הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זקוק לחוות דעת על תפריט + עצות איך לאכול עוד

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
זה התפריט שכרגע אני צורך

בוקר
oatmeals squares דגני שיבולת שועל ( עם הרבה סוכר יחסית זה פשוט זורם לי ) 100 גרם
לאחר מכן שייק חלבון קפה 20

צוהריים
חזה עוף 200 גרם
אורז 300 גרם
טחינה גולמית 15 גרם

ביניים
שייק - שיבולת שועל 50 גרם , בננה/תפוח, אבקת חלבון, חמאת בוטנים 30 גרם

ערב
4פרוסות לחם מלא
מקושקשת 3 ביצים
טחינה 8 גרם
טונה חצי קופסה

יוצא לי בערך 2700-2800 קלוריות
לפעמים אני דופק איזה מקדולנדס או איזה מקסיקני בצוהריים או בערב תלוי מתי אין לי זין להכין לאכול
אני לא אשקר לפחות 3 פעמים בשבוע אני מזמין לאכול אני עצלן במטבח

עכשיו הבעיה המרכזית היא שאם אני מכניס עוד 200 קלוריות של אוכל " נקי " חזה עוף לדוגמא אני כנראה מקיא כבר נורא קשה לי לאכול 3000+ קלוריות ביום אלא אם אני מזמין לאכול מבחוץ שלדוגמא אם אני דופק מקדולנדס 1300 קלוריות הכי קלות שהיו לי בחיים..
יש למישהו עצות המלצות ?! אני תקוע על אותו משקל כבר חודשים

גובה - 176
משקל - 77-78
גיל 23

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה התזונאי שנתן לי התפריט לפני כשנה גם הביא 170 גרם חלבון.. בכל מקרה כשאני משתמש בו בmyfittnespal יוצא לי אפילו 200 גרם חלבון.. בכל מקרה נדבר על ה170 אני בגובה 176 שוקל 77 170 גרם חלבון זה לא טיפה יותר מדי ?
והאם מחשיבים את החלבון שנמצא באורז באגוזים וכו בערכים או רק מה שנחשב " חלבון טהור כמו חזה עוף לדוגמא

מחשיבים את כל החלבון לא משנה מאיפה הוא בא , גם כשאתה שותה נס קפה עם חלב .
ההמלצה בדר"כ זה מינימום 1.6 ומקסימום 2.2 (מעבר לכך לא חושב שיש תועלת , לא שיש עם זה בעיה).

בדר"כ 1.8-2 זה הנורמה . לא רואה סיבה שתעבור את ה154 גרם חלבון.

1.8-2 זה הנורמה
יותר לכיוון 1.6-2.2
אין בעיה לצרוך 1.6 גרם חלבון פר משקל גוף וכמובן שאין בעיה לצרוך מעל 2.2 גרם חלבון פר משקל גוף אבל זה לא יגביר את האפקט שבישבילו אנחנו מתאמנים וצורכים הרבה חלבון.

זה לא טיפה יותר מדי ?

יורדת מדי חלבון זה
1) כשיש בעיה בכליות
2) כשאתה אוכל יותר מדי חלבון ולא נשאר לך מספיק קלוריות לשומן.
3) שאתה מרגיש חלש באימונים כי אין לך קלוריות לפחמימה.
4) כשאתה מפוצץ מדי ולא נהנה לאכול.

אם אתה לא עונה על אף אחד מאלו, הכל טוב

• פותח/ת השרשור
יורדת מדי חלבון זה
1) כשיש בעיה בכליות
2) כשאתה אוכל יותר מדי חלבון ולא נשאר לך מספיק קלוריות לשומן.
3) שאתה מרגיש חלש באימונים כי אין לך קלוריות לפחמימה.
4) כשאתה מפוצץ מדי ולא נהנה לאכול.

אם אתה לא עונה על אף אחד מאלו, הכל טוב

אהי כן מרגיש מפוצץ מדי לפעמים אם לא רוב הפעמים
בעיה בכליות טוב היה לי קרריאטין גבוהה .. אבל זה פרט שולי
האמת שכן חסר לי בתפריט קצת שומן כנראה אכניס יותר שומן לתפריט

מההיגיון הבריא
אז אתה טועה חביבי
אני הגעתי כמה פעמים ל250 חלבון אולי יותר
הרגשתי מצויין
ההיגיון הבריא שלך לא כזה בריא...
כבר כמה תגובות שלך כאן שראיתי אתה מפרסם שטויות.

הכוונה היא שחלבון משביע יותר מפחמימה או שומן. אם בנאדם מנסה להכניס עוד קלוריות אבל תוך כדי שבע מדי ומרגיש מפוצץ, ייתכן שצמצום של כמות החלבון ישרת אותו. כמובן, יכול להיות שהוא מרגיש לא טוב גם מסיבות אחרות, אבל אם רואים מישהו שצורך 2.2 גרם חלבון לק"ג והוא מתלונן שהוא מפוצץ ייתכן שנרוויח מלהוריד אותו ל-1.8 נגיד.

והאם מחשיבים את החלבון שנמצא באורז באגוזים וכו בערכים או רק מה שנחשב " חלבון טהור כמו חזה עוף לדוגמא

מחשבים הכל.

מחשבים הכל
אז זה לא נכון הקטע הזה שבחלבון מאורז לדוגמא חסר חלק מהחומצות אמינו ואז אתה יוצא מזה בחוסרים? אני מכיר דעות לכאן ולכאן, ולצד השני אומרים שחלבון שהוא לא מבשר, דגים וכדומה הוא לא מספיק טוב בשביל לספור אותו. מה אתה אומר על הדעה הזאת? היא שווה משהו לדעתך?

שבחלבון מאורז לדוגמא חסר חלק מהחומצות אמינו
יכול להיות שחסר, אבל בהנחה שאתה אוכל הכל (כמו רוב האנשים) החוסר הזה מושלם ממקורות חלבון אחרים שאתה אוכל במהלך היום.

לצד השני אומרים שחלבון שהוא לא מבשר, דגים וכדומה הוא לא מספיק טוב בשביל לספור אותו.
אז אם אני טבעוני - אני צורך 0 גרם חלבון לפי ההיגיון הזה?
לא ממש... אני פשוט אספור את החלבון שלי. אבל תוך כדי, אם אני טבעוני, אבין שהוא באיכות מעט יותר נמוכה בגלל כמות מעט יותר נמוכה של חומצות אמינו מסוימות. כדי לפצות על הפער הזה בחלבון אני יכול לאכול מעט יותר חלבון, אבל לא לוותר על הספירה שלו.

יכול להיות שחסר, אבל בהנחה שאתה אוכל הכל (כמו רוב האנשים) החוסר הזה מושלם ממקורות חלבון אחרים שאתה אוכל במהלך היום.
.
אתה יכול להסביר מה ההבדל בין חלבון לחומצת אמינו ?
מחלבון מי גבינה יש מספיק חומצת אמינו?

חומצות אמינו בונות חלבון כמו שלבנים בונות חומה.

חלבון הוא שרשרת של חומצות אמינו 😃
לא הבנתי .
חומצות אמינו יוצרות חלבון ?
למי שאצטרך ליצור חלבון אם אני מכניס מספיק ?
ויש בחלבון מי גבינה מספיק חומצת אמינו?

חומצות אמינו מרכיבות חלבונים, כמו שלבנים מרכיבות חומה. זה כמו שתשאל מה ההבדל בין לבנים לחומה.
כשאתה אוכל חלבון הוא מתפרק לחומצות אמינו במערכת העיכול שלך, חומצות האמינו נכנסות לזרם הדם שלך ושם לוקחות חלק בהרכבה של חלבונים חדשים, בשרירים ובאיברי הגוף.

יש כל מיני סוגים של חומצות אמינו וצירופים שונים שלהן יוצרים חלבונים שונים, בערך כמו שצירופי אותיות שונים יוצרים מילים שונות.

מבין חומצות האמינו ישנן חומצות אמינו שנחשבות חיוניות, משמע - חומצות אמינו שאתה צריך להשיג ממקור חיצוני כמו מזון. יש גם חומצות אמינו לא חיוניות, שהגוף שלך יכול לייצר בעצמו.

רוב החלבונים שאתה אוכל עשויים מחומצות אמינו לא-חיוניות וחיוניות בכל מיני צירופים ויחסים.

ויש בחלבון מי גבינה מספיק חומצת אמינו?
כן

למי שאצטרך ליצור חלבון אם אני מכניס מספיק ?
אתה תמיד יוצר חלבון ומפרק חלבון בגוף שלך - מעצם זה שאתה חי. אתה יוצר את החלבון בעזרת חומצות האמינו שאתה אוכל. לדוגמא, הרבה תהליכים בגוף שלך נעשים בעזרת אנזימים, שהם חלבון (אתה מפרק חומרי מזון בעזרת אנזימים, בין היתר).

נניח, אכלת טופו, הטופו התפרק לחומצות אמינו במערכת העיכול שלך, חומצות האמינו בהמשך ירכיבו שרירים, אנזימים, איברים פנימיים ועוד...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית