הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זקוק לחוות דעת על תפריט + עצות איך לאכול עוד

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
זה התפריט שכרגע אני צורך

בוקר
oatmeals squares דגני שיבולת שועל ( עם הרבה סוכר יחסית זה פשוט זורם לי ) 100 גרם
לאחר מכן שייק חלבון קפה 20

צוהריים
חזה עוף 200 גרם
אורז 300 גרם
טחינה גולמית 15 גרם

ביניים
שייק - שיבולת שועל 50 גרם , בננה/תפוח, אבקת חלבון, חמאת בוטנים 30 גרם

ערב
4פרוסות לחם מלא
מקושקשת 3 ביצים
טחינה 8 גרם
טונה חצי קופסה

יוצא לי בערך 2700-2800 קלוריות
לפעמים אני דופק איזה מקדולנדס או איזה מקסיקני בצוהריים או בערב תלוי מתי אין לי זין להכין לאכול
אני לא אשקר לפחות 3 פעמים בשבוע אני מזמין לאכול אני עצלן במטבח

עכשיו הבעיה המרכזית היא שאם אני מכניס עוד 200 קלוריות של אוכל " נקי " חזה עוף לדוגמא אני כנראה מקיא כבר נורא קשה לי לאכול 3000+ קלוריות ביום אלא אם אני מזמין לאכול מבחוץ שלדוגמא אם אני דופק מקדולנדס 1300 קלוריות הכי קלות שהיו לי בחיים..
יש למישהו עצות המלצות ?! אני תקוע על אותו משקל כבר חודשים

גובה - 176
משקל - 77-78
גיל 23

• פותח/ת השרשור
יאמי. @nlr666

לעניין,
תאכל מה שתרצה, אין כזה דבר אוכל "נקי".

יש אוכל בריא יותר ובריא פחות, מבחינת תרומה למסה שלך? לא רואה הבדל.
השאלה אם יש שיטה איכשהו לאכול קצת יותר או המלצה איפה אפשר לדחוף עוד קצת ? או אוכל עתיר קלוריות משהו מניסיון של אנשים פה

ולמה יאמי חח ?

השאלה אם יש שיטה איכשהו לאכול קצת יותר או המלצה איפה אפשר לדחוף עוד קצת ? או אוכל עתיר קלוריות משהו מניסיון של אנשים פה

ולמה יאמי חח ?

פסטה, וכל דבר שאתה אוהב, אין שום הגבלה.

רק תאכל מספיק חלבון.

אם המסה תהיה נקיה / מלוכלכת תלוי אך ורק בפלוס הקלורי שלך.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה יש לי שאלה בעקרון בשלב בו אני נמצא אני אמור לדעת אותה אבל אף פעם לא שאלתי את זה או בדקתי על זה
אם אני משיג את המטרה שלי ואוכל 150/170 גרם חלבון ביום אבל רמת הפחמימות שלי יחסיץ למה שאני צריך נמוכה ורמת הקלוריות שלי נמוכה בואו נגיד 2400 האם עדיין זה תופס את המטרות ?
המטרה שלי בעיקר זה לעלות בכוח וגם לבנות מסר שריר על הדרך מן הסתם ..

אם אני משיג את המטרה שלי ואוכל 150/170 גרם חלבון ביום אבל רמת הפחמימות שלי יחסיץ למה שאני צריך נמוכה ורמת הקלוריות שלי נמוכה בואו נגיד 2400 האם עדיין זה תופס את המטרות ?

כן, העיקר שתאכל מספיק חלבון.

פחמימה זה חשוב מאוד לדברים אחרים אבל אין לה השפעה ישירה על מסת השריר.

• פותח/ת השרשור
כן, העיקר שתאכל מספיק חלבון.

פחמימה זה חשוב מאוד לדברים אחרים אבל אין לה השפעה ישירה על מסת השריר.
אז מה פשר המרדף אחרי הקלוריות במסה אם אחרי הכל אתה אומר שזה אפשרי לעלות במסת השריר אם מגיעת לרמת החלבון הנכונה?

אז מה פשר המרדף אחרי הקלוריות במסה אם אחרי הכל אתה אומר שזה אפשרי לעלות במסת השריר אם מגיעת לרמת החלבון הנכונה?

לא אמרתי דבר כזה, כדי להעלות מסת שריר ב90% מהפעמים צריך להיות בפלוס קלורי. (חוץ ממקרים מאוד ספציפיים)

הוא אמר שבשביל להתאמן טוב צריך רק חלבונים, שומנים, אימונים ושינה. פחמימות וקלוריות קובעות את סוג ההתקדמות שלך אבל לא את האיכות.
יש למישהו עצות המלצות ?! אני תקוע על אותו משקל כבר חודשים
אם הבעיה שלך זה שאתה לא מצליח לאכול אז תוסיף קצת סוכר לקפה, תאכל קצת יותר מאכלים פחממתיים. לאכול מקדונלדס זה באמת לא רע, פשוט תדאג שזה יהיה במינון נמוך כי יש בזה דברים לא טובים (אבל שוב, הם לא יהרגו אותך, לאכול קצת מהם זה סבבה לגמרי).
ועוד שיטה- תיצמד למינימום חלבון שאתה צריך לאכול, מאכלים עם הרבה חלבון לרוב הם דלי קלוריות.

היי ראם,

הכותרת של הנושא נערכה - להבא הקפד על כותרת שנותנת יותר מידע אודות הבעיה וככה יותר אנשים יענו לך.

___

בוא נשים את התפריט בצד רגע, נתייחס אליו אח"כ. כנראה שהוא לא הבעיה העיקרית בכל מקרה.

המטרה שלך היא לעלות במשקל?
כמה פעמים אתה נשקל בשבוע? האם יש לך תיעוד שקילות?
כמה קלוריות אתה חושב שאתה צריך לאכול וכמה האכילה שלך עקבית מבחינת קלוריות? האם יש לך ימים בהם אתה לא מצליח להגיע ל2400 קלוריות או יותר? כמה ימים כאלה יש בשבוע אחד? כמה ימים כאלה יש בחודש אחד?

________

התפריט שכתבת פה - איך חישבת שהוא מגיע ל-2700 קלוריות?

• פותח/ת השרשור
היי ראם,

הכותרת של הנושא נערכה - להבא הקפד על כותרת שנותנת יותר מידע אודות הבעיה וככה יותר אנשים יענו לך.

___

בוא נשים את התפריט בצד רגע, נתייחס אליו אח"כ. כנראה שהוא לא הבעיה העיקרית בכל מקרה.

המטרה שלך היא לעלות במשקל?
כמה פעמים אתה נשקל בשבוע? האם יש לך תיעוד שקילות?
כמה קלוריות אתה חושב שאתה צריך לאכול וכמה האכילה שלך עקבית מבחינת קלוריות? האם יש לך ימים בהם אתה לא מצליח להגיע ל2400 קלוריות או יותר? כמה ימים כאלה יש בשבוע אחד? כמה ימים כאלה יש בחודש אחד?

________

התפריט שכתבת פה - איך חישבת שהוא מגיע ל-2700 קלוריות?
חושב על פי תוזנאי תפריט שניתן לי על פי תזונאי לפני איזה שנה ואני רץ איתו והעלתי קצת במינונים כי אני צריך כבר לאכול 3100 קלוריות..
אני נשקל פעם בשבוע לא קבוע אבל אני כן שם לב לירידה קל הבמשקל..
אני יודע שאני צריך לאכול 3100 קלוריות 2800 משאיר אותי באותו המשקל.
אני מצלךיח להגיע ל2400 קלוריות ל2800-3100 ממש קשה לי להגיע לפעמים אני הולך לישון בשעות לא שעות כדי להשלים את הערכים..

לפעמים אני חושב מה עדיף לי לישון או לאכול..

חושב על פי תוזנאי תפריט שניתן לי על פי תזונאי לפני איזה שנה ואני רץ איתו והעלתי קצת במינונים כי אני צריך כבר לאכול 3100 קלוריות..
אני נשקל פעם בשבוע לא קבוע אבל אני כן שם לב לירידה קל הבמשקל..
אני יודע שאני צריך לאכול 3100 קלוריות 2800 משאיר אותי באותו המשקל.
אני מצלךיח להגיע ל2400 קלוריות ל2800-3100 ממש קשה לי להגיע לפעמים אני הולך לישון בשעות לא שעות כדי להשלים את הערכים..

לפעמים אני חושב מה עדיף לי לישון או לאכול..

תפסיק לאכול מזון עם צפיפות קלורית נמוכה, אתה רוצה להעלות במשקל תתחיל לדחוף אוכל עתיר קלוריות.

תתחיל להישקל יומית, כל שבוע תעשה ממוצע. משקל ממוצע שבוע 1, משקל ממוצע שבוע 2, משקל ממוצע שבוע 3 והלאה...

עבור עלייה במשקל אתה צריך קצב די איטי - עלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש. עבור המשקל שלך זה אומר עלייה של 400-800 גרם בחודש בערך, משמע עלייה של 100-200 גרם בשבוע. זה קצב די איטי ככה ושקילות בתדירות נמוכה יכולות לפספס אותו בקלות לדעתי.

_____

לגבי התפריט - יוצא לך 2600 קלוריות מקסימום.

לדעתי - תתחיל להישקל יומית לפחות 3 שבועות ותראה אם אתה עולה במשקל בקצב הרצוי לפי הממוצע. יכול מאוד להיות שזה כן קורה.

אם לא - תתחיל לעשות החלפות ומשחקים בדחיסות הקלורית של המזונות שאתה אוכל: למשל תבדוק שהלחם שאתה אוכל הוא לא דל קלוריות (אמור להיות 250 קלוריות ל-100 גרם לחם בערך), תחליף את החזה עוף בפרגיות מדי פעם, תחליף לטונה בשמן אם לא עשית זאת עד כה, תחליף את האורז בפסטה עם רוטב שטעים לך, תחליף את השייק חלבון בקוטג' 9% (החלפות צריך לחשב כדי שהתוספת לא תהיה גדולה מדי).

_____

עקרונית אתה צריך להגיע ל-5-6 ירקות/פירות ביום (ויטמינים ומינרלים...), אבל מכיוון שאתה כבר שבע צריך לחשוב איך לשלב לך את זה במזון מבלי שזה יפוצץ אותך. הייתי מנסה פירות שקל וטעים לאכול בין הארוחות. לגבי ירקות - אפשר לשלב ברוטב של הפסטה או להקפיץ עם הפרגיות.

דרך אגב, מה רמת הפעילות שלך? אתה עובד בעבודה שזזים בה הרבה?

• פותח/ת השרשור
תתחיל להישקל יומית, כל שבוע תעשה ממוצע. משקל ממוצע שבוע 1, משקל ממוצע שבוע 2, משקל ממוצע שבוע 3 והלאה...

עבור עלייה במשקל אתה צריך קצב די איטי - עלייה של 0.5-1% ממשקל הגוף בחודש. עבור המשקל שלך זה אומר עלייה של 400-800 גרם בחודש בערך, משמע עלייה של 100-200 גרם בשבוע. זה קצב די איטי ככה ושקילות בתדירות נמוכה יכולות לפספס אותו בקלות לדעתי.

_____

לגבי התפריט - יוצא לך 2600 קלוריות מקסימום.

לדעתי - תתחיל להישקל יומית לפחות 3 שבועות ותראה אם אתה עולה במשקל בקצב הרצוי לפי הממוצע. יכול מאוד להיות שזה כן קורה.

אם לא - תתחיל לעשות החלפות ומשחקים בדחיסות הקלורית של המזונות שאתה אוכל: למשל תבדוק שהלחם שאתה אוכל הוא לא דל קלוריות (אמור להיות 250 קלוריות ל-100 גרם לחם בערך), תחליף את החזה עוף בפרגיות מדי פעם, תחליף לטונה בשמן אם לא עשית זאת עד כה, תחליף את האורז בפסטה עם רוטב שטעים לך, תחליף את השייק חלבון בקוטג' 9% (החלפות צריך לחשב כדי שהתוספת לא תהיה גדולה מדי).

_____

עקרונית אתה צריך להגיע ל-5-6 ירקות/פירות ביום (ויטמינים ומינרלים...), אבל מכיוון שאתה כבר שבע צריך לחשוב איך לשלב לך את זה במזון מבלי שזה יפוצץ אותך. הייתי מנסה פירות שקל וטעים לאכול בין הארוחות. לגבי ירקות - אפשר לשלב ברוטב של הפסטה או להקפיץ עם הפרגיות.

דרך אגב, מה רמת הפעילות שלך? אתה עובד בעבודה שזזים בה הרבה?
כרגע אני בטטה בבית מובטל בתהליכים למקום כלשהו
מתאמן 5 פעמים בשבוע בתוכנית ע"פ טקסס עם 2 ימי אקססוריז בשבוע

אני בן אדם שסובל מצרבות כרוניות (ברמה של לקום בלילה להקיא) אני מנסה לאכול כמה שיותר אוכל פחות חומצי ובריא בוא נגיד ככה לא יותר מדי כן אני דופק את המקדולנדס פה ושם שאין לי זין
אבל נגיד לחם מלא מכוסמת.. האמת שזה גם מאוד טעים לי.
אשמח להצעות לאוכל עתיר קלוריות

האמת שגם לא ציינתי שאני אוכל פרוסה עם למאת בוטנים ובננה.. כשאני מצליח איכשהו לדחוף הכל באותו יום כמובן ולפני אימון 10 אגוזי מלך בערך 20 גרם ותמר

כרגע אני בטטה בבית מובטל בתהליכים למקום כלשהו
מתאמן 5 פעמים בשבוע בתוכנית ע"פ טקסס עם 2 ימי אקססוריז בשבוע

אני בן אדם שסובל מצרבות כרוניות (ברמה של לקום בלילה להקיא) אני מנסה לאכול כמה שיותר אוכל פחות חומצי ובריא בוא נגיד ככה לא יותר מדי כן אני דופק את המקדולנדס פה ושם שאין לי זין
אבל נגיד לחם מלא מכוסמת.. האמת שזה גם מאוד טעים לי.
אשמח להצעות לאוכל עתיר קלוריות

האמת שגם לא ציינתי שאני אוכל פרוסה עם למאת בוטנים ובננה.. כשאני מצליח איכשהו לדחוף הכל באותו יום כמובן ולפני אימון 10 אגוזי מלך בערך 20 גרם ותמר
נסה להוסיף לשייק שלך עוד דברים שיקפיצו את הקלוריות ותפחית בשאר התפריט של מאכלים ״קשים״, יותר קל להכניס בשייק.

אם הנושא של המבורגרים פותר לך את הבעיה , תכניס קבוע לתפריט בשר ולא רק חזה עוף .

לדוגמא 300 גרם בשר טחון תעשה מזה המבורגר / קבב גם קלוריות גם חלבון וגם קל טעים.

• פותח/ת השרשור
נסה להוסיף לשייק שלך עוד דברים שיקפיצו את הקלוריות ותפחית בשאר התפריט של מאכלים ״קשים״, יותר קל להכניס בשייק.
האמת השייק הזה הוא טוב לי והוא בדיוק אם אני מוסיף לו עוד קצת הוא ניהיה יותר מדי סמיך ולא שתי
אני מאוד בררן ובעייתי בכל מה שנוגע למזון אני יכול אבל כן להוסיף איזה סירופ אולי נראה
אם הנושא של המבורגרים פותר לך את הבעיה , תכניס קבוע לתפריט בשר ולא רק חזה עוף .

לדוגמא 300 גרם בשר טחון תעשה מזה המבורגר / קבב גם קלוריות גם חלבון וגם קל טעים.

ראיון טוב D: תודה רבה אנסה את זה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית