הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כח בכח [הוסר]

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
אני מסכים, אני מעדיף מינימום עצימות שאפשר, לכן אני מוסיף נפח.
אתה מעדיף מינימום נפח, אז יוצא שאתה מוסיף עצימות.
תקן אותי אם אני טועה.

אין צודק ולא צודק, זה הסתכלות שונה.

למתאמן מתחיל אני מעדיף עצימות מכמה סיבות:
1. חסכון בזמן
2. לדעתי מתאמן מתחיל מתקדם מעצימות יותר מאשר נפח ובכללי אין צורך בהרבה נפח כדי להתקדם.
3. במיוחד בדדליפט, הטכניקה מאוד פשוטה ללימוד אז אני לא באמת רואה שיש צורך ביותר מידי תרגול.

באופן כללי בגלל שאני מאמן מתאמנים חובבים לרוב אני משתדל שהאימון יהיה כמה שיותר קצר, ובדרך כלל אחרי שעה-שעה וחצי יגמר, לכן גם תמיד אעדיף להיות כמה שיותר חסכן בנפח כל עוד זה אפשרי.

פעם בשבוע? לסט אחד כפול 5 עם התקדמות(שבועית) אם מתאפשר?

לא יפגע במהלך האימונים בהמשך השבוע?

אצלי זה משקלים של תינוק,ועדין זה מפריע לי

טרם אחי
מנסה קודם להסתדר עם מה שיש(4.9 טסט טוטאל)
חחח

לא דיברתי עלייך, דיברתי באופן כללי.

1. חסכון בזמן
2. לדעתי מתאמן מתחיל מתקדם מעצימות יותר מאשר נפח ובכללי אין צורך בהרבה נפח כדי להתקדם.
3. במיוחד בדדליפט, הטכניקה מאוד פשוטה ללימוד אז אני לא באמת רואה שיש צורך ביותר מידי תרגול.

באופן כללי בגלל שאני מאמן מתאמנים חובבים לרוב אני משתדל שהאימון יהיה כמה שיותר קצר, ובדרך כלל אחרי שעה-שעה וחצי יגמר, לכן גם תמיד אעדיף להיות כמה שיותר חסכן בנפח כל עוד זה אפשרי.
עצימות זה דבר יחסי.
כמתאמן מתחיל אתה גודל ומתחזק מכלום עבודה ולכן לעבוד בעצימות יוביל אותך להתקדמות עד גבול מסויים, מעבר לזה גם יש התייעלות טכנית ועצבית שגם כן תוביל להתקדמות.

ככל שאתה יותר מתקדם אתה תצטרך יותר נפח עבודה, שיוביל ליותר מסת שריר ותוכל להשתמש במסה החדשה שצברת כדי להרים יותר משקל.

זה ממש 'בגדול'.

יש הרבה דרכים לבנות תכנית, אפשר לשלב הכל.
זה תלוי איפה אתה נמצא ביחס לפוטנציאל שלך, בגיל שלך, נתונים מחוץ לאימונים וכו וכו.

עצימות זה דבר יחסי.
כמתאמן מתחיל אתה גודל ומתחזק מכלום עבודה ולכן לעבוד בעצימות יוביל אותך להתקדמות עד גבול מסויים, מעבר לזה גם יש התייעלות טכנית ועצבית שגם כן תוביל להתקדמות.

ככל שאתה יותר מתקדם אתה תצטרך יותר נפח עבודה, שיוביל ליותר מסת שריר ותוכל להשתמש במסה החדשה שצברת כדי להרים יותר משקל.

זה ממש 'בגדול'.

יש הרבה דרכים לבנות תכנית, אפשר לשלב הכל.
זה תלוי איפה אתה נמצא ביחס לפוטנציאל שלך, בגיל שלך, נתונים מחוץ לאימונים וכו וכו.

זה בדיוק מה שכתבתי בעמוד הקודם ובתגובה הנוכחית...

אז פעם בשבוע דדליפט עם התקדמות,למען ההתחזקות
ופעם בשבוע אימון גב פר אקסלנס

בלי להיכנס לציציות של רמת מתאמן וכו וכו
על הנייר זה כביל?

1. חסכון בזמן

אלו שיקולים שאני בהחלט יכול להבין.
הקטע שזה לא או נפח או עצימות, זה כמה נפח ועצימות, ואיפה הקו?
אבל למי שלא מוגבל בזמן, ורוצה להיות הכי טוב שאפשר, אני צריך לתת לו מה שאני חושב שהכי אידיאלי.

1. אם זמן זה בעיה, סבבה, אבל למי שזה לא, במיוחד אם הוא מתכוון להתחרות, אז ברור שנפרגן נפח.

2. מסכים, אם כי דדליפט פעם בשבוע זה ממש לא מספיק, חבל לא לתת פעמיים או שלושה למתאמן שמתאושש יופי, וזה לא צריך לבוא על חשבון חתירה או מתח.

3. טכניקה זה לא רק מרפקים בפנים אי בחוץ, זה המיומנות להתפרץ ולמשוך משקל. תמיד נצטרך עוד ועוד תרגול לא משנה כמה זה פשוט. זה סיבה שלטכניקה לפעמים אעדיף עבודת סינגלים רבים, ככה נפתח את המיומנות ככל חזרה נכנסים בריכוז גבוה, עם הרבה תרגול, ועם משקל שהיה נחשב עצים מידי ל5 חזרות. כאן הוא אפילו קל.

אבל בסופו של דבר, הכל עובד כל עוד לא מגזימים. כל עוד זה לא 50 סטים, או סינגל בודד לpr כל שבוע, נהיה בסדר.

נפח לדדליפט?
3 פעמים דדליפט בשבוע גם בשבועות הנפח וגם העצימות ומ160 קילו לסינגל עם גריינד רציני ל180 שעף יחסית בקלות וביעבד יכלתי יותר לפי דעתי.
כנראה שמה שאלחנן אומר על הנפח זה נכון ..🙌

נפח לדדליפט?
3 פעמים דדליפט בשבוע גם בשבועות הנפח וגם העצימות ומ160 קילו לסינגל עם גריינד רציני ל180 שעף יחסית בקלות וביעבד יכלתי יותר לפי דעתי.
הוא בהחלט יודע דבר או שניים!
אבל ויש אבל גדול
זה תלוי מתאמן(גיל,ותק,התאוששות,מאזן הורמונלי)
זה בסופו של דבר ה״דיל ברייקר)

אבל ויש אבל גדול
אין ספק אבל עד שלא תנסה לא תדע את גבולות ההתאוששות

נפח לדדליפט?
תודה על הפרגון, אני בהחלט מאמין במה שכתבתי, ואתה אחד ההוכחות לזה.
אבל ויש אבל גדול
זה נשמע יפה כשאומרים את זה, אבל בלי להעליב, זה אוסף שטויות של מאמנים שרוצים להרגיש חכמים.

אין איזה גיל שבו עם יותר עצימות נתקדם יותר מאשר יותר נפח.

אם כבר מכניסים התאוששות למשוואה, שזה כולל מאזן הורמונלי, שבעקיפין כולל גם גיל מבוגר, זה רק עוד סיבה להוריד עצימות לטובת נפח.

קח מתאמן שלא מתאושש מאימון לאימון, הפיתרון זה לא להרים יותר משקל, אלא פחות. התאוששות שריר זה כמעט אף פעם לא הבעיה והגורם המעקב, אלא התאוששות עיצבית. עם פחות משקל נמשיך לעוף קדימה בזכות עם נפח.

מה ש @StrongEnough אומר בצדק, שכדי לחסוך בזמן האימון, במקום להוריד תרגילים, עדיף להוסיף עצימות ולהוריד נפח. והסיבה להוריד זמן אימון היא בגלל שהמתאמן גם ככה חובבן בלי שאיפות לבוא לתחרות בקרוב, רק מחפש ביטוח לבריאות השלד שלו, או יתרון בספורט אחר שהוא עוסק, או סתם הבריאות שבפעילות גופנית.

אני יכול להבין ואפילו להסכים עם זה, היה לי מתאמן שהתאמן משקולות רק פעם בשבוע, וזה היה רק שעה וקצת מאוד עצימה.

תן לבחור כזה 12 שעות בשבוע להתאמן, והוא פורש.

בכל תוכנית נכניס פרוגרסיב אוברלאוד שתוביל אותנו לאימון או שבוע של קריעת תחת. אם השבוע הזה הוא עם נפח נמוך, אתה תמצא את עצמך קורע את התחת עם 3 סטים של 5 חזרות. ואם יהיה לך 15 סטים של 5 חזרות, אתה תמצא את עצמך קורע את התחת עם זה.

מה ההבדל בסופו של דבר?
המשקל על המוט, עם 3×5 רוב יצליחו 91% מהRM1 בערך. ול15 סטים הרוב יצליחו רק 85% מהRM1 בערך.

עם יותר נפח יש תרגול טכניקה לא רק של עצם הפעולה, אלא זה מכניס לך את התנועה והתחושה בתוך הDNA שלך, אתה מתחיל לחלום דדליפט, פתאום כל רכב נראה כמו מוט, והתנועה טבעית וזורמת.

עם פחות משקל ההתאוששות טובה, אתה עם היפרטרופיה גבוה ומצליח לבצע את האימון 3 פעמים ויותר בשבוע למרות ה30 סטים סקוואט שלך עם 30 סטים בנץ'.

החיסרון, אתה מתאמן רחוק ממה שתצטרך לבצע בתחרות. שנה שלימה לא הרמת יותר מ170 ק"ג על המוט, ובתחרות אתה צפוי להרים מעל 200 ק"ג, את זה נפתור עם בלוק עצים עם פחות נפח, אבל זה כמעט לא רלוונטי למי שאינו מתחרה.

אני שומע כאן הרבה שככל שהמתאמן מתקדם יותר צריך יותר נפח, זה נכון חלקית. ככל שהמתאמן לא רוצה לעלות במשקל גוף אבל עדיין להתקדם בכוח, נוריד היפרטרופיה ונפח חזרות לטובת משקל כבד יותר ותרגול מיומנות. מי אלו המתאמנים שרוצים עוד כוח ולא לעלות במשקל גוף? מתאמנים מתקדמים בדרך כלל. אז להם, ולעצמי אני מרגיש שעצימות גבוה יותר תועיל מעט יותר מלמתאמן המתחיל.

זה מורכב נפח ועצימות אצל מתאמן מתקדם, כי זה תלוי בסגנון התוכנית, אני יכול לעשות קורטה עם 24 סטים של סקוואט בשבוע אבל כל סט לחזרה בודדת, זה גם עצימות. ואני יכול לבצע רק סט וחזרה אחת כבדה בשבוע לתרגיל כמו וואסטסייד וזה גם מאוד עצים.

את האמת שגם אם יגיע אלי ספורטאי או מישהו שרוצה להיות הכי חזק שהוא יכול, והוא כרגע ברמת מתחיל, הוא יתחיל עם מינימום נפח ויתקדם עם זה כמה שניתן. אם הוא באמת יתמיד כמו שהוא אומר ויעשה את זה לאורך שנים הנפח יעלה עם הזמן, אבל לאט, ולא יותר ממה שאני חושב שצריך כדי לאפשר התקדמות. כל מתאמן שלי עושה פחות או יותר את המינימום נפח שאני חושב שהוא צריך כדי ליצור התקדמות. לאחד שמתקדם זה יכול להיות 30 חזרות דד בשבוע, לאחד שמתחיל זה 5. אבל תמיד אני שואף שנעבוד במינימום ההכרחי שייצר את ההתקדמות שאנחנו רוצים.

רק אבהיר, מינימום נפח פירושו הרבה עצימות.
והרבה נפח פירושו מינימום עצימות.

נפח לדדליפט?
תלוי במתאמן אחי
אני התקדמתי יפה מאוד ל202.5 לחזרה או שתיים(לפני פציעה והייתי אמור למשוך יותר) רק עם סט אחד כבד ועוד 2 סטים להשלמת נפח עם 80 אחוז משקל

תודה על הפרגון, אני בהחלט מאמין במה שכתבתי, ואתה אחד ההוכחות לזה.

זה נשמע יפה כשאומרים את זה, אבל בלי להעליב, זה אוסף שטויות של מאמנים שרוצים להרגיש חכמים.

אין איזה גיל שבו עם יותר עצימות נתקדם יותר מאשר יותר נפח.

אם כבר מכניסים התאוששות למשוואה, שזה כולל מאזן הורמונלי, שבעקיפין כולל גם גיל מבוגר, זה רק עוד סיבה להוריד עצימות לטובת נפח.

קח מתאמן שלא מתאושש מאימון לאימון, הפיתרון זה לא להרים יותר משקל, אלא פחות. התאוששות שריר זה כמעט אף פעם לא הבעיה והגורם המעקב, אלא התאוששות עיצבית. עם פחות משקל נמשיך לעוף קדימה בזכות עם נפח.

מה ש @StrongEnough אומר בצדק, שכדי לחסוך בזמן האימון, במקום להוריד תרגילים, עדיף להוסיף עצימות ולהוריד נפח. והסיבה להוריד זמן אימון היא בגלל שהמתאמן גם ככה חובבן בלי שאיפות לבוא לתחרות בקרוב, רק מחפש ביטוח לבריאות השלד שלו, או יתרון בספורט אחר שהוא עוסק, או סתם הבריאות שבפעילות גופנית.

אני יכול להבין ואפילו להסכים עם זה, היה לי מתאמן שהתאמן משקולות רק פעם בשבוע, וזה היה רק שעה וקצת מאוד עצימה.

תן לבחור כזה 12 שעות בשבוע להתאמן, והוא פורש.

בכל תוכנית נכניס פרוגרסיב אוברלאוד שתוביל אותנו לאימון או שבוע של קריעת תחת. אם השבוע הזה הוא עם נפח נמוך, אתה תמצא את עצמך קורע את התחת עם 3 סטים של 5 חזרות. ואם יהיה לך 15 סטים של 5 חזרות, אתה תמצא את עצמך קורע את התחת עם זה.

מה ההבדל בסופו של דבר?
המשקל על המוט, עם 3×5 רוב יצליחו 91% מהRM1 בערך. ול15 סטים הרוב יצליחו רק 85% מהRM1 בערך.

עם יותר נפח יש תרגול טכניקה לא רק של עצם הפעולה, אלא זה מכניס לך את התנועה והתחושה בתוך הDNA שלך, אתה מתחיל לחלום דדליפט, פתאום כל רכב נראה כמו מוט, והתנועה טבעית וזורמת.

עם פחות משקל ההתאוששות טובה, אתה עם היפרטרופיה גבוה ומצליח לבצע את האימון 3 פעמים ויותר בשבוע למרות ה30 סטים סקוואט שלך עם 30 סטים בנץ'.

החיסרון, אתה מתאמן רחוק ממה שתצטרך לבצע בתחרות. שנה שלימה לא הרמת יותר מ170 ק"ג על המוט, ובתחרות אתה צפוי להרים מעל 200 ק"ג, את זה נפתור עם בלוק עצים עם פחות נפח, אבל זה כמעט לא רלוונטי למי שאינו מתחרה.

אני שומע כאן הרבה שככל שהמתאמן מתקדם יותר צריך יותר נפח, זה נכון חלקית. ככל שהמתאמן לא רוצה לעלות במשקל גוף אבל עדיין להתקדם בכוח, נוריד היפרטרופיה ונפח חזרות לטובת משקל כבד יותר ותרגול מיומנות. מי אלו המתאמנים שרוצים עוד כוח ולא לעלות במשקל גוף? מתאמנים מתקדמים בדרך כלל. אז להם, ולעצמי אני מרגיש שעצימות גבוה יותר תועיל מעט יותר מלמתאמן המתחיל.

זה מורכב נפח ועצימות אצל מתאמן מתקדם, כי זה תלוי בסגנון התוכנית, אני יכול לעשות קורטה עם 24 סטים של סקוואט בשבוע אבל כל סט לחזרה בודדת, זה גם עצימות. ואני יכול לבצע רק סט וחזרה אחת כבדה בשבוע לתרגיל כמו וואסטסייד וזה גם מאוד עצים.
המשפט שכתבתי נאמר פה הרבה בפורום
״התאוששות,גיל,ותק,רמת מתאמן וכו״
אני לא מאמן 😃

לי חשוב ההבט על התקדמות עם גיל קרוב ל40
ומאזן הורמונלי מקולקל...

אני לא מתבייש להגיד שלדוגמא 140 כבד לי רצח בדדליפט,ואני יודע שאם אני נלחם ומרים את המשקל,אזי למשך האימון ויום אחרי אני מושבת.

החכמה מה עושים מכאן

רק אבהיר, מינימום נפח פירושו הרבה עצימות.
והרבה נפח פירושו מינימום עצימות.

כשאני מתכנן למישהו, אני אעדיף
עצימות על פני נפח
פשוט על פני מסובך
לעשות פחות על פני יותר

ככל שהוא מתקדם, אין לי ברירה וזה יהיה צריך להיות יותר נפחי, יותר מסובך ויותר עבודה, אבל עדיין זה יהיה המינימום הנדרש.

בוא נקח דוגמא
עם התוכנית של דאג(לבנץ)
התקדמות איטית ומבוקרת
•אני מקפיד על שינה 7 שעות
•אוכל ארוחה טובה 2-3 לפני האימון

עושה את האימון לפעמיים בצהריים המוקדמים
מסיים אותו,ומוצא את עצמי נרדם בישיבה על הכסא אחר כך,גמור ושבור.

ונזכיר זה 8 סטים ועוד תוספת של 3 סטים

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית