לחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח׳חחחחחחחחלחחחלללללחחחחחחחהבטיחו
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח׳חחחחחחחחלחחחלללללחחחחחחחהבטיחו
מחקר מאוד מעניין, אם התחסנתי ואני נדבק נגיד אבל אין לי תסמינים(בזכות החיסון) האם עדיין יש פגיעה ?
נכון, ולא בכדי אתה שומע על אנשים לא מחוסנים שחטפו את הנגיף, והגיבו ברמות שונות- חלק לא הרגישו כלום, אצל חלק היה צינון בלבד, חלק היה צינון וחולשה, הבריאו אבל נשאר להם תסמינים של חוסר ריכוז, וחלק קטן יותר הגיב בסערה ציטוקינית שהביאה אותם לביה״ח. זה מאוד אינדיבידואלי ואי אפשר לצפות כיצד תגיב. זה עניין של גנטיקה ומזל. הרוב מגיבים בצורה קלה יחסית (קל זה נתון לפרשנות כרגע, גם תסמינים של לונג קוביד נחשב קל)באופן כללי פגיעה בדופמין הוא לא משהו של מה בכך ואין איבר חשוב יותר מהמוח ...
אני לא אומר שהקורונה זה לא דבר אמיתי, רק שכאן בארץ ניפחו אותו לדבר הרבה יותר גדול ומפחיד ממה שהוא, ובחו"ל לדעתי ממעטים ממה שהוא בצורה מוגזמת.
אני חושב שזה קצת באמצע, לרוב האנשים קורונה זה לא סוף העולם בלי סימפטומים אחרי, וכנ"ל החיסונים.
מחקר זה נסיון, לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, פשוט נסיון מבוקר.אתה חסר אחריות, מצד אחד אתה משתדל להרגיע ולזרוע שקט, ומצד שני אין לך מושג על מה אתה מדבר. תשאיר את העבודה למומחים ותתעסק בתחום המומחיות שלך.
אין שום סיבה לחיות בפחד אם מקשיבים להנחיות. זה הוכח פעם אחר פעם במבחן הזמן (וגם מחקרית) ואתה משום מה לא חוסר מאיתנו את האנקדוטות האישיות שלך מניו ג׳רזי כאילו הניסיון שלך מעיד על הכלל. זה קצת חסר תקנה, אתה לא חושב?
באשר למה היא קונספירציה לשאלתך, א. כן, ב. הכל זה עניין של הקשר (גם את המילה הזאת
תמצא בהגדרה לקונספירציה) ואני נגד לקחת דברים ולהוציא אותם מהקשרם.
מחקר זה נסיון, לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, פשוט נסיון מבוקר.
לא אכנס איתך לזה, כי אתה האדם האחרון לקיים איתו דיון, איך לומר את זה בצורה הכי פשוטה, לא כיף לדון איתך, תנסה לכבד יותר אולי, אני לא יודע אם אתה מסוגל.
תחרות פאוורליפטינג זה דוגמה טובה.זה כמו שאני אגיד שתחרות פאוורליפטינג זאת לא פרוצדורה קדושה ומוזרה, זאת פשוט פרוצדורה מבוקרת.
אז אני מחליט שמחר אני עושה תחרות אצלי בבית, ואני הוא הזוכה בתואר אלוף האלופים של ישראל.
ֿאתה מיד תנסה להבין לפי איזה חוקים קבעתי את התחרות שלי, האם התחרות הייתה מקצועית מספיק, מי היו השופטים, וכו׳.
אז מחקר זה כמו תחרות, זאת פרוצדורה עם סטנדרטים. אם אתה יכול להציב סטנדרטים גבוהים יותר, אתה מוזמן לבצע את המחקר שלך ולשתף את כולנו. סביר להניח שהוא לא יעמוד באותו קנה מידה של אנשים שזה המקצוע שלהם כבר המון שנים. אף אחד לא מונע ממך לנסות, למזלך אתה לא חי בדיקטטורה. רצוי שזה יבוצע ברמה שלא מזלזלת בהיגיון.
אגב כמו תחרויות פאוורליפטינג, יש מחקרים מוצלחים יותר ויש כאלה שנוהלו ע״י חובבנים.
באופן כללי, אם המאמר פורסם במגזין כמו NATURE אז כנראה שהוא ברמה יחסית גבוהה. אתה גם תמיד יכול לבדוק בעצמך באתר ולעיין בטקסט המלא. זה פתוח לעיניי כל. אם אין לך גישה, תבקש מסטודנט שישלח לך את ה PDF
אם יוצא מחקר שכל מי שיוצא לשמש נשרף, מספיק אדם אחד שלא נשרף כדי לשים סימן שאלה ענק על המחקר הזה.זאת הפעם העשירית אולי שאתה אומר שטויות בהקשר של הקורונה, אז אם אני מגיב לך בחריפות, כנראה שיש סיבה טובה.
אם אני הייתי מבלבל את השכל בדברים מאוד לא נכונים על אימוני כוח פעם אחר פעם, ומרכיב לאנשים תוכניות מנותקות מהמציאות גם אתה היית מגיב בצורה קצת פחות טולרנטית. אם אגיד למתאמן מתחיל לדחוק 200 ק״ג בנץ׳ מחר במכון, היית אומר לי שאני חסר תקנה.
ובעיניי לא לכבד זה לנסות להרגיע על חשבון עבודה קשה של אנשים אחרים או לסלף נתונים. למה יש חוקרים שיושבים במעבדות, או סטטיסטיקאים שלמדו את המקצוע עשרות שנים, והניסיון שלך מטיול בניו ג׳רזי הוא דבר שלדעתך יכול לשלול את נסיונם על הסף?
ברור לי שאין לך כוונת זדון, ואתה מנסה להרגיע, אבל לצד מידות אחרות צריך גם מידה מסוימת של היגיון בריא
מי שירים 550 ק"ג לאף אחד לא יהיה איכפת באיזה תחרות זה היה.
אם יוצא מחקר שכל מי שיוצא לשמש נשרף, מספיק אדם אחד שלא נשרף כדי לשים סימן שאלה ענק על המחקר הזה.
כשאני מכיר מאות חולי קורונה ולא אחד שזה היה קשה לו, או עם סימפטומים אחרי, זה שם סימן שאלה על המחקר. כשאני רואה עשרות תופעות לוואי חמורות ומסכני חיים עם החיסון, זה אומר דרשני.
הנה מחקר שהייתי שותף בה היד שאוחזת בברזל: מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?550 ק״ג זאת דוגמה מוגזמת, כי במקרה השאלה הזאת היא לא באיזה תחרות זה היה, אלא מי ערב לכך שזה באמת קרה
אני לא אתייחס לגבי מחקרים של רבע תנועה בסקוואט, אף על פי שזה נכון. ההבדל הוא שאת זה אתה מסוגל להוכיח, אבל את הידע שיש לך לגבי פאוורליפטינג אתה לא יודע להחיל על פארמקולוגיה/סטטיסטיקה/ביולוגיה וכיצו״ב, זה פשוט לא המקצוע שלך. אם אתה מסוגל להוכיח אחרת (כמו עם המחקרים שבחנו לפי רבע תנועה בסקוואט) אז בבקשה.
דוגמה לא טובה.
אתה שם לב לסמנטיקה שלך? ״רואה״ - ״דברים שרואים משם לא רואים מכאן״.
מחקר איכותי לוקח בחשבון הרבה משתנים בעליי פוטנציאל השפעה של התוצאה הסופית.
האדם הממוצע לא, כי הוא מעורב רגשית. וכי פשוט אין לו זמן להתעסק בזה לעומק או אין לו את הידע הדרוש.
יש לי תחושה שהרבה מהספק שאתה מטיל על הנושא נובע מהניסיון האישי שלך עם הרפואה (שיש בניסיון הזה הרבה מוערבות רגשית) וזה ניכר בכל פעם שאתה מגיב בנושא שמתקשר לזה בדרך כזו או אחרת. אני לא שופט אותך.
אבל אני חושב שאתה בעצמך יודע שאיך שלא תנסה להצדיק את זה, על הניסיון האישי שלך יש אלפי חוקרים מתחומים שונים שביצעו מדידות כאלו ואחרות, והצליבו או השוו את המידע שלהם עם מידע אחר. זה מה שעושים בקהילה המדעית.
ולכן הקונצנזוס היום מתבסס על הדעה שלהם, ולא על שלך. ֿ
ומותר לך להטיל ספק, שיהיה לבריאות.
השתתפתימגניב, אני אקרא את זה אח״כ. והמחקרים בנושא פאוורליפטינג באמת ברובם לוקים בחסר.
לדעתי צריך לשלב מאמני פאוורליפטינג מקצועיים במחקרים, כמו שמשלבים סטטיסטיקאים במחקרים שקשורים לוירולוגיה.
ומה הכוונה היית שותף? השתתפת בו או ערכת את המחקר?
כשהייתי בניו ג'רזי לפני כמה שבועות בחתונה של גיסי, דיברתי עם כל מיני אנשים שם. לא היו שם כמעט אנשים מחוסנים, וכמעט כולם עברו קורונה. הם אמרו לי שכולם עברו את זה כמו צינון בלי בידוד וכלום.
אני לא אומר שהקורונה זה לא דבר אמיתי, רק שכאן בארץ ניפחו אותו לדבר הרבה יותר גדול ומפחיד ממה שהוא, ובחו"ל לדעתי ממעטים ממה שהוא בצורה מוגזמת.
אני חושב שזה קצת באמצע, לרוב האנשים קורונה זה לא סוף העולם בלי סימפטומים אחרי, וכנ"ל החיסונים.
אין צורך לחיות בפחד המשתק הזה, זה לא בריא, ולא נכון, לא מהקורונה, ולא מהחיסון
זה גם קצת מצחיק/עצוב שסה"כ שאם כל החולי קורונה שנפטרו יכלו לדבר אנשים לא היו יוצאים מהבית , רוב אלה שמספרים שזה כלום זה בגלל שזה לא השפיע עליהם ואותם פוגשים ברחוב והם מתגאים לספר שעברו את זה בלי כלום .קרובת משפחת שלי היא רופאה בניו ג׳רזי / בניו יורק אני לא זוכר. היא אמרה לי שלא היה מספיק שקיות של גופות לקבור את כל המתים, ואחרי 30 שנה שהיא רופאה, היא בחיים לא ראתה משהו כזה נורא בכזה היקף.
כששואלים אנשים כמה חזק הם חטפו את הקורונה בעוד כשהם טוענים באופן חוזר שהקורונה לא קטלנית בכלל, לא צריך להיות חוקר כדי לנחש מה תהיה התשובה.
ומה אם המדע אומר לך שהיהודים לא שולטים בעולם , ולך יש מקורות שאומרים שהם כן?המדע יכול להגיד א'
ואני עדיין יכול לחשוב ב' , כי יש לי את הדיעה שלי והמקורות שלי
לא יודע מה הולך עם ביל גייטס (האמת שאם הוא יעבור לידי ברחוב אני גם לא יזהה אותו )ומה אם המדע אומר לך שהיהודים לא שולטים בעולם , ולך יש מקורות שאומרים שהם כן?
כי שתבין חלק גדול מתאוריות הקונצפרציה האלו הם ממקורות אנטישמים
(נחש למה ביל גייטס הוא זה שמקבל מהם את אור הזרקורים)
אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישמים?לא יודע מה הולך עם ביל גייטס (האמת שאם הוא יעבור לידי ברחוב אני גם לא יזהה אותו )
ולא הבנתי את השאלה , אם המדע אומר שהיהודים לא שולטים ולי יש מקורות שכן , אז לדעתי היהודים כן שולטים , ולדעת המדע הם לא שולטים .
איפה השאלה?
אחי תקרא את ההודעות שלך , הן לא מובנות .אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישמים?
לא זה פשוט שאתה לא מבין ,אתה קופץ מעל המסקנה הפשוטה כול פעם. אני לא צריך להסביר לך אנטישמים יגידו שיהודים שולטים בעולם ולמה הם יכולים לסלף מידע לפי האינטרס שלהם, בחייאת ראבק תחשוב לשנייה על הדברים האלו באמת שאי אפשר להיות ברור יותר מכך.אחי תקרא את ההודעות שלך , הן לא מובנות .
אני לא מבין את השאלה .
"אתה תאמין למקורות שלך אומרים לך שהיהודים שולטים בעולם למרות שהם אנטישימים" --- נו מה השאלה ? אם המקורות שלי אומרים לי שהיהודים שולטים בעולם מה השאלה ? מי אנטישמים ? המקורות שלי ? אם כן למה שיגידו שהיהודים שולטים ?וגם אם כן עדיין זה המקורות שלי איך זה משנה את המידע ? על מה אתה מדבר . מה השאלה .
שתיהיה בריא : P
נו ואם אנטישמים יגידו שהיהודים שולטים בעולם איך זה קשור למקורות שלי ?לא זה פשוט שאתה לא מבין ,אתה קופץ מעל המסקנה הפשוטה כול פעם. אני לא צריך להסביר לך אנטישמים יגידו שיהודים שולטים בעולם ולמה הם יכולים לסלף מידע לפי האינטרס שלהם, בחייאת ראבק תחשוב לשנייה על הדברים האלו באמת שאי אפשר להיות ברור יותר מכך.
אז ברכותי בגרמניה הנאצית הייתה משתלב ממש יופינו ואם אנטישמים יגידו שהיהודים שולטים בעולם איך זה קשור למקורות שלי ?
שאני אומר מקורות שלי זה אומר דיעה שאני סומך עליה , אם החלטתי לסמוך על האנטישמים האלה אז כן אני יחשוב שהיהודים שולטים בעולם גם אם המדע יגיד אחרת , ואם אני לא סומך על האנטישמים האלה ויש לי מקורות משלי שהיהודים שולטים בעולם והמדע אומרת אחרת , אז עדיין אחשוב שהיהודים שולטים כי זאת הדיעה שלי
אין לי באמת להגיד על זה , זה להסביר לך היגיון פשוטלא הצלחתי להבין מזה משנה מה המקור שלי , ברגע שיש לי מקור שאני סומך עליו אז אני סומך עליו , אם זה יעקב החקלאי , משה החינווני או ווילאמס האינטישמי .
אז ברכותי בגרמניה הנאצית הייתה משתלב ממש יופי
אין לי באמת להגיד על זה , זה להסביר לך היגיון פשוט
🤦♂️