הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנץ' ברוחב כתפיים לעומת בנץ' רחב

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
בהנחה שהמטרה שלי היא לגדול ואני עושה בנץ' כתרגיל עיקרי לחזה, זה משנה אם אני מחזיק יחסית צר (טיפה יותר מרוחב כתפיים) או רחב? זה נכון שבאחיזה הצרה יותר הדגש הוא יותר על היד האחורית ופחות על החזה?

בהנחה שהמטרה שלי היא לגדול ואני עושה בנץ' כתרגיל עיקרי לחזה, זה משנה אם אני מחזיק יחסית צר (טיפה יותר מרוחב כתפיים) או רחב?
כול אחיזה שבה אתה מרגיש את החזה עובד, ולא גורמת לך לאי נוחות במפרקים היא טובה.

נערך לאחרונה:
מה ?
הפכת דבר מקצועי לדבר הכי לא מקצועי שיש .

מחילה אבל זה לא נכון בכלל מה שרשמת ! !
אוקיי, אשמח שתסביר בבקשה?
למה בדיוק לא מקצועי.
זה לא מעניין אף אחד אם הוא אוחז בקצה של המוט, או טיפה יותר מרוחב כתפיים.
בהנחה שהוא מרגיש את החזה עובד ואין לו כאבים במפרקים.
להתעסק איפה בדיוק על המילימטר הוא צריך לאחוז זה מיותר.

כול אחיזה שבה אתה מרגיש את החזה עובד, ולא גורמת לך לאי נוחות במפרקים היא טובה.
קשה להרבה אנשים לדעת איך מרגיש החזה כשהוא עובד, במיוחד למתחילים.
וגם כשמרגישים את החזה, זה לא תמיד הטכניקה האופטימלית. לשם דוגמה, באחיזה סופר רחבה ממש תרגיש את החזה, אבל הטווח תנועה כל כך קצר שלא תפתח הרבה מסה ככה.

לדעתי אתם שוברים פה את הראש יותר מידי. ככל הנראה (ופותח הנושא תקן אותי אם אני טועה) פותח הנושא הוא מתאמן מתחיל או מקסימום בינוני, לחשוב מה תהיה האחיזה האידיאלית בשבילו כדי להדגיש את החזה לדעתי זה מיותר. כל עוד הוא יעשה בנץ ברוחב הגיוני (לא צמוד או רחב בהגזמה) ויעשה פרוגרסיב אוברלוד החזה שלו יתקדם, ולא משנה אם זאת האחיזה האידיאלית בשבילו או לא, הוא בשלב שהוא יכול להתקדם בצורה נורמלית גם בלי להיכנס לפרטים עד כדי כך קטנים. מה גם שכנראה הוא לא יראה אפילו הבדל בין האחיזות, כי ההשפעה תהיה כלכך קטנה שהוא לא יצליח לשים לב להבדל.
יש דברים הרבה יותר חשובים לשבור עליהם את הראש (שינה, תזונה, תוכנית וכו) ולא כדאי לבזבז אנרגיות מיותרות על דברים כאלה קטנים שאפילו אין להם תשובה חד משמעית.
זו דעתי לפחות.

המחשבה שאחיזה רחבה מפעילה יותר חזה מאשר אחיזה צרה (לא צרה כמו של בנצ' ספציפי ליד אחורית) פשוט לא נכונה. אחיזה רחבה שמה יותר דגש על הכתף ועל החלק הדיסטאלי של שריר החזה בעוד אחיזה צרה שמה יותר דגש על היד האחורית והחלק הפרוקסימאלי של החזה. בנוסף באחיזה צרה, ראש ההומרוס מתקרב יותר למרכז הגוף מה שמפעיל את החזה בצורה אפקטיבית יותר כי יש יותר ROM

המחשבה שאחיזה רחבה מפעילה יותר חזה מאשר אחיזה צרה (לא צרה כמו של בנצ' ספציפי ליד אחורית) פשוט לא נכונה. אחיזה רחבה שמה יותר דגש על הכתף ועל החלק הדיסטאלי של שריר החזה בעוד אחיזה צרה שמה יותר דגש על היד האחורית והחלק הפרוקסימאלי של החזה. בנוסף באחיזה צרה, ראש ההומרוס מתקרב יותר למרכז הגוף מה שמפעיל את החזה בצורה אפקטיבית יותר כי יש יותר ROM
אתה שוכח לאן המוט נוגע כשהו על החזה.
באחיזה רחבה נראה מוט זז במסלול די ישר, הוא מתחיל עם המוט מעל הכתפיים, ועם קימור גדול, בין הכתפיים למוט תהיה החזה. ומורידים את המוט בערך לפיטמות, שזה די גבוה על החזה, וממילא השרירים שבקו המוט על החזה פועלת יותר, אבל יש פחות טווח תנועה.

לעומת זאת, בנץ' כמו שלי לדוגמה שאני מחזיק יחסית צר, תראה מוט שיורדת האלכסון. הוא מתחיל מעל הכתפיים, שזה מעט גבוה יותר מהפיטמות, ויורדת לסרעפת העליונה של הבטן, זה הרבה יותר נמוך ממחזיקי רחב. בנץ' כזה מפעיל הרבה יותר שזה תחתון, יד אחורית וכתף קידמית, אפשר לומר שזה דומה טכנית לפרס בשכיבה.

חשוב יותר למפתח גוף אחיזה הכי רחבה עם הכי הרבה טווח תנועה, שזה די באמצע מה שמכונה הרחב והצר.

לי אישית יש זרועות מאוד ארוכות, הזרועות שלי באורך של זרועות של אנשים בגובה 1.90-2.00 מטר.

תראה את הבנץ' שלי, זה יותר מתאים למפתח גוף, אבל עדיין צר מידי בהתחשב לאורך הידיים שלי.
יש כאן כמה זוויות, שים לב כמה נמוך זה יורד על החזה.

אתה שוכח לאן המוט נוגע כשהו על החזה.
באחיזה רחבה נראה מוט זז במסלול די ישר, הוא מתחיל עם המוט מעל הכתפיים, ועם קימור גדול, בין הכתפיים למוט תהיה החזה. ומורידים את המוט בערך לפיטמות, שזה די גבוה על החזה, וממילא השרירים שבקו המוט על החזה פועלת יותר, אבל יש פחות טווח תנועה.

לעומת זאת, בנץ' כמו שלי לדוגמה שאני מחזיק יחסית צר, תראה מוט שיורדת האלכסון. הוא מתחיל מעל הכתפיים, שזה מעט גבוה יותר מהפיטמות, ויורדת לסרעפת העליונה של הבטן, זה הרבה יותר נמוך ממחזיקי רחב. בנץ' כזה מפעיל הרבה יותר שזה תחתון, יד אחורית וכתף קידמית, אפשר לומר שזה דומה טכנית לפרס בשכיבה.

חשוב יותר למפתח גוף אחיזה הכי רחבה עם הכי הרבה טווח תנועה, שזה די באמצע מה שמכונה הרחב והצר.

לי אישית יש זרועות מאוד ארוכות, הזרועות שלי באורך של זרועות של אנשים בגובה 1.90-2.00 מטר.

תראה את הבנץ' שלי, זה יותר מתאים למפתח גוף, אבל עדיין צר מידי בהתחשב לאורך הידיים שלי.
יש כאן כמה זוויות, שים לב כמה נמוך זה יורד על החזה.

ככל שהמרפק קרוב לגוף, כך שריר החזה מופעל יותר בתנועה. תנסה לכווץ את שריר החזה סתם בזמן שאתה דוחף את האוויר עם אחיזה רחבה לעומת אחיזה ברוחב כתפיים או קצת יותר. שריר החזה מכווץ הרבה יותר

ככל שהמרפק קרוב לגוף, כך שריר החזה מופעל יותר בתנועה. תנסה לכווץ את שריר החזה סתם בזמן שאתה דוחף את האוויר עם אחיזה רחבה לעומת אחיזה ברוחב כתפיים או קצת יותר. שריר החזה מכווץ הרבה יותר
החזה המורגש במרפק צמוד הוא חזה תחתון, בלי ספק הוא עובד קשה יותר באחיזה צרה.
האזור האמצעי מקבל יותר דגש לדעתי כשהמוט יורד אליהם.

החזה המורגש במרפק צמוד הוא חזה תחתון, בלי ספק הוא עובד קשה יותר באחיזה צרה.
האזור האמצעי מקבל יותר דגש לדעתי כשהמוט יורד אליהם.

זה אולי נכון לגבי הירידה אבל כשאתה דוחף את המוט מגובה נמוך הוא נע, כמו שציינת, בקו אלכסון עד לגובה הפה/עיניים מה שגורם להפעלה שלהשריר לכל רוחבו

זה אולי נכון לגבי הירידה אבל כשאתה דוחף את המוט מגובה נמוך הוא נע, כמו שציינת, בקו אלכסון עד לגובה הפה/עיניים מה שגורם להפעלה שלהשריר לכל רוחבו
הפעלה? כן.
השאלה לא האם החזה פועל, כי הוא פועל בכל בנץ'.
השאלה מה הטכניקה האידיאלית למפתח גוף שרוצה לשים דגש על החזה.

באחיזה בדיוק בין צר לרחב יהיה לנו עומס הכי מתאים עם הטווח תנועה הכי טוב לשרירי החזה.

כך נקבל את המקסימום מהתרגיל.
ברור שנצליח להתקדם יפה גם עם בנץ' רחב מאוד, או צר מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית