הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההבדל בין החתירות השונות מבחינת העבודה על הגב

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
אני רוצה לעשות רוטציה בין חתירה שהדגש בה הוא על הרחב גבי, לבין חתירה שהדגש בה הוא על שרירים אחרים בגב העליון (טרפזים ודלתא בגדול), ובשני המקרים לא לערב יותר מדי את היד הקדמית כי אני גם ככה מבודד אותה. העניין שלא ברור לי עד הסוף ונתקלתי באינטרנט במידע סותר לגביו – איך האחיזה (מבחינת האספקטים של גובה האחיזה, רוחב האחיזה, האם היא במיד פוזישן/"פטיש", בפרונציה או בסופינציה) משפיעה על השרירים שעליהם יינתן הדגש? איך עליי לאחוז בשביל דגש על הרחב גבי, ואיך עליי לאחוז בשביל דגש על השרירים שבגב העליון?

אחיזה בסופינציה נותנת דגש על הרחב רבי כי אתה יכול כך לעשות את התנןעה באחיזה יחסית צרה עם מרפקים צמודים לטורסו ולהעלות את המוט לגובה הפופיק. אחיזה בפרונציה עם מרפקים לא צמודים תתן דגש על שרירי הגב "העליון"

בסופו של יום ככל שהמרפקים יהיו צמודים לגוף הרחב גבי יהיה יותר דומיננטי, מנגד ככל שמרפקים יצאו לצדדים יהיה יותר כתף אחורית, טרפז וכו'( פשיטה מול הרחקה אופקית)

בנוגע למנח היד, פרונציה פחות תערב את היד קדמית אז ממליץ לעבוד כך.

ברמה הפרקית, קח את זה קווים מנחים, ותמצא בתוך הכללים האלו את מנחים שאתה בהם מרגיש את השריר הכי טוב.

רוחב האחיזה בכללי משפיע על מיקום המרפק, וכתוצאה על השרירים הפועלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית