הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקל וגובה נותן דרך לדעת אחוז שומן ?

מצב
השרשור נעול

דברים1

משתמש קבוע
1,819
746
נק' מוניטין:
1,255
1,819
746
כמובן לא מדבר על מדויק לחלוטין .
אבל שמעתי שיש מדד (ברור לי שלא קרוב גם למדויק) לבדיקת אחוז ושמן לפי גיל גובה ומשקל , אני מדבר על אדם לא מתאמן שאז זה משתנה אצלו .
מה גם שאני לא מבין איך יש מדד כזה כי יש הבדל ענק לבין אדם שעלה כל שנה קילו והגיע ל100 קילו לדוגמא , לבין אדם שעלה בשנה 30 קילו והגיע ל100 קילו שאז ברור שהאחוז שומן אצלו יותר גבוה בהרבה.

אבל בכל מיקרה , אם מישהו מכיר מדד כזה או חישוב איך לדעת לגבי אדם שלא מתאמן אשמח שתרשמו , אם אין דבר כזה והטעו אותי אפשר לנעול : )

יש נוסחאות שיכולות להעריך מהם אחוזי השומן שלך לפי נתונים כמו היקפים (מותן, צוואר וכו'), משקל וגובה.
לרוב, האח"ש שמתקבל מהנוסחה הזה לא ממש מדויק ובכל מקרה לא מהווה נקודת ייחוס שאפשר לסמוך עלייה כמדד להתקדמות.

תעקוב אחרי המשקל שלך וההיקפים, זה לרוב מספיק.

• פותח/ת השרשור
יש נוסחאות שיכולות להעריך מהם אחוזי השומן שלך לפי נתונים כמו היקפים (מותן, צוואר וכו'), משקל וגובה.
לרוב, האח"ש שמתקבל מהנוסחה הזה לא ממש מדויק ובכל מקרה לא מהווה נקודת ייחוס שאפשר לסמוך עלייה כמדד להתקדמות.

תעקוב אחרי המשקל שלך וההיקפים, זה לרוב מספיק.
אבל יש דבר כזה שבנאדם יגיד אני בן 25 שוקל 70 ואני 1.70 (כמובן לא מתאמן שאז משפיע הנושא של מסת השריר) ואז אפשר לדעת פחות או יותר כמה אחוז שומן הבנאדם ?

אבל יש דבר כזה שבנאדם יגיד אני בן 25 שוקל 70 ואני 1.70 (כמובן לא מתאמן שאז משפיע הנושא של מסת השריר) ואז אפשר לדעת פחות או יותר כמה אחוז שומן הבנאדם ?
השאלה שלפני זה צריך לשאול זה למה זה רלוונטי? אם אפשר לדעת מה תעשה עם המידע הזה?

ממש לא, זה יכול לנוע על טווח די רחב, תלוי כמה הוא שרירי.

• פותח/ת השרשור
ממש לא, זה יכול לנוע על טווח די רחב, תלוי כמה הוא שרירי.
אז גם אם מישהו לא מתאמן בכלל , אין איזה מדד לדעת עבור אנשים שלא מתאמנים ?
השאלה שלפני זה צריך לשאול זה למה זה רלוונטי? אם אפשר לדעת מה תעשה עם המידע הזה?
שקלתי אקזיט ....

סתם מידע שמעניין אותי לגבי אנשים שמתחילים להתאמן , אם לפי הנתון הזה אפשר לדעת מה מצבם מבחינת אחוז שומן , וגם אדם יכול להעריך איך הוא עבד במידה ולא מדד את עצמו לפני.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית