבעיה שאם המדינה והצבא מגשימים את החלום שלה, אין חרדים, דת ויהדות בארץ הזאת. למה שאשתף פעולה עם ממסד שנגד כל מה שהכי יקר לי?

האם אתה היית נלחם ברוסיה הקומוניסטית למען "אימא רוסיה" כשכל מטרת הרוסים היה להעיף אותך מהמדינה שלהם?

כשהניצחון הישראלי פירושו השפלה דתית, אין לי רצון או סיבה לשתף איתה פעולה. אלא אם כן המדינה יותר חשובה לי מהדת. לך המדינה שווה יותר, לי לא.

זה מאבק חזיתי בין האידיאולוגיות האלו, אין מה לעשות. חבל שזה ככה, זה לא צריך להיות ככה, אבל עד שזה לא ישתנה, אני לא רואה את עצמי לוקח את הצד של מי שמנסה להכחיד אותי, גם אם בטווח הקצר אוכל ללמוד דף גמרא על חשבון השינה שלי בשירותי בצבא.
כשה' יצווה את הנביא להילחם, ויהיה מנהיג שומר תורה ומצוות, ירא ה'. ויהיה צבא שומר הלכה, ורק ישרתו בה אנשים שומרי תורה ומצוות, והבטחה מהבורא שנצליח במלחמה.

אז אתגייס, עד אז לפסוקים האלו אין משמעות להיום.
תן לי מדינה שלהילחם למענה פירושו "להיות עם חופשי בארצנו" גם לחרדים.
שהמלחמה היא למען בית המקדש ומדינה המנוהלת על פי ההלכה, אני משרת.

עד אז, המלחמה היא למען עם ככל העמים על אדמה הנחשקת לכל העמים בלי סיבה הגיונית מעבר לדת ומסורת.

ולצערי, עם מטרה להכחיד מה שנשאר מהפנאטים שבגלליהם אנחנו כאן (להכחיד אותי).

אני מאמין בשלוש אופציות.

2. הערבים משתלטים על המדינה, וכמו שחיינו בארץ הזאת איתם לפני קום המדינה, נמשיך לחיות כאן. ובמקום שחילונים ינסו לסגור ישיבות, ערבים ינסו. השחקנים ישתנו, אבל המשחק ישאר.

אתה אמיתי? הערבים לא "ינסו" לסגור ישיבות, הם יטבחו בכל יהודי בין הים לירדן. אני בשוק שאתה משווה בין בני העם שלך לערבים שרוצים לזרוק אותך לים. זה עוד יותר אבסורדי כשלוקחים בחשבון את העובדה שהרבה מאורח החיים החרדי ממומן על ידי חילונים.

שמע, אתה נשמע בחור טוב. אישית אין לי משהו נגדך. אבל ככל שיוצא לי לדבר עם חרדים ולחקור את המצב אני מאמין שהפתרון היחיד בשביל שתי האוכלוסיות הוא הפרדה. חיה ותן לחיות. זה בטח לא ישים פרקטית, אבל אני מבחינתי הייתי תומך לתת לחברה החרדית פיסה משלהם בארץ ולהתנתק מהם באופן מוחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית