הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אם אפסיק לספור קלוריות אבל אוכל מספיק חלבון אז..?

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
מדכא ומבאס אותי לספור כמו רובוט כבר תקופה ארוכה מאוד, מה גם ששינוי ממשי אני כלל לא רואה (למרות שהכל מבוצע כנדרש)
בכל מקרה הייתי השבוע בחופשה, היה כיף לא לספור את הקלוריות ולא לדאוג שאוכל בחוץ אפשר לאכול בכל מקום שלא כתוב על הארוחות שלו ערכים, לטעום מכל דבר שקשה לדעת את הערכים שלו (שווארמה, דגים, אבולעפיה, קשה בגלל השמן וכו')
השאלה שלי היא כזו: אם אני אקפיד על מספיק חלבון ואשאף להתקדם מאימון לאימון, (כמובן ללא ספירה קלורית) אהיה בסדר? הגוף שלי לדעתכם יגיב לטובה? יהיה משהו שונה מעד עכשיו לדעתכם? תראו, אני לא מצליח לנסח את השאלה, אני מקווה שהמסר מובן מספיק
אני מאוד אוהב מזון טבעי ופחות מעובד, אני יודע שהדבר היחידי שמשנה זה המאזן הקלורי
בנוסף אני צורך כל יום בערך אותה כמות של אוכל.. לא יום אחד קיצוני כך ויום אחר קיצוני לצד השני
תודה

ספירת קלוריות מהווה אינדיקציה למעקב נטו, וחוץ מלהיות בעניינים או לפחות להרגיש כך, יש לזה גם חסרונות ומחיר.
מתישהו צריך להפסיק את המרדף הזה אחר כל קלוריה וקלוריה ולצאת לחופש, מבלי לחשב כל דבר שנכנס לפה. במוקדם או במאוחר זה קורה לכולם.
אתה יכול להפסיק לספור מבלי להסס, ברוך הבא לחיים.

טיפ: מדי פעם תישקל כדי לראות שאתה בדרך הנכונה, ואם אתה לא בכיוון המטרה, תפעיל שיקול דעת ותוסיף/תוריד קלוריות לפי צורך.

הכי חשוב זה ליהנות מהדרך.
ברכותיי על הצעד.

אם הבנתי את הכוונה שלך,
לצריכה מוגברת של שומן / פחמימה יש השפעה על הרכב הגוף שלך.

• פותח/ת השרשור
ספירת קלוריות מהווה אינדיקציה למעקב נטו, וחוץ מלהיות בעניינים או לפחות להרגיש כך, יש לזה גם חסרונות ומחיר.
מתישהו צריך להפסיק את המרדף הזה אחר כל קלוריה וקלוריה ולצאת לחופש, מבלי לחשב כל דבר שנכנס לפה. במוקדם או במאוחר זה קורה לכולם.
אתה יכול להפסיק לספור מבלי להסס, ברוך הבא לחיים.

טיפ: מדי פעם תישקל כדי לראות שאתה בדרך הנכונה, ואם אתה לא בכיוון המטרה, תפעיל שיקול דעת ותוסיף/תוריד קלוריות לפי צורך.

הכי חשוב זה ליהנות מהדרך.
ברכותיי על הצעד.

איך אפשרי לעקוב אחרי המשקל בצורה הכי מיטבית? נגיד שקילות בראשון וחמישי ולראות את המגמה?
אם הבנתי את הכוונה שלך,
לצריכה מוגברת של שומן / פחמימה יש השפעה על הרכב הגוף שלך.

לא הבנתי

איך אפשרי לעקוב אחרי המשקל בצורה הכי מיטבית? נגיד שקילות בראשון וחמישי ולראות את המגמה?
מיטבית משמע יותר שקילות. אין המלצה מסוימת כי זה לא חובה, המשקל הוא כלי, אתה תבחר מתי להישקל.
עם הזמן תדע כמה אתה שוקל רק מלהביט במראה

אתה יכול לאכול מה שבא לך אבל בכל זאת לספור קלוריות.. ואם אתה במסעדה תנסה להעריך נגיד את הערכים שיהיה לך קל יותר.
אישית ככה אני עושה ואין לי בעיה

אהיה בסדר? הגוף שלי לדעתכם יגיב לטובה?
כן, סביר להניח שתהיה בסדר גמור, ואם לא אתה תשים לב ומאמין שתדע לתקן.

אם עבדת לפי ספירה קלורית תקופה אני חושב שצריך להיות לך מושג על דחיסות קלורית של מזונות שונים, כך שתוכל לעשות בחירות טובות בתזונה שלך בסה"כ. השאלה למה אתה מגדיר את זה אוכל כמו רובוט ולמה זה היה לך כל כך קשה? יכול להיות שעשית דברים מיותרים כמו לשקול כל דבר קטן שנכנס לך לפה או ממש לדייק על הקלוריה?

לגבי התהליך שנתקע - אין מספיק פרטים כדי לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
כן, סביר להניח שתהיה בסדר גמור, ואם לא אתה תשים לב ומאמין שתדע לתקן.

אם עבדת לפי ספירה קלורית תקופה אני חושב שצריך להיות לך מושג על דחיסות קלורית של מזונות שונים, כך שתוכל לעשות בחירות טובות בתזונה שלך בסה"כ. השאלה למה אתה מגדיר את זה אוכל כמו רובוט ולמה זה היה לך כל כך קשה? יכול להיות שעשית דברים מיותרים כמו לשקול כל דבר קטן שנכנס לך לפה או ממש לדייק על הקלוריה?

לגבי התהליך שנתקע - אין מספיק פרטים כדי לעזור לך.

כן לגמרי מבין את המושג והבחירות שלי היום חכמות יותר ברור
כן הייתי שוקל על הגרם, שמן בתערובת של קציצות שהיו מכינים לי ולא הצלחתי לספור הייתי מנחש וקצת מתבאס כי זה לא מדויק, דברים קטנים כאלה שאני חושב שכדאי לי להפסיק
כבר שבוע ללא ספירה של קלוריות וירדתי 700 גרם, מעניין..

מה הכוונה?
שאם אכלת למשל 2000 קלוריות אז הגוף שלך יודע שאכלת 2000 קלוריות, לא מעניין אותו אם ספרת את זה או לא או אם ספרת לא נכון או כל דבר אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית