אני לא מאשים אותך שאתה משתמש במשפט שזורקים כאן לא מעט.המשפט שכתבתי נאמר פה הרבה בפורום
״התאוששות,גיל,ותק,רמת מתאמן וכו״
אני לא מאמן 😃
לי חשוב ההבט על התקדמות עם גיל קרוב ל40
ומאזן הורמונלי מקולקל...
אני לא מתבייש להגיד שלדוגמא 140 כבד לי רצח בדדליפט,ואני יודע שאם אני נלחם ומרים את המשקל,אזי למשך האימון ויום אחרי אני מושבת.
החכמה מה עושים מכאן
אבל אם אליהו הנקין בגיל 41 עם סקוואט בנץ' ודדליפט מכובדים ביותר עובד עם נפח גבוה, אני לא רואה סיבה שלא תוכל גם אתה.
המינימום הנדרש זה משפט יפה, ואני חש שמאמנים אומרים את זה כדי שהמתאמן לא יגזים. או לתת אשליה שיש להם שיטה שתחזק את המתאמן בקלות רבה יותר מכל מאמן אחר, מי לא רוצה מקסימום תוצאות במינימום מאמץ? אני בטוח שזה לא כוונתך, אלא רק שיותר זה לא תמיד טוב יותר.כשאני מתכנן למישהו, אני אעדיף
עצימות על פני נפח
פשוט על פני מסובך
לעשות פחות על פני יותר
ככל שהוא מתקדם, אין לי ברירה וזה יהיה צריך להיות יותר נפחי, יותר מסובך ויותר עבודה, אבל עדיין זה יהיה המינימום הנדרש.
אני לא מאמין במינימום או מקסימום, אלא במה שצריך. סט אחד בשבוע זה המינימום נגיד שמתאמן מתחיל יתקדם איתו, ו100 סטים זה נגיד המקסימום שישרוד. סט אחד או 100 זה לא בהכרח חכם, יש מטרות, ויש את האמצע שיביא אותנו למטרות הכי טוב ומהר.
אני לא חושב שאני נותן את המקסימום, אבל וודאי לא את המינימום, אני נותן מה שלדעתי צריך להתקדם הכי טוב, והכי מהר, והכי בטוח. ואם יש הגבלות אישיות, אפשר להתאים הכל.
אתה בטוח שמדובר בתוכנית שמצפה שתעשה עוד תרגילים מלבד מה שרשום בה?בוא נקח דוגמא
עם התוכנית של דאג(לבנץ)
התקדמות איטית ומבוקרת
•אני מקפיד על שינה 7 שעות
•אוכל ארוחה טובה 2-3 לפני האימון
עושה את האימון לפעמיים בצהריים המוקדמים
מסיים אותו,ומוצא את עצמי נרדם בישיבה על הכסא אחר כך,גמור ושבור.
ונזכיר זה 8 סטים ועוד תוספת של 3 סטים