לא פייק, קרה גם לחבר מהבית, לא מצחיק בכלל ומכעיס מאוד כל המצב עם המדינה שמדרבנת כל אחד בכל מחיר להתחסן בניסוי על בני אדם הזהלא יודע אם זה פייק לול
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא פייק, קרה גם לחבר מהבית, לא מצחיק בכלל ומכעיס מאוד כל המצב עם המדינה שמדרבנת כל אחד בכל מחיר להתחסן בניסוי על בני אדם הזהלא יודע אם זה פייק לול
לא פייק, קרה גם לחבר מהבית, לא מצחיק בכלל ומכעיס מאוד כל המצב עם המדינה שמדרבנת כל אחד בכל מחיר להתחסן בניסוי על בני אדם הזה
להתחסן ולהשתתף ב"ניסוי החיסון", או לחלות ולהשתתף ב"ניסוי המחלה"
מקווה שלחבר בריאות.
בכל אופן, פייק או לא, הנתונים המספריים והסטטיסטיקה די ברורים ואיך שלא מסובבים את זה, גם אם היו כמה שניזוקו מהחיסון, חד משמעית החיסון עדיף וכל בן אדם שצריך להחליט - להתחסן ולהשתתף ב"ניסוי החיסון", או לחלות ולהשתתף ב"ניסוי המחלה" שקול לאדם שצריך להחליט אם להמר על מיליון דולר בזריקת קוביה או במילוי לוטו.
ולצורך העניין, גם אם הקוביה מפספסת, זו עדיין היתה הבחירה העדיפה בהנתן הנתונים שהיו ואם יתנו עוד הזדמנות אז עדיין יהיה עדיף לבחור שוב קוביה.
המדע יכול לטעון מה שהוא רוצה .המדע טוען שלקופים ולנו יש אב קדמון משותף ולא באנו מהקוף.
למדע יש מקורות, ממצאים ועובדות. אתה יכול להחליט להיות דביל ובור ולא לקבל את העובדות. אין פה עניין של אמונה במדע או לא, זה לא דת, אלא פשוט לקבל את העובדות או לא.
ועצם הטענה שלך שזה אנטישמי אז מציע לך להתחיל לארוז וללכת להתבודד באיזה באי בודד בלי בני אדם.
והיהודים הם לא עם הנבחר. זה מזכיר לי את האידיאולוגיה של האיש עם השפם.
אבל לא בטוח שתדבק, אז מי שלא מתחסן לאו דווקא אוטומטית בוחר ב"ניסוי המחלה".
לקבוצת גרילה הזאת אני לא עומד בקריטריונים , שתקים קבוצת גריל תרשום קריטריונים יש מצב שאני יתאים.די, נמאס לי לשבת מהצד ולראות איך עסקים נרמסים ואנשים מאבדים את ההכנסה שלהם בגלל פוליטיקאים נוכלים, נמאס לי שמותר להם לקחת לי את הזכויות בסנאפ של האצבעות.
הגיע הזמן למרוד ובגדול. אני אומר בואו נקים קבוצת גרילה
תנאי קבלה
דדליפט 4 פלטות ל5 חזרות
לחיצת חזה 100 לחמש
גם אם מתחשבים בסיכוי להידבק, עדיין פחות מסוכן להתחסן. כאילו, אפשר ממש לחשב את זה בקירוב לבד:
נסתכל רק על גברים בני 16-30 כי רק אצלם הופיעה מחלת לב לפי משרד הבריאות.
בוא נניח שצריך של-80% מהאולוכסיה יהיו נוגדנים בשביל חסינות עדר שמונעת חולים נוספים בצורה מושלמת (במציאות המחלה יכולה להגיע גם קרוב ל-100% באוכלוסיה הזו), נכפיל את זה באחוז הנפגעים מהמחלה בני 10-30 - מתים, מאושפזים, מצב קשה מכלל המאומתים בגיל הזה (ועוד טיפה בשביל לייצג נפגעים לטווח ארוך שלא הגיעו לבית חולים) ונקבל: 0.8*0.00275 = 0.0022
לפי הנתונים של משרד הבריאות היו 275 מקרים של מחלת לב, כולם אצל צעירים בני 16-30. נניח שהתחסנו מיליון איש בגילאים האלה, אז חצי גברים (לא באמת כזה קריטי). אז ההסתברות לחלות במחלת לב מהחיסון היא: 275/500,000 = 0.00055
עם כל ההנחות המקלות והתחשבות בסיכוי לחלות, לגבר צעיר בן 16-30, לא איזה סבא, יש סיכוי גדול פי 4 להגיע למצב קשה ו/או לסבול נזק לטווח ארוך מקורונה מאשר לקבל את המחלת לב מהחיסון (שנמצאה אגב כקלה ב-95% מהמקרים).
הסיכוי לפתח מחלה קשה= 0.0022 (בהנחה שהנתון הזה נכון, זה עדיין חסם עליון כי היו המון נדבקים א-סימפטומטיים שלא נבדקו)
ומה הסיכוי לקבל את המחלה בצורה קלה לכאורה ולסבול מתסמיני לונג קוביד?
האם הוא חייב להגיע לביה״ח בשביל להצטער על כך שלא לקח את החיסון?
אז תוסיף לאחוז שהוא הביא נפגעי "לונג קוביד", זה עדיין לא יגיע לסיכוי שהוא הביא לחלות במחלת לב מהחיסון, יש הבדל של שני סדרי גודל.
עם כל ההנחות המקלות והתחשבות בסיכוי לחלות, לגבר צעיר בן 16-30, לא איזה סבא, יש סיכוי גדול פי 4 להגיע למצב קשה ו/או לסבול נזק לטווח ארוך מקורונה מאשר לקבל את המחלת לב מהחיסון (שנמצאה אגב כקלה ב-95% מהמקרים).
טוב גם החישוב שלי לא היה נכון, הייתי צריך להכפיל את אחוז הבדיקות החיוביות במספר הימים שהמחלה תשאר קיימת. אז ללא מחוסן יש סיכוי (אחוז הבדיקות החיוביות היומי) כל יום להדבק מהמחלה. נניח שהמחלה תשאר בועטת וקיימת למשך שנתיים, ואז תעלם. נניח שאחוז הבדיקות החיוביות ישאר קבוע על 0.4% למשך השנתיים האלה, אז הסיכוי להדפק כלא מחוסן- הסיכוי לחלות במחלה קשה * הסיכוי להדבק לפחות יום אחד מתוך712 ימים.
הסיכוי להדבק לפחות יום אחד מתוך712 ימים= 1- הסיכוי לא להדבק בכלל
וכולי.
קיצר אי אפשר באמת לחשב דבר כזה בלי לזרוק מלא הנחות שרירותיות גם אם היינו יודעים את הנתונים המדויקים. לדעתי הסיכוי להפגע מהמחלה הוא מאוד מאוד נמוך אם מתחשבים בכל האנשים הא-סימפטומטיים שבכלל לא הלכו להיבדק.
ערכתי את הפוסט שלי מעליך, הוספתי קטע רלוונטי
זה מוכיח לי שמי שלא מומחה בתחום של סטטיסטיקה ווירולוגיה (או קורונה) עדיף שישאיר את החישובים האלו למי שמתעסק בזה ביומיום,
ויקבל את ההחלטה שלו על סמך המלצה כזאת (זאת בהנחה והוא סומך על אותם מומחים. אם לא, הבעיה היא אחרת)
המלצות של מומחים או הנחיות מטעם משרד הבריאות יקחו את טובת הכלל כשיקול מרכזי, ורק אחרי זה את טובת האינדיבידואל.
האדם הממוצע צריך לקחת בחשבון את האופציה שהוא יסבול מתסמינים לטווח הארוך (עכשיו כשאנחנו יודעים קצת יותר על המחלה) או ידביק אדם שנמצא בסכנת מוות או מחלה שדורשת אשפוז (מה שמחזיר אותי לטענה הראשונה לעיל שמתייחסת לעומס בבתי החולים - מבלי אפילו להתייחס לאובדן חיי אדם)
לא הבנתי למה הכפלת 0.8 באחוז הנפגעים מהמחלה. כדי לחשב את הסיכוי "להידפק" כלא מחוסן, צריך להכפיל את הסיכוי להדבק כרגע, כפול הסיכוי לפתח מחלה קשה.
הסיכוי להדבק כרגע=אחוז הבדיקות החיוביות העדכני= 0.4%.
הסיכוי לפתח מחלה קשה= 0.0022 (בהנחה שהנתון הזה נכון, זה עדיין חסם עליון כי היו המון נדבקים א-סימפטומטיים שלא נבדקו)
0.004*0.0022=0.0000088
שזה הרבה יותר נמוך מהסיכוי שקיבלת לחלות במחלת לב כמחוסן.