הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפריט תזונה למסה - מה לעשות אם נתקעים?

אלעד אברהמי

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי אשמח לעזרתכם ,
שאלה -
אני בתהליך של מסה ואני בניתי לעצמי תפריט שהערכים שלו הם 150 גרם חלבון
73 גרם שומן
240 גרם פחמימה .
עכשיו השאלה שלי היא כשיגיע מצב שאני נתקע במשקל שלי ולא עולה , מה עדיף לי לעלות
שומן , פחמימה או חלבון ?
הגבוהה שלי הוא 180
משקל 73
בן 22
ואחוז שומן בערך 12%

יש רפרנסים לפה ולפה

יש הבדל בין מחקר תצפיתי שיכול להיות מוטה או לייצג קשר לא סיבתי לבין מחקר התערבותי. לא להבין את המגבלות שלהם זו מחלה נפוצה של תזונאים רבים**. זה לא אומר שאין למחקרים אלו חשיבות, ויש להם יתרון חשוב בבדיקת ממצאים בטווח הרחוק, אבל מאוד מאוד בעייתי לבסס עליהם המלצות תזונתיות.

פירטתי כאן: Aanmelden of registreren om te bekijken

כדאי גם לקרוא את התגובות של סטיוארט פיליפס (חוקר חלבון) למחקר הבא: Facebook Groepen

**היום מתקיים דיון עם פקידה בכירה במשרד הבריאות שמסרבת להבין שממתיקים לא גורמים לנזק. למרות שהיא פרופסור לתזונה, היא משוכנעת שהמחקרים התצפיתיים שמציגים קורלציה בין השמנה לבין ממתיקים + מחקרי עכברים מהווים ראייה מספיק טובה כדי להתחיל למסות משקאות דיאט. בקרוב נשלם עוד כמה אגורות על קולה זירו 😃

יש הבדל בין מחקר תצפיתי שיכול להיות מוטה או לייצג קשר לא סיבתי לבין מחקר התערבותי. לא להבין את המגבלות שלהם זו מחלה נפוצה של תזונאים רבים**. זה לא אומר שאין למחקרים אלו חשיבות, ויש להם יתרון חשוב בבדיקת ממצאים בטווח הרחוק, אבל מאוד מאוד בעייתי לבסס עליהם המלצות תזונתיות.

כדאי גם לקרוא את התגובות של סטיוארט פיליפס (חוקר חלבון) למחקר הבא: Facebook Groepen

**היום מתקיים דיון עם פקידה בכירה במשרד הבריאות שמסרבת להבין שממתיקים לא גורמים לנזק. למרות שהיא פרופסור לתזונה, היא משוכנעת שהמחקרים התצפיתיים שמציגים קורלציה בין השמנה לבין ממתיקים + מחקרי עכברים מהווים ראייה מספיק טובה כדי להתחיל למסות משקאות דיאט. בקרוב נשלם עוד כמה אגורות על קולה זירו 😃
תראה את 2 הדקות הראשונות של הסרטון, בדגש על הדקה 1:38, חשבתי שזה מאוד מעניין.

מה עדיף לי לעלות
שומן , פחמימה או חלבון ?
מה שהכי טעים.
או שתתחלף איתי, מבטיח לך שאף פעם לא תיתקע:sarcastic:

לא יודע על מה הויכוח בעקרון כן אפשר להוסיף מהשומן מהחלבון או מהפחמימה מאיפה שבא לך
אבל איפה יותר קל ? פחמימה ולמה עדיף ? כי יותר מדי חלבון עושה נאדים.
ואם ניהיה רציניים לרגע צריכת יתר של חלבון כן יכולה לפגוע בטווח הארוך. יש לכל מחקרים ומאמרים אני לא זורק סתם אבל אתן דוגמא.
אחרי הכל הגוף שלו הוא סוג של מכונה אם תעמיס על מכונה יותר ממה שהיא יכולה אולי בהתחלה היא תצליח לספוג אבל היא כן תשחק יותר מהר דוגמא טובה לזה overclocking למחשב.

אני לא מתבסס על כלום, ברגע שמישהו אומר לי שהוא צורך מספיק מהנוטריאנטים שנדרשים לגוף אני לא רואה סיבה למה להמשיך להעמיס יותר מההמלצה אם יש אפילו סיכוי קלוש שיש יותר נזק מתועלת?

שיהיה ברור גם אני מוסיף ממה שבא לי אבל אם מישהו שואל מה להוסיף במידה והחלבון והשומן שלו ברף העליון של הטווח המומלץ כמובן שאמליץ לו קודם כל להוסיף פחמימה. שום דבר לא חובה ואף אחד לא טען שיקרה לו משהו רע אם הוא יוסיף עוד טיפה חלבון או עוד טיפה שומן.
בסה״כ לטעמי במצב של מספיק חלבון ושומן (על מנת להפיק תועלת מירבית) להוסיף פחמימה זה הדבר האופטימלי. (לא מדבר על נוחות צריכה)

כל עוד לא הוכח חד משמעית על מזיק / לא מזיק מבחינת צריכת יתר אני לא רואה סיבה לצרוך יותר מהנדרש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית