הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירידה משמעותית ביכולת בעת חיטוב

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
נמצא בחיטוב כבר חודשיים וכמה ימים.
משקל התחלתי 79.8, משקל נוכחי 72.9.
לאורך כל תהליך החיטוב התקדמתי במשקלי עבודה. עד השבועיים האחרונים.

משקל היעד שאליו אני מכוון הוא 72 ק"ג ושם אחליט אם אני רוצה להמשיך עד 71 או שלעבור לנייטראלי.

הירידה במשקלי העבודה היא בעיקר בבנץ'. בשאר הדברים(לחיצות כתפיים, מתח עם משקל ו סקוואטים טרם חוויתי עצירה או ירידה ביכולת).

תיאור המקרה
  • אתמול רצתי 7 ק"מ אחה"צ ועשיתי גם אימון משקולות בבוקר מוקדם כך שהתשתי את עצמי יחסית מאוד.
  • למחרת, כלומר היום, ניגשתי לאימון חזה וממש ירדתי ביכולת.
  • השרירים מתעייפים מהר ולא סוחבים. אם למשל לפני 3 שבועות השלמתי 4 סטים ל-7 חזרות עם 90 ק"ג בנץ', אז היום 4 סטים היו ככה - 7,6,4,4 וללא שיפור גם כשהמנוחה הייתה 5 דק' בין סט לסט.
  • גם כשהורדתי ל-80 ק"ג בקושי השלמתי 8 חזרות כשלפני חודש הייתי עושה 4x10 יחסית בלי בעיה עם המשקל הזה..
וזה מה שאני מנסה להבין...
  1. אשמח לתשובות זה החיטוב הראשון שלי ever. האם זה דבר ידוע שלקראת סוף החיטוב יש ירידה ניכרת בביצועים?
  2. האם ייתכן ופשוט השבוע היה rough מדיי על הגוף שלי והעובדה שזימברתי לעצמי ת'תחת עם אימון + אירובי של שעה בשיא השמש יום קודם כשאני גם ככה בגירעון של 400-500 קל' על בסיס יומי פשוט הצטבר לכדי אפקט של החלשה משמעותית וזו התוצאה באימון?
  3. האם גם 1 וגם 2 נכונים יחדיו בעצם?
  4. האם יש משהו שלא לקחתי בחשבון או תובנה שמישהו מנוסה יכול לשתף אותי בה?
  5. האם אני סתם פוסי בכיין שתכנית האימון שלו פגומה ובגלל זה ירדתי בביצועים?
אשמח למשוב על שאלותיי 😃😃😃

האם זה דבר ידוע שלקראת סוף החיטוב יש ירידה ניכרת בביצועים?
ירידה בביצועים זה בהחלט משהו שאפשר לצפות בו בחיטוב בכללי

האם ייתכן ופשוט השבוע היה rough מדיי על הגוף שלי והעובדה שזימברתי לעצמי ת'תחת עם אימון + אירובי של שעה בשיא השמש יום קודם כשאני גם ככה בגירעון של 400-500 קל' על בסיס יומי פשוט הצטבר לכדי אפקט של החלשה משמעותית וזו התוצאה באימון?
זה גם יכול לתרום

האם אני סתם פוסי בכיין שתכנית האימון שלו פגומה ובגלל זה ירדתי בביצועים?
כל תוכנית טובה צריכה לקחת בחשבון התאוששות, לא סתם רעיון איך להתקדם ולקוות לטוב, ואפילו הייתי אומר הפוך, מה שמבדיל רשימת מכולת מתוכנית אמיתית הוא התכנון כמה תצטרך להתאושש מכל חלק בתוכנית, ואיך אתה בונה על זה, ולא רק רשימת תקוות וחלומות של איך אתה מקווה שהאימון הבא יראה

• פותח/ת השרשור
כל תוכנית טובה צריכה לקחת בחשבון התאוששות, לא סתם רעיון איך להתקדם ולקוות לטוב, ואפילו הייתי אומר הפוך, מה שמבדיל רשימת מכולת מתוכנית אמיתית הוא התכנון כמה תצטרך להתאושש מכל חלק בתוכנית, ואיך אתה בונה על זה, ולא רק רשימת תקוות וחלומות של איך אתה מקווה שהאימון הבא יראה

כנראה שנגעת בנקודה משמעותית פה.
אני כן נוהג לתכנן התאוששויות, דילואדים, התקדמויות וכו', אבל בחיטוב לא עשיתי את זה מעולם ולא היה לי כל ניסיון קודם(כי לא עשיתי חיטוב מעולם) וזה בא לי כפצצה לפנים מה שנקרא.

אני מבין כעת שיש כאן מגמה שאינה סתמית וכנראה יהיה חכם יותר לא ללכת עם הראש בקיר אלא להוריד משקלי עבודה ונפח ולתכנן התאוששות ראויה לפני אימונים "כבדים".

אם אתה אומר שהירידה היא רק בבנץ אז הגיוני שזאת סתם תקיעה רגילה. תנסה לעשות ריסט לבנץ ותראה מה קורה.

ירידה בביצועים זה בהחלט משהו שאפשר לצפות בו בחיטוב בכללי
גם במסה, אי אפשר להתקדם נונסטופ בצורה לינארית,
כל 4-8 שבועות מומלץ לקחת דילואד

אם הוא לא לקח דילואד מתחילת החיטוב זה כנראה מה שצריך לעשות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית