הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה זה נורא למתאמן מתחיל לאמן קבוצת שריר רק פעם בשבוע?

איתי יוסף

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
כבר תקופה שאין לי זמן ללכת לחדר כושר יותר מ3 פעמים בשבוע. המתכונת המובנת מאליה היא fbw, אבל... אני פשוט לא אוהב את זה. אני לא נהנה כשאני עובד על כל הגוף באימון אחד, וחשוב לי להנות מהאימונים שלי, זה גם עוזר להתמיד בטווח הרחוק.

שוטטתי קצת באינטרנט בחיפוש אחר תוכניות מתחילים שיתאימו, ומצאתי תוכנית שעובדים בה 3 ימים בשבוע :

A חזה ויד אחורית
B גב ויד קדמית
C רגליים וכתפיים

AxBxCxx

התחלתי לעשות אותה, 8-9 סטים לשריר גדול באימון כמו גב וחזה. שיניתי אותה קצת כך שרגליים אני עושה גם באימון A וגם בC, כך שפלג גוף תחתון אני עושה פעמיים בשבוע ועל שאר קבוצות השרירים פעם בשבוע.

נורא?

האם יש לכם תוכנית טובה יותר להציע?

נערך לאחרונה:
הייתי מציע אולי לנסות ABA שבוע 1 , שבוע 2 BAB .

ואז לעבוד במתכונת של AB .

אבל הכי חשוב זה תוכנית אימונים שתתמיד בה לטווח הרחוק , אני פשוט חושב שAB עדיף ל3 פעמים בשבוע כי שתתקדם ל4 יהיה את ההתקדמות מבחינה תוכנית אימונים , לעבור מהר לABC קצת תוקע לעתיד (הלא כלכך רחוק). בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הנפח לא יספיק לך בטווח השבועי אלא אם כן אתה מתכנן לבלות המון שעות במכון.

הייתי אומר אולי כן שווה לעבוד ABA או AB ואימון אחד FBW.

אם אעשה כמו שאתה וזה שהגיב לפניך הצעתם AxBxAxx BxAxBxx וכן הלאה,
כמה סטים לדעתך יהיה מספיק וטוב למשל לשרירים כמו הגב והחזה בכל אימון?

אתה יכול לעשות fbw מעניין, שכל אימון אתה עושה תרגילים אחרים.
אתה יכול להתפקס על תרגיל אחד מסוים ולפתח אותו, כמו בנץ' או סקוואט.
אתה יכול לעשות אימון אחד עצים שני נפח, ושלישי באמצע, כמו טקסס.
אתה יכול לעשות קורטה, שזה נפח הזוי לשלושת תרגילי הבסיס בלבד 3 פעמים בשבוע.
ואתה גם יכול לעבוד ABC.
אתה יכול לשחק עם זה איך שאתה רוצה ברגע שאתה מכיר את העקרונות של תוכנית, זה מה שכיף בללמוד ולדעת.

אבל מה שלא תעשה, תהנה והכל בסדר, כמעט כל חלוקה וכל שינוי אפשר להתאים אם מבינים מה עושים, זה משחקי נפח ועצימות ובחירת תרגילים.

גם מה זה מעניין לך? מה שמעניין לך משעמם למישהו אחר.
קשה לתת לך תוכנית ספציפית מעניינת בלי לדעת את ההגדרה שלך למעניין.

אותי אישית מעניין תוכנית קבועה למשך כמה שבועות או חודשים.

בשביל להגיע למצב שאתה מבודד שריר אתה צריך ותק ואני יסביר . כול העניין בלבודד שריר זה להתיש את השריר למקסימום האפשרי אם זמן מנוחה גדול ,מתאמן ותיק מתאושש קצת פחות מהר מתחיל ולכל השיטה הזאת מתאימה לו ובנוסף לזה גיוס יחידות המוטריות והמיומנות שלו די טובה מה שמאפשר לו להיתאמן בנוסחה דלעיל ,אתה יקירי מתאמן מתחיל תסתכל על היתרונות שבזה אתה מתאושש מאוד מהר זה מתנת חלקם של המתחילים עצה שלי אחי היקר תחפש אימונים שמתמקדים בלהיתחזק כי אתה עכשיו בונה בסיס וזה הזמן לבנות אותו ואם תעשה את זה בחכמה אתה רק תרויח לכן אחשלי תתיעץ אם אנשים שבאמת מבינים ולך על זה. אני ממליץ על תוכנית האימונים הבסיסית של מארק ריפטו , ואם אתה בחור סקרן אז תעשה את זה בכוחות עצמך על ידי זה שתקרא הרבה הרבה מאמרים פה לא חסר אחי אני מכיר את האתר הזה שנים הרבה ידע הוא תרם לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית