הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרגיש תקוע במקום בגלל טכניקה, אשמח לייעוץ

lyilmoh123

משתמש מתחיל
17
3
נק' מוניטין:
17
17
3
אהלן,
בן 21, משקל 64 ק"ג, מתכוון להתחיל מסה ולהתמקד בהיפרטרופיה, ופחות (אבל גם) בכוח.
מתאמן מתחיל לחלוטין.
כבר תקופה ארוכה שאני לא מצליח להתחיל את התהליך של להרים משקלים ולפתח גוף (שכולל כמובן אימונים איכותיים, תזונה נכונה ושינה טובה).
זה לא בגלל חוסר במוטיבציה או בזמן, זה נטו בגלל שאני עדיין לא מרגיש מספיק מוכן מבחינת טכניקה של תרגילים (בעיקר מורכבים).

התחלתי את התהליך בלקרוא הרבה על בניית תפריט ותוכנית אימונים, הבנתי שחשוב מאוד לשלב סקוואט, בנץ' פרס ודדליפט בתוכנית.
הכל התקדם סבבה ובקצב טוב, עד שהגיע השלב של לבצע את התרגילים בפועל.
נוצר מצב שהשקעתי שעות בלנסות לקלוט את הטכניקה מסרטונים ביוטיוב ולנסות אותם במכון כמובן, אבל כל פעם צץ משהו אחר שעיכב אותי. פעם הבנתי שיוצא לי butt wink בסקוואט ושאני לא עושה ברייסינג טוב, אחרי זה שהטכניקה של הבנץ' לקויה מבחינת שכמות, ואחרי זה שהhip hinge בדדליפט גם לא תקין ועושה לי קצת כאבים בגב תחתון, ואחרי זה שוב בעיה כלשהי בסקוואט.
זה מעין לופ שאני לא מצליח לסיים כי אני כל פעם מוצא פאק או לא בטוח במשהו אחר, ועד שאני לא מצליח לתקן אותו (אם בכלל מצליח) אני מעכב את הזמן שבו אני אתחיל להתאמן באמת, כדי להימנע מפציעות ומאימונים לא אפקטיביים.

אשמח לכמה שאלות. כולן מהותיות בשבילי כרגע, ולכן אשמח שמי שיודע ויכול לענות ישתף בידע כמה שניתן. הדגשתי את התכלס בשביל הנוחות, אבל גם השאר חשוב ומבהיר את המצב:
1. מצד אחד אני מעוניין לעשות את התהליך "כמו שצריך" - לבצע את התרגילים המורכבים בטכניקה נכונה, להימנע מפציעות ולשלב עם זה תפריט מסה כדי לגדול בצורה האידיאלית,
ומצד שני אני מבין שאולי לומדים באמת דרך ניסיון אמיתי של אימונים ומסה, גם אם יש מרכיבים לא אידיאליים בהתחלה (כמו טכניקה למשל), ושלנסות להגיע ל100% על ההתחלה סתם מבזבז לי זמן ומוביל ללופ של התייעלות שלא נגמר.
מהי לדעתכם הנקודה שבה נצבר מספיק ידע וניסיון בתרגולי טכניקה בשביל להתחיל בצורה יעילה ובטוחה (מפציעות)?
2
. שוקל לקחת מאמן, לא יודע איך זה עובד. אפשר במפגש אחד "לתקן" את כל הליקויים בטכניקות שיש לי? לפעמים אין ברירה אלא לשפר דברים כמו גמישות ומוביליטי לאורך זמן בשביל לעשות תרגיל כמו שצריך? ואם כן, מאמנים בדר"כ מנחים לעשות דברים כאלה?
התיקונים האלו דורשים מפגש אחד, או מספר מפגשים לאורך זמן?
האם לקחת מאמן זה הפיתרון בשבילי?
3. את כל מה שלא טכניקה (בניית תוכנית אימונים ונפח, בניית תפריט) למדתי לבד ואין לי עם זה בעיות כרגע. האם למידה עצמית (שכוללת התייעצות בפורום) יכולה להיות מספיקה או שברוב המקרים גם כאן עדיף עזרה מקצועית (מאמן\תזונאי)?
4
. אם מאמן זה הפיתרון, אשמח מאוד להמלצות על מאמנים טובים באיזור המרכז שעונים על הצרכים שתיארתי. בנוסף, אם זה תקין מבחינת חוקי ונורמות הפורום, אשמח לדעת כמה עולה בממוצע מאמן כזה לאימון.

תודה רבה מראש על העזרה, ואשמח לשמוע טיפים ואת ההתמודדות שלכם עם הקשיים שיש בהתחלה, גם בנוגע לדברים שלא ציינתי בפוסט

האם למידה עצמית (שכוללת התייעצות בפורום) יכולה להיות מספיקה או שברוב המקרים גם כאן עדיף עזרה מקצועית (מאמן\תזונאי)?
כל השאלות שלך זה מקרה אינדיבידואלי, וזה תלוי עד כמה הטכניקה שלך לוקה בחסר. אני מציע לנצל אופציה אחת לפני מאמן וזה להעלות לפה סרטונים שלך עושה את התרגילים, וינסו לעזור לך לתקן את הטכניקה. ואם זה בכל זאת יהיה קשה לעזור מכאן תיקח מאמן טוב שיהיה איתך אחד על אחד. במקרה כזה יכול להיות שתצטרך יותר מפגישה אחת אבל אם אתה מספיק רציני זה כנראה שווה את זה.

1. אף פעם הטכניקה לא תהיה מושלמת. כל עוד כבד לך הטכניקה תהיה טיפה שחוקה. הקטע זה שהיא צריכה להיות טובה, וזה מספיק. אני לא אומר שתתעלם מהטכניקה, אני אומר לך ככה: תעקוב אחרי הטכניקה שלך ותראה מה מהדבר או שניים הכי גרועים, ובאימונים הבאים תתמקד רק בהם.
ואני אגלה לך עוד סוד: לא נפצעים כלכך מהר מכניקה לא טובה. זה המצאה, טכניקה לא טובה יכולה להעלות את הסיכויים להיפצע, אבל עומס לא נכון הוא מה שפוגע (תראה את @Whale ).
2. מאמן זה רעיון טוב לדעתי, ואם יש לך את הזמן, הכסף והרצון לך על זה.
3. זה אינבידואלי לגמרי.
4. @StrongEnough

1. אף פעם הטכניקה לא תהיה מושלמת. כל עוד כבד לך הטכניקה תהיה טיפה שחוקה. הקטע זה שהיא צריכה להיות טובה, וזה מספיק. אני לא אומר שתתעלם מהטכניקה, אני אומר לך ככה: תעקוב אחרי הטכניקה שלך ותראה מה מהדבר או שניים הכי גרועים, ובאימונים הבאים תתמקד רק בהם.
ואני אגלה לך עוד סוד: לא נפצעים כלכך מהר מכניקה לא טובה. זה המצאה, טכניקה לא טובה יכולה להעלות את הסיכויים להיפצע, אבל עומס לא נכון הוא מה שפוגע (תראה את @Whale ).
2. מאמן זה רעיון טוב לדעתי, ואם יש לך את הזמן, הכסף והרצון לך על זה.
3. זה אינבידואלי לגמרי.
4. @StrongEnough
אהבתי שאני דוגמא לטכניקה רעה, למרות שאני מרים יותר מ97% מהאנשים בפורום הזה.

יש טכניקה יעילה או לא.

ויש צורת ביצוע כזו או אחרת.

אין טכניקה מסוכנת או לא (כל עוד זה לא ברמה של סכנת נפילה או לחטוף מוט לפנים)

אהבתי שאני דוגמא לטכניקה רעה, למרות שאני מרים יותר מ97% מהאנשים בפורום הזה.
חח נתתי אותך כדוגמא בקטע טוב:lol:
התכוונתי שאפשר להרים משקלים כבדים עם טכניקה "רעה" בלי להיפצע.

לא יודע למה אתם כל הזמן חוזרים על זה שטכניקה לקויה לא גורמת לפציעה אלא אם כן המוט נופל עלייך , דבר שעובדתית לא נכון , לא מעט אנשים ראיתי שנפצעו מעומס יתר , עד לפריצות דיסק בגב , בקע דו מפשעתי (קילה) , שלא נדבר על המפרקים של הכתף ופרק כף היד.

בכל אופן לגבי מה שרשמת .

א - ממש לא חייבים לעשות שום תרגיל , לא דד ליפט ולא סקוואט ולא כל תרגיל כזה או אחר , אם אתה מתקשה בטכניקה של תרגיל כזה או אחר תחליף לתרגיל שיותר פשוט לך.

ב - וזאת העצה הכי טובה להכל , אם אין בעיה של כסף / שאתה מוכן להשקיע על זה אין ספק שמאמן צמוד שבונה לך תפריט תזונה ותוכנית אימונים ומסביר לך איך להתקדם בעתיד לבד בלי עזרתו זה יהיה דבר הכי יעיל והכי טוב לכל מתאמן .

ענית לעצמך.
שלא נדבר על המפרקים של הכתף ופרק כף היד.
זה משהו אחר וכמו שאמרתי, צריך טכניקה מספקת, פשוט לא צריך לרדוף אחרי השלמות.
א - ממש לא חייבים לעשות שום תרגיל , לא דד ליפט ולא סקוואט ולא כל תרגיל כזה או אחר , אם אתה מתקשה בטכניקה של תרגיל כזה או אחר תחליף לתרגיל שיותר פשוט לך.
לא חייב שום דבר אבל התרגילים האלה די חשובים, ואם אתה יכול ולא סובל מהם לדעתי תעשה אותם.
ב - וזאת העצה הכי טובה להכל , אם אין בעיה של כסף / שאתה מוכן להשקיע על זה אין ספק שמאמן צמוד שבונה לך תפריט תזונה ותוכנית אימונים ומסביר לך איך להתקדם בעתיד לבד בלי עזרתו זה יהיה דבר הכי יעיל והכי טוב לכל מתאמן .
מסכים.

1. קשה לענות על זה, הטכניקה שלנו תמיד משתפרת, אבל זה צריך להיות מספיק טוב כדי להתקדם ולא להיפצע.
יש איזון עדין בין טכניקה זוועה שחייבים להפסיק מיד ולתקן, ובין פרפקציוניזם מיותרת שמעקבת התקדמות עם המשקלים ופוגע בביטחון עצמי שלנו.
לא ריאלי לצפות ממתאמן חדש להגיע לטכניקה המושלמת עבור הגוף שלו בהתחלה, ולשמור על זה כשכבד. מה שכן, יש פרטי טכניקה קריטיים למתאמן מתחיל, כמו ברייסינג, וכאלו שיגיעו עם הזמן.
קשה להגיד איפה אתה נמצא בלי לדעת עליך כלום.
גם, דברים משתנים עם הזמן, כשאדם משמין או מרזה, או מעלה מסת שריר נוספת הטכניקה האידיאלי משתנית.

2. סביר להניח שלא תצליח ליישם את כל שינויי הטכניקה ולאורך זמן שהמאמן יציע בפגישה אחת.
וזה אחד התפקידים של מאמן לעבוד איתך על טכניקה.

3. למידה עצמית בהחלט יכול להיות מספיק אם יש לך את התבונה לעשות את זה. אבל זה אף פעם לא משתווה ללמידה פלוס נסיון עשיר. מאמן טוב רכש נסיון רב עם מתאמנים רבים ויכול לקצר לך את תהליך הלמידה, ולחסוך טעויות.

4. במרכז יש את ג'ניה שפירא שאני שומע עליו דברים טובים, וגם שי גולטמן שהוא בכנות אגדה, איש נחמד וצנוע ומאמן של אריות. אליהו הנקין בירושלים, אבל בהחלט שווה את הנסיעה, מבחינתי הוא מספר 1 בארץ בכל הנוגע לכוח, מאמן את האנשים הכי חזקים. ואנוכי הצנוע מבית שמש.
כולם ילוו אותך אונליין אם צריך, אבל זה ממש בדיעבד, עדיף לך פנים מול פנים לפחות פעם בשבוע כזה.

מחירים, לא נעים כאן לתת לאנשים להשוות ולהרוס לאף אחד. רק אגיד שאת המחירים של שי גולטמן אני לא מכיר, אליהו לוקח גרושים ביחס למה שהוא יכול, כל אחד יכול להרשות לעצמו להתאמן אצלו מבחינה כספית (לא אוסיף). ג'ניה לוקח בהתאם לביקוש העצום שיש לו, ואני בטוח שזה מגיע לו ומוצדק.
ואני משתדל להיות שווה לכל כיס, מחיר שפוי לחלוטין, וזמין כמה שאני יכול לליווי פרקטי גם מרחוק.

אין טוב או רע, מתאים או לא מתאים, זה כמה אתה תנסה להצליח לבד, והאם לא משתלם לך פשוט לקחת מאמן.

אימא שלי אומרת, כסף זה הדבר הכי זול בעולם, מה שלא עולה כסף, עולה ביוקר. אם אפשר לשלם בכסף תמיד עדיף.
לא יודע למה אתם כל הזמן חוזרים על זה שטכניקה לקויה לא גורמת לפציעה אלא אם כן המוט נופל עלייך , דבר שעובדתית לא נכון , לא מעט אנשים ראיתי שנפצעו מעומס יתר , עד לפריצות דיסק בגב , בקע דו מפשעתי (קילה) , שלא נדבר על המפרקים של הכתף ופרק כף היד.

בכל אופן לגבי מה שרשמת .

שנים אני מחפש פריצת דיסק ובקע אצל מתאמני סקוואט ודדליפט, תוכל להכיר לי?
זה מחזה נדיר שתדע.
זה יכול לקרות מטכניקה לקויה, אבל זה צריך להיות ממש רע עם תוכנית זוועה. אני מדמיין את זה קורה בסקוואט RM1 שהבחור נלחם על המוט, ולא לקח ברייס בכלל לפני שירד עם המשקל, המותן מסתובב לצד, רק ברך אחת קורסת פנימה, ומעל כל זה הוא גם נכשל והמשקל נפל עליו.
וכמובן שהוא עושה PRים כל שבוע, זה מנהג קבוע.

1. בגדול יכול לקחת הרבה שנים להגיע לטכניקה ממש טובה, וכל פעם כשכבד יש דברים אחרים שפתאום צצים, אבל זה לא באמת משנה כי זה לא צריך למנוע ממך להתאמן. כמה זמן לוקח להגיע לטכניקה הגיונית לעבוד איתה זה תלוי במתאמן וכמה הוא מוכשר ואיזה סוג הדרכה הוא קיבל (פרונטלי או אונליין), אבל זה נע בין אימון אחד למוכשרים לכמה חודשים לפחות מוכשרים.
2. מאמן טוב יחסוך לך ים של זמן ופוסטים ארוכים כאלה. אתה כנראה תלמד ב10 דקות יותר משלמדת עד עכשיו. ואם אתה מסתבך ללמוד לבד אז ברור שכדאי.
3. תלוי מה המטרות שלך. מאמן טוב יחסוך לך גם זמן בכל מה שנוגע לתכנון, אבל זה אפשרי ללמוד את זה לבד ברמת המתחיל לפחות, ומשם לזרום. לומדים מצויין תוך כדי מאשר רק בתיאוריה. הכי טוב זה לראות, אם הולך טוב ואתה מתקדם לבד אז תמשיך, אם אתה תקוע ועובד עיצות, תפנה לעזרה (אפשר גם להתייעץ בפורומים אבל לפעמים צריך לברור את העיצות טוב טוב).
4. אני מאמן בתל אביב אימונים אישיים ומאמן גם אונליין. יש פה כמה מתאמנים בפורום שעובדים ועבדו איתי ואולי אפנה אותך אליהם בפרטי אם תרצה. מבחינת מחירים זה משתנה בהתאם לאיך שבוחרים לעבוד (אונליין, אחד על אחד, כמה מפגשים וכו').

בהצלחה. וזה לא כזה מסובך כמו שאתה חושב. צריך בסיס סביר ואז זה בעיקר התמדה, התמדה, התמדה.

,
,

שנים אני מחפש פריצת דיסק ובקע אצל מתאמני סקוואט ודדליפט, תוכל להכיר לי?
זה מחזה נדיר שתדע.
זה יכול לקרות מטכניקה לקויה, אבל זה צריך להיות ממש רע עם תוכנית זוועה. אני מדמיין את זה קורה בסקוואט RM1 שהבחור נלחם על המוט, ולא לקח ברייס בכלל לפני שירד עם המשקל, המותן מסתובב לצד, רק ברך אחת קורסת פנימה, ומעל כל זה הוא גם נכשל והמשקל נפל עליו.
וכמובן שהוא עושה PRים כל שבוע, זה מנהג קבוע.
היי נעים להכיר . אני דברים1 והיה לי בקע דו מפשעתי : P
דרך אגב קשה להגיד אם זה מהסקוואט , באותה תקופה הייתי מתעסק גם בשחייה וגם בכדורגל , אבל הסקוואט תרם לזה .
עד היום שאני עושה סקוואט אני מרגיש את המפשעות כנראה בגלל ההטייה של הרגליים הצידה .

ואני מכיר אישית מישהו שמהדד ליפט ניהיה לו פריצת דיסק , ועבר בגלל זה גם ניתוח בגב .

לא מזמן ראיתי סירטון של מישהו שעושה בנץ ויש קנאק באיזור הכתף (לא יודע אם זה פציעה של קרע או משהו אחר) למזלו היה שומר שידע להוריד את המשקולות בשניה על ידי זה שהסיט את המוט לצד .

בתרגילי כוח הגוף נכנס למעמסה ואם זה עומס גדול מידי + טכניקה לקויה שגורמת לעומס להיות על השריר שלא אליו מיועד התרגיל (מה שיוצר משקל גבוהה יותר לשריר שלא התכוון = עומס) תוצאה ישירה מכך היא פציעה !

אין ספק שגם בטכניקה מושלמת יכולים להיווצר פציעות , בספורט מותחים את היכולות לקצה ולפעמים לא שמים לב ומותחים יותר מידי , אבל בטכניקה לקויה מגיעים לעומסים לא נכונים על שרירים לא נכונים , דבר שבקלות יכול להוביל לפציעה .

,
,

היי נעים להכיר . אני דברים1 והיה לי בקע דו מפשעתי : P
דרך אגב קשה להגיד אם זה מהסקוואט , באותה תקופה הייתי מתעסק גם בשחייה וגם בכדורגל , אבל הסקוואט תרם לזה .
עד היום שאני עושה סקוואט אני מרגיש את המפשעות כנראה בגלל ההטייה של הרגליים הצידה .

ואני מכיר אישית מישהו שמהדד ליפט ניהיה לו פריצת דיסק , ועבר בגלל זה גם ניתוח בגב .

לא מזמן ראיתי סירטון של מישהו שעושה בנץ ויש קנאק באיזור הכתף (לא יודע אם זה פציעה של קרע או משהו אחר) למזלו היה שומר שידע להוריד את המשקולות בשניה על ידי זה שהסיט את המוט לצד .

בתרגילי כוח הגוף נכנס למעמסה ואם זה עומס גדול מידי + טכניקה לקויה שגורמת לעומס להיות על השריר שלא אליו מיועד התרגיל (מה שיוצר משקל גבוהה יותר לשריר שלא התכוון = עומס) תוצאה ישירה מכך היא פציעה !

אין ספק שגם בטכניקה מושלמת יכולים להיווצר פציעות , בספורט מותחים את היכולות לקצה ולפעמים לא שמים לב ומותחים יותר מידי , אבל בטכניקה לקויה מגיעים לעומסים לא נכונים על שרירים לא נכונים , דבר שבקלות יכול להוביל לפציעה .
מצטער לשמוע, אבל נעים להכיר.
הנה כמה שאלות שאני מחכה לשאול אדם שנפצע,
היה לך מאמן?
איך היה הטכניקה, ספציפית הברייסיניג?
איך היה התזונה והשינה שלך?
מה היה התוכנית אימונים שלך?
עם איזה משקל וכמה זה היה קרוב לRM1 שלך?

אין ספק שעבדתי לא נכון מבחינת תכנון עבודה
יכלתי לעשות 3 אימונים ביום של שחייה בוקר צהריים כדורגל ערב כוח .

לא שקלתי הרבה והרמתי כמעט פי 1.5 ממשקל גוף אם אני זוכר נכון . דרך אגב הטכניקה שלי הייתה בסדר , היה מאמן לידי של החד"כ אבל לא מאמן אישי , האמת הוא גם אף פעםלא העיר לי הערות בסקוואט / דד ליפט - לא בהכרח בגלל שעשיתי נכון אולי הוא ראה לנכון רק להסתכל ולא היה לו כוח להתערב ולהסביר .

העומסים היו גדולים , ויש מצב שהפציעה שלי לא הייתה בגלל טכניקה לקויה אלא בגלל עומס , אבל עדיין הפציעה נפלה על המפשעות שכנראה הטיית הרגליים הייתה גדולה מידי .

לא יודע אם אני דוגמא טובה לפציעה של טכניקה אגב .

לא הבנתי מה הבעיה ללמוד טכניקה. זה הרבה יותר קל משאר הדברים שלמדת לבד. אני למדתי את הבסיס מהסרטונים של Mark Rippetoe.

לא צריך מאמן כושר, תשב ותרשום את הדגשים לתרגילים, צפה ביוטוב, יש מספיק הדרכות והסברים על טכניקה, מפרקים ושרירים.
ביום האימון פשוט תבצע את הכל עם המוט או עם משקלים נמוכים. אם תרגיש כאב חד, תעצור, תרשום ולמחרת תחפש פיתרון.
כן, זה יקח קצת זמן בהתחלה אבל אתה חייב לעבור את השלב הזה אם אתה רוצה להתאמן בלי להתפרק.
עם הזמן אתה תלמד שאין באמת טכניקה מושלמת, אבל כן יש לכל תרגיל מספר כללים ידועים שמונעים פציעות.

נערך לאחרונה:
@elchonon
@דברים1

לא זוכר אם כבר דיברנו על זה, ולא בטוח האם זה נחשב, אבל עשיתי מקבילים עם משקל ושמעתי באמצע "קליק" בחזה שמנע ממני לעשות מקבילים מ"ג או אפילו שכיבת סמיכה לתקופה.

היה איתות לפני, הרגשתי בתרגיל הזה כבר קודם מעין תחושת מתיחה באותו אזור לפני,
והמקבילים היו רחבים בהרבה ממה שאני עובד איתם היום.

חשבתי בעבר שזה בגלל שהייתי עובד רחב מדי ויורד נמוך מדי(וככה הורגלתי ממשקל נמוך ועד ה-26 קילו שאיתם נפצעתי)(לא נמוך מדי, פשוט נמוך מדי, אם מובן והגיוני).

אין ספק שעבדתי לא נכון מבחינת תכנון עבודה
יכלתי לעשות 3 אימונים ביום של שחייה בוקר צהריים כדורגל ערב כוח .

לא שקלתי הרבה והרמתי כמעט פי 1.5 ממשקל גוף אם אני זוכר נכון . דרך אגב הטכניקה שלי הייתה בסדר , היה מאמן לידי של החד"כ אבל לא מאמן אישי , האמת הוא גם אף פעםלא העיר לי הערות בסקוואט / דד ליפט - לא בהכרח בגלל שעשיתי נכון אולי הוא ראה לנכון רק להסתכל ולא היה לו כוח להתערב ולהסביר .

העומסים היו גדולים , ויש מצב שהפציעה שלי לא הייתה בגלל טכניקה לקויה אלא בגלל עומס , אבל עדיין הפציעה נפלה על המפשעות שכנראה הטיית הרגליים הייתה גדולה מידי .

לא יודע אם אני דוגמא טובה לפציעה של טכניקה אגב .
ניסת להוכיח שטכניקה לקויה גורמת לפציעות.
ואני טענתי שאני מחפש לפגוש אדם שנפצע מהאימונים, ואתה במקרה נפצעת ולא מטכניקה.

הוכחת בדיוק מה שאנחנו אומרים שוב ושוב, פציעות לא נגרמות בדרך כלל מטכניקה לקויה, אלא מניהול עומסים שגוי.
הטכניקה הגרועה יכולה לגרום שאם תיפצע זה יהיה באזור ספציפי, אבל גם עם טכניקה מושלמת תיפצע אם אין לך תוכנית טובה.

טכניקה רעה בעיקר פוגע בהתקדמות שלך.

ניסת להוכיח שטכניקה לקויה גורמת לפציעות.
ואני טענתי שאני מחפש לפגוש אדם שנפצע מהאימונים, ואתה במקרה נפצעת ולא מטכניקה.

הוכחת בדיוק מה שאנחנו אומרים שוב ושוב, פציעות לא נגרמות בדרך כלל מטכניקה לקויה, אלא מניהול עומסים שגוי.
הטכניקה הגרועה יכולה לגרום שאם תיפצע זה יהיה באזור ספציפי, אבל גם עם טכניקה מושלמת תיפצע אם אין לך תוכנית טובה.

טכניקה רעה בעיקר פוגע בהתקדמות שלך.

לגבי עומסים אני מסכים. היות ואם אתה מעמיס יתר על המידה ובנוסף מבצע תנועות ב-ROM שמפעיל לחץ על מפרק מסויים (למשל לרדת על למקביל בסקוואט ולעצור שם לכמה שניות) יגרום בסופו של דבר לפציעה בטווח הארוך עקב שחיקה.

לגבי טכניקה רעה, אם אתה מבצע תנועות בצורה לא מבוקרת אתה עלול למתוח/לקרוע גיד (גם במשקל גוף). אם אתה מרים בשקל בדד עם טכניקת חתול אז סביר להניח שתגרום לנזק בעמוד השדרה.

לגבי קילה, אין קשר לטכניקה אלא לחולשה מולדת של הרקמות של ה-INGUINAL CANAL שלא מצליחים להתנגד ללחץ התוך בטני הגבוה.

לגבי עומסים אני מסכים. היות ואם אתה מעמיס יתר על המידה ובנוסף מבצע תנועות ב-ROM שמפעיל לחץ על מפרק מסויים (למשל לרדת על למקביל בסקוואט ולעצור שם לכמה שניות) יגרום בסופו של דבר לפציעה בטווח הארוך עקב שחיקה.

לגבי טכניקה רעה, אם אתה מבצע תנועות בצורה לא מבוקרת אתה עלול למתוח/לקרוע גיד (גם במשקל גוף). אם אתה מרים בשקל בדד עם טכניקת חתול אז סביר להניח שתגרום לנזק בעמוד השדרה.

לגבי קילה, אין קשר לטכניקה אלא לחולשה מולדת של הרקמות של ה-INGUINAL CANAL שלא מצליחים להתנגד ללחץ התוך בטני הגבוה.
אתה צריך לקחת בחשבון שעצירה לכמה שניות בכל מקום בתרגיל קשה מאוד, ולכן מחייב פחות משקל על המוט, ולכן אין כאן עומס באמת, כי המשקל נמוך יותר.

הנה דוגמה, האם הברך תחת יותר או פחות עומס מסקוואט 150 ל5 חזרות, או 130 ל5 חזרות עם עצירה של 2 שניות למטה?

אני דווקא סבור שעם העצירה יש פחות עומס.
אם תשווה 150 עם ובלי עצירה, אין ספק שעצירה מעמיסה יותר.
אם אתה מרים בשקל בדד עם טכניקת חתול אז סביר להניח שתגרום לנזק בעמוד השדרה
השאלה איך תוכיח את זה? תראה לי מקרה בודד כזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית