הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מחלות לב ותזונה נכונה - העובדות

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
  • פותח/ת השרשור
אני לא ראיתי שום גיבוי מכם גם.

למרות שלפעמים זה נדמה שכן, אי אפשר לסכם כל נושא בשלוש וחצי הודעות בפורום. אני למדתי את הנושא הזה בצורה מעמיקה בשנים האחרונות ואלה המסקנות שאני הגעתי אליהן לעת עתה. אין לי ממש כח להאכיל אותך או מישהו אחר בכפית את כל מה שאני יודע. אם זה נושא שמעניין אותך אני ממליץ לך להתחיל כאן:
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/81/2/341

השם אומר הכל, Paleo=Paleolitic (נראה לי שככה רושמים את זה), שזה התקופה של האדם הקדמון, זה גם טיעון דיי נפוץ של תומכי השיטה, גם אם אתה לא משתמש בו.
להאשים את הפחמימות (או את המזון בכללי של התקופה הזאת) במחלות לב וכו זה דיי שטויות, אני יכול גם לטעון שזה בגלל שהאדם המודרני יושב על התחת רוב היום ושזה לא קשור לתזונה בכלל.
זה שהמקורות מזון האלו לא היו קיימים בתקופה של האדם הקדמון לא הופך אותם לחשודים, עובדה שבסופו של דבר השתמשו בחקלאות בדברים שהיו קיימים בכדור הארץ בצורה טבעית, לכן אפשר לומר שזה גם היה חלק מהסביבה שלהם (פשוט הם לא גילו אותה).
בני האדם גם אוכלים פחמימות הרבה זמן, אני יכול לטעון שבמשך כל הזמן הזה עברנו סוג של אבולצייה שאפשרה לנו לצרוך פחמימות ללא בעייות.
לא הבנתי מה אתה מנסה לומר בסוף, אין כזה דבר תזונה שמונעת את "מחלות הציביליזצייה".

אתה קשקשן שמדבר על נושא שהוא לא מבין בו כלום.

בנצרום,מאיזה מקורות לדעתך אני אמור לקבל את הפחמימות,ז''א שהן לא מעודדות התפתחות של מחלות לב בגיל מאוחר יותר וכו'.

בנצרום,מאיזה מקורות לדעתך אני אמור לקבל את הפחמימות,ז''א שהן לא מעודדות התפתחות של מחלות לב בגיל מאוחר יותר וכו'.

פירות, ירקות. דנו על זה בדיון הזה למה ככל הנראה עדיף פירות וירקות על פני דגנים.

• פותח/ת השרשור
בנצרום,תוכל בבקשה לענות על השאלה?
כמו כן אילו עוד מקורות אתה ממליץ עליהם?

דגנים זה דגנים = חיטה, אורז, תירס, שיבולת שועל ובטח עוד כמה שפיספסתי. מבחינתי הגרועים יותר הם אלו שמכילים גלוטן (בעיקר חיטה אבל גם שיפון ושיבולת שועל).

קטניות הם קטניות = אפונה, שעועית, חומוס, בוטנים, עדשים ובטח עוד כמה שפיספסתי. לא הייתי מעודד אף אחד לאכול קטניות. יש בהם לקטינים שיכולים לערער את בריאות מערכת העיכול ולגרום ל- leaky gut ולתגובות דלקתיות.

מבחינתי מקור טוב לפחמימות זה ירקות ופירות. כולל ירקות שורש ופקעות.

תזכרו שהכל תלוי במינון. אני לא ממליץ לאף אחד להתנזר מחומוס באופן אבסולוטי. אני פשוט ויתרתי על החומוס המעובד מהסופר, אבל כשיוצא לי לשבת בחומוסיה טובה שיש בה חומוס טרי ומעולה, אני בטח לא אוותר. אני אפילו ינגב את זה עם פיתה (אם היא חמה וטריה).

מה לגבי קינואה?

אגב אני מסכים עם ההשקפה שלך לגבי דגנים. 😃
לגבי קטניות, דווקא לא ידעתי את כל זה, והנחתי שזו אלטרנטיבה טובה.

• פותח/ת השרשור
מה לגבי קינואה?

אגב אני מסכים עם ההשקפה שלך לגבי דגנים. 😃
לגבי קטניות, דווקא לא ידעתי את כל זה, והנחתי שזו אלטרנטיבה טובה.

קינואה היא לא דגן. לפחות לא מבחינה בוטנית. למרות זאת, הפרופיל התזונתי שלה מאוד דומה לדגנים. היא לא מכילה גלוטן כמובן, אבל ה- GL די גבוה וקראתי שיש אנשים שרגישים לקינואה (אבל אין לי מידע מגובש בנושא).
למזלי, זה דיון חסר חשיבות כי אני פשוט נגעל מהטעם של קינואה. ההרגשה שלי היא שלקינואה אין טעם. יש רק טעם לוואי.

לא יודע, כשאני מכין את זה עם קצת תבלין תערובת של שווארמה זה יוצא ממש טעים, אבל מצד שני אולי זה רק התערובת של השווארמה 😛

ותודה על המידע!

נערך לאחרונה:
התמותה והתחלואה היום אצל אנשים וילדים בפרט היא הכי נמוכה בהיסטוריה, אני לא מבין מאיפה אתה מביא את הטיעונים האלה זה מתאים לעודד ולא לך.

רוב הילדים פעם לא היו מסיימים את גיל ההתבגרות בכלל, בארצות הברית שלפני 100 שנה חורף קשה היה גורם לאלפי הרוגים משפעת...

סרטן בכלל לא ניתן לאמוד יחסים מלפני 100 שנה, כי אי אפשר לדעת כמה בכלל אותרו ואובחנו.

בקשר לטיעון האבולוציוני, גם הוא לוקה בחסר, אם יש לחץ מספיק גדול גם אלפיי שנים מספיקים לשינוי (ואפילו פחות) וכאשר רוב האוכלוסייה באזורים מסויימים אוכלת בעיקר פחמימות זה לחץ אשר יכול להשפיע על האוכלוסייה, וכמו שאמרתי באשכול אחר, החלב זו דוגמא מאוד טובה לאיך באזורים שצרכו אותו פחות אנשים רגישים אליו.

איך פספסתי את הדיון הזה עד עכשיו...

בבדיקת עצמות של האדם הקדמון לא נמצאו עדויות למחלות המודרניות, כמו לב וסוכרת.
זה שתמותת הילדים היום נמוכה יותר מבעבר, זה כנראה הודות לחיסונים ולטיפולים המתקדמים יותר ולא מפני שהתזונה לא משפיעה.
העובדה שאנשים אוכלים היום דגנים וצורכים סוכר לא הופך אותם למועילים/בריאים/לא מזיקים. באותו אופן, יש אנשים שרגישים לחלבון שבביצה (אלבומין) ולא יכולים לאכול ביצים, למרות שלפי הפליאו, ביצים עומדות בקריטריונים.

לאדם הקדמון לא היו "מחלות מודרניות" כי הוא מת בגיל 30.
לכמה אנשים בני 30 היום יש מחלות כאלה? לא להרבה.

אתה רציני? "סוכרת נעורים" בטח נקראת כך כי היא לא פוגעת בצעירים. גם אין צעירים עם מחלות לב ולשמחתנו, גם לא חולים בסרטן מתחת לגיל 30.
התמותה אצל האדם הקדמון היתה בגיל צעיר יותר בגלל סיבות אחרות, כמו מוות ע"י בע"ח, זיהומים כתוצאה מפציעות, אי-קיומה של אנטיביוטיקה ועוד.

נערך לאחרונה:
אתה יכול להביא מידע, בנוגע לכמה בני אדם קדמונים נבדקו ואת התוצאות.
ובנוסף איך הגעת לקשר הישיר שזה עניין של תזונה, בייחוד עבור סכרת שהיא
בעיקר עניין גנטי(נתעלם מההשמנות יתר).

אתה רציני? "סוכרת נעורים" בטח נקראת כך כי היא לא פוגעת בצעירים. גם אין צעירים עם מחלות לב ולשמחתנו, גם לא חולים בסרטן מתחת לגיל 30.
התמותה אצל האדם הקדמון היתה בגיל צעיר יותר בגלל סיבות אחרות, כמו מוות ע"י בע"ח, זיהומים כתוצאה מפציעות, אי-קיומה של אנטיביוטיקה ועוד.

אני יודע, זה מה שהתכוונתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית