הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי יש מחקר טוב על אימונים לילדים והשפעתם על הגדילה

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
אח שלי הקטן בן 12 התחיל להתאמן לפני חודשיים, הוא מתקדם במשקלים ועובד בסגנון כח.
שמים לב להשפעה של זה על הגוף שלו, איך הוא נראה חזק יותר,
ואני מניח שיש לזה השפעה כלשהי על העצמות,
אני מניח שהן מתחזקות, ואני לא יודע מה תופעות הלוואי.
לא הצלחתי למצוא מחקר טוב מספיק בגוגל סקולר.
אם למישהו יש מחקר להפנות אותי אליו אני מאוד אשמח, אני מניח שזה נושא שנחקר רבות.

הוא בדיוק בגיל שמתחיל לגדול לו קצת שפם.

השאלות שיש לי הן:
האם יש לזה השפעה על תאוצה בקצב הגדילה ?
מה בדיוק קורה לעצמות והאם זה ישפיע על הגובה העתידי ?
בפרט האם רצוי וכדאי שהוא ירים כבד (יש לציין שהוא עובד עם מאמן, שמקפיד איתו על טכניקה נכונה, אך כן דוחף להתקדם במשקלי עבודה בצורה קבועה, האימונים שלו קשים מבחינת עצימות).

אני יודע שאומרים שאין פגיעה, אבל לא ראיתי מחקר שילדים בו הרימו כבד, טווח של 5 חזרות, או באופן כללי מחקר מספיק טוב בתחום, ואני אשמח לראות.

נערך לאחרונה:
יש לי אח באותו הגיל שכרגע אני מאמן אותו במשקל גוף עד שאוכל לקנות ציוד לבית (בקרוב מאוד).
אתה יודע איך הוא מתקדם באימונים שלו? כל כמה זמן מוסיף משקל/עומס, אם הוא נתקע ותוך כמה זמן בערך, אם הוא עושה תוכנית סטייל ss ו sl או שהוא עושה בכלל משהו שונה לגמרי?
כמו שאמרתי אני מאמן אותו עכשיו במשקל גוף, אבל אני לא יודע איך ההתקדמות בגילו צריכה להיות וכמה זמן היא תחזיק, וכמובן האם זה בכלל מומלץ לגילו.

• פותח/ת השרשור
יש לי אח באותו הגיל שכרגע אני מאמן אותו במשקל גוף עד שאוכל לקנות ציוד לבית (בקרוב מאוד).
אתה יודע איך הוא מתקדם באימונים שלו? כל כמה זמן מוסיף משקל/עומס, אם הוא נתקע ותוך כמה זמן בערך, אם הוא עושה תוכנית סטייל ss ו sl או שהוא עושה בכלל משהו שונה לגמרי?
כמו שאמרתי אני מאמן אותו עכשיו במשקל גוף, אבל אני לא יודע איך ההתקדמות בגילו צריכה להיות וכמה זמן היא תחזיק, וכמובן האם זה בכלל מומלץ לגילו.

גם אחי התאמן משקל גוף לפני, מזה לא חששתי בכלל.
ההתקדמות שלו היא שבועית, הוא התחיל בשני אימונים לכלל הגוף בשבוע, והתקדם כל אימון, עכשיו אימון אחד לכל חלק בגוף, AB פעמיים בשבוע, ומתקדם שבועית.
זה שישה תרגילים לאימון, משמע 2 תרגילים לכל חלק והתוכנית כוללת מבודדים.
הוא עובד לטווחי חזרות באיזור ה5, אבל לא יורד מ5.
אם הסט קשה לו מאוד הוא חוזר עליו ומוסיף חזרות באימון הבא, אם הוא יכול להישאר על 5 חזרות פלוס להבנת המאמן הוא מתקדם.

כרגע הוא התקדם בקצת פחות מחודשיים ל16 קילו כל יד בבנץ' בדאמבלים (התחיל ב6), 25 קילו פרס עם מוט (התחיל בדאמבל של 5), סקוואט 32.5 (תרגל טכניקה בהתחלה עם מוטות קלים), בגדול הסטים קשים לו ובגלל זה אני אשמח לקבל מחקרים

המיתוס: ״אימוני התנגדות פוגעים בהתפתחות ילדים״

האמת: מיתוס סופר חשוב אז נא לקרוא היטב את מה ש Itai Har-Nir כתב וסיכם בנושא וכמובן שלשתף לשתף לשתף כדי שהמיתוס הזה יעלם מהנוף שלנו ויאפשר לילדים (ולהורים) להתחיל להתאמן בראש שקט יותר!

ממצאי מחקרים הראו ששאימון כוח לילדים ומתבגרים המבוצעים תוך פיקוח לא פוגעים בגדילה.
ממצאי מחקרים אינם תומכים באיסור של הרמת משקולות באימון מעל הראש באימון מותתאם.
ממצאי מחקרים מראים שאימון התנגדות לילדים מסייע רבות לשיפור היבטים שונים של כושר גופני ובריאות.

* אימון התנגדות לילדים צריך להעשות בהדרגה תחת השגחה של מאמנים מוסמכים, באמצעות הציוד והעומסים המתאימים.
* הסיכון לפציעה באימון התנגדות בהשגחה, אינו גדול ואף קטן משמעותית מענפי ספורט פופולארים כמו כדורגל, כדורסל, התעמלות וכדומה.
* ביצוע פעילות גופנית מותאמת לצרכי הילדים והמתבגרים כולל אימון התנגדות חשובה מספיק בכדי להתנער מהחשש הלא! מבוסס.

לפעמים מדע "רע" עושה לציבור שירות גרוע!
כל כך הרבה טענות מסוימות מסרבות למות למרות חוסר ביסוס מתאים.

כמה ציטוטים…

" Despite the belief that strength training was dangerous or ineffective for children, the safety and effectiveness of youth strength training are now well documented..."

" Strength training in children often has been overlooked or avoided because coaches and health care providers were concerned about causing permanent injury, but this concern appears to be unsubstantiated"

" Mechanical loading of the bone is important for epiphyseal plate physiology. Exercise has a healthy function on the normal growth of this important biomechanical feature"

" Experimental training protocols with weights and resistance machines and with supervision and low instructor/participant ratios are relatively safe and do not negatively impact growth and maturation of pre- and early-pubertal youth."

"...an epiphyseal plate fracture has not been reported in any prospective youth RT study that was competently supervised and appropriately progressed”

ושימו לב לכמות הרפרנסים הנחמדה שיש לנו בנושא. מוזמנים להכנס ולקרוא!

רפרנסים:

1.Physical Activity in Children and Adolescents - ScienceDirect

2.(PDF) JASC 22(1) S Duhig

3.Strength Training in Children and Teens: Dispelling... : ACSM's Health & Fitness Journal

4.Safe exercise prescription for children and adolescents

5.(PDF) Resistance Training for Children: Research Implications for Teachers and Coaches

6.Pediatric Resistance Training: Benefits, Concerns, and... : Current Sports Medicine Reports

7.The Effects of Physical Activity on the Epiphyseal Growth Plates: A Review of the Literature on Normal Physiology and Clinical Implications | Mirtz | Journal of Clinical Medicine Research

8.SAGE Journals: Your gateway to world-class research journals

9.http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02640410310001641629?journalCode=rjsp20

10.https://academic.oup.com/bmb/article/86/1/33/378284/Sports-injuries-in-children

11.http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1941738109334215

12.http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/036354658701500510

13.http://www.nrcresearchpress.com/doi/pdf/10.1139/H08-020

נלקח מEVB.

https://www.facebook.com/groups/FitTlk/permalink/1891828384442668/

הוא בדיוק עכשיו נכנס לגיל ההתבגרות, זה זמן מעולה להתחיל להתאמן ברצינות. כמובן בזהירות. יש לו מספיק לזמן ״לשבור שיאים״.
הכי חשוב - שישמור על פלוס קלורי ואוכל מזין עם מספיק חלבון (כגישה, לא צריך לספור לו קלוריות)

• פותח/ת השרשור
המיתוס: ״אימוני התנגדות פוגעים בהתפתחות ילדים״

האמת: מיתוס סופר חשוב אז נא לקרוא היטב את מה ש Itai Har-Nir כתב וסיכם בנושא וכמובן שלשתף לשתף לשתף כדי שהמיתוס הזה יעלם מהנוף שלנו ויאפשר לילדים (ולהורים) להתחיל להתאמן בראש שקט יותר!

ממצאי מחקרים הראו ששאימון כוח לילדים ומתבגרים המבוצעים תוך פיקוח לא פוגעים בגדילה.
ממצאי מחקרים אינם תומכים באיסור של הרמת משקולות באימון מעל הראש באימון מותתאם.
ממצאי מחקרים מראים שאימון התנגדות לילדים מסייע רבות לשיפור היבטים שונים של כושר גופני ובריאות.

* אימון התנגדות לילדים צריך להעשות בהדרגה תחת השגחה של מאמנים מוסמכים, באמצעות הציוד והעומסים המתאימים.
* הסיכון לפציעה באימון התנגדות בהשגחה, אינו גדול ואף קטן משמעותית מענפי ספורט פופולארים כמו כדורגל, כדורסל, התעמלות וכדומה.
* ביצוע פעילות גופנית מותאמת לצרכי הילדים והמתבגרים כולל אימון התנגדות חשובה מספיק בכדי להתנער מהחשש הלא! מבוסס.

לפעמים מדע "רע" עושה לציבור שירות גרוע!
כל כך הרבה טענות מסוימות מסרבות למות למרות חוסר ביסוס מתאים.

כמה ציטוטים…

" Despite the belief that strength training was dangerous or ineffective for children, the safety and effectiveness of youth strength training are now well documented..."

" Strength training in children often has been overlooked or avoided because coaches and health care providers were concerned about causing permanent injury, but this concern appears to be unsubstantiated"

" Mechanical loading of the bone is important for epiphyseal plate physiology. Exercise has a healthy function on the normal growth of this important biomechanical feature"

" Experimental training protocols with weights and resistance machines and with supervision and low instructor/participant ratios are relatively safe and do not negatively impact growth and maturation of pre- and early-pubertal youth."

"...an epiphyseal plate fracture has not been reported in any prospective youth RT study that was competently supervised and appropriately progressed”

ושימו לב לכמות הרפרנסים הנחמדה שיש לנו בנושא. מוזמנים להכנס ולקרוא!

רפרנסים:

1.Physical Activity in Children and Adolescents - ScienceDirect

2.(PDF) JASC 22(1) S Duhig

3.Strength Training in Children and Teens: Dispelling... : ACSM's Health & Fitness Journal

4.Safe exercise prescription for children and adolescents

5.(PDF) Resistance Training for Children: Research Implications for Teachers and Coaches

6.Pediatric Resistance Training: Benefits, Concerns, and... : Current Sports Medicine Reports

7.The Effects of Physical Activity on the Epiphyseal Growth Plates: A Review of the Literature on Normal Physiology and Clinical Implications | Mirtz | Journal of Clinical Medicine Research

8.SAGE Journals: Your gateway to world-class research journals

9.http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02640410310001641629?journalCode=rjsp20

10.Sports injuries in children

11.SAGE Journals: Your gateway to world-class research journals

12.SAGE Journals: Your gateway to world-class research journals

13.http://www.nrcresearchpress.com/doi/pdf/10.1139/H08-020

נלקח מEVB.

https://www.facebook.com/groups/FitTlk/permalink/1891828384442668/

אני מחפש מחקר מלא, משמע את הרפרנס, ולא רק את המסקנות, לראות איזה אימונים עברו הילדים, לאיזו תקופה, ומה קרה לגדילה שלהם, לעומת ילדים שלא התאמנו, פירוט יותר מורחב בנושא מלבד מסקנות.
כתבות כאלה כמו ששלחת קראתי רבות, ועברתי פה על הרפרנסים, לא הצלחתי להגיע למחקר מלא ללא תשלום.

זו הבקשה שלי בצורה יותר מפורשת,
בכל מקרה תודה רבה על הרצון לעזור, ואם יש לך מחקר מלא בנושא אני אשמח לקרוא.

כדאי שתוסיף קישורים למחקרים הספציפיים שאתה רוצה אותם בגרסה המלאה, ומישהו עם גישה ינסה לעזור לך.

בפרט האם רצוי וכדאי שהוא ירים כבד (יש לציין שהוא עובד עם מאמן, שמקפיד איתו על טכניקה נכונה, אך כן דוחף להתקדם במשקלי עבודה בצורה קבועה, האימונים שלו קשים מבחינת עצימות).

אני זוכר שקראתי שאין לאימונים מהסוג הזה השפעה שלילית על קצב הגדילה, בהינתן מספיק נוטריאנטים. הסיכוי שייגרם נזק ישיר לעצמות היא דרך פגיעה בלוחיות גדילה (נסה אולי לחפש מידע על פציעות מהסוג הזה), משהו שלהבנתי די נדיר ובדרך כלל לא קורה מאימוני התנגדות. אני מניח שהוא גם לא מרים מספיק כבד בשביל לגרום לדפורמציה של השלד (זה מה שאתה צריך לחפש במחקר - רמת העצימות ומשקלים, בספק אם תמצא משהו שלוקח אותם לקצה גבול היכולת).
לגבי פגיעה באופן עקיף, בתקופה הזאת אולי גם לא כדאי להכניס את הגוף לסטרס מיותר (קלורי, כמו חיטוב או חוסר בשינה והתאוששות)

בהנחה שאין כשלים טכניים בביצוע של התרגילים, והמאמן הוא אחראי ולא דוחף אותו יתר על המידה, הסיכוי שלו להיפצע או לגרום לפגיעה בגדילה קטן.

נערך לאחרונה:
גם אחי התאמן משקל גוף לפני, מזה לא חששתי בכלל.
ההתקדמות שלו היא שבועית, הוא התחיל בשני אימונים לכלל הגוף בשבוע, והתקדם כל אימון, עכשיו אימון אחד לכל חלק בגוף, AB פעמיים בשבוע, ומתקדם שבועית.
זה שישה תרגילים לאימון, משמע 2 תרגילים לכל חלק והתוכנית כוללת מבודדים.
אם הבנתי נכון הוא עושה כרגע ab
4 אימונים בשבוע? או שאימון לכל חלק + ab?
ואחיך שומר על תזונה כלשהי?
תודה רבה!

• פותח/ת השרשור
אם הבנתי נכון הוא עושה כרגע ab
4 אימונים בשבוע? או שאימון לכל חלק + ab?
ואחיך שומר על תזונה כלשהי?
תודה רבה!

2 אימונים בשבוע סהכ, כשהוא התאמן משקל גוף עשינו שלושה.
התזונה שלו היא ים תיכונית בסיסית, לדעתי מספיק חלבון, והוא אוכל כל יום דנונה פרו / תנובה גו כדי להוסיף קצת חלבון וזה גם מכניס לו אחלה מודעות.

תודה, קראתי את החלק הרלוונטי.
עכשיו החשש היחיד שלי הוא טווח החזרות בו הוא עובד, טווח הכח, ה5 חזרות, האם הוא כדאי ?

חששות שלך או שלו?

הוא לא יתפגר מלעשות טווח חזרות X Y Z

ואפילו אם הוא עושה משהו שלא אופטימלי, הוא עדיין עושה משהו, ומפתח קשר חיובי עם אימוני התנגדות, שאולי היום לא יהיה הכי מועיל, אבל בעתיד יתרום לו המון

אז רק מציע לך לשמור את החששות שלך לעצמך ולא להפחיד אותו מלבצע אימונים בכלל.

• פותח/ת השרשור
אז הוא מאמן כל שריר פעם אחת בשבוע?

כן

חששות שלך או שלו?

הוא לא יתפגר מלעשות טווח חזרות X Y Z

ואפילו אם הוא עושה משהו שלא אופטימלי, הוא עדיין עושה משהו, ומפתח קשר חיובי עם אימוני התנגדות, שאולי היום לא יהיה הכי מועיל, אבל בעתיד יתרום לו המון

אז רק מציע לך לשמור את החששות שלך לעצמך ולא להפחיד אותו מלבצע אימונים בכלל.

חששות שלי, למרות שכן, אני הצעתי לו את הרעיון, עדיין חשוב לי להבין, בעיקר בגלל שהוא קודם כל כדורסלן ועניין הגובה קריטי.
ואכן אני שומר אותן לעצמי, הוא מאוד אוהב את האימונים.
וזה כן תורם לו גם היום גם מבחינה אתלטית וגם כח.
לפי האינטרנט והמחקרים העדכניים אני מבין שאין מה לחשוש.

המיתוס של פגיעה בגדילה נוצר כתוצאה ממחקר משנת 1995, שבדק את הגובה של ילדים בין השנים 1823-1850.

במחקר נמצא שהילדים שעבדו במכרות הפחם היו נמוכים יותר בהשוואה לילדים שעבדו בעבודות אחרות.

המסקנה המוטעית היתה שזה בשל נשיאת משאות, במקום לתנאי העבודה הגרועים.

אתה יכול למצוא מספיק מרימי משקולות גבוהים.

דוגמה הכי עדכנית: לאשה טלחדזה, האלוף האולימפי ושיאן העולם. גובהו 197 ס"מ.

אח שלי הקטן בן 12 התחיל להתאמן לפני חודשיים, הוא מתקדם במשקלים ועובד בסגנון כח.
שמים לב להשפעה של זה על הגוף שלו, איך הוא נראה חזק יותר,
ואני מניח שיש לזה השפעה כלשהי על העצמות,
אני מניח שהן מתחזקות, ואני לא יודע מה תופעות הלוואי.
לא הצלחתי למצוא מחקר טוב מספיק בגוגל סקולר.
אם למישהו יש מחקר להפנות אותי אליו אני מאוד אשמח, אני מניח שזה נושא שנחקר רבות.

הוא בדיוק בגיל שמתחיל לגדול לו קצת שפם.

השאלות שיש לי הן:

אני יודע שאומרים שאין פגיעה, אבל לא ראיתי מחקר שילדים בו הרימו כבד, טווח של 5 חזרות, או באופן כללי מחקר מספיק טוב בתחום, ואני אשמח לראות.

לא הייתי חושש מפגיעה בגדילה, אמנם הייתי חושש מדברים אחרים. בגיל כזה בעיני חיוני שאחיך יסגל לעצמו דיומוי גוף חיובי כי ההשפעה שיש לתחום הזה על הביקורית האישית אדירה, בטח עם מה שמסתובב באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
המיתוס של פגיעה בגדילה נוצר כתוצאה ממחקר משנת 1995, שבדק את הגובה של ילדים בין השנים 1823-1850.

במחקר נמצא שהילדים שעבדו במכרות הפחם היו נמוכים יותר בהשוואה לילדים שעבדו בעבודות אחרות.

המסקנה המוטעית היתה שזה בשל נשיאת משאות, במקום לתנאי העבודה הגרועים.

אתה יכול למצוא מספיק מרימי משקולות גבוהים.

דוגמה הכי עדכנית: לאשה טלחדזה, האלוף האולימפי ושיאן העולם. גובהו 197 ס"מ.

תודה רבה, העשרת אותי.

לא הייתי חושש מפגיעה בגדילה, אמנם הייתי חושש מדברים אחרים. בגיל כזה בעיני חיוני שאחיך יסגל לעצמו דיומוי גוף חיובי כי ההשפעה שיש לתחום הזה על הביקורית האישית אדירה, בטח עם מה שמסתובב באינטרנט.

הוא לא מחפש להיות מפתח גוף, הוא ספורטאי, וזה מאוד מעלה לו את הביטחון בינתיים. בכל מקרה תודה על פתיחת העיניים, אשים לב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית