הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבוע ריקון פחמימה

• פותח/ת השרשור Re1999
  • פורסם בתאריך

Re1999

משתמש מתחיל
44
2
נק' מוניטין:
2
44
2
אהלן חברים
לאחר סוף של חיטוב וחודש של מאזן ניטרלי.
התחלתי תפריט חדש והמאמן עשה לי שבוע ריקון,בתכלס המטרה שלי לטווח הארוך היא לעלות במסת שריר בצורה הכי אידיאלית ונקייה
הערכים שלי ביום לשבוע ריקון:
משקל 74 סביבות ה12 אחוז שומן 46 שריר
265 גרם חלבון
30 גרם פחמימה (110 גרם אורז אחרי בישול)

מבחינת האימונים גם לשבוע הקרוב הם בווליום מאוד גבוה שזה משהו שאני בכלל לא רגיל אליו
לדוגמא:
כתף אחורית 8 סטים 15 חזרות משקל קבוע חצי דקה מנוחה. כמובן שגם התכנית היא לשבוע הקרוב כדי להבין כמה אני שורף. בדכ אני עובד עם סטים כבדים 3-4 סטים ל8-12 חזרות, מה שדורש ממני להפחית במשקלי העבודה לטובת הטכניקה ומפחד קצת שהשינוי הזה בנוסף לחוסר פחמימה והחיתוך הדרסטי בפחמימות ושומנים יגרום לי לאבד שריר למרות כמות החלבון הגבוהה. ואם עושים את זה כל פעם מחדש זה עלול להזיק?

דעתכם בנושא לגבי שבוע ריקון מומלץ? פחות מומלץ? יועיל יותר בעתיד? ועד כמה מומלץ לחזור על ימי ריקון והעמסה?

נערך לאחרונה:
שאלות טובות. נתחיל ככה:

מה המטרה שלך בכללי? להיות חטוב וזהו? אתה עולה על במה מתישהו / מנסה להיכנס לקטגוריית משקל מסוימת?
מה המטרה של שבוע "ריקון הפחמימה"?
נניח ותדלדל את מאגרי הגליקוגן - איך זה יעזור לך בחיטוב?

• פותח/ת השרשור
שאלות טובות. נתחיל ככה:

מה המטרה שלך בכללי? להיות חטוב וזהו? אתה עולה על במה מתישהו / מנסה להיכנס לקטגוריית משקל מסוימת?
מה המטרה של שבוע "ריקון הפחמימה"?
נניח ותדלדל את מאגרי הגליקוגן - איך זה יעזור לך בחיטוב?

המטרה שלי היא לעלות במסת שריר המאמן שאני עובד איתו (אונליין) אמר שאנחנו עושים את השבוע הזה כדי להתאפס וכדי שהוא יוכל להבין כמה אני שורף ביום,המטרה לטווח הרחוק היא לעלות על במה אבל כרגע אנחנו מדברים על הכנה למסה הוא בכללי עובד בשיטה של ימי העמסה וריקון בשביל ניצול מירבי של פחמימות לשריר
ובשביל לשמור על אחוז שומן נמוך ולעלות במסת שריר

האמת שלא שמעתי על השיטה הזו מעולם מלבד הכנות לתחרויות
(אני לא מתאמן חדש)

נערך לאחרונה:
המטרה שלי היא לעלות במסת שריר המאמן שאני עובד איתו (אונליין) אמר שאנחנו עושים את השבוע הזה כדי להתאפס וכדי שהוא יוכל להבין כמה אני שורף ביום,המטרה לטווח הרחוק היא לעלות על במה אבל כרגע אנחנו מדברים על הכנה למסה הוא בכללי עובד בשיטה של ימי העמסה וריקון בשביל ניצול מירבי של פחמימות לשריר
ובשביל לשמור על אחוז שומן נמוך ולעלות במסת שריר

האמת שלא שמעתי על השיטה הזו מעולם מלבד הכנות לתחרויות
(אני לא מתאמן חדש)
שבוע ריקון? זה נשמע כמו ייבוש בסיסי..
לא מכיר את השיטה הזאת, ואף לא קראתי שום מאמר שנוגע בנושא הזה..
שבוע הכנה לפני תחרות פיתוח גוף – PEAK WEEK – צוות EVB

אין סיבה לחלבון כ"כ גבוה..
לדעתי מספיק 1.6-2 גרם חלבון פר משקל גוף
פחמימה תשאיר מתחת ל50( אישית לא הייתי נוגע בפחמימה בכלל, מקבל פחמימה רק מירקות או מוצרי חלב)
וכל שאר הקלוריות שומן שלא תמות כי גם שומן נמוך וגם פחמימה נמוך זה מתכון לאסון

שני הדברים שכתבת פה נשמעים לא ממש הגיוניים.
אתה לא חייב לרוקן גליקוגן כדי לדעת מה ההוצאה הקלורית שלך, אתה פשוט צריך לראות איך המשקל הממוצע שלך בכל שבוע משתנה ולהבין באיזה מאזן קלורי אתה נמצא. אחרי זה אתה מתחיל להוריד קלוריות בהתאם לקצב הרצוי לירידה במשקל.

מה זה ניצול מירבי של פחמימות לשריר?

מאיך שאתה מתאר את זה - זה נשמע כמו טלפון שבור ביניכם או חרטוט.

• פותח/ת השרשור
שני הדברים שכתבת פה נשמעים לא ממש הגיוניים.
אתה לא חייב לרוקן גליקוגן כדי לדעת מה ההוצאה הקלורית שלך, אתה פשוט צריך לראות איך המשקל הממוצע שלך בכל שבוע משתנה ולהבין באיזה מאזן קלורי אתה נמצא. אחרי זה אתה מתחיל להוריד קלוריות בהתאם לקצב הרצוי לירידה במשקל.

מה זה ניצול מירבי של פחמימות לשריר?

מאיך שאתה מתאר את זה - זה נשמע כמו טלפון שבור ביניכם או חרטוט.

השבוע הראשון של ריקון הוא כדי לפתח מאין רגישות לאינסולין,
הוא אמר לי שהוא עובדה בשיטה של ימי ריקון ימי העמסה כדי לפתח רגישות לאינסולין כדי שהפחמימה תלך למאגרי שריר ולא שומן שזה בעצם הניצול מירבי של פחמימה שהזכרת וככה (לפי השיטה שלו) אתה עולה במסת שריר בצורה נקייה ונשאר על אחוז שומן לא גבוה
אין סיבה לחלבון כ"כ גבוה..
לדעתי מספיק 1.6-2 גרם חלבון פר משקל גוף
פחמימה תשאיר מתחת ל50( אישית לא הייתי נוגע בפחמימה בכלל, מקבל פחמימה רק מירקות או מוצרי חלב)
וכל שאר הקלוריות שומן שלא תמות כי גם שומן נמוך וגם פחמימה נמוך זה מתכון לאסון

אני על 30 פחמימות לגבי שומנים אני מקבל מביצים ומאמין שעוד כמות מסוימת אומנם לא גדולה אבל עדיין מכמויות החזה עוף שאני אוכל

נערך לאחרונה:
אני על 30 פחמימות לגבי שומנים אני מקבל מביצים ומאמין שעוד כמות מסוימת אומנם לא גדולה אבל עדיין מכמויות החזה עוף שאני אוכל
אין שום קשר לזה שאתה על דל פחמימה לבין הכמות החלבון המוגזמת הזאת.
אין יתרון לאכול מעל 2.2 גרם חלבון פר משקל גוף, זה לא יישמר לך את השריר יותר בחיטוב או במסה יבנה לך יותר שריר.
השומן חייב להיות גבוה כי אתה על דל פחמימה. נגיד אתה צורך 160 גרם חלבון ובלי פחמימה, מאיפה יבוא שאר הקלוריות שאתה צריך? מהשומן.
כשאני הייתי על דל פחמימה, אכלתי 1.6-2.2 גרם חלבון פר משקל גוף, פחמימה רק מירקות או חלב ושאר הקלוריות שלי הגיעו משומן, לא משנה איזה שומן העיקר שומן.
אם אתה אוכל כ"כ הרבה חלבון זה אומר שגם השומן שלך מאוד נמוך, זה לא טוב.

שמע ריקון מביא תוצאה שכיף לצלם אותה וזה סוג של חוויה ששווה את זה בעיני, אבל זה לא נחוץ או מקדם אותך.

קראתי יותר בהרחבה, המאמן נשמע דור אקשטיין סטייל חרטטן בפיתה, זה לא אומר שהוא לא יביא אותך לתוצאות זה פשוט שהוא עובד בדרכים לא מבוססות

קיצר תבחר מאמנים בקפידה/שתזרום איתו כי כבר התחלת העיקר תלמד את הבסיס

הוא אמר לי שהוא עובדה בשיטה של ימי ריקון ימי העמסה כדי לפתח רגישות לאינסולין כדי שהפחמימה תלך למאגרי שריר ולא שומן שזה בעצם הניצול מירבי של פחמימה שהזכרת וככה (לפי השיטה שלו) אתה עולה במסת שריר בצורה נקייה ונשאר על אחוז שומן לא גבוה

אז לא אכלת פחמימה, רוקנת את הנוזלים שהצטברו ב5 ימים האחרונים. מה הלאה? חוזרים לאכול כרגיל ועולים בחזרה?
אם היית אומר לי שאתה שאתה הולך לדגמן, או סתם לים עם חברים עוד הייתי זורם..
אבל אין שום ביסוס לכך שתעלה במסת שריר. קצת שייפ זה הכל.

צר לי לומר לך, אבל המאמן שלך מחרטט אותך

• פותח/ת השרשור
צר לי לומר לך, אבל המאמן שלך מחרטט אותך

יכול להיות שאתה צודק אחי אבל לא יודע עד כמה זה חרטוט כאילו בכל זאת יש לו מתאמנים שלא מעט מהם קטפו תארים (טבעיים לגמרי) והוא עובד רק בשיטה הזו אז כאילו חרטא? לא מסתדר לי ממש לאור מה שקורה בשטח

יכול להיות שאתה צודק אחי אבל לא יודע עד כמה זה חרטוט כאילו בכל זאת יש לו מתאמנים שלא מעט מהם קטפו תארים (טבעיים לגמרי) והוא עובד רק בשיטה הזו אז כאילו חרטא? לא מסתדר לי ממש לאור מה שקורה בשטח
איך אתה יודע שהם טבעיים? כי הוא אומר לך או כי הם אמרו לך ?
לא חסר חרטטנים בתחום הזה שמשום מה מסתירים את השימוש שלהם בחומרים.
אם קוצר כתב לך שהוא מחרטט אותך, אז הוא מחרטט אותך.
תקבל את זה, אל תקבל את זה אבל זה האמת.

• פותח/ת השרשור
איך אתה יודע שהם טבעיים? כי הוא אומר לך או כי הם אמרו לך ?
לא חסר חרטטנים בתחום הזה שמשום מה מסתירים את השימוש שלהם בחומרים.
אם קוצר כתב לך שהוא מחרטט אותך, אז הוא מחרטט אותך.
תקבל את זה, אל תקבל את זה אבל זה האמת.

אני כותב שהם טבעיים כי הם התחרו וזכו wnbf הישראלי,מה שהוא אומר יכול להיות שהוא יותר מצודק מציג סך הכל את איך שאני רואה את הדברים

אני כותב שהם טבעיים כי הם התחרו וזכו wnbf הישראלי,מה שהוא אומר יכול להיות שהוא יותר מצודק מציג סך הכל את איך שאני רואה את הדברים
יופי להם שהם התחרו שם
מספיק אנשים יכולים לעבור את הבדיקות בקלות
שמע, בסופו של יום באת לכן לקבל עזרה, קיבלת תשובה. אתה רוצה תקשיב, אתה לא רוצה ? תקשיב למאמן שלך, ששוב אנחנו חושבים שהוא חרטטן וסתם מדבר שטויות.

אתה שואל את הדעה שלנו ואז שולל אותה?
שיהיה בהצלחה עם המאמן, בהצלחה באליפות 😃

מי אלו? מי זה המאמן?
הייתי בWNBF ואני לא מכיר מאמנים שהיו פולטים כאלה דברים בביטחון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית