הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' ברוחב כתפיים לעומת בנץ' רחב

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
בהנחה שהמטרה שלי היא לגדול ואני עושה בנץ' כתרגיל עיקרי לחזה, זה משנה אם אני מחזיק יחסית צר (טיפה יותר מרוחב כתפיים) או רחב? זה נכון שבאחיזה הצרה יותר הדגש הוא יותר על היד האחורית ופחות על החזה?

נכון שבאחיזה הצרה יותר הדגש הוא יותר על היד האחורית ופחות על החזה?

זה נכון, בנוסף ככל שהמרפקים צמודים יותר לגוף במהלך הירידה הדגש עובר ליד האחורית.

בהנחה שהמטרה שלי היא לגדול ואני עושה בנץ' כתרגיל עיקרי לחזה, זה משנה אם אני מחזיק יחסית צר (טיפה יותר מרוחב כתפיים) או רחב?

כמו ששיערת - תגדל ביד האחורית פה או פה במידה ותתקדם בבנץ׳.
השאלה איפה תרצה לשים דגש

• פותח/ת השרשור
זה נכון, בנוסף ככל שהמרפקים צמודים יותר לגוף במהלך הירידה הדגש עובר ליד האחורית.

כמו ששיערת - תגדל ביד האחורית פה או פה במידה ותתקדם בבנץ׳.
השאלה איפה תרצה לשים דגש
רוצה לשים דגש על החזה כאמור. העניין הוא שבאחיזה הצרה יותר אני מרים יותר, ויש לי יותר טווח תנועה... האחיזה הרחבה עדיין עדיפה למטרה שלי?

קצת יותר מרוחב הכתפיים זה לא אחיזה צרה . אין צורך שהתפיסה תיהיה רחבה מידי.
תלוי, יש הרבה מתחרים בפאוורליפטינג שמעדיפים רחב כי פחות טווח תנועה אבל בסופו של דבר אם אין רצון להתחרות באמת אין סיבה שיהיה רחב מדיי

מאפשר עבודה יותר מכוונת לשרירי החזה. עד כמה זה משמעותי? לא יודע.
וקל מאוד להיתקע בגלל חוסר נגישות לדאמבלים וקפיצות שונות .

לפותח האשכול תפציץ בבנץ ולשאלתך עניתי למעלה.

וקל מאוד להיתקע בגלל חוסר נגישות לדאמבלים וקפיצות שונות .

לפותח האשכול תפציץ בבנץ ולשאלתך עניתי למעלה.

מה הכוונה לחוסר נגישות? בכל חדכ יש סט דאמבלים. לא נשמע שהוא הגיע לרמה שהדאמבלים הכבדים במכון לא יספיקו לו.

לגבי עניין הקפיצות, זה לא קריטי אם הקפיצות גבוהות. בהנחה והוא מעוניין בהיפרטרופיה הוא יכול להתקדם בחזרות לפני כל קפיצה במשקל עבודה.

אני חושב שהרוחב הרצוי(תחרותי) הוא 81ס״מ
בין הטבעות.

תראה איפה אתה ״עומד״ ביחס לזה

דעתי,קטונתי 😃

מה הכוונה לחוסר נגישות? בכל חדכ יש סט דאמבלים. לא נשמע שהוא הגיע לרמה שהדאמבלים הכבדים במכון לא יספיקו לו.

לגבי עניין הקפיצות, זה לא קריטי אם הקפיצות גבוהות. בהנחה והוא מעוניין בהיפרטרופיה הוא יכול להתקדם בחזרות לפני כל קפיצה במשקל עבודה.
לעניות דעתי אם הוא עובד אם תרגיל בודד לחזה עדיף בנץ כנגד מוט .

הדאמבלים גם קשה מאוד לעבור מישיבה לשכיבה עם הדאמבלים .
וגם העלייה שלהם במשקלים היא לא הכי נוחה כמו שאתה מציע שיוסיף חזרות (דבר שכבר מקביל אותו )

אם יש לו תמיד עוזר ונוח לו , אז שוב דאמבלים תרגיל מעולה ! אבל אם זאת לדעתי תרגיל מגביל וקל להיתקע בו.

הקפיצות בדאמבלים הם גבוהות פי 2 מהקפיצות בבנץ׳. בנוסף הROM של דאמבלים קצת לא עקבי.
(וגם אתה נכנס לסט אפ כשאתה בתוך הסט. כלומר, אתה לא יכול להתמקם לפני החזרה הראשונה)
בקיצור אני לא רואה סיבה להחליף בנץ׳ פרס רגיל קלאסי עם מוט בשום תרגיל חזה כתרגיל מרכזי.

בהנחה שהמטרה שלי היא לגדול ואני עושה בנץ' כתרגיל עיקרי לחזה, זה משנה אם אני מחזיק יחסית צר (טיפה יותר מרוחב כתפיים) או רחב? זה נכון שבאחיזה הצרה יותר הדגש הוא יותר על היד האחורית ופחות על החזה?
ככל שתחזיק צר יותר, המוט יצטרך לרדת לנקודה נמוכה יותר בבטן, וממילא תעבוד יותר יד אחורי, חזה תחתון, וכתף קידמית.

מידי רחב כמו פאוורליפטר מקצר יותר מידי את טווח התנועה ולא יפתח הרבה מסת שריר.

האידיאלי תהיה איפשהו באמצע. אחיזה שהמרפקים מכופפים יהיו ב90 מעלות, והמוט יורד לפיטמות ולא מידי נמוך. זה יפגע הכי הרבה בחזה.

כדי למקסם עבודת חזה, כדי לשמור כתפיים משוכות אחורה ודחיפת רגליים עדינה למקם אותם טוב יותר. ובקיצור, כל פרטי הטכניקה של בנץ'.

הקפיצות בדאמבלים הם גבוהות פי 2 מהקפיצות בבנץ׳. בנוסף הROM של דאמבלים קצת לא עקבי.
(וגם אתה נכנס לסט אפ כשאתה בתוך הסט. כלומר, אתה לא יכול להתמקם לפני החזרה הראשונה)
בקיצור אני לא רואה סיבה להחליף בנץ׳ פרס רגיל קלאסי עם מוט בשום תרגיל חזה כתרגיל מרכזי.

אני לא חוויתי את הבעיות שאתה מציין, מניח שזה אינדיווידואלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית