הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית ביקורת על שתי תוכניות אימון להתחזקות

פנקייק

משתמש פעיל
989
1,077
נק' מוניטין:
4,023
989
1,077
בהרמות הגדולות - בכל אימון שני סטים של משקל מקסימלי לחמש חזרות ועוד כמה סטים לנפח, בתרגילי העזר עצימות קטנה יותר.

לא מצויין בתמונה סט אחד או שניים של תרגילים קטנים כמו שראגס,בטן, ידיים.

מה דעתכם? התוכניות שלכם דומות לזה?

Screenshot from 2021-07-03 07-51-47.jpeg

קטונתי אחי.
אבל אני אוהב את השניה,מפני שיש פעמיים עבודה על הגב 😃

תאכל בבקשה להסביר לי את האימון הראשון?
והאם לאחר אימון דדליפט כבד,תאכל גם לשבור שיאים בלחיצת כתף? הדדליפט לא יקח את כל האנרגיה

תודה רבה

איך אפשר לשוות בין 3 ל4 פעמים בשבןע , תעשה שתיים של שלוש / שתיים של ארבע ומשם לבחור לפי איך שהשבוע שלך מסתדר כמובן.. פשוט חלוקה שונה לגמרי של עומס אחי. דעתי

• פותח/ת השרשור
קטונתי אחי.
אבל אני אוהב את השניה,מפני שיש פעמיים עבודה על הגב 😃

תאכל בבקשה להסביר לי את האימון הראשון?
והאם לאחר אימון דדליפט כבד,תאכל גם לשבור שיאים בלחיצת כתף? הדדליפט לא יקח את כל האנרגיה

תודה רבה

האימון הראשון מתחיל ומתמקד בסקוואט, אחר כך יש תוספת של תרגיל עזר לסקוואט, הלג פרס.
המטרה של האימון היא עבודה עצימה בסקוואט והתשה בנפח בלג פרס. ההתקדמות היא משבוע לשבוע (לפחות בהתחלה).

באימון דדליפט המטרה היא להתמקד בדדליפט. לחיצת הכתף שאחרי כן היא לא תרגיל מרכזי ולכן לא חשוב לי להגיע רענן או לשבור שיאים בתדירות גבוהה. בכל מקרה, הכתפיים לא גמורות אחרי דדליפט בדרך כלל.

מה המטרה, מה הרמה שלך, מה המיומנות שלך בתרגילים?

המטרה היא להתחזק ולשחזר משקלי עבודה כבדים יותר אבל לא בדרך שהגעתי אל המשקלים האלה כמתאמן מתחיל.
לגבי הרמה והמיומנות, אני עושה תוכניות עצימות כבר די הרבה זמן (את ה SS הראשון שלי עשיתי ב2008 בערך ומאז מחזורים של TEXAS ושוב SS וכל מיני וריאציות שלהן לאורך השנים) אז להערכתי הרמה והמשקלים הם של מתאמן מתקדם או לפחות לא מתחיל. בשנים האחרונות שימרתי כוח סביר בשלושה אימוני פול באדי בשבוע עם סט אחד עצים לחמישיה בכל אימון בתרגילים הגדולים.

@פנקייק
מקצועי.
מה תבחר בסופו של דבר?

אני כרגע עושה(לא יודע איך קוראים לתוכנית) חח
בנץ 3 פעמיים בשבוע.
עם אותו המשקל 5x5
התקדמות(1.25) כל יום ראשון

ודדליפט פעמיים בשבוע כבד 5x3
התקדמות כל שבוע(מנסה)

כל שאר השרירים/תרגילים הם עזר

• פותח/ת השרשור
@פנקייק
מקצועי.
מה תבחר בסופו של דבר?

אני כרגע עושה(לא יודע איך קוראים לתוכנית) חח
בנץ 3 פעמיים בשבוע.
עם אותו המשקל 5x5
התקדמות(1.25) כל יום ראשון

ודדליפט פעמיים בשבוע כבד 5x3
התקדמות כל שבוע(מנסה)

כל שאר השרירים/תרגילים הם עזר

לא יודע מה אבחר אבל נראה לי שאין הבדל מאוד גדול בין התוכניות, מה שציינת על הגב פעמיים בשבוע יהיה לא משמעותי מבחינת התקדמות או הפרעה בתרגילים הגדולים. אולי מישהו פה יתקן אותי בעניין..
אני נוטה לזו עם הארבעה אימונים בשבוע.

אין סקוואט בתוכנית שלך?

בהחלט יש
ישאר סטטי במשקל עקב בעיית בטחון בבית,אין לי מספיק תמיכה אם אכשל
95x5x5
המסטרינג+תאומים
זה אימון הרגליים

אם אתה מתאמן עם ניסיון ומעוניין בכוח, הייתי מוסיף תדירות לתרגילי בסיס. אם אתה הולך על ארבע פעמים בשבוע הייתי הולך על עליון תחתון, אם 3 פעמים בשבוע זה יהיה יותר בסגנון fbw.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתאמן עם ניסיון ומעוניין בכוח, הייתי מוסיף תדירות לתרגילי בסיס. אם אתה הולך על ארבע פעמים בשבוע הייתי הולך על עליון תחתון, אם 3 פעמים בשבוע זה יהיה יותר בסגנון fbw.

תודה רבה!
אז חלוקה גסה של עליון תחתון תהיה [בנץ' - לחיצת כתפיים], [סקוואט, דדליפט]?
איך נראית החלוקה של תרגילי העזר בתוכנית כזאת?

לגבי FBW, נניח עם התקדמות חד שבועית בכל הרמה גדולה. מה לדעתך חשוב לעשות כדי לאפשר התאוששות מספיקה? אני יודע שאפשר למשל להתחיל את האימון בכל פעם בהרמה אחרת או לעשות משקל עבודה מקסימלי רק בתרגיל גדול אחד. איך אתה חושב שהכי הגיוני לעשות את זה?

בנץ כבד
פרס קל

סקוואט כבד
דד קל

פרס כבד
בנץ קל

דד כבד
סקוואט קל

כשאני אומר כבד הייתי עושה סט אחד כבד בטווח חזרות 1-5 ואחרי עוד סט שניים של נפח (אפשר גם להתחיל בלי ולהוסיף כשנתקע) וביום קל זה יהיה איפשהו בין 70-85% RM1 תלוי במשקלי העבודה שלך.

אקססוריז לפי מה שאתה רוצה וטוב לך, יש אלפי דרכים לשחק עם זה וזה דיי תלוי במטרה. טרייספס, בייספס, קצת כתפיים. כל השיט הזה.

FBW אני אוהב משהו כזה

סקוואט כבד
בנץ נפח
דד נפח

סקוואט קל
פרס
משיכה קלה

סקוואט בינוני
בנץ כבד
דד כבד (אפשר להתחיל את האימון בדד במקום סקוואט)

@StrongEnough
איזה מקצוען!

יש לך טיפה לגבי הבנץ..
ההוצאה מהראק היא בסדר
אבל רוב ההוצאה האנרגטית הולכת לי על ההורדה למטה(אני מוריד באיטיות)
מה עושים עם זה?
תודה

• פותח/ת השרשור
בנץ כבד
פרס קל

סקוואט כבד
דד קל

פרס כבד
בנץ קל

דד כבד
סקוואט קל

כשאני אומר כבד הייתי עושה סט אחד כבד בטווח חזרות 1-5 ואחרי עוד סט שניים של נפח (אפשר גם להתחיל בלי ולהוסיף כשנתקע) וביום קל זה יהיה איפשהו בין 70-85% RM1 תלוי במשקלי העבודה שלך.

אקססוריז לפי מה שאתה רוצה וטוב לך, יש אלפי דרכים לשחק עם זה וזה דיי תלוי במטרה. טרייספס, בייספס, קצת כתפיים. כל השיט הזה.

FBW אני אוהב משהו כזה

סקוואט כבד
בנץ נפח
דד נפח

סקוואט קל
פרס
משיכה קלה

סקוואט בינוני
בנץ כבד
דד כבד (אפשר להתחיל את האימון בדד במקום סקוואט)

תודה!

האימון הראשון מתחיל ומתמקד בסקוואט, אחר כך יש תוספת של תרגיל עזר לסקוואט, הלג פרס.
בגדול לג פרס לא תורם לסקוואט ממש, טווחי תנועה שונים עומסים שונים ועובד בעיקר על הארביע ראשי.. תרגיל עזר טוב זה תרגיל שמחזק נקודות חלשות בתרגיל ספציפ כמו נגיד עבודה על השרשרת האחורית שזאת הנקודה החלשה אצל רוב המתאמנים, היית עושה גוד מורנינג או דדליפט רומני כתרגיל עזר במקום הלג פרס

בגדול לג פרס לא תורם לסקוואט ממש, טווחי תנועה שונים עומסים שונים ועובד בעיקר על הארביע ראשי.. תרגיל עזר טוב זה תרגיל שמחזק נקודות חלשות בתרגיל ספציפ כמו נגיד עבודה על השרשרת האחורית שזאת הנקודה החלשה אצל רוב המתאמנים, היית עושה גוד מורנינג או דדליפט רומני כתרגיל עזר במקום הלג פרס
ולא תיהיה בעיה,עם דדליפט רומני,ויום אחרי דדליפט רגיל?
זו לא מעמסה רבה?

ולא תיהיה בעיה,עם דדליפט רומני,ויום אחרי דדליפט רגיל?
זו לא מעמסה רבה?
התייחסתי ספציפית לזה שהוא אמר שהוא עושה לג פרס כתרגיל עזר.. איך לשלב בתוכנית ואיפה זה כבר משהו אחר, ואגב אני אחרי כל דדליפט עושה גם דדליפט רומני לא ממש כבד לנפח בינוני(3*10-12) וזה עושה את העבודה

התייחסתי ספציפית לזה שהוא אמר שהוא עושה לג פרס כתרגיל עזר.. איך לשלב בתוכנית ואיפה זה כבר משהו אחר, ואגב אני אחרי כל דדליפט עושה גם דדליפט רומני לא ממש כבד לנפח בינוני(3*10-12) וזה עושה את העבודה
ניסיתי.
גמר לי את הצורה..הגב התחתון התחיל לצעוק עלי,תוך כדי האימון..😃

בהרמות הגדולות - בכל אימון שני סטים של משקל מקסימלי לחמש חזרות ועוד כמה סטים לנפח, בתרגילי העזר עצימות קטנה יותר.

לא מצויין בתמונה סט אחד או שניים של תרגילים קטנים כמו שראגס,בטן, ידיים.

מה דעתכם? התוכניות שלכם דומות לזה?

צפה בקובץ המצורף 67749
זה נשמע כמו התוכנית של גרג נאקלס אבל עם מינימום תדירות ונפח (האופציה הפחות אופטימלית המתאימה לאנשים מאוד עסוקים).

הייתי מעלה תדירות ומוריד עצימות קצת, או מעלה תדירות פעם או פעמיים בשבוע עם מעט עצימות לעומת האימון האחד הכבד יותר.

תעשה את השילובים שתרצה מרשימת ה28 תוכניות החינמיות שלו בהתאם לרמה שלך, הזמן שלך, התאוששות ומה שנראה לך. Greg Nuckols 28 Programs Spreadsheet (2021) | Lift Vault
זה בין כה וכה הכיוון של מה שתעשה עושה, אז למה לא לשפץ טיפה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית