הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כפות הרגליים שלי "כואבות" אחרי עמידה ממושכת

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
התחלתי עבודה וזה הרבה עבודה על הרגליים, מרגיש את הכפות רגליים באמת ברמה מוגזמת וחושש לקראת הצבא אם כואב לי משעה שתיים של עמידה מה יקרה שאצטרך לילה שלם.. אני צריך לפנות לאורטופד? מעדיף שלא כמובן אבל אף אחד לא שואל אותי
מה אתם חושבים? אני בדיוק קורא וזה דבר די נפיץ.. בנוסף אני משתמש בנעלי ULTRA BOOST של אדידס, דווקא אמרו שאני אמור להרגיש מרחף אבל לא.. אותה תחושה מעצבנת שאתה מרגיש את כל הכפות בקיצור המסר הועבר אני מקווה.
תודה

אם אתה לא רגיל לעמוד בדרך כלל ושעה שעתיים זה הרבה בשבילך אז אני יכול לאבחן אותך- קוראים למחלה שלך "בטטת כורסא".
תנסה לעמוד יותר, תעקוב אחרי הכפות רגליים, תלך ותרוץ גם ותראה איך אתה מגיב, תעקוב גם אחרי השוקיים, ברכיים והגב.
אם הבעיה זה לא שאתה לא רגיל לעמוד אז אני מניח שיש לך פלטפוס, זה די נפוץ.
מה בדיוק אתה מרגיש? תפרט לגמרי.
מעדיף שלא כמובן אבל אף אחד לא שואל אותי
מה ז"א?

אתה במקרה סובל מזה?
איך זה משפיע לך על ההרמות? אתה מכוון את הכף רגל בהרמה או נותן לה להיות שטוחה לגמרי?
*הכוונה יותר בסקוואט, דדליפט
לא מפריע לי, פעם חשבתי שהברכיים הקורסות בסקוואט זה מזה, היום אני לא בטוח.
בזמן ההרמה אני משתדל לשים משקל על האזור החיצוני של הרגל, ולא בגשר.

יכול בבקשה לפרט?
יש את הTripod של הרגל (3 רגליים, או נקודות בכף הרגל שעליהם מונח המשקל). המשקל של הגוף בסקוואט אמור להיות על העקב, האזור החיצוני של הרגל, ובוהן.
בין אם יש לך פלטפוס או לא, הגשר לא אמור להיות קרוב אפילו לריצפה, הוא לא אחד מרגלי הבסיס.

במקום להגיד "לפתוח ברכיים בסקוואט", כדאי להדגיש שמשקל הגוף מתחלק נכון בין 3 הנקודות בכף הרגל, והגשר הוא לא אחד מהם.

התוצאה תהיה ברכיים יותר פתוחות.

• פותח/ת השרשור
יש לך פלטפוס?

היה לי בעבר את ההפך מפלטפוס.. משהו מוזר וקצת נדיר
סביר שיש לך פלטפוס או קשת מוגזמת שזה המצב ההפוך. תקנה מדרסים. לי הם שינו את החיים.

יש לי את ההפך כן אבחנו לי את זה לפני כמה שנים, הפסקתי ללכת עם מדרסים כבר כמה שנים טובות בגלל שהעמידה שלי השתפרה כתוצאה מכך שירדתי במשקל וכן מרגיש את הכפות רגליים עכשיו..

היה לי בעבר את ההפך מפלטפוס.. משהו מוזר וקצת נדיר

יש לי את ההפך כן אבחנו לי את זה לפני כמה שנים, הפסקתי ללכת עם מדרסים כבר כמה שנים טובות בגלל שהעמידה שלי השתפרה כתוצאה מכך שירדתי במשקל וכן מרגיש את הכפות רגליים עכשיו..
נו אז אתה יודע מה הבעיה.
לא הבנתי למה אתה שואל על כאבים ברגליים אם יש לך בעיה ברורה שגורמת לכאבים ברגליים.

זה לא דברים שעוברים ככה בקלות. לרוב זה לכל החיים.
למה אתה קופץ למסקנות. חייב להגיד שזו בחירת מילים מאוד גרועה

תקשיב

ברמה הכי בסיסית אתה נחשפת לעומס שלא הייתה רגיל אליו. לא משנה נסיבות עבר עוד לא עבר מספיק זמן כדי לדעת אם זה בעיה או יעבור.

עבדתי באבטחה. וכולנו בכינו שהרגליים שלנו כואבות אחרי 12 שעות שאתה עובד כמו כלב.

אבל מתרגלים. אז תתרגל

הכי נוח זה למצוא אבחנה לקשר אותה לכאב ולייצג מוגבלות איפה שאין

הכי נוח זה למצוא אבחנה לקשר אותה לכאב ולייצג מוגבלות איפה שאין
זה לא ליצור מוגבלות, זה להביא כיוון.
בתור אחד שיש לו פלטפוס שמאוד מכאיב לי אני הלכתי לכמה אורטופדים, והם אמרו שכנראה זה לא יעבור לי בחיים (הרוב אני לא מכיר, אבל אחד מהם מאוד מוכשר ואני סומך עליו). לרוב האנשים אותו דבר. אני כן מכיר מישהו אחד שהיה לו פלטפוס וכבר לו, אבל זה נדיר.
בכל אופן, זה לא ליצור הגבלה, זה להביא כיוון, כי עכשיו שהוא מבין שכנראה הבעיה זה הקשת שלו הוא ילך לעשות מדרסים, ואז יהיה לו פיתרון והוא יוכל לעמוד נורמלי.

זה לא ליצור מוגבלות, זה להביא כיוון.
בתור אחד שיש לו פלטפוס שמאוד מכאיב לי אני הלכתי לכמה אורטופדים, והם אמרו שכנראה זה לא יעבור לי בחיים (הרוב אני לא מכיר, אבל אחד מהם מאוד מוכשר ואני סומך עליו). לרוב האנשים אותו דבר. אני כן מכיר מישהו אחד שהיה לו פלטפוס וכבר לו, אבל זה נדיר.
בכל אופן, זה לא ליצור הגבלה, זה להביא כיוון, כי עכשיו שהוא מבין שכנראה הבעיה זה הקשת שלו הוא ילך לעשות מדרסים, ואז יהיה לו פיתרון והוא יוכל לעמוד נורמלי.
הוא אמר שיש לו את ההפך מפלטפוט. אז אפילו אם הניסיון האישי שלך היה רלוונטי הוא כבר לא כי האבחנה שלו שונה משלך.

ומעבר לכך, אתה מכיר אישית משהו שעבר לו הפלטפוט, אז שוב אני באמת לא רואה סיבה לזרוק את האשמה על אבחנה מ5 שנים.

זה כמו שמישהו יגיד שעשה MRI וראה פריצות דיסק ויפיל על זה את האשמה לכל כאב או אי נוחות שנופלת עליו

מבנה רגל לא מכתיב בעיות או חוסר בעיות (בדומה לחלקים אחרים בגוף)
ראה כתבה רלוונטית כאן
סוגי יציבה בכף הרגל
ככל הנראה אתה לא רגיל לעמוד הרבה.
תנסה מספר זוגות נעליים שיש לך עד שתמצא את הנעל הכי נוחה.
מעבר לזה לווסת את העומסים- לשבת מדי פעם, לעשות סיבובי קרסוליים, למתוח את השרירים של השוק האחורית (מול הקיר), לעלות על קצות אצבעות מדי פעם, לכווץ ולהרים את האצבעות.
כל אלה יכולים לעזור לך לעבור את זה יותר בקלות עד שתתרגל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית