הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי שוב סגר?

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
מחקר מאוד מעניין, אם התחסנתי ואני נדבק נגיד אבל אין לי תסמינים(בזכות החיסון) האם עדיין יש פגיעה ?

באופן כללי, הנגיף או חלק ממנו יכול לחצות את המחסום דם-מוח (blood-brain barrier):
The S1 protein of SARS-CoV-2 crosses the blood–brain barrier in mice | Nature Neuroscience
(יש עוד מחקרים בנושא, תכתוב COVID-19 BBB)
יש הערכה שהוא כן עשוי להגיע למוח בבני אדם.
מבחינת תסמינים, הניסיון אומר לנו שיש לא מעט אנשים שחטפו את הנגיף בצורה קלה יחסית אבל מדווחים על בעיות בריכוז/מוטיבציה/עייפות (long covid)

כל הרעיון של חיסון, הוא שהגוף שלך מייצר נוגדנים מבעוד מועד (לפני פגישה עם הנגיף עצמו) כך שברגע שהוא נכנס אליך לגוף הוא ינוטרל ולא יספיק להשתכפל ולגרום את הנזקים לעיל. כך שסביר להניח שאם הנגיף התיישב אצלך, אבל אתה מחוסן, לא ייגרם לך נזק שכזה.
במציאות זה בא לידי ביטוי בא-סימפטומטיות מוחלטת אצל מחוסנים, ואחוז הידבקות נמוך מאוד. אתה משמעותית מוגן יותר.

באופן כללי פגיעה בדופמין הוא לא משהו של מה בכך ואין איבר חשוב יותר מהמוח ...
נכון, ולא בכדי אתה שומע על אנשים לא מחוסנים שחטפו את הנגיף, והגיבו ברמות שונות- חלק לא הרגישו כלום, אצל חלק היה צינון בלבד, חלק היה צינון וחולשה, הבריאו אבל נשאר להם תסמינים של חוסר ריכוז, וחלק קטן יותר הגיב בסערה ציטוקינית שהביאה אותם לביה״ח. זה מאוד אינדיבידואלי ואי אפשר לצפות כיצד תגיב. זה עניין של גנטיקה ומזל. הרוב מגיבים בצורה קלה יחסית (קל זה נתון לפרשנות כרגע, גם תסמינים של לונג קוביד נחשב קל)

אני לא אומר שהקורונה זה לא דבר אמיתי, רק שכאן בארץ ניפחו אותו לדבר הרבה יותר גדול ומפחיד ממה שהוא, ובחו"ל לדעתי ממעטים ממה שהוא בצורה מוגזמת.

אני חושב שזה קצת באמצע, לרוב האנשים קורונה זה לא סוף העולם בלי סימפטומים אחרי, וכנ"ל החיסונים.

אתה חסר אחריות, מצד אחד אתה משתדל להרגיע ולזרוע שקט, ומצד שני אין לך מושג על מה אתה מדבר. תשאיר את העבודה למומחים ותתעסק בתחום המומחיות שלך.
אין שום סיבה לחיות בפחד אם מקשיבים להנחיות. זה הוכח פעם אחר פעם במבחן הזמן (בסטטיסטיקה ובמחקרים) ואתה משום מה לא חוסר מאיתנו את האנקדוטות האישיות שלך מניו ג׳רזי כאילו הניסיון שלך מעיד על הכלל. זה קצת חסר תקנה, אתה לא חושב?

באשר למה היא קונספירציה לשאלתך, א. כן, ב. הכל זה עניין של הקשר (גם את המילה הזאת
תמצא בהגדרה לקונספירציה) ואני נגד לקחת דברים ולהוציא אותם מהקשרם. כמובן שזה תלוי הקשר, אם יש לך קונספירציה בנוגע לרוני קולמן, אתה בעיקר עלול לפגוע ברוני קולמן אישית. כאן אנחנו מדברים על מצב שבו אנשים מקשיבים לתיאוריות מנותקות מהמציאות ופוטנציאלית מסכנים את אלו שלא (במקרה הפחות סביר, סתם גורמים להם לחשוב שהקורונה היא דבר מתוכנן שנועד לדלל את העולם או להשתיל שבבים. בשביל מי זה טוב?)

נערך לאחרונה:
אתה חסר אחריות, מצד אחד אתה משתדל להרגיע ולזרוע שקט, ומצד שני אין לך מושג על מה אתה מדבר. תשאיר את העבודה למומחים ותתעסק בתחום המומחיות שלך.
אין שום סיבה לחיות בפחד אם מקשיבים להנחיות. זה הוכח פעם אחר פעם במבחן הזמן (וגם מחקרית) ואתה משום מה לא חוסר מאיתנו את האנקדוטות האישיות שלך מניו ג׳רזי כאילו הניסיון שלך מעיד על הכלל. זה קצת חסר תקנה, אתה לא חושב?

באשר למה היא קונספירציה לשאלתך, א. כן, ב. הכל זה עניין של הקשר (גם את המילה הזאת
תמצא בהגדרה לקונספירציה) ואני נגד לקחת דברים ולהוציא אותם מהקשרם.
מחקר זה נסיון, לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, פשוט נסיון מבוקר.

מנסים לשמור על אובייקטיביות ככל האפשר. אם המחקר מספר לך סיפורים שבמציאות לא מדוייקים, זה שם עליה סימן שאלה.

תמיד היו מחקרים מסולפים ושקריים, אני לא חושב שזה המצב כאן, אבל כן יש התעלמות מסוימת מנתונים.

הבעיה הגדולה, שדברים לא מדווחים, או שמתעלמים מהם. או לחילופין, דברים מסוימים מדווחים בצורה לא מדויקת.

לא אכנס איתך לזה, כי אתה האדם האחרון לקיים איתו דיון, איך לומר את זה בצורה הכי פשוטה, לא כיף לדון איתך, תנסה לכבד יותר אולי, אני לא יודע אם אתה מסוגל.

קונספירציה זה לא שקר, זה תאוריה שחושבת שיש סיכוי שהיא נכונה. זה לא שבהכרח האדם שטוען אותה מאמין שהיא נכונה, רק שאולי היא נכונה. המפץ הגדול זה קונספירציה טובה יותר?

מחקר זה נסיון, לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, פשוט נסיון מבוקר.

זה כמו שאני אגיד שתחרות פאוורליפטינג זאת לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, זאת פשוט פרוצדורה מבוקרת.

אז אני מחליט שמחר אני עושה תחרות אצלי בבית, ואני הוא הזוכה בתואר אלוף האלופים של ישראל. יהיה גם גביע.
ֿאתה מיד תנסה להבין לפי איזה חוקים קבעתי את התחרות שלי, האם התחרות הייתה מקצועית מספיק, מי היו השופטים, וכו׳.

אז מחקר זה כמו תחרות, זאת פרוצדורה עם סטנדרטים. אם אתה יכול להציב סטנדרטים גבוהים יותר, אתה מוזמן לבצע את המחקר שלך ולשתף את כולנו. סביר להניח שהוא לא יעמוד באותו קנה מידה של אנשים שזה המקצוע שלהם כבר המון שנים. אף אחד לא מונע ממך לנסות, למזלך אתה לא חי בדיקטטורה. רצוי שזה יבוצע ברמה שלא מזלזלת בהיגיון.

אגב כמו תחרויות פאוורליפטינג, יש מחקרים מוצלחים יותר ויש כאלה שנוהלו ע״י חובבנים.
באופן כללי, אם המאמר פורסם במגזין כמו NATURE אז כנראה שהוא ברמה יחסית גבוהה. אתה גם תמיד יכול לבדוק בעצמך באתר ולעיין בטקסט המלא. זה פתוח לעיניי כל. אם אין לך גישה, תבקש מסטודנט שישלח לך את ה PDF.

לא אכנס איתך לזה, כי אתה האדם האחרון לקיים איתו דיון, איך לומר את זה בצורה הכי פשוטה, לא כיף לדון איתך, תנסה לכבד יותר אולי, אני לא יודע אם אתה מסוגל.

זאת הפעם העשירית אולי שאתה אומר שטויות בהקשר של הקורונה, אז אם אני מגיב לך בחריפות, כנראה שיש סיבה טובה.

אם אני הייתי מבלבל את השכל בדברים מאוד לא נכונים על אימוני כוח פעם אחר פעם, ומרכיב לאנשים תוכניות מנותקות מהמציאות גם אתה היית מגיב בצורה קצת פחות טולרנטית. אם אגיד למתאמן מתחיל לנסות לדחוק 200 ק״ג בנץ׳ מחר במכון, היית אומר לי שאני חסר תקנה ומסכן את בריאותו.

ובעיניי לא לכבד זה לנסות להרגיע על חשבון עבודה קשה של אנשים אחרים או לסלף נתונים. למה יש חוקרים שיושבים במעבדות, או סטטיסטיקאים שלמדו את המקצוע עשרות שנים, ולדעתך הניסיון שלך מטיול בניו ג׳רזי הוא דבר שעומד באותו קנה מידה?

ברור לי שאין לך כוונת זדון, ואתה מנסה להרגיע, אבל לצד מידות אחרות צריך גם מידה מסוימת של היגיון בריא.

נערך לאחרונה:
זה כמו שאני אגיד שתחרות פאוורליפטינג זאת לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, זאת פשוט פרוצדורה מבוקרת.

אז אני מחליט שמחר אני עושה תחרות אצלי בבית, ואני הוא הזוכה בתואר אלוף האלופים של ישראל.
ֿאתה מיד תנסה להבין לפי איזה חוקים קבעתי את התחרות שלי, האם התחרות הייתה מקצועית מספיק, מי היו השופטים, וכו׳.

אז מחקר זה כמו תחרות, זאת פרוצדורה עם סטנדרטים. אם אתה יכול להציב סטנדרטים גבוהים יותר, אתה מוזמן לבצע את המחקר שלך ולשתף את כולנו. סביר להניח שהוא לא יעמוד באותו קנה מידה של אנשים שזה המקצוע שלהם כבר המון שנים. אף אחד לא מונע ממך לנסות, למזלך אתה לא חי בדיקטטורה. רצוי שזה יבוצע ברמה שלא מזלזלת בהיגיון.

אגב כמו תחרויות פאוורליפטינג, יש מחקרים מוצלחים יותר ויש כאלה שנוהלו ע״י חובבנים.
באופן כללי, אם המאמר פורסם במגזין כמו NATURE אז כנראה שהוא ברמה יחסית גבוהה. אתה גם תמיד יכול לבדוק בעצמך באתר ולעיין בטקסט המלא. זה פתוח לעיניי כל. אם אין לך גישה, תבקש מסטודנט שישלח לך את ה PDF
תחרות פאוורליפטינג זה דוגמה טובה.
מי שירים 550 ק"ג לאף אחד לא יהיה איכפת באיזה תחרות זה היה.
תחרות זה אך ורק צורה מבוקרת לראות שהכל היה תקין.
אם הצלחת להרים יותר מחוץ לתחרות, לך זה שווה יותר מתחרות.

תביא כמה מחקרים שתרצה, ברגע שאתה רואה ויודע אחרת, שום דבר לא משנה.

לדוגמה, טובי הרופאים טיפלו בקרוהן שלי, בשם המחקר והמדע אמרו לי שאני חסר תקנה, שאשאר על תרופות לשארית חיי, ושתזונה לא משחקת בכלל תפקיד. עם פרוגנוזה עלובה, והרבה סימפטומים ותופעות לואי שוחררתי לביתי.

שמעתי מקרים מסוימים על תפריטים שונים וצמחים שונים שעזרו, אז בדקתי. לא היה לי גב של מחקרים רק נסיון של אנשים בודדים.
היום אני בריא ברוך ה', והרפואה משחררת באיטיות של צב חלק מהדברים האלו, אבל בלי מחקרים רציניים, כי זה לא מכניס לאף אחד כסף. תבין, בשביל שרופא יגיד שטיפולים אנטיביוטיים קישורים לקרוהן, צריך נס, וזה לאט לאט קורה.

פאוורליפטינג זה אותו סיפור, אם תסתמך על מחקרים שנעשו על סטודנטים שעושים רבע תנועה בסקוואט עם 50 ק"ג, ואחרי תוכנית מסוימת אחרי חודש הם עלו ל52.5. אתה תישאר תקוע הרבה זמן, המחקרים האלו בדיחה, טוב תעשה אם תקשיב לנסיון של אנשים ומאמנים.

מחקרים זה נחמד, אבל זה רחוק מלהיות המילה האחרונה. אני מאוד ממליץ להיות קצת יותר חכם, ולבדוק טיפה יותר, או לפחות לקרוא את המחקר לפני שמצטטים אותו.

יש תרבות שסוגדת למדע ולמחקר, ולי יש כבוד עצום לה, אבל כמו שאומרים Take it with a grain of salt.
זאת הפעם העשירית אולי שאתה אומר שטויות בהקשר של הקורונה, אז אם אני מגיב לך בחריפות, כנראה שיש סיבה טובה.

אם אני הייתי מבלבל את השכל בדברים מאוד לא נכונים על אימוני כוח פעם אחר פעם, ומרכיב לאנשים תוכניות מנותקות מהמציאות גם אתה היית מגיב בצורה קצת פחות טולרנטית. אם אגיד למתאמן מתחיל לדחוק 200 ק״ג בנץ׳ מחר במכון, היית אומר לי שאני חסר תקנה.

ובעיניי לא לכבד זה לנסות להרגיע על חשבון עבודה קשה של אנשים אחרים או לסלף נתונים. למה יש חוקרים שיושבים במעבדות, או סטטיסטיקאים שלמדו את המקצוע עשרות שנים, והניסיון שלך מטיול בניו ג׳רזי הוא דבר שלדעתך יכול לשלול את נסיונם על הסף?

ברור לי שאין לך כוונת זדון, ואתה מנסה להרגיע, אבל לצד מידות אחרות צריך גם מידה מסוימת של היגיון בריא
אם יוצא מחקר שכל מי שיוצא לשמש נשרף, מספיק אדם אחד שלא נשרף כדי לשים סימן שאלה ענק על המחקר הזה.

כשאני מכיר מאות חולי קורונה ולא אחד שזה היה קשה לו, או עם סימפטומים אחרי, זה שם סימן שאלה על המחקר. כשאני רואה עשרות תופעות לוואי חמורות ומסכני חיים עם החיסון, זה אומר דרשני.

איך אומרים, "צירוף מקרים". אם זה נכון, לא הייתי צריך לשמוע על יותר צירופי מקרים אצל חולי קורונה מאשר מחוסנים.

אני לא בא לומר שמה שאני ראיתי אמין יותר ממה שאתה ראית או מישהו אחר. אני בא להביע ספקות על דברים מסוימים שלמרות המחקר לא מתממשים בסביבבתי.

זילזול בהגיון בריא זה להתעלם ממה שראית על סמך מה ששמעת, לא להיפך.

יש תופעות לואי מקורונה, אני בטוח, אבל גם מהחיסון, ברמה שאי אפשר לקבוע לאף אחד מה עליו לעשות.

מי שירים 550 ק"ג לאף אחד לא יהיה איכפת באיזה תחרות זה היה.

550 ק״ג זאת דוגמה מוגזמת, כי במקרה השאלה הזאת היא לא באיזה תחרות זה היה, אלא מי ערב לכך שזה באמת קרה

אני לא אתייחס לגבי מחקרים של רבע תנועה בסקוואט, אף על פי שזה נכון. ההבדל הוא שאת זה אתה מסוגל להוכיח, אבל את הידע שיש לך לגבי פאוורליפטינג אתה לא יודע להחיל על פארמקולוגיה/סטטיסטיקה/ביולוגיה וכיצו״ב, זה פשוט לא המקצוע שלך. אם אתה מסוגל להוכיח אחרת (כמו עם המחקרים שבחנו לפי רבע תנועה בסקוואט) אז בבקשה.

אם יוצא מחקר שכל מי שיוצא לשמש נשרף, מספיק אדם אחד שלא נשרף כדי לשים סימן שאלה ענק על המחקר הזה.

דוגמה לא טובה.

כשאני מכיר מאות חולי קורונה ולא אחד שזה היה קשה לו, או עם סימפטומים אחרי, זה שם סימן שאלה על המחקר. כשאני רואה עשרות תופעות לוואי חמורות ומסכני חיים עם החיסון, זה אומר דרשני.

אתה שם לב לסמנטיקה שלך? ״רואה״ - דברים שרואים משם לא רואים מכאן.
מחקר איכותי לוקח בחשבון הרבה משתנים בעליי פוטנציאל השפעה של התוצאה הסופית.

האדם הממוצע לא, כי הוא מעורב רגשית. וכי פשוט אין לו זמן להתעסק בזה לעומק או אין לו את הידע הדרוש.

יש לי תחושה שהרבה מהספק שאתה מטיל על הנושא נובע מהניסיון האישי שלך עם הרפואה (שיש בניסיון הזה הרבה מוערבות רגשית) וזה ניכר בכל פעם שאתה מגיב בנושא שמתקשר לזה בדרך כזו או אחרת. אני לא שופט אותך.

אבל אני חושב שאתה בעצמך יודע שאיך שלא תנסה להצדיק את זה, על הניסיון האישי שלך יש אלפי חוקרים מתחומים שונים שביצעו מדידות כאלו ואחרות, והצליבו או השוו את המידע שלהם עם מידע אחר. זה מה שעושים בקהילה המדעית. אחרת את הדיון הזה היינו מנהלים באמצעות יונות דואר. זאת עובדה והם הרוויחו את הקרדיט שלהם ביושר.

ולכן הקונצנזוס היום מתבסס על הדעה שלהם, ולא על שלך. ֿ

ומותר לך להטיל ספק, שיהיה לבריאות.

נערך לאחרונה:
550 ק״ג זאת דוגמה מוגזמת, כי במקרה השאלה הזאת היא לא באיזה תחרות זה היה, אלא מי ערב לכך שזה באמת קרה

אני לא אתייחס לגבי מחקרים של רבע תנועה בסקוואט, אף על פי שזה נכון. ההבדל הוא שאת זה אתה מסוגל להוכיח, אבל את הידע שיש לך לגבי פאוורליפטינג אתה לא יודע להחיל על פארמקולוגיה/סטטיסטיקה/ביולוגיה וכיצו״ב, זה פשוט לא המקצוע שלך. אם אתה מסוגל להוכיח אחרת (כמו עם המחקרים שבחנו לפי רבע תנועה בסקוואט) אז בבקשה.

דוגמה לא טובה.

אתה שם לב לסמנטיקה שלך? ״רואה״ - ״דברים שרואים משם לא רואים מכאן״.
מחקר איכותי לוקח בחשבון הרבה משתנים בעליי פוטנציאל השפעה של התוצאה הסופית.

האדם הממוצע לא, כי הוא מעורב רגשית. וכי פשוט אין לו זמן להתעסק בזה לעומק או אין לו את הידע הדרוש.

יש לי תחושה שהרבה מהספק שאתה מטיל על הנושא נובע מהניסיון האישי שלך עם הרפואה (שיש בניסיון הזה הרבה מוערבות רגשית) וזה ניכר בכל פעם שאתה מגיב בנושא שמתקשר לזה בדרך כזו או אחרת. אני לא שופט אותך.

אבל אני חושב שאתה בעצמך יודע שאיך שלא תנסה להצדיק את זה, על הניסיון האישי שלך יש אלפי חוקרים מתחומים שונים שביצעו מדידות כאלו ואחרות, והצליבו או השוו את המידע שלהם עם מידע אחר. זה מה שעושים בקהילה המדעית.

ולכן הקונצנזוס היום מתבסס על הדעה שלהם, ולא על שלך. ֿ

ומותר לך להטיל ספק, שיהיה לבריאות.
הנה מחקר שהייתי שותף בה היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?
וכדאי לך לקרוא היד שאוחזת בברזל: אם רבע טון סקוואט מהווה מטרה בשבילך, הקדש את מרבית הזמן לקריאת ספרות פאוורליפטינג, לא מחקרים.

מגניב, אני אקרא את זה אח״כ. והמחקרים בנושא פאוורליפטינג באמת ברובם לוקים בחסר.
לדעתי צריך לשלב מאמני פאוורליפטינג מקצועיים במחקרים, כמו שמשלבים סטטיסטיקאים במחקרים שקשורים לוירולוגיה.

ומה הכוונה היית שותף? השתתפת בו או ערכת את המחקר?

מגניב, אני אקרא את זה אח״כ. והמחקרים בנושא פאוורליפטינג באמת ברובם לוקים בחסר.
לדעתי צריך לשלב מאמני פאוורליפטינג מקצועיים במחקרים, כמו שמשלבים סטטיסטיקאים במחקרים שקשורים לוירולוגיה.

ומה הכוונה היית שותף? השתתפת בו או ערכת את המחקר?
השתתפתי

כשהייתי בניו ג'רזי לפני כמה שבועות בחתונה של גיסי, דיברתי עם כל מיני אנשים שם. לא היו שם כמעט אנשים מחוסנים, וכמעט כולם עברו קורונה. הם אמרו לי שכולם עברו את זה כמו צינון בלי בידוד וכלום.

אני לא אומר שהקורונה זה לא דבר אמיתי, רק שכאן בארץ ניפחו אותו לדבר הרבה יותר גדול ומפחיד ממה שהוא, ובחו"ל לדעתי ממעטים ממה שהוא בצורה מוגזמת.

אני חושב שזה קצת באמצע, לרוב האנשים קורונה זה לא סוף העולם בלי סימפטומים אחרי, וכנ"ל החיסונים.

אין צורך לחיות בפחד המשתק הזה, זה לא בריא, ולא נכון, לא מהקורונה, ולא מהחיסון

קרובת משפחת שלי היא רופאה בניו ג׳רזי / בניו יורק אני לא זוכר. היא אמרה לי שלא היה מספיק שקיות של גופות לקבור את כל המתים, ואחרי 30 שנה שהיא רופאה, היא בחיים לא ראתה משהו כזה נורא בכזה היקף.

כששואלים אנשים כמה חזק הם חטפו את הקורונה בעוד כשהם טוענים באופן חוזר שהקורונה לא קטלנית בכלל, לא צריך להיות חוקר כדי לנחש מה תהיה התשובה.

קרובת משפחת שלי היא רופאה בניו ג׳רזי / בניו יורק אני לא זוכר. היא אמרה לי שלא היה מספיק שקיות של גופות לקבור את כל המתים, ואחרי 30 שנה שהיא רופאה, היא בחיים לא ראתה משהו כזה נורא בכזה היקף.

כששואלים אנשים כמה חזק הם חטפו את הקורונה בעוד כשהם טוענים באופן חוזר שהקורונה לא קטלנית בכלל, לא צריך להיות חוקר כדי לנחש מה תהיה התשובה.
זה גם קצת מצחיק/עצוב שסה"כ שאם כל החולי קורונה שנפטרו יכלו לדבר אנשים לא היו יוצאים מהבית , רוב אלה שמספרים שזה כלום זה בגלל שזה לא השפיע עליהם ואותם פוגשים ברחוב והם מתגאים לספר שעברו את זה בלי כלום .

אני אישית עברתי קורונה וגם אולי 15 אנשים קרובים אליי, אחד הרגיש חולה בבית במשך כמה ימים בצורה לא נעימה , השאר עברו את זה קל , אני אישית סבלתי מדפיקות לב ואי יכולת לזוז בלי להתעייף בקטע לא נורמלי (לדוגמא לרדת מדרגות / להרים את הילד )

אז שוב אני יודע גם מה הייתה דעת החרדים , שבהתחלה טענו שזה לא מגפה כי יש הגדרות למגפה בהלכה והכל , ואני אגיד משפט שהוא ישר יצור אנשים לומר אז גם אל תיסע באוטו ואל תעשה כך וכך , אבל עדיין גם אם ישימו אחוז אחד של רעל בתוך אוכל שמתוך 1000 מנות רק אחד ימות מהמנה שלו , עדיין שתגיד את זה לאנשים הם יגידו לך לא תודה ולא יאכלו .

שוב אפשר להגיד את זה על הרבה דברים , אבל אם אין תחליף לרכב אז אין תחליף , אבל אם יש תחליף למיגון מהקורונה למה לא להקשיב להנחיות ? עובדתית אנשים מתו , עובדתית אנשים חלו קשה , עובדתית אנשים חלו קל ועובדתית יש אנשים שגם לא הרגישו את זה בכלל.
מי לוקח סיכון בדברים האלה ?!? אני חושב שאם יהיה קצת דעת לאדם ולא רק להקשיב למה שאחרים אומרים , לפמעים אנשים מקשיבים למישהו למה שהוא אומר שיכול להיות שהוא לא יודע מימינו ומשמאלו , מי אמר שהמדבר הוא מאן דאמר בכלל ? אני זוכר שבפעם התקשרתי לרב שלי לשאול שאלה בקשר למקלחת במים חמים בשבת לילד קטן (מתחת גיל 9) ואמרתי לו שרב אחד אמר כך וכך , הוא אמר ראית את זה בספר מרב מוכר או שמעת איזה רב לא מוכר אומר , אמרתי לו רב מסויים הוא אמר לי המשך יום טוב וניתק את השיחה (כמובן בצורה נעימה אנחנו בקשר ישיר חופשי וטוב) הכוונה שלו הייתה מה אכפת לי עכשיו מה כל אחד אומר ? יש לנו רבנים גדולי ישראל , יש לו קווי הלכה, לא צריך להקשיב לכל אחד שבונה מהלכים שאין לו מושג ביסודות וממקור הפסיקה .

הקורונה שלך חזרה ;)
ברוכות הבאות מסכות
יום ראשון כבר יחצה ה1000 נדבקים
והופ!
תו ירוק/תו סגול
ולמכוני הכושר שלום

המדע יכול להגיד א'
ואני עדיין יכול לחשוב ב' , כי יש לי את הדיעה שלי והמקורות שלי
ומה אם המדע אומר לך שהיהודים לא שולטים בעולם , ולך יש מקורות שאומרים שהם כן?
כי שתבין חלק גדול מתאוריות הקונצפרציה האלו הם ממקורות אנטישמים
(נחש למה ביל גייטס הוא זה שמקבל מהם את אור הזרקורים)

ומה אם המדע אומר לך שהיהודים לא שולטים בעולם , ולך יש מקורות שאומרים שהם כן?
כי שתבין חלק גדול מתאוריות הקונצפרציה האלו הם ממקורות אנטישמים
(נחש למה ביל גייטס הוא זה שמקבל מהם את אור הזרקורים)
לא יודע מה הולך עם ביל גייטס (האמת שאם הוא יעבור לידי ברחוב אני גם לא יזהה אותו )

ולא הבנתי את השאלה , אם המדע אומר שהיהודים לא שולטים ולי יש מקורות שכן , אז לדעתי היהודים כן שולטים , ולדעת המדע הם לא שולטים .
איפה השאלה?

לא יודע מה הולך עם ביל גייטס (האמת שאם הוא יעבור לידי ברחוב אני גם לא יזהה אותו )

ולא הבנתי את השאלה , אם המדע אומר שהיהודים לא שולטים ולי יש מקורות שכן , אז לדעתי היהודים כן שולטים , ולדעת המדע הם לא שולטים .
איפה השאלה?
אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישמים?

אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישמים?
אחי תקרא את ההודעות שלך , הן לא מובנות .
אני לא מבין את השאלה .

"אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישימים" --- נו מה השאלה ? אם המקורות שלי אומרים לי שהיהודים שולטים בעולם מה השאלה ? מי אנטישמים ? המקורות שלי ? אם כן למה שיגידו שהיהודים שולטים ?וגם אם כן עדיין זה המקורות שלי איך זה משנה את המידע ? על מה אתה מדבר . מה השאלה .
שתיהיה בריא : P

אחי תקרא את ההודעות שלך , הן לא מובנות .
אני לא מבין את השאלה .

"אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישימים" --- נו מה השאלה ? אם המקורות שלי אומרים לי שהיהודים שולטים בעולם מה השאלה ? מי אנטישמים ? המקורות שלי ? אם כן למה שיגידו שהיהודים שולטים ?וגם אם כן עדיין זה המקורות שלי איך זה משנה את המידע ? על מה אתה מדבר . מה השאלה .
שתיהיה בריא : P
לא זה פשוט שאתה לא מבין ,אתה קופץ מעל המסקנה הפשוטה כול פעם. אני לא צריך להסביר לך אנטישמים יגידו שיהודים שולטים בעולם ולמה הם יכולים לסלף מידע לפי האינטרס שלהם, בחייאת ראבק תחשוב לשנייה על הדברים האלו באמת שאי אפשר להיות ברור יותר מכך.

לא זה פשוט שאתה לא מבין ,אתה קופץ מעל המסקנה הפשוטה כול פעם. אני לא צריך להסביר לך אנטישמים יגידו שיהודים שולטים בעולם ולמה הם יכולים לסלף מידע לפי האינטרס שלהם, בחייאת ראבק תחשוב לשנייה על הדברים האלו באמת שאי אפשר להיות ברור יותר מכך.
נו ואם אנטישמים יגידו שהיהודים שולטים בעולם איך זה קשור למקורות שלי ?
שאני אומר מקורות שלי זה אומר דיעה שאני סומך עליה , אם החלטתי לסמוך על האנטישמים האלה אז כן אני יחשוב שהיהודים שולטים בעולם גם אם המדע יגיד אחרת , ואם אני לא סומך על האנטישמים האלה ויש לי מקורות משלי שהיהודים שולטים בעולם והמדע אומרת אחרת , אז עדיין אחשוב שהיהודים שולטים כי זאת הדיעה שלי.

לא הצלחתי להבין מזה משנה מה המקור שלי , ברגע שיש לי מקור שאני סומך עליו אז אני סומך עליו , אם זה יעקב החקלאי , משה החינווני או ווילאמס האינטישמי .

נו ואם אנטישמים יגידו שהיהודים שולטים בעולם איך זה קשור למקורות שלי ?
שאני אומר מקורות שלי זה אומר דיעה שאני סומך עליה , אם החלטתי לסמוך על האנטישמים האלה אז כן אני יחשוב שהיהודים שולטים בעולם גם אם המדע יגיד אחרת , ואם אני לא סומך על האנטישמים האלה ויש לי מקורות משלי שהיהודים שולטים בעולם והמדע אומרת אחרת , אז עדיין אחשוב שהיהודים שולטים כי זאת הדיעה שלי
אז ברכותי בגרמניה הנאצית הייתה משתלב ממש יופי
לא הצלחתי להבין מזה משנה מה המקור שלי , ברגע שיש לי מקור שאני סומך עליו אז אני סומך עליו , אם זה יעקב החקלאי , משה החינווני או ווילאמס האינטישמי .
אין לי באמת להגיד על זה , זה להסביר לך היגיון פשוט
🤦‍♂️

אז ברכותי בגרמניה הנאצית הייתה משתלב ממש יופי

אין לי באמת להגיד על זה , זה להסביר לך היגיון פשוט
🤦‍♂️

א'' - אני לא בחור שנגרר לשפה לא יפה , משתדל גם לא להיגרר לכעס בטח לא משיחה פה .
אבל מה הקשר לגרמניה הנאצית לזה שיש לי מחשבה ודיעה משלי ואני לא סומך בהכל על המדע ?

ב - ואיזה חוסר היגיון יש בזה שאדם יכול לשמוע דיעה של מישהו ולהחליט שהוא מסכים עם מה שהוא אמר ?
אז לפי מה שאתה אומר אם המדע היה אומר שהיהודים/הורים/ילדים/סבים וסבתות ועוד ועוד ועוד לא טובים לעולם אז....?

או שיש לך קצת קושי בלהסביר מה שאתה רוצה לומר , או שאתה קצת מבולבל .
בכל מיקרה שיהיה לך בהצלחה חבר .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית