הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מחלות לב ותזונה נכונה - העובדות

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
מאמר מעולה, תודה רבה.
אולי אני אשכנע את אמא לבלות טיפה זמן עם המורפיקס ואני אשיג טיפה שקט נפשי חחחח

רק שאלה אחת, אני זוכרם שדיברתם על זה פה בפורום שפרוקטוז זה רע (שהבנתי שמצוי בהרבה פירות) אבל הוא בכל זאת מדבר פה על פירות כדבר לא מזיק (ובמקרים מסוימים טוב כי יש בו נוגדני חימצון).

אפשר טיפה הרחבה על הנושא?
תודה רבה 😃

• פותח/ת השרשור
מאמר מעולה, תודה רבה.
אולי אני אשכנע את אמא לבלות טיפה זמן עם המורפיקס ואני אשיג טיפה שקט נפשי חחחח

רק שאלה אחת, אני זוכרם שדיברתם על זה פה בפורום שפרוקטוז זה רע (שהבנתי שמצוי בהרבה פירות) אבל הוא בכל זאת מדבר פה על פירות כדבר לא מזיק (ובמקרים מסוימים טוב כי יש בו נוגדני חימצון).

אפשר טיפה הרחבה על הנושא?
תודה רבה 😃

פרוקטוז הוא רע בכמות גדולה. בפירות יש פרוקטוז אבל מעט. תצטרך לאכול המון פירות בשביל כמות מזיקה. בנוסף, בפירות יש אנטיאוקסידנטים וסיבים שמצמצמים את הנזק שיכול להיגרם. אין מה לחשוש מפירות.
כמות גבוהה ומסוכנת של פרוקטוז מגיעה מאכילה מוגזמת של סוכר לבן (בעצמו או כחלק מאוכל תעשייתי - עוגות, ממתקים, קולה, מיצים).

התייחסות שלי לנושא:

קודם כל, אני לא תזונאי או משהו כזה, אבל קראתי לא מעט מאמרים וספרים על הנושא ומצאתי הגיון במסקנות שמדברים עליהן במאמר.

תמצית המסקנות מהמאמרים:

מה בכלל האדם אמור לאכול? אם נסתכל על זה מבחינה אבולוציונית, למעשה האדם לא אכל במקור דגנים.
אם נלך ליצור שהכי קרוב אלינו, הקוף (97 אחוז התאמה מבחינה גנטית, אני מאמין שאפשר להסתכל על מה הם אוכלים) אכל בעיקר פירות, סוגים מסויימים של אגוזים, חלבונים כגון חרקים, ולפעמים בשר (קופים קטנים יותר. תלוי בגזע של הקוף).

אם נתקדם, לתקופה של אנשי המערות (שאגב מבחינה אבולוציונית כמעט ואין שוני בין האדם שהיה אז לאדם שיש היום) הם אכלו בעיקר פירות ובשר נע (לפני שהם גילו את האש).

כשהאדם גילה את האש ושיטות חקלאות שונות (כמו שימוש בבעלי חיים) התזונה הייתה בעיקר בשר, פירות, ומוצרים מהחי כמו גבינות, חלב, ביצים, ובמקומות בעולם סוגים של דגנים. הדגן הראשון היה גריסים ממה שזכור לי.

מבחינת המזון שהוא הכי מותאם לאדם כשהוא חי בטבע זה פירות קודם כל. למה?

קודם כל האדם לא צייד מטבעו. אין לנו ציפורניים חדות או שיניים חדות. מבחינת מערכת העיכול המערכת עיכול שלנו בינונית. לא ארוכה ולא קצרה. דגנים אי אפשר לאכול לא מבושלים, ופירות הם צבעוניים בניגוד לדגנים. מה זאת אומרת? לאדם יש ראיה צבעונית. סביר להניח שבאופן טבעי נאכל משהו כמו תפוח אדום, מאשר חיטה. יש היגיון מאחורי זה, תחשבו על זה.

בקשר למחלות לב: היה מחקר (אני לא זוכר את שמו אני אנסה למצוא אותו) שבדקו שבטים של אסקימואים, ואינדיאנים בארה"ב ובאוסטרליה. הם לא סבלו מהמחלות שאנחנו מכירים כמו מחלות לב, בעיות שיניים, סוגים של שפעת וכו... אין אצלהם בעיות של משקל יתר
התזונה של של האסקימואים התבססה בעיקר על שומן ובשר. (דגים, ביצי דגים, בשר של כלבי ים וכו) התחילו לצוץ אצליהם בעיות בריאותיות (ומחלות חניכיים) רק כשהם מחשפו למזון של האדם הלבן.

זה בערך סיכום של מה שכתוב במה שקראתי (אז אל תתקפו אותי אם אתם לא מסכימים 😛) ואני מוצא בזה היגיון. הטבע הוא סטרילי, כמעט מושלם. מבחינת מזון סביר להניח שמה שהוא הביא לנו שהוא הכי נגיש זה מה שהכי נחוץ לנו.

נגיש זה חיות. בשר אפשר לאכול נע כל עוד הוא טרי.
ביצים אפשר לאכול לא מבושלות.
חלב אפשר לשתות לא מפוסטר כל עוד הוא טרי.
פירות אין צורך לפרט.
אגוזים, גם כן.

דגנים? בעיה. אי אפשר לאכול את זה בצורה לא מבושלת.

למעשה, בכל מה שקשור למחלות לב, זה ככל הנראה לא השומן שכולם פוחדים ממנו. זה אוכל מעובד כמו סוכר לבן, שומן טראנס וכו... שומן רווי ושומן מהחי לא גורמים לזה כל עוד התזונה היא טבעית עד כמה שאפשר (מזון "נקי" לא מעובד). כמובן שיכול להיות שלגורמים כמו מתח ואורך חיים יש קשר, אבל לא צריך לפחד משומן.

---------------------------------------------------

השאלה שלי שעולה מזה, היא האם אפשר להחליף את מקור הפחמימות מדגנים לפירות?

בהמשך לדיון שהיה אתמול, בדיוק התפרסם היום סיכום של סטיבן לאו בנושא הזה בדיוק. למי שאין כח לקרוא באנגלית, הוא כותב בפירוט רב בדיוק את מה שכתבתי בשרשור הקודם, כך שהמסקנות הם אותן מסקנות.
http://www.eatmoveimprove.com/2010/05/cardiovascular-disease-and-eating-right-the-facts/
סיכום מצויין. תודה.

Carbohydrates are oxidized in our bodies for fuel (via glycolysis and cellular respiration). This is necessary for life, so obviously we cannot go without them.
Even if we eat a zero carbohydrate diet our livers have a process called gluconeogenesis which will manufacture glucose for our cells to use. Thus, carbohydrates are not universally bad; it is the magnitude of how much we consume which is bad for us.

זה קצת הפריע לי בעין. הוא מדבר בהקשר של אימונים? או בשביל קיום? או מה?

---------- התגובה התווספה ב 07:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 06:54 ----------

אה כן, וזה שהוא אמר שהשומן בתוך התא הוא אומגה 6. זה הגיוני? חשבתי ששומן שמצטבר הוא שומן רווי בהגדרה.

מה אתה רוצה ממנו? הוא רשום שהגוף האנושי תלוי בגלוקוז הוא לא אומר שחייב לאכול פחמימות, הוא אמר שאפשר לאכול פחמימות ופחמימות זה לא דבר רע אלא זה תלוי במינון.

• פותח/ת השרשור
Carbohydrates are oxidized in our bodies for fuel (via glycolysis and cellular respiration). This is necessary for life, so obviously we cannot go without them.
Even if we eat a zero carbohydrate diet our livers have a process called gluconeogenesis which will manufacture glucose for our cells to use. Thus, carbohydrates are not universally bad; it is the magnitude of how much we consume which is bad for us.

[/COLOR]אה כן, וזה שהוא אמר שהשומן בתוך התא הוא אומגה 6. זה הגיוני? חשבתי ששומן שמצטבר הוא שומן רווי בהגדרה.

לגבי הפחמימות, זה מה שמשה אמר. הגוף צריך גלוקוז בשביל הפעילות שלו. יש לך שתי אפשרויות - לאכול אותו, או לייצר אותו לבד (גלוקונאוגנזה). הבעיה נוצרת כשיש יותר מדי גלוקוז (מצב שיקרה רק מאכילה).
יש הרבה חומרים כאלה בגוף. הם מספיק חשובים כדי שהגוף לא יסמוך על מקור חיצוני, אלא יכין "תוכנית גיבוי" של ייצור עצמי למקרה והתזונה לא מספקת. כולסטרול היא דוגמה נוספת. כנ"ל רוב חומצות האמינו.

לגבי השומן, הרכב רקמת השומן שלך דומה להרכב רקמת השומן של יונקים אחרים. בערך 40% רויי, 40% חד-בלתי רווי, ו- 20% רב-בלתי רווי. אם אתה אוכל יותר מדי אומגה6 המשקל היחסי שלה עולה (אני מניח שעל חשבון רב-בלתי רוויות אחרות כמו אומגה3 יותר מאשר על חשבון האחרות). ראה omega3-index שהיא בדיקת דם הבודקת את היחס בין אומגה6 לאומגה3 במעטפת תאי דם אדומים. יש שוני במדד הזה בין בני אדם והוא גורם סיכון טוב למחלות לב.

יכול להיות שמקור הבילבול שלך בנוגע לשומן הוא שהשומן שאנחנו מייצרים - de novo lipogenesis - הוא אכן רווי. אבל אנחנו לא אוגרים רק את מה שאנחנו מייצרים, אלא בעיקר את מה שאנחנו אוכלים ולא הולך ישר לשימוש.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

אני לא אגיב למגילה שרשמת בהתחלה. הרעיון מוצלח (תזונה פלאוליטית), אבל עירבבת שם הרבה עובדות עם כמה דברים די מופרכים לטעמי (ראיית צבעים לדוגמה).

לגבי דגנים, אתה יכול בכיף להחליף אותם בירקות ופירות. אתה גם לא חייב להחליף הכל. אחת המסקנות במאמר הזה ובכלל שכדאי לצמצם פחמימות. כך שאתה יכול פשוט להפסיק לאכול דגנים ולאכול יותר שומן במקום.

• פותח/ת השרשור
למי שאין כח לקרוא ומעדיף וידיאו, אז הנה שוב אותו דבר בצורת מצגת (הפעם מבית היוצר של כריס קסר - thehealthyskeptic.org).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
התייחסות שלי לנושא:

קודם כל, אני לא תזונאי או משהו כזה, אבל קראתי לא מעט מאמרים וספרים על הנושא ומצאתי הגיון במסקנות שמדברים עליהן במאמר.

תמצית המסקנות מהמאמרים:

מה בכלל האדם אמור לאכול? אם נסתכל על זה מבחינה אבולוציונית, למעשה האדם לא אכל במקור דגנים.
אם נלך ליצור שהכי קרוב אלינו, הקוף (97 אחוז התאמה מבחינה גנטית, אני מאמין שאפשר להסתכל על מה הם אוכלים) אכל בעיקר פירות, סוגים מסויימים של אגוזים, חלבונים כגון חרקים, ולפעמים בשר (קופים קטנים יותר. תלוי בגזע של הקוף).

אם נתקדם, לתקופה של אנשי המערות (שאגב מבחינה אבולוציונית כמעט ואין שוני בין האדם שהיה אז לאדם שיש היום) הם אכלו בעיקר פירות ובשר נע (לפני שהם גילו את האש).

כשהאדם גילה את האש ושיטות חקלאות שונות (כמו שימוש בבעלי חיים) התזונה הייתה בעיקר בשר, פירות, ומוצרים מהחי כמו גבינות, חלב, ביצים, ובמקומות בעולם סוגים של דגנים. הדגן הראשון היה גריסים ממה שזכור לי.

קודם כל האדם לא צייד מטבעו. אין לנו ציפורניים חדות או שיניים חדות. מבחינת מערכת העיכול המערכת עיכול שלנו בינונית. לא ארוכה ולא קצרה. דגנים אי אפשר לאכול לא מבושלים, ופירות הם צבעוניים בניגוד לדגנים. מה זאת אומרת? לאדם יש ראיה צבעונית. סביר להניח שבאופן טבעי נאכל משהו כמו תפוח אדום, מאשר חיטה. יש היגיון מאחורי זה, תחשבו על זה.

בקשר למחלות לב: היה מחקר (אני לא זוכר את שמו אני אנסה למצוא אותו) שבדקו שבטים של אסקימואים, ואינדיאנים בארה"ב ובאוסטרליה. הם לא סבלו מהמחלות שאנחנו מכירים כמו מחלות לב, בעיות שיניים, סוגים של שפעת וכו... אין אצלהם בעיות של משקל יתר
התזונה של של האסקימואים התבססה בעיקר על שומן ובשר. (דגים, ביצי דגים, בשר של כלבי ים וכו) התחילו לצוץ אצליהם בעיות בריאותיות (ומחלות חניכיים) רק כשהם מחשפו למזון של האדם הלבן.

זה בערך סיכום של מה שכתוב במה שקראתי (אז אל תתקפו אותי אם אתם לא מסכימים 😛) ואני מוצא בזה היגיון. הטבע הוא סטרילי, כמעט מושלם. מבחינת מזון סביר להניח שמה שהוא הביא לנו שהוא הכי נגיש זה מה שהכי נחוץ לנו.

פירות אין צורך לפרט.
אגוזים, גם כן.

למעשה, בכל מה שקשור למחלות לב, זה ככל הנראה לא השומן שכולם פוחדים ממנו. זה אוכל מעובד כמו סוכר לבן, שומן טראנס וכו... שומן רווי ושומן מהחי לא גורמים לזה כל עוד התזונה היא טבעית עד כמה שאפשר (מזון "נקי" לא מעובד). כמובן שיכול להיות שלגורמים כמו מתח ואורך חיים יש קשר, אבל לא צריך לפחד משומן.

מה הקשר? נראה לך שבגלל שהאדם הקדמון לא אכל פחמימות (דגנים) אז אנחנו לא מותאמים לאכול פחמימות? דרך אגב זה שהאדם הקדמון לא אכל פחמימות לא אומר שהוא לא היה מותאם לאכול אותן.
זה שבכל מיני שבטים אין מחלות מסויימת זה יכול ליהיות בגלל אלף ואחד סיבות, לא בהכרח בגלל חוסר בפחמימות. אפשר גם לחזור לאדם הקדמון ולומר שהחוסר פחמימות גרם לכך שהוא חיי בממוצא עד גיל 30.
חלאס נו כל אחד שלא אוכל פחמימות משתגע מזה וזה שמתרגלים לא אומר שזה טוב, אם היינו כלכך לא מותאמים לאכול פחמימות היו הרבה יותר בעייות לאנשים שאוכלים פחמימות בכמות ממוצעת.

(מצטער אם קצת יצאתי עלייך פה מה שכתבתי היה מופנה יותר לשיטת הפליאו ולתומכייה).

התייחסות שלי לנושא:

תמצית המסקנות מהמאמרים:

פירות אין צורך לפרט.
אגוזים, גם כן.

🙌🙌
מסכים.
ומה הבעיה בהחלפת מקור הפחמימות מדגנים לפירות?

run95 אתה טרול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית