הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לשנות פיצול

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
מתאמן 4 פעמים בשבוע ab כרגע
חזה+כתפיים+יד אחורית
גב+רגליים+יד קדמית
1. המליצו לי לשנות את הפיצול כי הוא לא טוב ותאמת באלי לגוון מה אומרים?
2. קראתי בוואן בודי שאם יצא לי להתאמן 3 פעמים השבוע ABA אז תחילת שבוע שאחרי לא לעשות B אלא לחזור לA וזה לדלג על אימון B כאילו , מה אומרים? נשמע קצת כמו שטות אבל בכל זאת שואל.
3.ופחות קשור , בגב אני עושה דדליפט , מתח ומסור(חתירה) , המליצו לי אימון לעשות דדליפט אימון בנט אובר מה אומרים?

המליצו לי לשנות את הפיצול כי הוא לא טוב ותאמת באלי לגוון מה אומרים?
אני כן מסכים שהפיצול שלך הוא לא הכי אידאלי, כי כול מה שתאמן אחרי רגליים לא יהיה אידאלי. אני יעדיף תמיד פיצול של Upper Lower.
לאמן רגליים זה מאוד מתיש, אין שום בעיה לאמן את פלג הגוף העליון באותו זמן וסביר להניח שתסיים את האימון כמו שצריך.
אבל בפיצול שלך או שאתה "הורס" לעצמך את האימון גב ויד קדמית או שאתה מאמן את הרגליים בסוף ואז אתה לא מאמן אותם בצורה אידאלית.

קראתי בוואן בודי שאם יצא לי להתאמן 3 פעמים השבוע ABA אז תחילת שבוע שאחרי לא לעשות B אלא לחזור לA וזה לדלג על אימון B כאילו , מה אומרים? נשמע קצת כמו שטות אבל בכל זאת שואל.
תאמן כול שריר לפחות פעמיים בשבוע, פעם אחת זה לא אידאלי.

.ופחות קשור , בגב אני עושה דדליפט , מתח ומסור(חתירה) , המליצו לי אימון לעשות דדליפט אימון בנט אובר מה אומרים?
דדליפט זה לא תרגיל גב. ולמה אתה רוצה להחליף תרגיל?
בהנחה ואתה עדיין מתחזק בתרגיל,אין לך כאבים,ויש לך SFR גבוה מהתרגיל למה להחליף אותו

• פותח/ת השרשור
אני כן מסכים שהפיצול שלך הוא לא הכי אידאלי, כי כול מה שתאמן אחרי רגליים לא יהיה אידאלי. אני יעדיף תמיד פיצול של Upper Lower.
לאמן רגליים זה מאוד מתיש, אין שום בעיה לאמן את פלג הגוף העליון באותו זמן וסביר להניח שתסיים את האימון כמו שצריך.
אבל בפיצול שלך או שאתה "הורס" לעצמך את האימון גב ויד קדמית או שאתה מאמן את הרגליים בסוף ואז אתה לא מאמן אותם בצורה אידאלית.

תאמן כול שריר לפחות פעמיים בשבוע, פעם אחת זה לא אידאלי.

דדליפט זה לא תרגיל גב. ולמה אתה רוצה להחליף תרגיל?
בהנחה ואתה עדיין מתחזק בתרגיל,אין לך כאבים,ויש לך SFR גבוה מהתרגיל למה להחליף אותו
לא אמרתי שרוצה להחליך שאלתי אם כדאי. מה זאת אומרת לא תרגיל גב? איפה לשים אותו אז?
איך לפצל אז ?
באימון b אני מתחיל בגב כי מתחיל בדדליפט ואז עובר לרגליים ואז יד קדמית

אין כזה דבר פיצול לא טוב ומי שאמר לך את זה צריך לקבל סטירה.

תפצל לפי הנוחות שלך.

2. קראתי בוואן בודי שאם יצא לי להתאמן 3 פעמים השבוע ABA אז תחילת שבוע שאחרי לא לעשות B אלא לחזור לA וזה לדלג על אימון B כאילו , מה אומרים? נשמע קצת כמו שטות אבל בכל זאת שואל.

לפי ההעדפה שלך, אם אתה רוצה דגש על אימוני A זו נשמעת אחלה דרך.
אם אתה רוצה שיוון בין השניים אני לא רואה סיבה למה לחפש הרפתקאות.

3.ופחות קשור , בגב אני עושה דדליפט , מתח ומסור(חתירה) , המליצו לי אימון לעשות דדליפט אימון בנט אובר מה אומרים?

מה שנוח לך, אין דרך נכונה.

לא יקרה כלום אם תבחר בכל אחת מהאפשרויות במידה ואתה מצליח להתאושש ולהתקדם.

לאמן רגליים זה מאוד מתיש
איזה שטויות, איך אתה מסיק שהאימון רגליים שלו מתיש בלי לדעת מה האימון רגליים שלו?

לא אמרתי שרוצה להחליך שאלתי אם כדאי
כמו שרשמתי למעלה לאמן שריר פעם בשבוע זה לא אידאלי (אפשרי לא אבל אידאלי) , אז הייתי נשאר באותו פיצול.

מה זאת אומרת לא תרגיל גב
דדליפט לא תרגיל גב, זה פעולה של היפ הינג', נכון הטרפזים וזוקפי הגב משתתפים בתנועה. אבל זה ממש לא תרגיל גב.
אם אתה רוצה לעבוד על הטרפזים\זוקפי הגב שלך אתה יכול לעשות את בתרגילים מבודדים בלי לגמור את עצמך.

איזה שטויות, איך אתה מסיק שהאימון רגליים שלו מתיש בלי לדעת מה האימון רגליים שלו?
אני מבין שבחיים לא אימנת רגליים כמו שצריך לפי השאלה שלך.
בנימה יותר רצינית, מניסיון שלי ושל לקוחות שלי, לאמן את פלג הגוף התחתון זה מאוד מתיש מערכתית, ותמיד זה או לאמן אותו בהתחלה ואז כול מה שבא אחר כך לא אידאלי כי אתה מאוד מותש. או לאמן רגליים בסוף ולא לאמן אותם בצורה אידאלית.

נערך לאחרונה:
אני מבין שבחיים לא אימנת רגליים כמו שצריך לפי השאלה שלך.
בנימה יותר רצינית, מניסיון שלי ושל לקוחות שלי, לאמן את פלג הגוף התחתון זה מאוד מתיש מערכתית, ותמיד זה או לאמן אותו בהתחלה ואז כול מה שבא אחר כך לא אידאלי כי אתה מאוד מותש. או לאמן רגליים בסוף ולא לאמן אותם בצורה אידאלית
אתה לא יכול לדעת אם האימון רגליים שלו מתיש מערכתית בלי לדעת מי הוא מה הוא ובעיקר איך הוא מתאמן, יותר מובן ככה?

להגיד שהפיצול שלו לא אידיאלי כי הוא עושה יד קדמית אחרי רגליים זה טיפשי ולא נכון

• פותח/ת השרשור
באתי לפה לחפש תשובות ומשום מה הפכתי ליותר מבולבל ממקודם
אין כזה דבר פיצול לא טוב ומי שאמר לך את זה צריך לקבל סטירה.

תפצל לפי הנוחות שלך.

לפי ההעדפה שלך, אם אתה רוצה דגש על אימוני A זו נשמעת אחלה דרך.
אם אתה רוצה שיוון בין השניים אני לא רואה סיבה למה לחפש הרפתקאות.

מה שנוח לך, אין דרך נכונה.

לא יקרה כלום אם תבחר בכל אחת מהאפשרויות במידה ואתה מצליח להתאושש ולהתקדם.
הכל יהיה לי נח כל עוד אני אתקדם בשיטה הזאת, עכשיי אני לא יודע אם בפיצול אחר ההתקדמות תהיה טובה יותר. וברור שאני רוצה שוויון . לפעמים יוצא לאמן פעם אחת בגלל שעושה 3 אימונים

להגיד שהפיצול שלו לא אידיאלי כי הוא עושה יד קדמית אחרי רגליים זה טיפשי ולא נכון

מייק ישרטאל מדבר על זה גם בדקה 8:40. לאמן רגליים ופלג גוף עליון ביחד זה לא אידאלי.
בתוכניות AB אין לך את היתרון כמו ב-U/L, או כול פיצול אחר בו הרגליים בנפרד מפלג הגוף העליון.
כמו כול בן אדם שהתאמן כמו שצריך\או אימן אנשים אחרים יודע.
בכול מקרה אני את הדיון איתך סיימתי, אין לך את הידע לנהל את הדיון הזה בכלל. ואתה פשוט זורק משפטים בלי שום ביסוס.
שיהיה לך שבוע טוב.

• פותח/ת השרשור

מייק ישרטאל מדבר על זה גם בדקה 8:40. לאמן רגליים ופלג גוף עליון ביחד זה לא אידאלי.
בתוכניות AB אין לך את היתרון כמו ב-U/L, או כול פיצול אחר בו הרגליים בנפרד מפלג הגוף העליון.
בכול מקרה אני את הדיון איתך סיימתי, אין לך את הידע לנהל את הדיון הזה בכלל. ואתה פשוט זורק משפטים בלי שום ביסוס.
שיהיה לך שבוע טוב.

אז לפי זה אני אמור לאמן רק רגליים לבד באימון ואת כל שאר השרירים באימון אחר?

אז לפי זה אני אמור לאמן רק רגליים לבד באימון ואת כל שאר השרירים באימון אחר?
לא, אפשר לאמן פלג גוף עליון ותחתון ביחד זה בסדר גמור והרבה מאוד מהלקוחות שלי מאמנים אותם ביחד.
אבל זה לא אידאלי.

הכל יהיה לי נח כל עוד אני אתקדם בשיטה הזאת, עכשיי אני לא יודע אם בפיצול אחר ההתקדמות תהיה טובה יותר. וברור שאני רוצה שוויון . לפעמים יוצא לאמן פעם אחת בגלל שעושה 3 אימונים

כל עוד אתה מתקדם אין סיבה להחליף.
לא, אפשר לאמן פלג גוף עליון ותחתון ביחד זה בסדר גמור והרבה מאוד מהלקוחות שלי מאמנים אותם ביחד.
אבל זה לא אידאלי.

לא אידאלי למי?

שאלה אליכם נגיד ומה שהוא אומר נכון לגבי האימון רגליים.
אפשר להתחיל קודם עם הגב לעבור לרגליים ולסיים ביד קדמית לא?
ככה תהיה רק מותש בסוף ביד קדמית..

לא ראיתי את הסירטון , גם אם אראה כשאין כתוביות לא אבין .

אבל בגדול זה שטויות ברמות שאין לתאר , אי אפשר להגדיר שריר כמתיש יותר או פחות , הכל שאלה איך מתאמנים .
אדם שיעשה לחיצת רגליים 3 * 12 , כפיפת ירך 2* 12 , תאומים בסמיט משין 2*10

בנץ / מתח / מילטרי פרס / בנט אובר / ועוד ועוד - יכול להיות פי אלף יותר מתיש (שזה סה"כ תרגיל אחד) מכל האימון רגליים הזה .

אני לדוגמא האימון שהכי מתיש אותי הוא גב , הכל שאלה איך התוכנית בנויה .
בכל מיקרה לשאלתך , מה שאתה רוצה לתת לו הכי דגש תתחיל ראשון , מה שמתיש אותך ברמה שאתה לא יכול להמשיך אחריזה את האימון אז כמובן אל תתחיל איתו , אם אתה יכול להמשיך אז תתחיל , מה הבעיה ?

מתאמן 4 פעמים בשבוע ab כרגע
חזה+כתפיים+יד אחורית
גב+רגליים+יד קדמית
1. AB זה כן "טוב". אם בא לך לגוון, תגוון.
2. תלוי מה אתה עושה בA, ומה אתה עושה בB. בגדול זה נשמע כמו שטות.
3. מתח, חתירה ובנט אובר הם תרגילים טובים, לא יודע למה המליצו לך, אבל קשה לומר מה עדיף. כולם טובים.

לא אידאלי למי?
למי שמאמן פלג גוף עליון ותחתון ביחד.

אתה עדיין תהיה מותש לא שינית כלום.

אבל בגדול זה שטויות ברמות שאין לתאר , אי אפשר להגדיר שריר כמתיש יותר או פחות , הכל שאלה איך מתאמנים .
אדם שיעשה לחיצת רגליים 3 * 12 , כפיפת ירך 2* 12 , תאומים בסמיט משין 2*10
סביר להניח שאותו אדם לא באמת יהיה מותש כי הוא לא מתאמן כמו שצריך.
אין שום סיכוי בעולם שאפשר לבצע 3 תרגילים כמו שצריך ולהישאר על אותו מספר חזרות.
אותו אדם היה יודע שברגע שהוא עובד קרוב לכשל מספר החזרות שלו אמור לרדת.
והסיבה היחידה שהוא מצליח לבצע את אותו מספר חזרות, זה כי הוא עובד מאוד קל או משתמש בצ'יטינג כדי להשלים את החזרות.
כמו שאמרת הכול שאלה של איך מתאמנים.
ובהנחה ומתאמנים נכון, מרגישים כמה תרגילי רגליים מחריבים את כול שאר האימון.

נערך לאחרונה:
למי שמאמן פלג גוף עליון ותחתון ביחד.

אתה עדיין תהיה מותש לא שינית כלום.

סביר להניח שאותו אדם לא באמת יהיה מותש כי הוא לא מתאמן כמו שצריך.
אין שום סיכוי בעולם שאפשר לבצע 3 תרגילים כמו שצריך ולהישאר על אותו מספר חזרות.
אותו אדם היה יודע שברגע שהוא עובד קרוב לכשל מספר החזרות שלו אמור לרדת.
והסיבה היחידה שהוא מצליח לבצע את אותו מספר חזרות, זה כי הוא עובד מאוד קל או משתמש בצ'יטינג כדי להשלים את החזרות.
כמו שאמרת הכול שאלה של איך מתאמנים.
ובהנחה ומתאמנים נכון, מרגישים כמה תרגילי רגליים מחריבים את כול שאר האימון.
מה זה לא שיניתי כלום זה אומר שאני אהיה מותש כביכול רק בתרגילים שהם יד קדמית שהם מבודדים ואתה לא צריך להיות בשיא האנרגיה,וגם בוא נגיד שזה השריר הכי פחות חשוב לי יותר חשוב לי הגב והרגליים שהם גם תרגילים מורכבים לרוב..

שיהיה לך שבוע טוב.
עשית קורס בווינגיט וראית סרטון של מייק ישראטל אז זהו אתה מאמן דגול?
לא צריך שום ידע בשביל להפריך את מה שאמרת רק היגיון בריא.

בתור מי שגם עושה גם AB ובאימון B מתחיל מהרגליים עובר לגב ואז יד קדמית אני לא רואה שום בעיה בתוכנית כל עוד אתה מתקדם.
נכון שזה מתיש לעשות סקוואט, לאנצ'ים ואז סטיף לג ועוד תרגילים ואז לעבור לשריר אחר אבל חוץ מזה שאתה מוצא את עצמך מתנשף יותר וחם לך יותר ולפעמים אתה בקושי הולך זה לא משהו שאתה מרגיש כשאתה עובד על הגב.
אני מדבר באופן אישי יכול להיות שמה שאני עושה לא יתאים למישהו אחר, לפי דעתי זאת התוכנית האידיאלית בAB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית