הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנצ' כאבים

מישמישמישמיש

מושעה
590
209
נק' מוניטין:
327
590
209
upload_2021-6-9_12-17-40.png

יש לי בערך באזור הזה כאבים שאני עושה בנצ'

קבצים מצורפים

• upload_2021-6-9_12-17-36.png
    upload_2021-6-9_12-17-36.png
    KB 79 · צפיות: 37
נערך לאחרונה:
אם זה התחיל לאחר מספר מסויים של אימונים אז מדובר ב"פציעה".
אני סבלתי מזה פעמיים בזמן שהרצתי תוכניות עם נפח ועצימות גבוהה לבנצ' ופשוט הורדתי משקל ומספר סטים/חזרות וחיכיתי שזה יעבור

• פותח/ת השרשור
אם זה התחיל לאחר מספר מסויים של אימונים אז מדובר ב"פציעה".
אני סבלתי מזה פעמיים בזמן שהרצתי תוכניות עם נפח ועצימות גבוהה לבנצ' ופשוט הורדתי משקל ומספר סטים/חזרות וחיכיתי שזה יעבור
כמה זמן?

דיי טוב יהיה לעשות איזה בדיקה או צילום כדי להבין מה זה, הבעיה שזה יכול לקחת קצת זמן. בנתיים, כמה אופציות לדעתי:
1. להמשיך כרגיל אם ניתן, ולראות אם מחמיר או לא, יכול להיות שלבד זה יעבור. דיי תלוי בכמה כואב לך.
2. לחפש ואריציה שעדיין אפשר לעבוד יחסית כבד וללא כאבים (מוט שונה, דאמבלים, טווח תנועה קטן יותר, טמפו אנערף)
3. להוריד משקל ולפמפם חזרות (ביל סטאר פרוטוקול) ולאט לאט לחזור לעבודה כבדה אם הכאבים חולפים.

היה לי כאב דומה לשלך, בעיקר בעבודה עם דאמבלים כבדים. מה שעזר לי היה תיקון קטן, הכנסתי את המרפקים פנימה. בעבר הייתי לוחץ כמעט ב 90 מעלות (מקווה שאתה מבין את הכוונה שלי), לאחר ״התיקון״ הכאב נעלם כלא היה.

זה אולי התרגיל שהכי הרבה אנשים מתלוננים עליו על פציעות מה שכן , בדר"כ הכאב הוא באיזור הכתף יותר גבוה מאיפה שסימנת , מה שאתה מסמן ממש קשור לשריר החזה .
אתה עושה עוד תרגילים לפני ?
לדעתי תוריד נפח ומשקל תנסה לעבוד תראה איך אתה מרגיש.

אחיזה רחבה מידי תעמיס יותר מידי על האזור המתואר, כדאי להצר אחיזה כדי להוריד עומס מהחזה, ובכך להעביר את העומס לטרייספס.

תוכנית גרועה לא מאפשרת התאוששות מספקת, כדאי לוודאות שהתוכנית טובה.

תזונה, נוזלים ושינה, שיא החשוב. אני מדבר על חלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים.

חוסר כיווץ שכמות נותן לנו כתף לא יציב, ועומס משתנה בכל חזרה.

חוסר לג דרייב גם היא גורמת לכתף לא יציב.

חוסר כיווץ בלאטימיס גורמת ל flare של המרפקים ועומס משתנה בכל סט.

יכול להיות שזה בכלל לא מבנץ' ורק מורגש שם. לפעמים מתח, פרס, או כל מיני תרגילים יגרמו לעומס שרק תרגיש בבנץ'. לכן דבר ראשון יהיה לבדוק את התזונה וההתאוששות שלך, דבר שני תוכנית אימונים כללי ולבנץ' ספציפי, ואחרון, טכניקה בכל התרגילים.

אין לי סרטון, ולא מכיר את התוכנית שלך, אז זה רק כמה אופציות.

לי פעם היה לי כאב בחזה ימין, וקלטתי שזה בגלל שתמיד הייתי מרים את התיק הכבד שלי עם יד ימין וזורק את זה על הכתף שלי. לבד, שנים שזה לא עשה לי בעיות, אבל כשהנפח אימונים עלה, התחילו כאבים, התחלתי להרים את התיק בזהירות וגם עם יד שמאל, וזה עבר.

כדאי גם לבדוק איפה ביום אתה מעמיס על האזור הזה

• פותח/ת השרשור
אחיזה רחבה מידי תעמיס יותר מידי על האזור המתואר, כדאי להצר אחיזה כדי להוריד עומס מהחזה, ובכך להעביר את העומס לטרייספס.
זה היה החשד הראשון שלי אבל הקטע שזה משקל שעשיתי כבר באותו רוחב אחיזה לפני הקורונה אז למה עכשיו?

זה היה החשד הראשון שלי אבל הקטע שזה משקל שעשיתי כבר באותו רוחב אחיזה לפני הקורונה אז למה עכשיו?
לפעמים התוכנית בצירוף אחיזה רחבה תייצר עומס יתר.

מה שכמעט בטוח, אם תצר אחיזה, ותוריד משקל בהתאם לכך שהאחיזה הזאת קשה יותר לך, לא יהיו לך כאבים.

אני בעצמי שוקל להרחיב אחיזה, אבל אני חייב להוריד נפח באחיזה כזאת, היא פשוט מעמיסה יותר על החזה.

• פותח/ת השרשור
לפעמים התוכנית בצירוף אחיזה רחבה תייצר עומס יתר.

מה שכמעט בטוח, אם תצר אחיזה, ותוריד משקל בהתאם לכך שהאחיזה הזאת קשה יותר לך, לא יהיו לך כאבים.

אני בעצמי שוקל להרחיב אחיזה, אבל אני חייב להוריד נפח באחיזה כזאת, היא פשוט מעמיסה יותר על החזה.
היית אותה תוכנית בדיוק אותו משקל רק שקלתי שתי קילו יותר
יש סיכון בלהמשיך עם הכאב?

היית אותה תוכנית בדיוק אותו משקל רק שקלתי שתי קילו יותר
יש סיכון בלהמשיך עם הכאב?
לא יודע, רק לא ממליץ להמשיך עם הכאב.

הייתי מצר אחיזה, ודואג ליציבות כתפיים בתרגיל בעזרת לג דרייב טוב, וכיווץ שכמות.

ובודק את שאר הדברים שכתבתי.

אני לא אקח אחריות להמליץ לך להמשיך הכל כרגיל בלי להיות המאמן שלך ולהכיר כל פרט בתוכנית, טכניקה ואורח חיים שלך. וגם אז הייתי אולי חושש.

זה כאב קלאסי שמקורו בד"כ בשלוש שרירים שמתחברים לכתף הקדמית.
1. בייספס
2. חזה
3. טריוס מינור (מסובב את הכתף החוזה)

או שאחד השרירים תפוס ומקצר או שכולם תפוסים ומקצרים (זה שאתה תפוס לא מחייב שאתה תרגיש את זה)

מה עושים.?

1. עיסויי במקומות שציינתי.
2. בדיקה אצל פיזיאוטרפיסט ספורט

שאלת תם בנוגע לבנץ
לאחר ההוצאה מהראק,מגיעה הירידה הראשונה
איך אתם מתמודדים עם זה(זה פשוט לוקח לי מלא! אנרגיה)
אני פוחד להוריד מהר,אז מה שיוצא שהאנרגיה הולכת על ״מעיין״ בלימה,עד לנגיעת המוט בחזה.

זה נע מאוד בין להחזיק את המוט בלי לאבד כוח שהמוט סתם מוחזק בגובה , לבין כן להחזיק ולהתייצב . מפה תתחיל להוריד אין בעיה להוריד את המוט מהר , רק תדאג שיהיה כוח לדחוק אותו חזרה שלא תיתקע שהוא עלייך : P

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית