הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אומרים על מקסיקני?

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
מכוון בעיקר לדרומיים למרות שפתחו סניפים כבר במרכז אז מי שמכיר..
מה אתם אומרים על מקסיקני?
לדוגמא - חזה עוף כפול

האם הייתם מחשיבים את זה לגאנק פוד?

בסך הכל מה יש בזה? חזה עוף ללא שמן על הפלאנצה סלטים... ובדרךכלל ממרח אבוקדו

הדבר הכי רע שאני יכול לראות שיש בזה זה אולי הבצק הטורטיה עצמה...

בקיצור מה אומרים גאנק פוד או דווקא די בסדר יחסית לאכול חיצוני..

ומי שיודע אשמח לדעת כמה קלוריות ש לדוגמא בטורטיה כפולה תמיד שאלתי את עצמי...

יפה הגדרת מה זה ג׳אנק פוד, עכשיו אם יש מאכלים שעונים לקטגוריה של ג׳אנק פוד, מאכלים שלא מכילים אף פרט מרשימת ״הג׳אנק״ - מאכלים שאין בהם רכיבים שהוכחו כמזיקים כלומר, שלא נחשבים כג׳אנק פוד הם מאכלים ״נקיים״.

זה לא אני הגדרתי.

מאכל ללא שומן טראנס אבל גם ללא סיבים / ויטמינים ומינרלים עדיין יחשב ל״ג׳אנק״.

״אוכל נקי״ זה מושג מומצא ובגלל זה אין לו הגדרה מפורשת, לכל אחד יש פרשנות אחרת בעניין אך סביב אותו עיקרון (שלא קשור בהכרח לשומן טראנס)

What Is Clean Food?

מדברים על ״אוכל נקי״ כאוכל לא מעובד, ולא כההפך מ״ג׳אנק פוד״.

ד״א - אין שום בעיה עם אוכל מעובד / אולטרה מעובד.

כן, אשמח לראות מחקר רציני בקשר לנושא אם יש שיראה איזשהו קשר ישיר בין צריכת מזון אולטרה מעובד לבעיות לב. (ולא מהשמנה)

ה״השפעות״ נוצרות מההשמנה וזה תוצר לוואי אין קשר ישיר בין הצריכה לבין מחלות שאני יודע, גם אבקת חלבון ומזון לתינוקות זה מזון אולטרה מעובד.

תזונה ותוספים - מה הקשר בין קצב האכילה, מזון אולטרה מעובד וצריכה קלורית עודפת?

כן, אשמח לראות מחקר רציני בקשר לנושא אם יש שיראה איזשהו קשר ישיר בין צריכת מזון אולטרה מעובד לבעיות לב. (ולא מהשמנה)

ה״השפעות״ נוצרות מההשמנה וזה תוצר לוואי אין קשר ישיר בין הצריכה לבין מחלות שאני יודע, גם אבקת חלבון ומזון לתינוקות זה מזון אולטרה מעובד.

תזונה ותוספים - מה הקשר בין קצב האכילה, מזון אולטרה מעובד וצריכה קלורית עודפת?

מה הבעיה במזון אולטרה מעובד?
במחקרים רבים נמצא קשר
בין צריכת מזון אולטרה-מעובד לבין צריכה קלורית גבוהה, השמנה ומחלות נלוות. לפי ההסבר הנפוץ לכך, מזון אולטרה מעובד הוא "אולטרה טעים" וגם בעל דחיסות קלורית גבוהה (סך קלורי גבוה ביחס לנפח/משקל המזון), כך שקל לאכול כמויות גבוהות של קלוריות ממזון אולטרה מעובד מבלי לשבוע לאורך זמן. אולם, ייתכן שקיים גורם נוסף שמסביר את הקשר לצריכה הקלורית גבוהה: קצב האכילה.
מדוע קצב האכילה עלול להיות גורם מתווך בין צריכת מזון אולטרה מעובד לצריכה קלורית עודפת?

השאלה אם יש קשר בין הצריכה של המזון האולטרה מעובד לבין מחלות או שהקשר הוא בין ההשמנה למחלות.

ז״א אם שילוב של מזון אולטרה מעובד בתזונה מאוזנת ומחושבת עדיין עלולה להוביל למחלות.

אולי @Yuval Maimon יודע משהו שאנחנו לא 😃
@Yonatann

תשמע חיפשתי בעניין עוד קצת,
בעיקרון חוץ ממחקר אחד שהראה קשר בין צריכה גבוהה של מזון אולטרה מעובד (מעל פעם ביום) לבין סרטן לא מצאתי שום רפרנס שמאשש עליה בסיכון למחלות (לב או כלשהן) בצריכה מתונה (עד פעם ביום) ובשילוב תזונה מאוזנת ומתאימה.

מעבר לכך, בצריכה של פעם ב… נראה שאין שום סכנה ממשית.

The Effects of Ultra-Processed Food Consumption—Is There Any Action Needed?

בסופו של דבר קל מאוד לאכול יותר קלוריות מאוכל אולטרה מעובד. הקשר למחלות כנראה קשור להשמנה שמתרחשת בדרך. אתה תראה אותו בעיקר במחקרי תצפית, ואתה תיאלץ לשער אם הוא סיבתי או לא בעזרת הקריטריונים של ברדפורד היל – ויקיפדיה

כמובן, תדירות הצריכה וכמות הצריכה משנה. אם אתה לא חורג ממסגרת קלורית מסוימת ואוכל את מרבית הקלוריות שלך ממזון פחות מעובד. מה בדיוק תהיה הבעיה?

שנית, אני לא מבין מה זה רלוונטי למקסיקני. אני לא חושב שצריך להגדיר חזה עוף עם סלטים בתוך טורטייה כאוכל אולטרה-מעובד (זה לא ממש מתיישב עם הקריטריונים אלא אם אני לא יודע משהו על המקסיקני שאתם כן).

גם אם כן, צריך להסתכל על עוד היבטים בבחירת מזון
כמו כן, אציין שגם אבקות חלבון ופורמולות לתינוקות הם מזון אולטרה מעובד, כך שלפסול אוטומטית מזון כלשהו בגלל מידת עיבוד בלבד הוא לא המעשה הנבון ביותר. מומלץ להפעיל שיקול דעת ולהסתכל על פרמטרים נוספים ולא לחשוב בצורה דיכוטומית.

בסופו של דבר קל מאוד לאכול יותר קלוריות מאוכל אולטרה מעובד. הקשר למחלות כנראה קשור להשמנה שמתרחשת בדרך. אתה תראה אותו בעיקר במחקרי תצפית, ואתה תיאלץ לשער אם הוא סיבתי או לא בעזרת הקריטריונים של ברדפורד היל – ויקיפדיה

כמובן, תדירות הצריכה וכמות הצריכה משנה. אם אתה לא חורג ממסגרת קלורית מסוימת ואוכל את מרבית הקלוריות שלך ממזון פחות מעובד. מה בדיוק תהיה הבעיה?

שנית, אני לא מבין מה זה רלוונטי למקסיקני. אני לא חושב שצריך להגדיר חזה עוף עם סלטים בתוך טורטייה כאוכל אולטרה-מעובד (זה לא ממש מתיישב עם הקריטריונים אלא אם אני לא יודע משהו על המקסיקני שאתם כן).

גם אם כן, צריך להסתכל על עוד היבטים בבחירת מזון

@Yonatann

😃

האמת שזה כיף קצת לשמוע שהמזון האולטרא מעובד לא הוכח מזיק.

אל תתייחס לזה בצורה בינארית, זה לא כן/לא. צריך לשאול כמה, עבור מי, באיזה קונטקסט, מה התכונות הנוספות של המזון ועוד ועוד שאלות.
אם עבור אדם מסוים מזון אלוטרא מעובד הוא פתח לצריכה קלורית עודפת כמובן שזה מזיק.

עבור האוכלוסייה הכללית להגיד - "תפחיתו בצריכה של מזון אולטרא מעובד" זה כנראה צעד בכיוון הנכון, לפחות עד שיהיה חינוך תזונתי נורמלי כאן.

אל תתייחס לזה בצורה בינארית, זה לא כן/לא. צריך לשאול כמה, עבור מי, באיזה קונטקסט, מה התכונות הנוספות של המזון ועוד ועוד שאלות.
אם עבור אדם מסוים מזון אלוטרא מעובד הוא פתח לצריכה קלורית עודפת כמובן שזה מזיק.

עבור האוכלוסייה הכללית להגיד - "תפחיתו בצריכה של מזון אולטרא מעובד" זה כנראה צעד בכיוון הנכון, לפחות עד שיהיה חינוך תזונתי נורמלי כאן.

כן אבל עדיין אין שום רפרנס שמצאתי שקושר שילוב מזון אולטרה מעובד במידה בתפריט מאוזן לבין מחלות כלשהן.

כן אבל עדיין אין שום רפרנס שמצאתי שקושר שילוב מזון אולטרה מעובד במידה בתפריט מאוזן לבין מחלות כלשהן.

תחת תפריט מאוזן אני מניח שלא תמצא משהו, אלא אם כן תחפש תחת שומן טרנס \ חומרים ספציפיים שמצויים בחלק מהמוצרים האולטרא מעובדים.

מחכה לי לנסות וויטרינה, גורמה 26, אמריקה בורגרס, האחים בנץ, GDB, דה ליטל בורגר שופ ופאט קאו.
כמוני כמוך. תודה שעשית לי סדר במקומות שאני צריך לנסות - מדפיס ותולה בחדר 😛

בתור חולה קרוהן (לשעבר), אל תסמוך על מחקרים מוגבלים להמר את הבריאות והחיים שלך עליהם.
הדיאטניות והרופאים עודדו אותי לאכול גלידות, משקאות מתוקים, בשר.ומזון מעובד כי הייתי בתת תזונה. סבלתי המון ורק המשכתי לסבול.

אחרי שהורדתי לחלוטין מזונות כאלו מהתפריט, והשכלתי להסתמך על מקורות מידע יותר יעילים אף שלטעם הרופאים שלי פחות אמינים, לא רק שכבר לא סבלתי, הכושר שלי קיבל תנופה.

היום אני שומע יותר ויותר רופאי גסטרו מודים שהשימוש המוגבר באנטיביוטיקה, המזון המתועש והתוספים "הבטוחים" הם החשד למחלות מעיים.

הממתיקים המלאכותיים הראו נזק לפלורה של המעיים במחקרים מאוד קצרים, אבל לא משמעותי. אבל guess what, אדם שחי היום עם פלורה פגומה מרגע הלידה שלו, ושנים של תזונה מעובדת, הנזק אסטרונומי.

הסטטיסטיקות מדאיגות בנוגע לכל המחלות הכרוניות היום, ולא רק מחלות מעיים.

אימצתי לעצמי תזונה במינימום עיבוד, ואם כבר, בעיבוד עצמי. מחלת מעיים זה לא מדאיג אותי, יש עוד הרבה מחלות בחוץ שאין אג'נדה ללמוד את הגורמים שלהם אלא רק את הטיפול.

את מישהו ברפואה מעניין מה אני וחברים שלי עשינו להחלים מקרוהן? הם מסתכלים על הבדיקות שלנו בהשתאות, אבל במשיכת כתף אומרים לנו "כל הכבוד, תמשיכו" ובזה זה נגמר.

אם ניסיון אישי והגיון שווה משהו, קח את שלי.
אנשים לא מחלימים מקרוהן כמו שלי, לא בעזרת מחקרים, תרופות ודיאטנים. יש זמן להקשיב להגיון בריא, תקרא את הרכיבים שבלחם, כמה מהם מזון? אין לדברים שאתם מכניסים לגוף שלכם תפקיד מלבד טעם, וצריך להיות תמים לחשוב שאין כאן נזק. או ליתר דיוק, או כלשון מדען ששמעתי "נזק שהגוף יכול להתמודד איתו".

ברגע שהמחקר והמדע יראה תוצאות מחוץ למעבדה ובגופי האנשים בעולם, אני אחזור למזון מעובד, עד אז המחקרים הממונים אם לא על ידי חברות גדולות אז על ידי חושי הטעם של החוקר אינם משקפים הרבה.

שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו, אבל תודה לא-ל שהצלחתי להחזיר את הגלגל אחורה, לא תמיד אפשר.

@Yuval Maimon דיברת על מחלות כמו סרטן, ידוע לך על נזקים אחרים שיכולים לקרות מאוכל מעובד? דברים שהם כאילו לא קטלניים כמו סרטן אבל כן פוגמות באיכות חיים.
ותקן אותי אם אני טועה, אבל אם אתה לא מכיר מספיק את כל הרכיבים, ואין לך כוח ללמוד אותם בעל פה, אז עדיף להימנע מאוכל מעובד בגלל הסיכוי שחלק מהרכיבים, גם אם מיעוט, הם כן מזיקים?
ומה אתה אומר על חומרי טעם וריח?

הם מסתכלים על הבדיקות שלנו בהשתאות, אבל במשיכת כתף אומרים לנו "כל הכבוד, תמשיכו" ובזה זה נגמר.

אני לא חושב שזה נובע בהכרח מזלזול, אבל מתוך ידיעה שגוף האדם הוא מורכב ורב הנסתר על הגלוי. תמיד יש עוד ללמוד, ואם משהו סוף סוף עובד ולא נראים סיכונים משמעותיים באופק, אז אין סיבה לא להמשיך. אני מאמין שהמטרה העיקרית להחזיר לקו הבריאות, לא לנסות להוכיח למה עובד ואיך (זה בונוס)

ברגע שהמחקר והמדע יראה תוצאות מחוץ למעבדה ובגופי האנשים בעולם,

אני דווקא חושב שהמחקר והמדע מצטיין בזה. לפני שמתקדמים למחקר בבני אדם צריך להראות שיש קצה חוט במעבדה. מתחילים בתאים, עוברים לעכברים וכך הלאה... המטרה היא לעזור, אבל לא חלילה לגרום נזק.

שכל אחד יעשה מה שמתחשק לו, אבל תודה לא-ל שהצלחתי להחזיר את הגלגל אחורה, לא תמיד אפשר.

אני חושב שאם אדם לא עוזר לעצמו, אף אחד לא יכול לעזור לו.

לגבי המיקרוביום, אני מסכים איתך במאה אחוז. אגב, המדע מאוד מתעמק בזה לאחרונה
יש חיידקים ידודותיים שליטרלי מהקיבה יכולים לחזק לך את העצמות ולשפר את המצב רוח.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית