הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

butt wink בסקוואט - האם יש, ובעייתי או לא?

lyilmoh123

משתמש מתחיל
17
3
נק' מוניטין:
17
17
3
אהלן חבר'ה,
מתאמן מתחיל, עושה כרגע SS קצת יותר מחודש, עדיין עם משקלים נמוכים.
יש עניין לא פתור אצלי עם כל הנושא של butt wink בlow bar סקוואט. ברוב המקורות באינטרנט ראיתי שמדובר בתופעה בעייתית שיכולה להעלות סיכון לפציעות גב/פוגעת בהתקדמות, ואילו בחלק קטן מהמקורות ולפי המאמן שמלווה אותי, זה לא בעייתי בכלל ואפשר להתעלם מזה.

כרגע אני ממשיך להתאמן ולהתקדם כרגיל, כי אני כמעט משוכנע שזה אכן לא בעייתי ואני לא בטוח בכלל אם זה קיים אצלי. אבל עדיין, כמות המקורות באינטרנט שטוענים שזו בעיה שיש לתקן גדולה מדי מכדי להתעלם, אז אני אשמח לוודא ולהבין אחת ולתמיד מה הצד הנכון במחלוקת, ולא ראיתי דיון רציני על הנושא הזה עד עכשיו בפורום.

לכן אני אשמח להבין:
1. האם זה בעייתי בכלל (מבחינת פציעות, או מבחינת טכניקה אידיאלית), ומה הסיבה לכך שזה בעייתי/לא בעייתי (ואם לא בעייתי, מעניינת אותי גם סיבה אפשרית לכך שכל כך הרבה אנשים טוענים שכן - איפה הם טועים?).
2. האם אצלי אישית זה קיים (מצרף סרטון)
3. אם זה בעייתי וזה קיים אצלי, איך ניתן לתקן את זה

סקוואט שלי:

תודה רבה

זה לא בעייתי. יש אנשים שיש להם את זה וכאלו שאין. לי יש ובעולם לא היו לי בעיות בגב ואני מתאמן כבר 7 שנים
ואוסיף שהטכניקה של הסקוואט שלך דורשת הרבה שיפור.

ועוד אוסיף שטרילילי טרללה

יש לך קצת באט ווינק. נראה שזה נובע מכמה עניינים טכניים, בעיקר חוסר כיווץ במהלך הסקוואט. אני מניח שזה ישתפר בהמשך. וגם אם לא, יכול להיות שזה לא יהיה יותר מדיי קריטי. חלק גדול מהבעיה זה איבוד כיווץ, מה שיקשה עלייך להרים משקלים גבוהים יותר.
אם אתה לא מתכוון להתחרות, העומק הוא פחות אישיו. פשוט תרד קצת מעל הנקודה שהבאט ווינק מתחיל. כל זה כמובן אחרי ששיפרת את הטכניקה שלך.
ולגבי העניינים הטכניים, יש 3 דברים שבלטו לי:
1. תנסה עוד לשחק עם המרחק בין הרגליים והזווית של כף הרגל. מרגיש לי שזה לא המקום הנוח שלך.
2. חסר המון ברייסינג.
3. הראש שלך לא מיוצב על נקודה אחת ועושה מסלול מוזר במהלך הסקוואט של למעלה למטה. זה נראה שזה מסונכרן בדיוק עם מה שנראה כמו באט ווינק.

1. האם זה בעייתי בכלל (מבחינת פציעות, או מבחינת טכניקה אידיאלית), ומה הסיבה לכך שזה בעייתי/לא בעייתי (ואם לא בעייתי, מעניינת אותי גם סיבה אפשרית לכך שכל כך הרבה אנשים טוענים שכן - איפה הם טועים?).
זו שאלה שתמיד מתחבטים עליה בתחום המקצועי, אבל יש כמה עקרונות שהרוב מסכימים עליהם, שזה הצורך ביציבות. באט ווינק ברוב המקרים יגרום לחוסר יציבות בגב התחתון ולכן מסכן בפציעה אקוטית או כרונית. האם זה יקרה בוודאות? בהחלט לא, אבל זה גורם סיכון

2. האם אצלי אישית זה קיים (מצרף סרטון)
אצלך זו לא הבעיה, אצלך הברייסינג לא משהו בכלל, ולקראת הסוף הגב העליון שלך קורס וזה משפיע על הנראות של כל שאר הברייסינג

3. אם זה בעייתי וזה קיים אצלי, איך ניתן לתקן את זה
אתה צריך לעבוד על לשמור את כל הגב כמקשה אחת ושהתנועה תבוא ממפרק האגן והברכיים בעיקר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית