הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדידת אחוזי שומן בבית

Davidos

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
היי חברים,
האם יש מכיר למדידת אחוזי שומן ביתי ?
משהו שהוא הכי דיי אמין ?
במידה ולא ממליצים - איפה אתם ממליצים למדוד אחוזי שומן ואחת לכמה זמן ?

היי חברים,
האם יש מכיר למדידת אחוזי שומן ביתי ?
משהו שהוא הכי דיי אמין ?
במידה ולא ממליצים - איפה אתם ממליצים למדוד אחוזי שומן ואחת לכמה זמן ?

היקפים זה המדד הכי טוב להסתמך עליו בבית.

אתה יכול לגשת לתזונאי שימדוד אותך בקליפר אבל גם זה לא מדוייק.

הבדיקות המדוייקות לא ריאלי לעשות בתדירות גבוהה.

כלל נחמד: אם מדד מסוים לא עוזר לך לקבל החלטה לגבי התהליך שלך, אין לך סיבה למדוד אותו, והוא כנראה רק יבלבל אותך.

תסריט לדוגמא:
אתה בדיאטה, רואה שיפור אסתטי. פתאום, קיבלת טניטה מתנה הביתה (מתנה מעפנה, אבל לא מנומס להתבכיין על מתנות):
עם הזמן התחטבת והצבת לעצמך להגיע ליעד של 20% שומן תוך כדי. החלטת לעלות על הטניטה שקיבלת כדי לראות מה המצב. עכשיו יש כמה אופציות:

- אתה על 20% - אבל לא מרוצה מהמראה שלך. אתה כנראה תמשיך להתחטב.
- אתה על 20% - וכן מרוצה מהמראה שלך. אתה כנראה לא תמשיך להתחטב.
- אתה לא על 20% אבל מרוצה מהמראה שלך - אין לך מה להמשיך להתחטב.
- אתה לא על 20% וגם לא מרוצה מהמראה שלך - אתה תמשיך להתחטב.

שים לב שהמידע הזה על אחוזי השומן לא עזר לך לקבל שום החלטה.
כדי לנטר הצלחה של חיטוב מספיק לך משקל ביתי והיקפים, ככה אתה כבר מקבל תמונה יפה מאוד שאתה בגירעון קלורי.

כמובן, יש אנשים שמציבים לעצמם יעד 'אני רוצה להגיע ל-10% שומן ימות העולם, אני לא אתפשר על 11%'. אבל, מי אמר לך איך זה ייראה עליך ואיך תרגיש בדרך לשם? אתה לא יכול לדעת.

זה לכל היותר כלי מוטיבציוני לדעתי שאנשים אוהבים, כי אנשים פשוט אוהבים לראות התקדמות בכל מיני פרמטרים שונים. אם זה ככה גם עבורך פשוט תביא קליפר ותבדוק את עובי קפלי העור / תמדוד היקפים.

כמובן - יש גם את עניין הסטיות. רוב המכשירים למדידה ביתית לא מאוד אמינים ומדויקים.

• פותח/ת השרשור
כלל נחמד: אם מדד מסוים לא עוזר לך לקבל החלטה לגבי התהליך שלך, אין לך סיבה למדוד אותו, והוא כנראה רק יבלבל אותך.

תסריט לדוגמא:
אתה בדיאטה, רואה שיפור אסתטי. פתאום, קיבלת טניטה מתנה הביתה (מתנה מעפנה, אבל לא מנומס להתבכיין על מתנות):
עם הזמן התחטבת והצבת לעצמך להגיע ליעד של 20% שומן תוך כדי. החלטת לעלות על הטניטה שקיבלת כדי לראות מה המצב. עכשיו יש כמה אופציות:

- אתה על 20% - אבל לא מרוצה מהמראה שלך. אתה כנראה תמשיך להתחטב.
- אתה על 20% - וכן מרוצה מהמראה שלך. אתה כנראה לא תמשיך להתחטב.
- אתה לא על 20% אבל מרוצה מהמראה שלך - אין לך מה להמשיך להתחטב.
- אתה לא על 20% וגם לא מרוצה מהמראה שלך - אתה תמשיך להתחטב.

שים לב שהמידע הזה על אחוזי השומן לא עזר לך לקבל שום החלטה.
כדי לנטר הצלחה של חיטוב מספיק לך משקל ביתי והיקפים, ככה אתה כבר מקבל תמונה יפה מאוד שאתה בגירעון קלורי.

כמובן, יש אנשים שמציבים לעצמם יעד 'אני רוצה להגיע ל-10% שומן ימות העולם, אני לא אתפשר על 11%'. אבל, מי אמר לך איך זה ייראה עליך ואיך תרגיש בדרך לשם? אתה לא יכול לדעת.

זה לכל היותר כלי מוטיבציוני לדעתי שאנשים אוהבים, כי אנשים פשוט אוהבים לראות התקדמות בכל מיני פרמטרים שונים. אם זה ככה גם עבורך פשוט תביא קליפר ותבדוק את עובי קפלי העור / תמדוד היקפים.

כמובן - יש גם את עניין הסטיות. רוב המכשירים למדידה ביתית לא מאוד אמינים ומדויקים.

תודה רבה על התשובה המושקעת והמפורטת אבל המב שלי הוא כזה.

התחלתי ככה :
מסת שריר קטנה ו22% שומן.
הרוב הגדול המליץ לי לעשות חיטוב עד איזור ה12% שומן ומשם לעשות מסה נקייה.

ירדתי ל16% שומן, מרוצה מהנראות שלי, יש קוביות כמו שרציתי, מבחינתי אפשר להתחיל מסה ואין טעם להמשיך עד 12% בדיוק כמו שאמרת.. לא מעניין אותי הקליפר.

מתחיל מסה, עובר חודש וחצי - עליה במשקל קטנה לפי התוכנית - אבל לא מרוצה בכלל מהנראות.
מרגיש שמן, מלא בנוזלים , אין זכר לקוביות..

פה עצרתי.
ואמרתי לעצמי.. אוךי כן שווה להיצמד לקליפר ולהגיע עד ל12% שומן ?

האם אני צודק ? מרגיש לי ש״שרפתי״סתם זמן מיותר במסה. כי אני כרגע חוזר אחורה להמשך חיטוב.

כלי מוטיבציוני
זה גם כלי להשוואה. שמעתי כל מיני אנשים אומרים: ההוא 13%, כמה אתה? ואם הנשאל עם יותר אחוז חושבים שהוא מעפן, למרות שיכול להיות שיש לו מסת שריר מטורפת.
זה גם מדד ל"מקצועיות". יש כאלה שחושבים שאם הם ידעו על כמה אחוז הם הם יהיו יותר מקצוענים ומבינים ומכירים יותר את הגוף שלהם.

תודה רבה על התשובה המושקעת והמפורטת אבל המב שלי הוא כזה.

התחלתי ככה :
מסת שריר קטנה ו22% שומן.
הרוב הגדול המליץ לי לעשות חיטוב עד איזור ה12% שומן ומשם לעשות מסה נקייה.

ירדתי ל16% שומן, מרוצה מהנראות שלי, יש קוביות כמו שרציתי, מבחינתי אפשר להתחיל מסה ואין טעם להמשיך עד 12% בדיוק כמו שאמרת.. לא מעניין אותי הקליפר.

מתחיל מסה, עובר חודש וחצי - עליה במשקל קטנה לפי התוכנית - אבל לא מרוצה בכלל מהנראות.
מרגיש שמן, מלא בנוזלים , אין זכר לקוביות..

פה עצרתי.
ואמרתי לעצמי.. אוךי כן שווה להיצמד לקליפר ולהגיע עד ל12% שומן ?

האם אני צודק ? מרגיש לי ש״שרפתי״סתם זמן מיותר במסה. כי אני כרגע חוזר אחורה להמשך חיטוב.
תחליט לפי המראה שלך כמו שיובל רשם.
אתה מבסוט מאיך שאתה נראה? תעשה מסה נקייה
אתה לא מבסוט עדיין? תמשיך חיטוף
זה לא מדע טילים אחי, באמת הכי חשוב שאתה תהיה שלם על עצמך ומאיך שאתה נראה כי אם אתה תתחיל מסה כשאתה לא מבסוט מאיך שאתה נראה, אתה תהיה עוד יותר בבאסה.

חלק מהתמודדות במסה זה עם צבירת נוזלים ומראה שלא כולם אוהבים, אם העלייה במשקל קטנה (עד 1% ממשקל הגוף בחודש), זה לא אמור להיות נורא מדי. זה בידיים שלך אם להמשיך עם זה או לעבור לניטרלי.

אני אישית אחי הייתי ממשיך בחיטוב עד ל12 אחוז כמו שאמרת,ושתתחיל מסה תסיים בתקווה באחוז נמוך יותר,אם תתחיל עכשיו שאתה על 16(ואתה כבר לא מרוצה) אז תחשוב מה יהיה שתעלה עוד בשומן.
דרך אגב אני על אותה סירה..

אני רוצה לתת לך נקודת מבט מעט שונה.

אנשים פה המליצו לך להמשיך עד 12% שומן ואני שואל למה המספר הספציפי הזה? לדעתי תמשיך להיות בחיטוב כל עוד אתה מרגיש טוב, מתאמן חזק, ישן פיקס ולא רעב (עד כמה שניתן להיות לא רעב בחיטוב). ברגע שתרגיש שאחד מהנ״ל נפגע או חלק מהם אז תעלה מעט את הקלוריות ותראה איך אתה מרגיש.
העולם לא מתחלק לחיטוב עד אחוז שומן מסויים ואז מסה עד אחוז שומן מסויים וחוזר חלילה, מה גם שאין לך שמץ מתי באמת תגיע ל 12 אחוז שומן.

אני רוצה לתת לך נקודת מבט מעט שונה.

אנשים פה המליצו לך להמשיך עד 12% שומן ואני שואל למה המספר הספציפי הזה? לדעתי תמשיך להיות בחיטוב כל עוד אתה מרגיש טוב, מתאמן חזק, ישן פיקס ולא רעב (עד כמה שניתן להיות לא רעב בחיטוב). ברגע שתרגיש שאחד מהנ״ל נפגע או חלק מהם אז תעלה מעט את הקלוריות ותראה איך אתה מרגיש.
העולם לא מתחלק לחיטוב עד אחוז שומן מסויים ואז מסה עד אחוז שומן מסויים וחוזר חלילה, מה גם שאין לך שמץ מתי באמת תגיע ל 12 אחוז שומן.
לא חייב 12 פשוט הכוונה שיקח מרווח ספייר בשביל המסה.

לא חייב 12 פשוט הכוונה שיקח מרווח ספייר בשביל המסה.

אני אומר שימשיך להתחטב כל עוד הוא יכול וזה לא פוגע לו ברוטונה היומיומית, כלומר הוא ממשיך להתאמן חזק, לישון טוב, לתפקד כמו בנאדם וכו׳.
ברגע שאחר מהנ״ל נפגע או מתי שבא לו שיעלה את הקלוריות במעט. גם במסה לא חייב ישר לקפוץ לפלוס קלורי של 500…זה לא מעט בכלל ובמאזן חיובי כזה בוודאות תהיה עלייה של שומן. אם הוא טבעי אז פלוס של 100-200 קלוריות יעשה את העבודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית