הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית ביקורת על שתי תוכניות אימון להתחזקות

פנקייק

משתמש פעיל
989
1,077
נק' מוניטין:
4,023
989
1,077
בהרמות הגדולות - בכל אימון שני סטים של משקל מקסימלי לחמש חזרות ועוד כמה סטים לנפח, בתרגילי העזר עצימות קטנה יותר.

לא מצויין בתמונה סט אחד או שניים של תרגילים קטנים כמו שראגס,בטן, ידיים.

מה דעתכם? התוכניות שלכם דומות לזה?

Screenshot from 2021-07-03 07-51-47.jpeg

יש כאלו שמעדיפים לעשות כתרגיל עזר, את אותו התרגיל פשוט עם משקל נמוך יותר ליותר חזרות. לעומת זאת יש כאלו (כמוני) שנגיד לאחר בנץ' כבד עושים פרס לנפח ולאחר סקוואט, דד לנפח והפוך. הכל עניין של העדפה אישית ומסוגלות פיזית.

יש כאלו שמעדיפים לעשות כתרגיל עזר, את אותו התרגיל פשוט עם משקל נמוך יותר ליותר חזרות. לעומת זאת יש כאלו (כמוני) שנגיד לאחר בנץ' כבד עושים פרס לנפח ולאחר סקוואט, דד לנפח והפוך. הכל עניין של העדפה אישית ומסוגלות פיזית.
זה לא יפגע בהתאוששות/התקדמות?
לאחר בנץ כבד,הכתף עובדת רצח..
לדוגמא 5 סטים כבדים של בנץ
עוד כמה סטים אתה מוסיף לכתף?

• פותח/ת השרשור
זה נשמע כמו התוכנית של גרג נאקלס אבל עם מינימום תדירות ונפח (האופציה הפחות אופטימלית המתאימה לאנשים מאוד עסוקים).

הייתי מעלה תדירות ומוריד עצימות קצת, או מעלה תדירות פעם או פעמיים בשבוע עם מעט עצימות לעומת האימון האחד הכבד יותר.

תעשה את השילובים שתרצה מרשימת ה28 תוכניות החינמיות שלו בהתאם לרמה שלך, הזמן שלך, התאוששות ומה שנראה לך. Greg Nuckols 28 Programs Spreadsheet (2021) | Lift Vault
זה בין כה וכה הכיוון של מה שתעשה עושה, אז למה לא לשפץ טיפה?

תודה על העצה והקישור אלחנן, אני אסתכל שם.
*לא מאפשר לתת לך מוניטין

איך זה אצלך? כמה פעמים בשבוע אתה עושה בכל הרמה גדולה?
אני חושב שדדליפט פעם בשבוע, סקוואט פעמיים, ובנץ' 3 זה התחלה טובה, ודי המינימום לרוב האנשים לדעתי.

@elchonon
היה וביום ראשון אני עושה בנץ כבד
ותרגילי עזר לגב

וביום שני אני מתחיל עם דדליפט כבד
האם אני פוגע בהתאוששות/התקדמות?

@elchonon
היה וביום ראשון אני עושה בנץ כבד
ותרגילי עזר לגב

וביום שני אני מתחיל עם דדליפט כבד
האם אני פוגע בהתאוששות/התקדמות?
פוגע זה מילה מורכבת.
מקשה? אולי, תלוי במשקל ובהתאוששות.

אתן דוגמה, מי שעושה סמולוב, בולגרי, או קורטה יודע שאתה ניגש לאימון לפעמים עדיין עם דומס וחוסר התאוששות, זה חלק מהתוכנית.

אם תצליח לעשות 10 סטים של משקל מטורף אחרי יום או יומיים שעשית 7 סטים עם משקל לא פחות הזוי, וזה יום או יומיים אחרי 5 סטים משקל מטורף כמעט לכשל, שזה גם אחרי יום או יומיים של 4 סטים כמעט לכשל, אתה תבין שלמרות הקושי והדומס, אתה חזק פיזית ומנטלית, ותהיה בטוח שזה יתפרש בעוד משקל בPR הבא שלך.

רוב התוכניות שאני אוהב מעמיסים לאט לאט עומס עד שזה כמעט בלתי אפשרי להתקדם, ואנחנו צוברים תשישות מתמשכת במשך הרבה זמן לפעמים, עד כדי כך שידרש הרבה זמן בתוכנית אימונים קלים שנתאושש היטב לפני שנחשוב על PRים.

אז לשאלתך, כן אתה פוגע בהתאוששות שלך, בלי ספק, התאוששות הכי טובה תהיה לא להתאמן בכלל, נראה לאן זה יביא אותך.
אבל אתה לא פוגע ההתקדמות שלך.

אז לשאלתך, כן אתה פוגע בהתאוששות שלך, בלי ספק, התאוששות הכי טובה תהיה לא להתאמן בכלל, נראה לאן זה יביא אותך.
אבל אתה לא פוגע ההתקדמות שלך.
תיסבכת לי את הצורה 😃
בדיוק כמו שכתבת(מבלי שאמרתי) אתה קוסם?!
יש אימונים שאני מגיע עם דומס קליל,למרות שינה של 7 שעות ומזון טוב.
זה לא מונע בעדי לעשות את הדדליפט הכבד

השאלה כמו שאמרת מה יהיה בלונג ראן...
*כנל בבנץ,מגיע ליום שישי שלפעמיים קצת תפוס,ובכל אופן נותן את המשקל!

תיסבכת לי את הצורה 😃
בדיוק כמו שכתבת(מבלי שאמרתי) אתה קוסם?!
יש אימונים שאני מגיע עם דומס קליל,למרות שינה של 7 שעות ומזון טוב.
זה לא מונע בעדי לעשות את הדדליפט הכבד

השאלה כמו שאמרת מה יהיה בלונג ראן...
*כנל בבנץ,מגיע ליום שישי שלפעמיים קצת תפוס,ובכל אופן נותן את המשקל!
לכן התכנון חשוב.
להגיד תתאמן חזק כל יום למרות שאתה תשוש, זה לא תוכנית ואולי ניפצע ככה. מצד שני לחכות להתאוששות מושלמת זה לא ריאלי, אם נחכה להתאוששות מלאה מהסקוואט לפני שנעשה דדליפט או בנץ', לא נצליח לדאוג לנפח ועצימות מספיק גבוהים בשביל גירוי מתאים כדי להתקדם.

המפתח זה עקרונות של אימונים שקיימים בכל התוכנית בעולם, כמו פוגרסיב אוברלואוד, ספציפיות, RPE, אחוזים ועוד.

לכן התכנון חשוב.
להגיד תתאמן חזק כל יום למרות שאתה תשוש, זה לא תוכנית ואולי ניפצע ככה. מצד שני לחכות להתאוששות מושלמת זה לא ריאלי, אם נחכה להתאוששות מלאה מהסקוואט לפני שנעשה דדליפט או בנץ', לא נצליח לדאוג לנפח ועצימות מספיק גבוהים בשביל גירוי מתאים כדי להתקדם.

המפתח זה עקרונות של אימונים שקיימים בכל התוכנית בעולם, כמו פוגרסיב אוברלואוד, ספציפיות, RPE, אחוזים ועוד.
פרוגרסיב -> העלת משקל,הוספת חזרות,קיצור זמן מנוחה

ספצפיות-> להתמקד בתרגיל אחד ולהתחזק בו

Rpe-> מדד המאמץ שבו ביצעתי את התרגיל

אחוזים-> נכון לימי הנפח,הורדת x אחוז ממשקל המקסימום באותו תרגיל

?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית