הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פואר קליין או חתירה עם מוט -starting strengh

יואב אפל

משתמש מתחיל
51
10
נק' מוניטין:
13
51
10
אני עושה את התוכנית של starting strengh והלימוד של הפואר קליין ממש עולה לי על העצבים.האם שווה להמשיך להשקיע ולנסות לשלוט בתכניקה של התרגיל או שכדי לעשות פשוט חתירה עם מוט.אני יודע מארק נגד זה,אבל מה הניסיון שלכם עם התרגילים האם לחתירה יש אותו השפעה על הדדליפט כמו לפואר קלין

מה המטרה שלך? אם ווויטליפטינג אז אתה לא יכול לוותר על הקלין. אם פאוורליפטינג לדעתי תקבל יותר תועלת מחתירה. אם להתחזק בכללי אז אתה צריך לבחור מה אתה מעדיף. ואם מטרה אחרת אז לפי המטרה.

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלך? אם ווויטליפטינג אז אתה לא יכול לוותר על הקלין. אם פאוורליפטינג לדעתי תקבל יותר תועלת מחתירה. אם להתחזק בכללי אז אתה צריך לבחור מה אתה מעדיף. ואם מטרה אחרת אז לפי המטרה.
אני לא עושה וויטליפינג לכן זה היה נראה לי הגיוני לעשות את החתירה. אבל הספר (הכחול)של מארק מדבר אל אנשים שרוצילהתחזק ופואר ליפרים.

אני לא עושה וויטליפינג לכן זה היה נראה לי הגיוני לעשות את החתירה. אבל הספר (הכחול)של מארק מדבר אל אנשים שרוצילהתחזק ופואר ליפרים.
בגלל שזה תוכנית למתחילים אז היא עובדת על כוח כללי ולא מתמקדת באף ענף ספורט ספציפי, אחרי שתגמור את התוכנית אתה אמור להחליט אם אתה רוצה ללכת לפאוורליפטינג, ווויטליפטינג, כדורגל, אנאערף
אבל אם אתה כבר יודע מה אתה רוצה אין סיבה שתעשה דברים שיש להם תחלופה ואתה לא נהנה מהם.

פוואר קלין אני חושב לא תורם בכלל לדדליפט מניסיון
אבל אני ביצעתי אותו בתוכנית של טקסס פשוט בגלל שאהבתי אותו ורציתי ללמוד אותו לסמן וי אפשר לומר..
לתרום עדיף לך דדליפט קל, חתירה , מתח מה שתבחר

פאוור קלין! תרגיל שכיף לבצע ועובד על היכולת שלך לבצע תנועה טכנית יחסית בצורה מתפרצת ולראות מה היכולת שלך מהבחינה הזו.

כמה מדריכי ריפטו שדיברתי או התכתבתי איתם לא השתמשו ולא אימנו אחרים עם פאוורקלין, חוץ מבסמינרים.
אבל אני ביצעתי אותו בכל זאת בשנים הראשונות, גם הרבה אחרי התוכנית הראשונית, משלוש סיבות: הוא כיף, הוא דורש הסתגלות שונה לגמרי מזו של פאוורליפטינג, והכי חשוב, כשהוא כבד הוא מאלץ אותך להרגיש איך זה לעבוד סביב מרכז הכובד שלך.
בראיה אחורה, הערך שלו בשבילי היה לימודי וההתנסות איתו היתה חשובה, אבל לא נראה לי שהוא קידם לי את המשקלים - אולי אפילו האיט את ההתקדמות איתם.

התוכנית הזאת אמורה לפתח כוח בסיסי ביותר, זו כל המטרה שלה.
אם אתה מתקשה עם תרגיל כמו פאוורקלין אז אין סיבה לעשות אותו, זה סתם אופציה לשיפור האתלטיות אבל הוא ממש לא חובה.
גם לא הייתי מקשיב יותר מדי לעשות של מאמני SS וריפטו עצמו, התוכנית עצמה יחסית סבבה (למרות שיש טובות יותר), אבל ריפטו הוא די בלאי והמאמנים שלו לרוב עוזבים אותו ברגע שהם רוכשים קצת יותר ידע

אם הפאוור קלין עצמו לא מעניין אותך, ויש לך את הציוד המתאים, אתה כנראה יכול להשיג את מה שפאוור קלין בתכניות כאלה בא להשיג עם Trap Bar Jumps, מינוס הסיבוך הטכני. (ופלוס זה שללא הסיבוך הטכני יהיה פחות מה שיגביל את ההתקדמות שלך).

-----

אלטרנטיבית: זו בסך הכל תכנית כללית למתחילים שהולכת לשרת אותך כמה חודשים, וזה שתחליף תרגיל (יחסית שולי) בה במשהו אחר כנראה לא הולך לשנות יותר מדי את התמונה הגדולה.

אם הפאוור קלין עצמו לא מעניין אותך, ויש לך את הציוד המתאים, אתה כנראה יכול להשיג את מה שפאוור קלין בתכניות כאלה בא להשיג עם Trap Bar Jumps, מינוס הסיבוך הטכני. (ופלוס זה שללא הסיבוך הטכני יהיה פחות מה שיגביל את ההתקדמות שלך).

-----

אלטרנטיבית: זו בסך הכל תכנית כללית למתחילים שהולכת לשרת אותך כמה חודשים, וזה שתחליף תרגיל (יחסית שולי) בה במשהו אחר כנראה לא הולך לשנות יותר מדי את התמונה הגדולה.

איפה תופסים את המשקל בתרגיל הזה? לדעתי זה לא רעיון טוב, מה עושים כשמגיעים ל100 קילו בתרגיל הזה? האפשרות היחידה היא לקפוץ ולעזוב את המוט בדרך למטה, הרבה פחות אידיאלי מלתפוס את המוט על הדלתא כמו בפאוור קלין.
עדיף לך לעשות פאוור קלין, הרבה יותר כיף.

והוא לא תרגיל שולי, הוא מאוד חשוב, אפילו ביל סטאר אמר שאם הוא היה יכול לבחור תרגיל אחד.. זהו הפאוור קלין ⚔️

איפה תופסים את המשקל בתרגיל הזה? לדעתי זה לא רעיון טוב, מה עושים כשמגיעים ל100 קילו בתרגיל הזה? האפשרות היחידה היא לקפוץ ולעזוב את המוט בדרך למטה, הרבה פחות אידיאלי מלתפוס את המוט על הדלתא כמו בפאוור קלין.
עדיף לך לעשות פאוור קלין, הרבה יותר כיף.

והוא לא תרגיל שולי, הוא מאוד חשוב, אפילו ביל סטאר אמר שאם הוא היה יכול לבחור תרגיל אחד.. זהו הפאוור קלין ⚔️
לא תופסים אותו בשום מקום פשוט עושים דדליפט וקופצים

איך? זה התרגיל זה פשוט קפיצה עם הטרמפ באר

נראה סבבה אבל למה לא לעשות פאוור קלין? לא צריך מוט אחר, אתה לומד את התנועה שאחרי זה תהפוך לקלין, שהוא נותן יותר מהתרגיל הזה.
זה לא תרגיל מסובך כמו שעושים ממנו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית